Ukrajina

Post Reply
Michio Kaku

#4626 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

Kao što sam juče rekao već se dešava razmimoilaženje u EU u nastojanju Obale da uvede sankcije Rusiji.

"The most important thing is for us – the United States – to make sure that we don't go off without the European community," the majority leader in the Senate, Democrat Harry Reid, told Politico. "Their interests are really paramount if we are going to do sanctions of some kind. We have to have them on board with us."

But at an emergency meeting in Brussels the foreign ministers of Germany, France, Italy and Spain resisted calls for trade sanctions, instead limiting discussion to freezing long-running talks with Russia on visa liberalisation that would have made it easier for Russians to visit Europe. Washington is also threatening to kick Russia out of the G8 group of leading economies, but Berlin opposes that.

Britain's attempts to ensure any EU action against Russia over Ukraine would exempt the City of London were embarrassingly revealed when a secret government document detailing the plan was photographed in Downing Street. The document said Britain should "not s ... Russians".

Like other EU countries, and especially Germany, which obtains almost 40% of its gas and oil from Russia, the UK is reluctant to adopt measures that could damage its still fragile economic recovery.

:izet:

Gdje je onaj genijalac da mi pokaze GDP grafove Njemacke, Britanije, Italije i Francuske...
Challenger__

#4627 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Treba li proizvođačima krompijara kvotati šta sam napisao za poziciju Njemačke?
armin071

#4628 Re: Ukrajina

Post by armin071 »

Sta bi sa mocnom Rusijom?? Sta ce sada ruski narod na Krimu? Ko da ih stiti. Ovo je izdaja i predlazem narodu drzavetine Krim da pozovu precjednika da im on u kratkim crtama objasni kako ce svoju autonomiju da zabetoniraju :D
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#4629 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

Al ga mediji odmah lete ko muhe na govno :D Povuko trupe sa treninga u bazu, to vam ga isto dodje kad trener odluci na poluvremenu, da ode sa igracima u slacijonicu ... Bitno je (bar sa Ruske strane) da je i dalje oko 50.000 vojnika na Krimu. Da ce Krim imati referendum, gledano sa USA ili zapada strane sta uciniti protiv tog, a svi mi znamo koji efekt ce to imati, sta ce traziti ljudi u Donetsku i otalim jako pro-Ruskim regijama?

Angela suti jer izgleda zena vidi kako ovaj igra saha.

Ne navijam ni za Rusiju niti za USA ali neka, vise volim ovo jer je indirektno zulj zapadu i SAD, neka treba malo.
Zviz

#4630 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

armin071 wrote:Sta bi sa mocnom Rusijom?? Sta ce sada ruski narod na Krimu? Ko da ih stiti. Ovo je izdaja i predlazem narodu drzavetine Krim da pozovu precjednika da im on u kratkim crtama objasni kako ce svoju autonomiju da zabetoniraju :D
Na Krim i dalje trpa trupe, to je on povuko trupe gore na sjeveru Ukrajine (mislim granice) gdje su neke vjezbe bile. Kamioni sa Ruskom vojskim i dalje se ukrcavaju na Krim. Procitaj sta pise.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4631 Re: Ukrajina

Post by Truba »

kad nam zavrnu plin biće plači mala plači
Zviz

#4632 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

Black swan wrote:kad nam zavrnu plin biće plači mala plači
To ce najvise ici na stetu Njemackoj, jer fakticki je 100% je ovisnik od Rusije. Manje vise citava Europa je ovisnik od nje po tom pitanju. Zato Angelika stuti... kao jebes Ukrainu daj vamo da meni bude ok.
OldMayor

#4633 Re: Ukrajina

Post by OldMayor »

Nek zavrcu sad vala kolko god hoce, ide ljeto. :D
sumirprimus

#4634 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sreca pa ide proljece...
nece bit puno dnohla,a moze se kuhati i na el,sporetu.. :D
sumirprimus

#4635 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Zviz wrote:
To ce najvise ici na stetu Njemackoj, jer fakticki je 100% je ovisnik od Rusije. Manje vise citava Europa je ovisnik od nje po tom pitanju. Zato Angelika stuti... kao jebes Ukrainu daj vamo da meni bude ok.
:-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4636 Re: Ukrajina

Post by Truba »

Zviz wrote:
mi imamo zalihe dok je pipa pod pritiskom
a njemačka ima bunkere s plinom barem za mjesec
Zviz

#4637 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

Buduci scenario--- referendum na Krimu, pobuna pro-Rusa u drugim djelovima, odbijanje suradnje sa Kijevom, drzava u disfunkciji u realnosti podjeljena na dva na papiru nije skroz ali manja ce biti za Krim. Dokaz da moze se postici mnogo sta i bez pucanja :D
sumirprimus

