Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#4626 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Demonstracije u Rumuniji protiv Asadovog režima

Uploaded on Apr 29, 2011
16.03.2012. demonstracije protiv Asadovog režima - Rumunija

Klavikula

#4627 Re: Sirija

Post by Klavikula »

@saxxx
ne moras se truditi da dokazes kako FSA i teroristi imaju ogromnu podrsku naroda u i van Sirije. svi znamo da je ona minorna ;-)

djesi Celi. sta mai?

pozdrav @kapetane.
Klavikula

#4628 Re: Sirija

Post by Klavikula »

visemilionski protesti potpore. nema potrebe da idemo dalje.
Challenger__

#4629 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

E moj Zis, dok ti dođeš, mi popadali. U toku je njihova ofanziva, a tebe nema pa nema... :-D
sarajevoxxxx

#4630 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Evo još... ovaj put malo veća kolona - dakle, demonstracije protiv Asadovog režima Rumunija 16.03.2012.

''Narod želi pad režima'' - uzvikuju demonstranti
sarajevoxxxx

#4631 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

- Da Asad ima podršku naroda ne bi mu trebali borci Hezbollaha ili Iranci, i jedinu značajnu (ako ne i najvažniju) pobjedu u dosadašnjem ratu ostvarili mu borci Hezbollaha u Kusajru.

- Država od 22 miliona stanovnika bi trebala sa lakoćom da zgazi i očisti svaki pedalj zemlje. Imaju sve. Svo oružje je kod Asada. Sve bolnice, sve kasarne, svi mediji, svo lako i teško naoružanje, pa da 22 miliona ljudi uzme kamen i baci ga očistili bi svu Siriju za deset dana, a kamoli sa tolikim oružjem koje mu eto služi samo da ubija svoj narod Samo djece je poginulo od početka sirijskog rata skoro 11 000.
Klavikula

#4632 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:E moj Zis, dok ti dođeš, mi popadali. U toku je njihova ofanziva, a tebe nema pa nema... :-D
ufatili zalet nakon sto su ih Obama i Bibi osokolili :D :D
Pravdaja po starom, RT, Advance, SRNA :lol: :lol:
vivaldi

#4633 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Obama: Moguće da ne bude napada

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/404379/Ob ... ude-napada

ovo postade bas medjunarodna diplomatska smijurija.

prosto nevjerovatno
Klavikula

#4634 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sarajevoxxxx wrote:- Da Asad ima podršku naroda ne bi mu trebali borci Hezbollaha ili Iranci, i jedinu značajnu (ako ne i najvažniju) pobjedu u dosadašnjem ratu ostvarili mu borci Hezbollaha u Kusajru.

- Država od 22 miliona stanovnika bi trebala sa lakoćom da zgazi i očisti svaki pedalj zemlje. Imaju sve. Svo oružje je kod Asada. Sve bolnice, sve kasarne, svi mediji, svo lako i teško naoružanje, pa da 22 miliona ljudi uzme kamen i baci ga očistili bi svu Siriju za deset dana, a kamoli sa tolikim oružjem koje mu eto služi samo da ubija svoj narod Samo djece je poginulo od početka sirijskog rata skoro 11 000.
mozda Assad nema podrsku naroda i vojsku mu cine kojekakve snage iz regije, al je zato pobunjenici i teroristi imaju podrsku i sve i jedan Sirijac je u njihovim redovima
Image
djece 11K, ukupno civila 50-60K, boraca SAA 30K. pa jebote jel pogino i jedan borac opozicije?
Challenger__

#4635 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote: ufatili zalet nakon sto su ih Obama i Bibi osokolili :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ajoooj... Koma... Ništa Allah dž. š. Samo Bumba i Bibi, taj rad... :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#4636 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

vivaldi wrote:Obama: Moguće da ne bude napada

prosto nevjerovatno
Šta je nevjerovatno? De elaboriraj malo, nemoj da ti čitamo misli, tako ti staccata u "Quattro stagioni"!
Klavikula

