Krscani jezuiti.arslanbey wrote:Ko su ovi jezidi? kakva je to vjera
Irak
- salik79
#4626 Re: ISIS zauzeo Mosul
- salik79
#4627 Re: ISIS zauzeo Mosul
winvin wrote:Jesam jado. Sto mi omogucio da u milionskom gradu imam restoran gdje zaposljavam muslimane sa hrvatskom putovnicom. Daj ne seri!Kikibombona wrote:
S
E jesu se Nijemci sa tobom usrecili....
I ti si za njih obicni balkanski jado..... j
Drzi se biste na Kovacima i zapjevaj ponekad "Da te nije Alija"!
Ich bin mir ziemlich sicher, dass du kaum ein paar Woerter auf Deutsch, zur "Selbstverteidigung", sprichst.
- salik79
#4628 Re: ISIS zauzeo Mosul
insomnia80 wrote:Za 36 sati 42 djece je ubijeno od fasistickog rezima, je li to ISIS uradio, nije. A oni napravili clanak o ubistvu amerikanca, a gdje su clanki o ubijanje djece? Izgleda da je Mossad sponzor Klixa!
Je li to dupli standard? Je li za vas vazniji jedan amerikanac od 42 muslimanske djece? Sram vas bilo.
@insomnia, bolesnik s avatarom zene najveceg zlocinca trenutno. Evo ja cu kao avatar staviti Bin Ladena pa da vidimo!
Nego, sta ima, ba, u Sloveniji? Kako oni gledaju na sve ovo?
- asurbanipal
#4629 Re: ISIS zauzeo Mosul
salik79 wrote:Krscani jezuiti.arslanbey wrote:Ko su ovi jezidi? kakva je to vjera
Netačno ! Jezidi su sinkretistička religijska grupa, jezuiti opet nešto sasvim drugo...
- salik79
#4630 Re: ISIS zauzeo Mosul
Do mene je. Pogresna percepcija.asurbanipal wrote:salik79 wrote:Krscani jezuiti.arslanbey wrote:Ko su ovi jezidi? kakva je to vjera
Netačno ! Jezidi su sinkretistička religijska grupa, jezuiti opet nešto sasvim drugo...
- fridmann
#4631 Re: ISIS zauzeo Mosul
Za tvrdnju statusa Kurda u Njemackoj mogao bi biti u pravu, ali oni nista nisu drugo sem vecine Turaka.winvin wrote:Kikibombona wrote:
Kurdi su mi bliski zato sto su mahom otvoreni prema drugima, zato sto nisu spremni ubijati i terorisati radi drugacijeg svjetonazora ili nacina zivota. I u ovom sukobu se za njih ne vezuju veliki zlocini gdje god da se bore. Etnicke i vjerske manjine najradije ratuju zajedno sa Kurdima. I tako dalje.....
Kurdi?
Bar ovdje u Njemackoj su kao "PSI"! Isti kao kod nas CIGANI,.
Imaju status BiH bosnjaka kojima je rat postao brat. 90 % tih Kurda je na socijali i njemacka vlada iz socijalnog razloga im salje oruzje da bi SUTRA mogla ih deportovati.
Sve je to igra !
Bosnjak se ipak razlikuje od Kurda i Turaka, ne bas svi, ali dobar dio Bosnjaka,
stoga nije fer praviti slicna poredjenja, pusti ti onaj posljednji shljam (smece) koji sanjarare o Osmanskom carstvu,
oni su ti negdje rzbacani po Bosnasko i Hercegovackim brdima.
Winvin, smiri se malo i ne nasijedaj na provokacije gdje se das zaboraviti i preci na vrijedjanje, pusti shinore neka se oni istresu i ti tvoj novac idalje zaradjuj casno i posteno u Njemackoj.
PS....mislim da Nijemci u sutini imaju jako lose misljenje kako o Kurdima u istoj mjeri i Turcima,
ocajno lose misljenje.
- Rampage
#4632 Re: ISIS zauzeo Mosul
klix.ba - "IDIL ukrao 11 aviona, sumnja se da će biti korišteni za terorističke napade"
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/idil- ... /140903003
Sad će malo Hamerički mediji prepadati oFce na Zapadu
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/idil- ... /140903003
Sad će malo Hamerički mediji prepadati oFce na Zapadu
- Grover
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4634 Re: ISIS zauzeo Mosul
znači nećemo ti nedostajati.winvin wrote:
Nisam ja Kiki balkanski jado. Mene za Bih veze samo grobovi mojih roditelja. I ono kuce i zemljista sto mi ostade u nasljedstvo.
