Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Libyano

#4626 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Libyano »

hannibal wrote:
Libyano wrote:
hannibal wrote:Imal ko informacije kakvo je stanje u Orasju i da li je prohodan put Tuzla - Orasje? Hvala
Na ulazu u Srebrenik je srušen most iza tunela pa se negdje kroz sela obilazi...
Tuzla - Srebrenik je prohodan, nije most srusen samo je bio poplavljen. Ja sam iz Srebrenika i informacija je 100% tacna.
Mene zanima vise put oko Loncara. Trebo bi po nekog u Orasje al nisam siguran mogul doc
Izvinjavam se ako sam dao netačnu informaciju, ja sam tu posljednju imao...
kamen spoticanja

#4627 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kamen spoticanja »

Logovan wrote:
MAGLAJ INFO: Situacija u gradu je dramaticna, masovno se kradu stvari, hrana i preprodaju po enormnim cijenama. Ako znate nekog da je na putu za Maglaj trenutno informisite ga da ne ostavlja pomoc nigdje usput, u nekim sabirnim centrima, vec ukoliko je moguce vozi direktno U GRAD i podijeli sve direktno iz auta, kedija, kamiona.
Ovo apsolutno nije tacno
Bancho

#4628 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Bancho »

Evo upravo mi je na vratima bila zena koja prosi (Sarajevo) i prvo ste je rekla ja sam iz Maglaja (obicna laz), tako da pazite se ovih besramnih prosijaka koji zele da iskoriste situaciju.
Pitarrr82

#4629 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Pitarrr82 »

IZ organizacije Crvenog križa u KS ističu da Sarajlije cijelo jutro pristižu s donacijama u hrani, vodi, odjeći, obući, dekama i higijenskim proizvodima, a kombi s hranom i odjećom donirala je i kompanija OBI.

Apeluju na građane da doniraju više higijenskih proizvoda kojih je doneseno najmanje, a prijeko su potrebni za očuvanje zdravlja ugroženog stanovništva. Crveni križ donirane potrepštine danas će prevoziti do najteže pogođenih područja poput Maglaja, Zavidovića, Olova i dr.
kakavdanakneiskustvu

#4630 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Veliko hercegovačko srce. Lokacije u Hercegovini gdje se prikuplja pomoć stradalima u poplavama:
ŠIROKI BRIJEG: Danas Frama i GSS. U utorak, srijedu i četvrtak, od 10 do 18 sati, u prostorijama Mjesne zajednice Lijeva obala u Ulici fra Didaka Buntića u Širokom Brijegu. Kontakt - Crveni križ Široki Brijeg: 063/446-929
GRUDE: Danas, 17.05.2014.god., u vremenu od 11:00 do 14:00 sati na prostoru Grudske tržnice, a u ponedjeljak, utorak i srijedu u vremenu od 9:00 do 20:00 sati svoje donacije možete donijeti u prostorije Crvenog križa Grude.
LJUBUŠKI: Prostorije Udruge Duga (ulica A.B Šimica, iza bivše kemijske čistionice Labud). Za sve informacije zovite na broj telefona 063501718.
ČAPLJINA: Akademija ( Galerija Tau) u subotu od 15 do 19 te u nedjelju od 11 do 14h!
ČITLUK: Firma Mališić export import doo – Biletić polje bb, 88260 Žitomislić.
MOSTAR: Danas (subota) od 9h - 18h, te sutra i prekosutra od 16h - 18h ispred crkve sv.Ivana, u organizaciji župa grada Mostara, Caritasa i udruge Minores.
Isabell

#4631 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Isabell »

Logovan wrote:
MAGLAJ INFO: Situacija u gradu je dramaticna, masovno se kradu stvari, hrana i preprodaju po enormnim cijenama. Ako znate nekog da je na putu za Maglaj trenutno informisite ga da ne ostavlja pomoc nigdje usput, u nekim sabirnim centrima, vec ukoliko je moguce vozi direktno U GRAD i podijeli sve direktno iz auta, kedija, kamiona.

Mi idemo sutra i jos nekoliko vozila sa nama. Direktno se spustamo u grad ljudima koje znamo.
Ako ima jos netko neka se javi.. da idemo svi zajedno.
O'zone
Globalni moderator

#4632 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Manite se glupe rasprave molim Vas!