#4638 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Black swan wrote:
Zviz wrote:
mi imamo zalihe dok je pipa pod pritiskom
a njemačka ima bunkere s plinom barem za mjesec
mislis sarajevo ima zalihe.,..ostatak bih,trosi ugalj,drva,struju,pelet... :izet:
OldMayor

#4639 Re: Ukrajina

Post by OldMayor »

Sta kaze Njv?
Challenger__

#4640 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Michio Kaku wrote:... Berlin opposes that.Like other EU countries, and especially Germany
Dakle, Berlin je bio protiv sankcija i izbacivanja Rusije iz "G8". A sad da sa vratimo malo unazad:
Challenger__ wrote:
SmokingMan wrote:E neka se Rusija i zapad napokon direktno obračunaju
- Idemo ka toj situaciji. Do sada su to bili proxy-udari na interesne sfere. S tim što se ni pod razno ne može govoriti o zapadu kao cjelini, već o sasvim konkretnim grupacijama, koje možemo vezivati za uzak broj elite u svega 2, 3 do maksimalno 4 zemlje, među kojima ni pod razno nije Njemačka.

Ovaj put.

Postao/la Challenger__ dana 18/02/2014 22:25 - http://www.klix.ba/forum/ukrajina-t118514s800.html
zavrzlama

#4641 Re: Ukrajina

Post by zavrzlama »

Sve po planu i programu....

Umjesto da zapad se konfrontira sa Iranom,imamo konfrontaciju sa rusijom,a to automatski znaci jaca pozicija BIH naspram velikosprksih pretenzija u BIH....valja negdje da zapad iskali bijes zbog ruske okupacije Ukrajine,mislim najblizi im je mali ausvic za pocetak :wink:
Last edited by zavrzlama on 04/03/2014 08:55, edited 1 time in total.
armin071

#4642 Re: Ukrajina

Post by armin071 »

Zviz wrote:
:D
Njemacka ovisnik o Rusiji. Pa Njemacka kupuje plin od Rusije samo zato sto joj je ovaj jeftin. Ljudi cak imaju i svoj vlastiti gas. A kupuju sa svih strana. Rusija ima tu jedno 30% udjela ali samo zato sto su jeftini. E cuj Njemacka ovisnik o Rusiji :D Svasta ces procitati ovdje.
celava_dlaka

#4643 Re: Ukrajina

Post by celava_dlaka »

A to zavrtanje plina uopste nece utjecati na ekonomiju rusije ?
poostar

#4644 Re: Ukrajina

Post by poostar »

na kraju Ispade da je putinko ckapi ko kim jong il
gdje je sad onaj martinez da nam kaze kako se na zapau strahuje od sljedeceg poteza celave p***e

Rusija super sila :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
armin071

#4645 Re: Ukrajina

Post by armin071 »

celava_dlaka wrote:A to zavrtanje plina uopste nece utjecati na ekonomiju rusije ?
Ma jok ba to je industrijski gigant. Sad ces vidjeti kad oni pocnu snijeg izvoziti :D Ta prodaja plina je njima ono usput da se za kafe nadje.
Challenger__

#4646 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

A ono se raspisalo i natakarilo na "Rusiju", a pojma nema ko koga ovde napada, ko koga ovde udara, a još manje ko sa kim i kako paktira.
bingov buraz

#4647 Re: Ukrajina

Post by bingov buraz »

area51 wrote:http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzi ... ana-261215
ovo kad se desi a neće se zabaviti tada nastaje belaj,do tad spavajte mirno
Rece vrli pisac u ovom clanku od prije 3 godine

Moji izračuni pokazuju da će dolar pasti oko 20 %. 

Prognozira li kladionicu da odigram kontra :mrgreen:
radostan dan

#4648 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

dovoljno je, ako znaš, da kažeš šta će biti sa eurom i švajcarcem, jebo dolar i ostale monete...
Aspekt

#4649 Re: Ukrajina

Post by Aspekt »

Ja sam cuo jutros da je ovo samo manevar i da su rusi dali zmigavac i svoju ,, silu ,, preusjerili prema Palama i Laktasima . Pozvao ih Dodik na tulum povodom otcjepljenja sumske :lol: :lol:
ps podvise rep ko zadnje kukavice kozaci junaci ujko Sam digao rampu i sankcije :lol:
area51

#4650 Re: Ukrajina

Post by area51 »

bingov buraz wrote:
area51 wrote:http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzi ... ana-261215
ovo kad se desi a neće se zabaviti tada nastaje belaj,do tad spavajte mirno
Rece vrli pisac u ovom clanku od prije 3 godine

Moji izračuni pokazuju da će dolar pasti oko 20 %. 

Prognozira li kladionicu da odigram kontra :mrgreen:
Ja sam napisao "kad se desi" da će tada nastati belaj,članak ko članak i nije toliko bitan koliko je bitna stvar da se većina zajebancija vrti oko toga(dolar)
Post Reply