Meni Njemacka nije dala dzaba ni jednog jedinog pfeninga....a niti od bosnjackog dijela BiH nisam dobio niti jednog centa.
Ovo je forum gdje VI muslimani neznate ni ko ste ni sta ste- Pola je muslimana, pola bosnjaka, pola vehabija, pola govana od nacije.
Pozz
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» winvin
ostali, primirite
- Hajlac
#4635 Re: ISIS zauzeo Mosul
The Powers Behind The Islamic State
Investigative journalist Nafeez Ahmed gives specific examples of how Saudi, Qatari, and American interests have supported the group formerly known as ISIS, and what the global community can do now to reign them in
Investigative journalist Nafeez Ahmed gives specific examples of how Saudi, Qatari, and American interests have supported the group formerly known as ISIS, and what the global community can do now to reign them in
- amoninan
#4636 Re: ISIS zauzeo Mosul
A fantasy foreign policy will not defeat the ISIL nightmare
http://www.thenational.ae/opinion/comme ... mare#page1
http://www.thenational.ae/opinion/comme ... mare#page1
- amoninan
#4637 Re: ISIS zauzeo Mosul
Don't Expect Peshmerga Fighters to Beat the Islamic State
http://www.usnews.com/news/articles/201 ... amic-state
................
Nova ofanziva pro-vladinih snaga u okolici Tikrita. Treća sreća, možda.
Na iračkoj TV drama, glasnogovrnik MO tvrdi da ne znaju za sudbinu 11 hiljada vojnika.
................
Na iračkoj TV drama, glasnogovrnik MO tvrdi da ne znaju za sudbinu 11 hiljada vojnika.
- Rampage
#4638 Re: ISIS zauzeo Mosul
BBC - Obamin odgovor ISIL- u, vezano za odrubljivanje glave drugom novinaru:
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-29044354
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-29044354
- amoninan
-
sarajevoxxxx
#4640 Re: ISIS zauzeo Mosul
Propala i ova, evo sada glasnogovornik iračke vojske na TV zbori kako su pokušali nekoliko puta zauzeti Tikrit i nisu uspjeli.U parlamentu porodice 1700 poginulih boraca koji su stradali u vojnoj bazi Spajker traže suđenje vođama iračkih plemena za kako kažu ubijene civile, a u rukama drže slike momaka u vojnim odijelima.amoninan wrote:Don't Expect Peshmerga Fighters to Beat the Islamic State
................
-
sarajevoxxxx
#4641 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kasim Ata - Glasnogovornik iračkog ministarstva odbrane danas u parlamentu:''Nepoznata sudbina 11 000 iračkih vojnika koji se smatraju nestalim''

- amoninan
#4642 Re: ISIS zauzeo Mosul
Da... bili na pikniku Tikritu, garant. A suđenje, odnosno odgovornost, vojno-političkog vrha koji je te momke ispalio gore?sarajevoxxxx wrote:Propala i ova, evo sada glasnogovornik iračke vojske na TV zbori kako su pokušali nekoliko puta zauzeti Tikrit i nisu uspjeli.U parlamentu porodice 1700 poginulih boraca koji su stradali u vojnoj bazi Spajker traže suđenje vođama iračkih plemena za kako kažu ubijene civile, a u rukama drže slike momaka u vojnim odijelima.amoninan wrote:Don't Expect Peshmerga Fighters to Beat the Islamic State
................
Inače, 2 od 3 člana Mosulskog generlštaba ISFa su bila iz Malikijevog plemena ... stajali su kažu hrabro na braniku, i borili se do posljednjeg metka, te položili živote zajedno sa svojim vojnicima ( u nekom alternativnom svemiru )
- amoninan
#4643 Re: ISIS zauzeo Mosul
How to Beat the Islamic State
http://www.newsweek.com/how-beat-islamic-state-267273
------------
Odlično:
Homage to Catalonia," in which Orwell summarizes the primitive appeal of ISIS by way of the totalitarian Communists.
"It is easy to see why, at this time, I preferred the Communist viewpoint to that of the P.O.U.M. The Communists had a definite practical policy, an obviously better policy from the point of view of the common sense which looks only a few months ahead. What clinched everything was that the Communists — so it seemed to me — were getting on with the war while we and the Anarchists were standing still. This was the general feeling at the time. The Communists had gained power and a vast increase of membership partly by appealing to the middle classes... but partly also because they were the only people who looked capable of winning the war."
http://www.newsweek.com/how-beat-islamic-state-267273
------------
Odlično:
Homage to Catalonia," in which Orwell summarizes the primitive appeal of ISIS by way of the totalitarian Communists.