Motorola Moto G
leo karan

#4633 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by leo karan »

Olovo?
molim vas...kako je tamo?
Sta treba?
Kikibombona

#4634 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Kikibombona »

Logovan wrote:
Mislio sam da i u lopovu ima makar mrvica ljudskosti. :(
JeremyJ

#4635 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by JeremyJ »

almir1977 wrote:
5000 je sinoc branilo Sabac. U obrenovcu se izlila Kolubara i napravila problem. Gledam i vidim da su oni puno bolje organizovani od nas.
Šabac sam ima 30 000 vojno sposobnih muškaraca, a lider nad liderima plačnim glasom poziva 1000 dobrovoljaca iz Beograda jer samo oni mogu spasiti Šabac :lol: :lol:[/quote]

Zato je Lider i smijenio CZ Sapca i postavio nove ljude.
Gledao sam da su i zatvorenici pravili nasipe.
Lako je supljirati, velika je to rabota odbrana. I u Bijeljini je 50000 radno sposobnih, pa nasip pravilo 20 ljudi. :oops:
almir1977

#4636 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by almir1977 »

Kikibombona wrote:
Logovan wrote:
Mislio sam da i u lopovu ima makar mrvica ljudskosti. :(
Narkomanska glava ne zna za ljudskost.
Rijeka_snova

#4637 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Rijeka_snova »

Paketi nam HITNO trebaju na Filozofskom fakultetu!
It_is_a_Leclerc

#4638 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

kamen spoticanja wrote:
Logovan wrote:
Ovo apsolutno nije tacno
I ja sam čuo da nije istina. Ljudi se malo jagme za robu, ali nema govora o masovnim pljačkama i otimanjima. Tako su meni rekli novinari koji su bili gore jučer predvečer.
nuki_cika

#4639 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by nuki_cika »

Kako vi sve informacije uzimate zdravo za gotovo
Reglan

#4640 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Reglan »

Ova na RTRS :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#4641 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Rijeka_snova wrote:Paketi nam HITNO trebaju na Filozofskom fakultetu!
Up

Motorola Moto G
Challenger__

#4642 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Challenger__ »

O'zone wrote:Manite se glupe rasprave molim Vas!

Motorola Moto G
:thumbup:
_mufljuz_

#4643 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by _mufljuz_ »

Logovan wrote:
mislim da je vakat da se dugim cijevima regulise podjela pomoci - mamu im jebem profitersko banditsku
almir1977

#4644 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by almir1977 »

JeremyJ wrote:
almir1977 wrote:
5000 je sinoc branilo Sabac. U obrenovcu se izlila Kolubara i napravila problem. Gledam i vidim da su oni puno bolje organizovani od nas.
Šabac sam ima 30 000 vojno sposobnih muškaraca, a lider nad liderima plačnim glasom poziva 1000 dobrovoljaca iz Beograda jer samo oni mogu spasiti Šabac :lol: :lol:
Zato je Lider i smijenio CZ Sapca i postavio nove ljude.
Gledao sam da su i zatvorenici pravili nasipe.
Lako je supljirati, velika je to rabota odbrana. I u Bijeljini je 50000 radno sposobnih, pa nasip pravilo 20 ljudi. :oops:[/quote]

