16.03.2012. demonstracije protiv Asadovog režima - RumunijaChallenger__ wrote:Uploaded on Apr 29, 2011sarajevoxxxx wrote:Demonstracije u Rumuniji protiv Asadovog režima
Sirija
-
sarajevoxxxx
#4626 Re: Sirija
- Klavikula
#4627 Re: Sirija
@saxxx
ne moras se truditi da dokazes kako FSA i teroristi imaju ogromnu podrsku naroda u i van Sirije. svi znamo da je ona minorna
djesi Celi. sta mai?
pozdrav @kapetane.
ne moras se truditi da dokazes kako FSA i teroristi imaju ogromnu podrsku naroda u i van Sirije. svi znamo da je ona minorna
djesi Celi. sta mai?
pozdrav @kapetane.
- Klavikula
#4628 Re: Sirija
visemilionski protesti potpore. nema potrebe da idemo dalje.
- Challenger__
#4629 Re: Sirija
E moj Zis, dok ti dođeš, mi popadali. U toku je njihova ofanziva, a tebe nema pa nema... 
-
sarajevoxxxx
#4630 Re: Sirija
Evo još... ovaj put malo veća kolona - dakle, demonstracije protiv Asadovog režima Rumunija 16.03.2012.
''Narod želi pad režima'' - uzvikuju demonstranti
''Narod želi pad režima'' - uzvikuju demonstranti
-
sarajevoxxxx
#4631 Re: Sirija
- Da Asad ima podršku naroda ne bi mu trebali borci Hezbollaha ili Iranci, i jedinu značajnu (ako ne i najvažniju) pobjedu u dosadašnjem ratu ostvarili mu borci Hezbollaha u Kusajru.
- Država od 22 miliona stanovnika bi trebala sa lakoćom da zgazi i očisti svaki pedalj zemlje. Imaju sve. Svo oružje je kod Asada. Sve bolnice, sve kasarne, svi mediji, svo lako i teško naoružanje, pa da 22 miliona ljudi uzme kamen i baci ga očistili bi svu Siriju za deset dana, a kamoli sa tolikim oružjem koje mu eto služi samo da ubija svoj narod Samo djece je poginulo od početka sirijskog rata skoro 11 000.
- Država od 22 miliona stanovnika bi trebala sa lakoćom da zgazi i očisti svaki pedalj zemlje. Imaju sve. Svo oružje je kod Asada. Sve bolnice, sve kasarne, svi mediji, svo lako i teško naoružanje, pa da 22 miliona ljudi uzme kamen i baci ga očistili bi svu Siriju za deset dana, a kamoli sa tolikim oružjem koje mu eto služi samo da ubija svoj narod Samo djece je poginulo od početka sirijskog rata skoro 11 000.
- Klavikula
#4632 Re: Sirija
ufatili zalet nakon sto su ih Obama i Bibi osokoliliChallenger__ wrote:E moj Zis, dok ti dođeš, mi popadali. U toku je njihova ofanziva, a tebe nema pa nema...
Pravdaja po starom, RT, Advance, SRNA
- vivaldi
#4633 Re: Sirija
Obama: Moguće da ne bude napada
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/404379/Ob ... ude-napada
ovo postade bas medjunarodna diplomatska smijurija.
prosto nevjerovatno
prosto nevjerovatno
- Klavikula
#4634 Re: Sirija
mozda Assad nema podrsku naroda i vojsku mu cine kojekakve snage iz regije, al je zato pobunjenici i teroristi imaju podrsku i sve i jedan Sirijac je u njihovim redovimasarajevoxxxx wrote:- Da Asad ima podršku naroda ne bi mu trebali borci Hezbollaha ili Iranci, i jedinu značajnu (ako ne i najvažniju) pobjedu u dosadašnjem ratu ostvarili mu borci Hezbollaha u Kusajru.

djece 11K, ukupno civila 50-60K, boraca SAA 30K. pa jebote jel pogino i jedan borac opozicije?
