Kako god. Uglavnom, ne zaposedaju samo muslimane dzini.Ne oni to zovu sotonom..
Zašto je potrebna religija?
- Towelie
#4626 Re: Zašto je potrebna religija?
- animals
#4627 Re: Zašto je potrebna religija?
Ne zaposjedaju nikoga..to je bio odgovor na sizofreniju..Towelie wrote:Kako god. Uglavnom, ne zaposedaju samo muslimane dzini.Ne oni to zovu sotonom..
jer kad nesto ne poznas kazes da je od djavla ili od Boga.
zavisi sta je..ako je dobro , od Boga..ako lose od Sotone.
crkveni odgovori..
- Towelie
#4628 Re: Zašto je potrebna religija?
animals wrote:Ne zaposjedaju nikoga..to je bio odgovor na sizofreniju..Towelie wrote:Kako god. Uglavnom, ne zaposedaju samo muslimane dzini.Ne oni to zovu sotonom..
jer kad nesto ne poznas kazes da je od djavla ili od Boga.
zavisi sta je..ako je dobro , od Boga..ako lose od Sotone.
crkveni odgovori..

- sigh
#4629 Re: Zašto je potrebna religija?
A jel se placa vrsenje rukje, tih islamskih egzorcizama ? Ili to rade ljudi na dobrotvornoj osnovi, kao neka borba u sluzbi boga ?Towelie wrote:
- Towelie
#4630 Re: Zašto je potrebna religija?
Zavisi sve. Jedan imam u mom gradu to radi besplatno, mada znam i za primere gde se naplacuje.sigh wrote:A jel se placa vrsenje rukje, tih islamskih egzorcizama ? Ili to rade ljudi na dobrotvornoj osnovi, kao neka borba u sluzbi boga ?Towelie wrote:
- sigh
#4631 Re: Zašto je potrebna religija?
Mozes li mi reci, ti slucajevi gdje se naplacuje, otprilike kako se krecu cijene ?Towelie wrote:Zavisi sve. Jedan imam u mom gradu to radi besplatno, mada znam i za primere gde se naplacuje.sigh wrote:A jel se placa vrsenje rukje, tih islamskih egzorcizama ? Ili to rade ljudi na dobrotvornoj osnovi, kao neka borba u sluzbi boga ?Towelie wrote:
- Towelie
#4632 Re: Zašto je potrebna religija?
Ne znam zaista, cak mislim da ni ne postoji odredjena tarifa za to, vec daju ljudi koliko misle da je dovoljno. A sto tebe to zanima?Mozes li mi reci, ti slucajevi gdje se naplacuje, otprilike kako se krecu cijene ?
- animals
#4633 Re: Zašto je potrebna religija?
Mene zanima kakocovjek moze istejerati necastivog iz covjeka..Towelie wrote:Ne znam zaista, cak mislim da ni ne postoji odredjena tarifa za to, vec daju ljudi koliko misle da je dovoljno. A sto tebe to zanima?Mozes li mi reci, ti slucajevi gdje se naplacuje, otprilike kako se krecu cijene ?
znaci covjek je jaci od natprirodnog..
- Towelie
#4634 Re: Zašto je potrebna religija?
Nisu dzini natprirodni, cim postoje u prirodi onda su prirodni. Logicno, sto bi reko Combe.animals wrote:Mene zanima kakocovjek moze istejerati necastivog iz covjeka..Towelie wrote:Ne znam zaista, cak mislim da ni ne postoji odredjena tarifa za to, vec daju ljudi koliko misle da je dovoljno. A sto tebe to zanima?Mozes li mi reci, ti slucajevi gdje se naplacuje, otprilike kako se krecu cijene ?
"Necastivi" se isteruje ucenjem rukje, tj. odredjenih kur'anskih ajeta.
-
5 0 5
#4635 Re: Zašto je potrebna religija?
Ali uvijek je, ljudi daju koliko mogu.
Nikad fiskalna kasa.
- animals
#4636 Re: Zašto je potrebna religija?
Nisu dzini natprirodni, cim postoje u prirodi onda su prirodni. Logicno, sto bi reko Combe.Towelie wrote:
Mene zanima kakocovjek moze istejerati necastivog iz covjeka..
"Necastivi" se isteruje ucenjem rukje, tj. odredjenih kur'anskih ajeta.[/quote]
Cuj nisu natprirodni, postoje u prirodi..
imas dokaze, slike..bilo sto..jer za sve sto zivi u prirodi imamo dokaze i slike..
sad si zesce lupnuo
- sigh
#4637 Re: Zašto je potrebna religija?
Onako pitam, nekako mi je teski bezobrazluk uzimati novac od ljudi za takvo nesto. Iz vise razloga. Ne razumijem se u te prakse, pretpostavljam da to vrse hodze ? Daju li bar savjet tim osobama da se obrate nekom strucnjaku, psihijatru ili nesto slicno ?Towelie wrote:Ne znam zaista, cak mislim da ni ne postoji odredjena tarifa za to, vec daju ljudi koliko misle da je dovoljno. A sto tebe to zanima?Mozes li mi reci, ti slucajevi gdje se naplacuje, otprilike kako se krecu cijene ?
- Towelie
#4638 Re: Zašto je potrebna religija?