#4637 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:
Klavikula wrote: ufatili zalet nakon sto su ih Obama i Bibi osokolili :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ajoooj... Koma... Ništa Allah dž. š. Samo Bumba i Bibi, taj rad... :lol: :lol: :lol:
Image
do zadnje kapi krvi za Sir... ovaj Izrael :D :D
vivaldi

#4638 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Challenger__ wrote:
vivaldi wrote:Obama: Moguće da ne bude napada

prosto nevjerovatno
Šta je nevjerovatno? De elaboriraj malo, nemoj da ti čitamo misli, tako ti staccata u "Quattro stagioni"!
pa ovo natezanje, ima degeneka - nema degeneka. ne znam uopste sta im je ovo trebalo.

jos gore sto uospte ne vidim kako se ovaj rat tamo moze zavrsiti i sve mi se cini da ce ovo biti neki novi tipicni "stogodisnji" bliskoistocni rat
Challenger__

#4639 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Syria: Assad not Responsible for Ghouta Gas Attack, Says Freed Hostage Pierre Piccinin

Belgian hostage held with Italian war reporter Domenico Quirico by Syrian rebels said captors denied Assad involvement
LINK
Challenger__

#4640 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

vivaldi wrote: pa ovo natezanje, ima degeneka - nema degeneka. ne znam uopste sta im je ovo trebalo.

jos gore sto uospte ne vidim kako se ovaj rat tamo moze zavrsiti i sve mi se cini da ce ovo biti neki novi tipicni "stogodisnji" bliskoistocni rat
Ma kakav stogodišnji rat... Ovo otezanje ima smisla, itekako, ako je američki veteran i vojni analitičar Gordon Duff u pravu:

Image

Naime, na staroj temi sam prenio njegovo viđenje u kome Obamu ne vidi u ratnohuškačkom bloku (Izrael, AIPAC, izlobirani Kongresmeni)... Hoćete rat?

Glasajte i odgovarajte pred američkom javnošću.
vivaldi

#4641 Re: Sirija

Post by vivaldi »

ipak mislim da amerika nema tacno definisan interes u ovom slucaju, a ni u ostalim zapadnim zemljama.

ovaj rascjep i u kongresu i u britaniji i u jos nekim zemljama cini mi se to pokazuje.

ako ne dodje do intrevencije bicu uvjeren u to.

mozemo mi ovdje svasta nagadjati, ali ako superobavjesteni sefovi tajnih sluzbi i ostali mocnici nisu na sjednicama iza zatvorenih vrata mogli ubijediti vecinu parlamentaraca/kongresmene u interese zapada u slucaju sirije, ocigledno nesto ne stima
Challenger__

#4642 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

ipak mislim da amerika nema tacno definisan interes u ovom slucaju, a ni u ostalim zapadnim zemljama.
- Amerika danas je čista politička konstrukcija, prazna lobistička monada, navođeni giga-projektil. Postoje organizovane političke strukture sa jasnim ciljevima (lobiji) i postoji jedna velika praznina između instrumenta lobija (Kongresa) i interesa američke nacije koja se sada polako popunjava sa autentičnom američkom misijom, koja NIJE I NE MOŽE BITI ovo što su tražili ratnohuškački lobisti, banditi;
- ova kriza generiše poraz oligarhije (lobija) i budi autentične SAD;
- Al-Qaeda neka plače.