- Challenger__
#4635 Re: Sirija
Klavikula wrote: ufatili zalet nakon sto su ih Obama i Bibi osokolili![]()
![]()
Pravdaja po starom, RT, Advance, SRNA![]()
Ajoooj... Koma... Ništa Allah dž. š. Samo Bumba i Bibi, taj rad...
- Challenger__
#4636 Re: Sirija
Šta je nevjerovatno? De elaboriraj malo, nemoj da ti čitamo misli, tako ti staccata u "Quattro stagioni"!vivaldi wrote:Obama: Moguće da ne bude napada
prosto nevjerovatno
- Klavikula
#4637 Re: Sirija
Challenger__ wrote:Klavikula wrote: ufatili zalet nakon sto su ih Obama i Bibi osokolili![]()
![]()
Pravdaja po starom, RT, Advance, SRNA![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ajoooj... Koma... Ništa Allah dž. š. Samo Bumba i Bibi, taj rad...![]()
![]()

do zadnje kapi krvi za Sir... ovaj Izrael
- vivaldi
#4638 Re: Sirija
pa ovo natezanje, ima degeneka - nema degeneka. ne znam uopste sta im je ovo trebalo.Challenger__ wrote:Šta je nevjerovatno? De elaboriraj malo, nemoj da ti čitamo misli, tako ti staccata u "Quattro stagioni"!vivaldi wrote:Obama: Moguće da ne bude napada
prosto nevjerovatno
jos gore sto uospte ne vidim kako se ovaj rat tamo moze zavrsiti i sve mi se cini da ce ovo biti neki novi tipicni "stogodisnji" bliskoistocni rat
- Challenger__
#4639 Re: Sirija
LINKSyria: Assad not Responsible for Ghouta Gas Attack, Says Freed Hostage Pierre Piccinin
Belgian hostage held with Italian war reporter Domenico Quirico by Syrian rebels said captors denied Assad involvement
- Challenger__
#4640 Re: Sirija
Ma kakav stogodišnji rat... Ovo otezanje ima smisla, itekako, ako je američki veteran i vojni analitičar Gordon Duff u pravu:vivaldi wrote: pa ovo natezanje, ima degeneka - nema degeneka. ne znam uopste sta im je ovo trebalo.
jos gore sto uospte ne vidim kako se ovaj rat tamo moze zavrsiti i sve mi se cini da ce ovo biti neki novi tipicni "stogodisnji" bliskoistocni rat

Naime, na staroj temi sam prenio njegovo viđenje u kome Obamu ne vidi u ratnohuškačkom bloku (Izrael, AIPAC, izlobirani Kongresmeni)... Hoćete rat?
Glasajte i odgovarajte pred američkom javnošću.
- vivaldi
#4641 Re: Sirija
ipak mislim da amerika nema tacno definisan interes u ovom slucaju, a ni u ostalim zapadnim zemljama.
ovaj rascjep i u kongresu i u britaniji i u jos nekim zemljama cini mi se to pokazuje.
ako ne dodje do intrevencije bicu uvjeren u to.
mozemo mi ovdje svasta nagadjati, ali ako superobavjesteni sefovi tajnih sluzbi i ostali mocnici nisu na sjednicama iza zatvorenih vrata mogli ubijediti vecinu parlamentaraca/kongresmene u interese zapada u slucaju sirije, ocigledno nesto ne stima
ovaj rascjep i u kongresu i u britaniji i u jos nekim zemljama cini mi se to pokazuje.
mozemo mi ovdje svasta nagadjati, ali ako superobavjesteni sefovi tajnih sluzbi i ostali mocnici nisu na sjednicama iza zatvorenih vrata mogli ubijediti vecinu parlamentaraca/kongresmene u interese zapada u slucaju sirije, ocigledno nesto ne stima
- Challenger__
#4642 Re: Sirija
- Amerika danas je čista politička konstrukcija, prazna lobistička monada, navođeni giga-projektil. Postoje organizovane političke strukture sa jasnim ciljevima (lobiji) i postoji jedna velika praznina između instrumenta lobija (Kongresa) i interesa američke nacije koja se sada polako popunjava sa autentičnom američkom misijom, koja NIJE I NE MOŽE BITI ovo što su tražili ratnohuškački lobisti, banditi;ipak mislim da amerika nema tacno definisan interes u ovom slucaju, a ni u ostalim zapadnim zemljama.