Ozbiljno? De mi pokazi fotografije tamne materije ili radio-talasa.Cuj nisu natprirodni, postoje u prirodi..
imas dokaze, slike..bilo sto..jer za sve sto zivi u prirodi imamo dokaze i slike..
sad si zesce lupnuo
Jeste bezobrazluk bogatiti se na tudjoj nesreci, slazem se. Ljudi koji dodju da se lece od dzina su obicno isprobali i druge opcije, pa i odlazak kod lekara.Onako pitam, nekako mi je teski bezobrazluk uzimati novac od ljudi za takvo nesto. Iz vise razloga. Ne razumijem se u te prakse, pretpostavljam da to vrse hodze ? Daju li bar savjet tim osobama da se obrate nekom strucnjaku, psihijatru ili nesto slicno ?
-
5 0 5
#4639 Re: Zašto je potrebna religija?
jesi li ti ikad vidio nesto sto ne postoji? cuj ga, trazi slike.animals wrote: Cuj nisu natprirodni, postoje u prirodi..
sad si zesce lupnuo
- animals
#4640 Re: Zašto je potrebna religija?
Ozbiljno? De mi pokazi fotografije tamne materije ili radio-talasa.Towelie wrote:Cuj nisu natprirodni, postoje u prirodi..
sad si zesce lupnuo
Vjetar se isto ne vidi ali ga osjetimo..zrak isto..tako da ti to ne pije vode.sa radio talasima..
struju ne vidimo, ali dokazano postoji..a te tvoje dzine, imas li dokaze ikakve..
- sigh
#4641 Re: Zašto je potrebna religija?
Ok, pa i pretpostavio sam, unatoc tome, preporucuju li hodze da bi ipak trebali otici i nekom strucnom licu ili da li ih pitaju jesu li bili kod ljekara ?Towelie wrote:
Jeste bezobrazluk bogatiti se na tudjoj nesreci, slazem se. Ljudi koji dodju da se lece od dzina su obicno isprobali i druge opcije, pa i odlazak kod lekara.
- animals
#4642 Re: Zašto je potrebna religija?
a znam..samo ne znam kako da mu objasnim..5 0 5 wrote:jesi li ti ikad vidio nesto sto ne postoji? cuj ga, trazi slike.animals wrote: Cuj nisu natprirodni, postoje u prirodi..
sad si zesce lupnuo
- Towelie
#4643 Re: Zašto je potrebna religija?
Prisustvuj rukji pa ces itekako osetiti prisustvo dzina. To ce ti biti dovoljno.Vjetar se isto ne vidi ali ga osjetimo..zrak isto..tako da ti to ne pije vode.sa radio talasima..
struju ne vidimo, ali dokazano postoji..a te tvoje dzine, imas li dokaze ikakve..
Sto se tice lecenja Kur'anom, hodze sebe smatraju strucnim licima.Ok, pa i pretpostavio sam, unatoc tome, preporucuju li hodze da bi ipak trebali otici i nekom strucnom licu ili da li ih pitaju jesu li bili kod ljekara ?
- animals
#4644 Re: Zašto je potrebna religija?
Prisustvuj rukji pa ces itekako osetiti prisustvo dzina. To ce ti biti dovoljno.Towelie wrote:Vjetar se isto ne vidi ali ga osjetimo..zrak isto..tako da ti to ne pije vode.sa radio talasima..
Ma dobro, nemam vise pitanja
- sigh
#4645 Re: Zašto je potrebna religija?
I to sam pretpostavioTowelie wrote:
Sto se tice lecenja Kur'anom, hodze sebe smatraju strucnim licima.
Interesuje li me, da li je svaki put dijagnoza "opsjednut dzinom" pa na kraju ide dobrovoljni prilog ili ima neke savjesnosti u tom pozivu borbe protiv dzina ?
I mozes li nam malo detaljnije prepricati prisustvo dzinova ? Kako to izgleda ? Imas iskustva ?
-
Dexx1
#4646 Re: Zašto je potrebna religija?
Sta kaze brat: vjetar se ne vidi al se osjeti.. pa tako je i sa dzinima care, sam si sebi odgovorioanimals wrote: Vjetar se isto ne vidi ali ga osjetimo..zrak isto..tako da ti to ne pije vode.sa radio talasima..
- animals
#4647 Re: Zašto je potrebna religija?
Cuj bratDexx1 wrote:Sta kaze brat: vjetar se ne vidi al se osjeti.. pa tako je i sa dzinima care, sam si sebi odgovorioanimals wrote: Vjetar se isto ne vidi ali ga osjetimo..zrak isto..tako da ti to ne pije vode.sa radio talasima..
a tvoj dzin, izmisljena prica..
-
Dexx1
#4648 Re: Zašto je potrebna religija?
Kako za kog..animals wrote: a tvoj dzin, izmisljena prica..
- animals
#4649 Re: Zašto je potrebna religija?
i to sto kazes..neka djeca nikada ne odrastu..Dexx1 wrote:Kako za kog..animals wrote: a tvoj dzin, izmisljena prica..
uvijekim mozes istu pricu prodati..
-
Dexx1
#4650 Re: Zašto je potrebna religija?
same thing with materialistsanimals wrote: i to sto kazes..neka djeca nikada ne odrastu..
uvijekim mozes istu pricu prodati..