Syria, miracle.
Challenger__

#4643 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Evo, Breaking News: US Senate delays Syria strike vote over Russian 'chemical handover' proposal - LINK

Da,da...
vivaldi

#4644 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Challenger__ wrote:Amerika danas je čista politička konstrukcija
mozemo mi nju zvati kako hocemo, ali amerika je amerika.

humanizma i renesanse nema odavno, a sve dok se odrzava americki san, dobro rade
_majevica_

#4645 Re: Sirija

Post by _majevica_ »

vivaldi wrote:ipak mislim da amerika nema tacno definisan interes u ovom slucaju, a ni u ostalim zapadnim zemljama.

ovaj rascjep i u kongresu i u britaniji i u jos nekim zemljama cini mi se to pokazuje.

ako ne dodje do intrevencije bicu uvjeren u to.

mozemo mi ovdje svasta nagadjati, ali ako superobavjesteni sefovi tajnih sluzbi i ostali mocnici nisu na sjednicama iza zatvorenih vrata mogli ubijediti vecinu parlamentaraca/kongresmene u interese zapada u slucaju sirije, ocigledno nesto ne stima
Nagadjamo.
U Siriji ima hemijskog oruzija.Ovaj sto je upotrijebio hemijsko oruzije u Siriji..spreman ga je upotrijebiti i na
sledeceg ko ga napada.Prije svega na Izrael i Tursku...To ako bi bila intervencija od SAD i navedenih...Mozda je Sirija
zaprijetili i upotrebom hemijskog oruzija u slucaju americke intervencije...a da se ne sale...ne sale se...
Challenger__

#4646 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nisi me razumio. Nebitno. Laku noć.
vivaldi

#4647 Re: Sirija

Post by vivaldi »

_majevica_ wrote:Nagadjamo.
U Siriji ima hemijskog oruzija.Ovaj sto je upotrijebio hemijsko oruzije u Siriji..spreman ga je upotrijebiti i na
sledeceg ko ga napada.Prije svega na Izrael i Tursku...To ako bi bila intervencija od SAD i navedenih...Mozda je Sirija
zaprijetili i upotrebom hemijskog oruzija u slucaju americke intervencije...a da se ne sale...ne sale se...
da je ta hemija neka garancija, ne bi rata ni bilo niti bi mu konvoji naoruzanja javno ulazili u zemlju iz svih zemalja u okruzenju
_majevica_

#4648 Re: Sirija

Post by _majevica_ »

vivaldi wrote:
_majevica_ wrote:Nagadjamo.
da je ta hemija neka garancija, ne bi rata ni bilo niti bi mu konvoji naoruzanja javno ulazili u zemlju iz svih zemalja u okruzenju
Sta znam..neke drzave imaju kao garanciju atomsku..al i dalje proizvode i ratuju sa obicnim dozvoljenim naoruzanjem.
Samo posamatram laicki..Asad mozda nece dopustiti da zavrsi kao Sadam,Gadafi,Mubarak...ako vec ima oruzije
i pristalice u svojoj vojsci...
vivaldi

#4649 Re: Sirija

Post by vivaldi »

_majevica_ wrote: Sta znam..neke drzave imaju kao garanciju atomsku..al i dalje proizvode i ratuju sa obicnim dozvoljenim naoruzanjem.
Samo posamatram laicki..Asad mozda nece dopustiti da zavrsi kao Sadam,Gadafi,Mubarak...ako vec ima oruzije
pa nije nemoguce da bi u krajnjoj soluciji nesto pokusao, kazem pokusao jer to sto ima negdje u podrumu u damasku nije bas jednostavno bacit nekom na glavu u izraelu ili u turskoj cak i da hoce
_majevica_

#4650 Re: Sirija

Post by _majevica_ »

vivaldi wrote:
_majevica_ wrote: Sta znam..neke drzave imaju kao garanciju atomsku..al i dalje proizvode i ratuju sa obicnim dozvoljenim naoruzanjem.
pa nije nemoguce da bi u krajnjoj soluciji nesto pokusao, kazem pokusao jer to sto ima negdje u podrumu u damasku nije bas jednostavno bacit nekom na glavu u izraelu ili u turskoj cak i da hoce
U svakom slucaju hemijsko oruzije ide izgleda pod kontrolu...sta ce poslije biti vidjecemo...Ako bi uspjeli uspostaviti
primirje u Siriji to bi bilo jos bolje...odo i ja spavat...ln
Locked