Smijenio ga zato jer nije iz njegove stranke
"Ljudi nemojte nasedati na propagandu, pa nismo mi u Sapcu idioti da ne cuvamo svoje domove. Znam bar 30-tak ljudi zajedno samnom koji smo se prijavili kriznom stabu koji nam se zahvalio uzeo brojeve telefona i rekao zvacemo ako zatreba. Zvali smo mi njih i jos im ne treba. Sve mi ovo lici na licnu promociju vladajuce "elite" na zataskavanje neuspeha u odbrani Valjeva, Obrenovca, Cacka...., "odbranom" Sapca koji u stvari i nije trebalo vanredno braniti. Kao da gledam za 4-5 dana udarnu vest "odbranili smo Sabac" a ovi jadni ljudi iz Obrenovca i neuspeh odbrane se nece ni spominjati. Pecaros sam i na Savi sam 40 godina, danas sam tri puta obilazio camac, obisao 3-4 km nasipa i strasno jeste ali ni blizu kako je to predstavljeno. Nasip sa sremske strane je dosta nizi od nasipa Sapca tako da se Sava uvek razliva na tu stranu. Apolitican sam koliko kod je to moguce ali ovo mi lici na rusenje vlasti (koja i jeste za rusenje ali ne na ovakav nacin) u Sapcu. Hvala svim ljudima dobre volje koji zele da pomognu ali Ja bih pre polaska nazvao stab u Sapcu i pitao ima li potrebe. Svako dobro vam zelim.
Ljudi, tamo kad smo dosli imao sam utisak da nas nisu ocekivali, stojali smo na nekom parkingu i onda nas stavili ponovo u buseve i odvezli u Drenovac gde organizacije nije ni bilo. Kako smo izali iz busa dali su nam dzakove da stavljamo na put bez ikakvog razloga, a na jedno 2km je bio taj bedem zbog kog smo zapravo dosli. I ljudstvo nije za pohvalu jedno 60% je ostalo kod buseva i sedelo na dzakovima i delilo flajku ili buksnu i kao pametovali nesto, a cipele su im kao da su iz radnje uzeli. Nismo imali vodu do pola 2 nocu, jednom me je ambulanta pitala imam li nesto vode jer su oni dehidrirali. U zivotu vece blato nisam video i sam se sebi cudim kako sam uspeo da sacuvam obe patike. Tamo stojis i tones, iako se ne pomeras...
Mislim, boli me taki za Vučića i njegovu predizbornu propagandu, i bezze mi što trujem temu odgovarajući na ove hvalospEve, ali mi ide na živce kad mi neko sve tuđe uzdiže do nebesa, a sere po svom. Idi Lideru ako ti ne valja ovdje.
Cholina_Lokica

#4645 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Cholina_Lokica »

leo karan wrote:Olovo?
molim vas...kako je tamo?
Sta treba?
Cpcd upravo sprema kombi za tamo
suncica24

#4646 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by suncica24 »

Boskero wrote:
Iker C wrote:Srbiija sa Vučićem da hoće može BiH osvojiti za dva dana. Žalosno je koliko su ljudi institucionalno organizovaniji od nas. Sinoć odbraniše Šabac što bilo skoro u sferi naučne fantastike, a naši ništa ne poduzimaju da spriječe ono pto se spriječiti da.
Prica ti je kao iz neke žnj produkcije za crtane filmove i nije srazmjerna intelektu odraslog covjeka.
Kod nas se ne zna koliko ljudi pomaze, jako veliki broj momaka i djevojaka vec 3 dana kisnu i bore se da pomognu ljudima tako da to sto pricas je bjelosvjetska glupost.
Bakir se voza helikopterom. Ali eto, dobacio je do Visokog.
Zeljko je nestao sa mape.
Radmanovic... isto.
Premijer... gdje nam je premijer? (da nije na sajmu?)
Niksica smo vidjeli u camcu prije cca dva dana i od tada mu se gubi trag.
Dodik je u Beogradu, Ladi muda.
Dalje da ne idemo (meni licno Mica iz Bijeljine je cisti primjer tog dalje).

O tom se govori.
A ne o ljudima koji vuku kese, kutije, pakuju kamione, idu samoinicijativno u najugrozenije dijelove. Za te ljude sad bih potpisala da zamjene sve ove gore.
5 0 5

#4647 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by 5 0 5 »

Boskero

#4648 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:14, edited 1 time in total.
Challenger__

#4649 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Challenger__ »

Rijeka_snova wrote:Paketi nam HITNO trebaju na Filozofskom fakultetu!
:!:

Čitati šta čovjek piše: paketi, filozofski.
Havatar

#4650 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

O vucicu i organizaciji:
Kao mulac sam sedeo u busu skoro 3 sata,da bi nam na kraju rekli da ne trebamo.Dosla Mihajlovicka slikala se i to je to.Otisla su samo dva busa sa sns zastavama,ostali smo otisli kuci,jer su nam tako rekli.Lakrdija,sramota,populizam i zalost.Megatrend organizacija je pokazala svoje danas.
Post Reply