"It is easy to see why, at this time, I preferred the Communist viewpoint to that of the P.O.U.M. The Communists had a definite practical policy, an obviously better policy from the point of view of the common sense which looks only a few months ahead. What clinched everything was that the Communists — so it seemed to me — were getting on with the war while we and the Anarchists were standing still. This was the general feeling at the time. The Communists had gained power and a vast increase of membership partly by appealing to the middle classes... but partly also because they were the only people who looked capable of winning the war."
-
sarajevoxxxx
#4644 Re: ISIS zauzeo Mosul
Iran+Amerika+zemlje Zaljeva+Francuska, Britanija, Rusija+Kurdi+Hrabra Iračka regularna vojska+Policija+SWAT+Gold band (irački specijalci protiv terorizma
)+jedno sto šiitskih milicija
Ovo samo za Irak.
I svi protiv IS-a
grdne rane moje.
Ovo samo za Irak.
I svi protiv IS-a
- Ricken
#4645 Re: ISIS zauzeo Mosul
Klavikula wrote:amoninan wrote:Ne znam šta u Toyoti misle o ovoj reklami:
"Nema auta do Toyote"
Ne postoji loš publictet?
Nemogu da se ne zapitam kako su nabavili tolika toyotina vozila. Sva ista. Znači nabavljali po specifikaciji. Garant su raspisali tender, pa se toyota javila.
Zanimljive su i ove naranča zatvoreničke halje, podsječaju na neke iz američkih zatvora. Čisto sumnjam da su to halje koje su zatekli u lokalnom zatvoru u Raqqi ili sami sašili.
- amoninan
#4646 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kupili, posudili iz vladinih voznih parkova i tako (Toyota je imala ugovor s iračkom vladom)...
...tek se nedavno saznalo da su lupali reket npr Telekomu u Mosulu od 2009., godine
Korumpirana, disfuncionalna država, sve je na prodaju. Od informacija do opreme i oružja.
...tek se nedavno saznalo da su lupali reket npr Telekomu u Mosulu od 2009., godine
Korumpirana, disfuncionalna država, sve je na prodaju. Od informacija do opreme i oružja.
- daxon
#4647 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ali čini mi se da ove narandžaste dresove kao iz Guantama, nesretnicima oblače samo kada u rukama imaju nekog Amerikanca ili Engleza, kao da im žele poručiti nešto kao u stilu "karma is a bitch"...Ricken wrote:Zanimljive su i ove naranča zatvoreničke halje, podsječaju na neke iz američkih zatvora. Čisto sumnjam da su to halje koje su zatekli u lokalnom zatvoru u Raqqi ili sami sašili.
-
sarajevoxxxx
#4648 Re: ISIS zauzeo Mosul
Upravo tako.Mislim da nije bio problem samo u Malikiju, ni suniti u Iraku nisu Bog zna šta.Ovo sa 1700 ubijenih vojnika je strašan skandal, van svake pameti da se to desilo, a i jedna i druga strana u vladi se pretjerano ne trudi da stvari istjera na čistac.Ponašaju se nezainteresovano, neodgovorno.Svi bi da im neko sa strane riješi problem, zazivaju novu vojnu intervenciju, bježe od vlastite odgovornosti.amoninan wrote:Kupili, posudili iz vladinih voznih parkova i tako (Toyota je imala ugovor s iračkom vladom)...
Zašto ne insistiraju i jedni i drugi na hvatanju zločinaca i šiitskih i sunitskih, da pokažu da sami mogu i žele da naprave funkcionalnu državu.
- amoninan
#4649 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ne bi ni ja na njihovom mjestu, s obzirom da bi to vjerovatno značilo i poduže ležanje u muriji. Čovječe, prije ofanzive ove.. ISIS je izveo ogroman broj operacija, atentata. I to na kakav način. Obučeni u ATJ uniforme, sve sa legitimacijama, đipovima pod rotacijom voze kroz faking centar grada, dolaze čovjeku na vrata, pokucaju.. Mi smo AT, pokažu i legitimaciju, molim vas obucite se, imamo par pitanja za vas. Ćovjek se obuče, gunđa, znate ko sam ja, ja sam pukovnik bla, bla... ništa, kapuljača, u autu... istresaju ga negdje u pustinji, skidaju povez.. ovaj opet tersa ja sam pukovnik, platićete za ovo... ovaj sjede pred njega, znamo ko si. Mi smo Dawla. puff metak u čelo.sarajevoxxxx wrote:Upravo tako.Mislim da nije bio problem samo u Malikiju, ni suniti u Iraku nisu Bog zna šta.Ovo sa 1700 ubijenih vojnika je strašan skandal, van svake pameti da se to desilo, a i jedna i druga strana u vladi se pretjerano ne trudi da stvari istjera na čistac.Ponašaju se nezainteresovano, neodgovorno.Svi bi da im neko sa strane riješi problem, zazivaju novu vojnu intervenciju, bježe od vlastite odgovornosti.amoninan wrote:Kupili, posudili iz vladinih voznih parkova i tako (Toyota je imala ugovor s iračkom vladom)...