- ova kriza generiše poraz oligarhije (lobija) i budi autentične SAD;
- Al-Qaeda neka plače.
Syria, miracle.
- Challenger__
#4643 Re: Sirija
Evo, Breaking News: US Senate delays Syria strike vote over Russian 'chemical handover' proposal - LINK
Da,da...
Da,da...
- vivaldi
#4644 Re: Sirija
mozemo mi nju zvati kako hocemo, ali amerika je amerika.Challenger__ wrote:Amerika danas je čista politička konstrukcija
humanizma i renesanse nema odavno, a sve dok se odrzava americki san, dobro rade
-
_majevica_
#4645 Re: Sirija
Nagadjamo.vivaldi wrote:ipak mislim da amerika nema tacno definisan interes u ovom slucaju, a ni u ostalim zapadnim zemljama.
U Siriji ima hemijskog oruzija.Ovaj sto je upotrijebio hemijsko oruzije u Siriji..spreman ga je upotrijebiti i na
sledeceg ko ga napada.Prije svega na Izrael i Tursku...To ako bi bila intervencija od SAD i navedenih...Mozda je Sirija
zaprijetili i upotrebom hemijskog oruzija u slucaju americke intervencije...a da se ne sale...ne sale se...
- Challenger__
#4646 Re: Sirija
Nisi me razumio. Nebitno. Laku noć.
- vivaldi
#4647 Re: Sirija
da je ta hemija neka garancija, ne bi rata ni bilo niti bi mu konvoji naoruzanja javno ulazili u zemlju iz svih zemalja u okruzenju_majevica_ wrote:Nagadjamo.
U Siriji ima hemijskog oruzija.Ovaj sto je upotrijebio hemijsko oruzije u Siriji..spreman ga je upotrijebiti i na
sledeceg ko ga napada.Prije svega na Izrael i Tursku...To ako bi bila intervencija od SAD i navedenih...Mozda je Sirija
zaprijetili i upotrebom hemijskog oruzija u slucaju americke intervencije...a da se ne sale...ne sale se...
-
_majevica_
#4648 Re: Sirija
Sta znam..neke drzave imaju kao garanciju atomsku..al i dalje proizvode i ratuju sa obicnim dozvoljenim naoruzanjem.vivaldi wrote:da je ta hemija neka garancija, ne bi rata ni bilo niti bi mu konvoji naoruzanja javno ulazili u zemlju iz svih zemalja u okruzenju_majevica_ wrote:Nagadjamo.
Samo posamatram laicki..Asad mozda nece dopustiti da zavrsi kao Sadam,Gadafi,Mubarak...ako vec ima oruzije
i pristalice u svojoj vojsci...
- vivaldi
#4649 Re: Sirija
pa nije nemoguce da bi u krajnjoj soluciji nesto pokusao, kazem pokusao jer to sto ima negdje u podrumu u damasku nije bas jednostavno bacit nekom na glavu u izraelu ili u turskoj cak i da hoce_majevica_ wrote: Sta znam..neke drzave imaju kao garanciju atomsku..al i dalje proizvode i ratuju sa obicnim dozvoljenim naoruzanjem.
Samo posamatram laicki..Asad mozda nece dopustiti da zavrsi kao Sadam,Gadafi,Mubarak...ako vec ima oruzije
-
_majevica_
#4650 Re: Sirija
U svakom slucaju hemijsko oruzije ide izgleda pod kontrolu...sta ce poslije biti vidjecemo...Ako bi uspjeli uspostavitivivaldi wrote:pa nije nemoguce da bi u krajnjoj soluciji nesto pokusao, kazem pokusao jer to sto ima negdje u podrumu u damasku nije bas jednostavno bacit nekom na glavu u izraelu ili u turskoj cak i da hoce_majevica_ wrote: Sta znam..neke drzave imaju kao garanciju atomsku..al i dalje proizvode i ratuju sa obicnim dozvoljenim naoruzanjem.
primirje u Siriji to bi bilo jos bolje...odo i ja spavat...ln