Zašto ne insistiraju i jedni i drugi na hvatanju zločinaca i šiitskih i sunitskih, da pokažu da sami mogu i žele da naprave funkcionalnu državu.
Na isti način, u džipovima pod rotacijama, punom opremom iračkog ATJ rolaju.. dolaze do manej baze, ovi na kapiji prilaze, pokazuju im legitimacije. Puštaju ih.. ovi izlaze, došli da provjerimo stanje.. sve je ok, vojnici spavaju. Aha, aha..
Mi smo dawla, puff riješavaju ih prigušivačima. Ulaze u bazu, vojnici spavaju.. puff puff puff... likvidiraše bataljon na spavanju. U Auta i kući.
Da ironija bude veća tu ATJ jedinicu je formirao Maliki i stavio je iznad komadnog lanca vojske i policije. Odgovarali samo njemu.
Odakle im oprema, odakle im legitimacije, informacije?
Ma, gotovo je sad. Bojim se. Maliki jeste imao priliku da resetuje stvari i ujedini Irak.. ali... Ja=država mentalitet ne ide ruku pod ruku s takvim scenarijem.
Veterans not surprised Iraq's Army collapsed
http://america.aljazeera.com/watch/show ... ickly.html
-
sarajevoxxxx
#4650 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ova sad vlada je jučer davala pare porodicama poginulih boraca iz vojne baze Spajker.Obećala im neke velike svote novca, samo da ušute.Niko nije prihvatio.amoninan wrote:Ne bi ni ja na njihovom mjestu, s obzirom da bi to vjerovatno značilo i poduže ležanje u muriji. Čovječe, prije ofanzive ove.. ISIS je izveo ogroman broj operacija, atentata. I to na kakav način. Obučeni u ATJ uniforme, sve sa legitimacijama, đipovima pod rotacijom voze kroz faking centar grada, dolaze čovjeku na vrata, pokucaju.. Mi smo AT, pokažu i legitimaciju, molim vas obucite se, imamo par pitanja za vas. Ćovjek se obuče, gunđa, znate ko sam ja, ja sam pukovnik bla, bla... ništa, kapuljača, u autu... istresaju ga negdje u pustinji, skidaju povez.. ovaj opet tersa ja sam pukovnik, platićete za ovo... ovaj sjede pred njega, znamo ko si. Mi smo Dawla. puff metak u čelo.sarajevoxxxx wrote:Upravo tako.Mislim da nije bio problem samo u Malikiju, ni suniti u Iraku nisu Bog zna šta.Ovo sa 1700 ubijenih vojnika je strašan skandal, van svake pameti da se to desilo, a i jedna i druga strana u vladi se pretjerano ne trudi da stvari istjera na čistac.Ponašaju se nezainteresovano, neodgovorno.Svi bi da im neko sa strane riješi problem, zazivaju novu vojnu intervenciju, bježe od vlastite odgovornosti.amoninan wrote:Kupili, posudili iz vladinih voznih parkova i tako (Toyota je imala ugovor s iračkom vladom)...
Na isti način, u džipovima pod rotacijama, punom opremom iračkog ATJ rolaju.. dolaze do manej baze, ovi na kapiji prilaze, pokazuju im legitimacije. Puštaju ih.. ovi izlaze, došli da provjerimo stanje.. sve je ok, vojnici spavaju. Aha, aha..
Mi smo dawla, puff riješavaju ih prigušivačima. Ulaze u bazu, vojnici spavaju.. puff puff puff... likvidiraše bataljon na spavanju. U Auta i kući.
Da ironija bude veća tu ATJ jedinicu je formirao Maliki i stavio je iznad komadnog lanca vojske i policije. Odgovarali samo njemu.
Odakle im oprema, odakle im legitimacije, informacije?
Ma, gotovo je sad. Bojim se. Maliki jeste imao priliku da resetuje stvari i ujedini Irak.. ali... Ja=država mentalitet ne ide ruku pod ruku s takvim scenarijem.
Veterans not surprised Iraq's Army collapsed
http://america.aljazeera.com/watch/show ... ickly.html