Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Hasanbegović

#4626 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hasanbegović »

Fahro sjedi na vrhu najvećeg nebodera na Balkanu, a Komšić izjavljuje u 32-oj minuti intervjua "jedini koji ne krade je Fahrudin Radončić...."

Pa biseru Komšiću ne krade jer mu više ne treba...

Pa kako se predratni novinar tjednika Danas, Fahrudin Radončić obogatio u jednoj od najsiromašnijih zemalja u Europi?
Neka mi netko od forumaša odgovori na pitanje?

A to da krade Lagumđija i SDP kao i SDA nije ništa novo...
Basvod

#4627 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

plain vanilla wrote:sjecam se pocetka price o DF i Komsicu...pisala sam da ne vjerujem u cuda i da ce Komsic donijeti ikakve promjene...vecina forumasa je zamalo bila u nekakvoj ekstazi i skoro su me otjerali s teme

Sad je situacija skroz drugacija, mnogo vise je onih koji mu ne vjeruju, da ne kazem "vec razocaranih"

Je li moguce da je tako brzo potrosio kredit ili ...?

...ide popis. Nije vrijeme za guranja virtuelne bosanske opcije.
...ne moze se opet kandidovati za bosnjackog clana Predsjednistva iz reda hrvatskog naroda.
shiljak

#4628 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

@plain vanilla a kao si ti mogao znati unaprijed kako će "završiti" odnosno početi stranka, osim ako nisi neki sdp-ovac? :-D
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#4629 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

Hasanbegović wrote:Fahro sjedi na vrhu najvećeg nebodera na Balkanu, a Komšić izjavljuje u 32-oj minuti intervjua "jedini koji ne krade je Fahrudin Radončić...."

Pa biseru Komšiću ne krade jer mu više ne treba...

Pa kako se predratni novinar tjednika Danas, Fahrudin Radončić obogatio u jednoj od najsiromašnijih zemalja u Europi?
Neka mi netko od forumaša odgovori na pitanje?

A to da krade Lagumđija i SDP kao i SDA nije ništa novo...

vrlo lako , nisi moro pitat mogo si i sam skontat.
nek proda za jedan dan 500 000 primjeraka avaza eto mu dnevnog pazara 500 000 maraka,a koliko godina se taj isti avaz valja po trafikama,najmanja smrtovnica u avazu kosta oko 25 KM dok ona preko citave strane kosta 1000.
pa gdje su reklame i jos kojesta. sve je to donosi pare.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4630 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

shiljak wrote:@plain vanilla a kao si ti mogao znati unaprijed kako će "završiti" odnosno početi stranka, osim ako nisi neki sdp-ovac? :-D
nisam ja rekla da sam znala kako ce zavrsiti stranka, nego da nisam bila odusevljena Komsicevim sposobnostima

nemam ja pojma kako ce ta prica zavrsiti, nisam vidovnjak, samo primjecujem da se na forumu veoma promijenilo raspolozenje prema Komsicu...
shiljak

#4631 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

ja ne znam da je ikad bilo pozitivno ovdje na forumu.. a vidi dokle je tema doša :-D
plain vanilla

#4632 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

shiljak wrote:ja ne znam da je ikad bilo pozitivno ovdje na forumu.. a vidi dokle je tema doša :-D
naravno da je bilo pozitivno
cak je i slobodna bosna pjevala hvalospjeve o njemu

pogledaj pocetak teme, pa ces vidjeti..koliko optimizma :)

a svakog ko kaze nesto protiv naruze rijecima da je SDPovac :mrgreen:
shiljak

#4633 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

haha, pa SDP-ovac, to ti bude logično objašnjenje.. ili SDA, kako god :D

Evo pogledao sam temu, prve dvije strane, i ne vidim razliku:

http://www.klix.ba/forum/demokratska-fr ... l#p8394885
http://www.klix.ba/forum/demokratska-fr ... l#p8395102
http://www.klix.ba/forum/demokratska-fr ... l#p8395139
http://www.klix.ba/forum/demokratska-fr ... l#p8395340
http://www.klix.ba/forum/demokratska-fr ... l#p8395375
http://www.klix.ba/forum/demokratska-fr ... l#p8395569

I tu se odma počelo nešto pisati.. tad se nije znalo ništa o stranci, a ni sad ne radi dok ne budu unutarstranački izbori..
Last edited by shiljak on 29/07/2013 22:47, edited 1 time in total.
kox

#4634 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

Ma nema ovdje SDP-ovaca i SDA-ovaca, samo nezavisni analiticari :lol:
shiljak

#4635 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

analitičari koji zapravo nisu analitičari :D
plain vanilla

#4636 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

meni nikad nije bilo jasno sta ta prozivka znaci
je li se to odnosi na clanove stranke, simpatizere ili sta...

jel to ne vrijedi komentar ako si nekad glasao za neku drugu stranku?

on topic: jedva cekam tu renesansu koja ce nas zadesiti sa Komsicem i fahrom Postenjacinom na celu
udrch

#4637 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by udrch »

ja mislim da je ovo trenutno samo besparica, pa će sačekati preidzborno vrijeme..
naravno neće biti onako kako se mislilo, ali ja i dalje vjerujem da će povući veći broj glasova od SDP-a..
shiljak

#4638 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

ja pokupio prozivke ovdje na forumu.. ne znam šta znači :D

Mislim da je trenutno stanje da ne znaš ko su lopovi, sda, sdp, snsd itd.. ovako sa DF-om nekako imaš osjećaj da ideš na sigurno.. da li će biti efikasniji nego neko drugi ne znam, ali ideš od tog sve što budu radili biće po zakonu, a samim tim iće BiH brže naprijed nego ovako sad :-D
Pa onda ako se udruže sa nekom drugom strankom, a ti misliš da su ti "kriminalci" - a po "nama" svi su, i nakon 4 godine vidiš da su ostali sa DF-om, onda kažeš ok onda nisu - ili ne ostanu pa kažeš jesu :-D
plain vanilla

#4639 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

shiljak wrote:ja pokupio prozivke ovdje na forumu.. ne znam šta znači :D

Mislim da je trenutno stanje da ne znaš ko su lopovi, sda, sdp, snsd itd.. ovako sa DF-om nekako imaš osjećaj da ideš na sigurno.. da li će biti efikasniji nego neko drugi ne znam, ali ideš od tog sve što budu radili biće po zakonu, a samim tim iće BiH brže naprijed nego ovako sad :-D
Pa onda ako se udruže sa nekom drugom strankom, a ti misliš da su ti "kriminalci" - a po "nama" svi su, i nakon 4 godine vidiš da su ostali sa DF-om, onda kažeš ok onda nisu - ili ne ostanu pa kažeš jesu :-D
jel Radoncic lopov ili je postenjacina? :wink:
HM 2011

#4640 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Gospodin ne wrote:Banksy i tebi slični. DFpostoji samo oni koji su krali i ojadili ove narode u proteklih 20god se boje jake konkurencije.To što pojedine partije nisu mogle da uguraju svoje špijune u DF i jeste problem za vas jer strah od gubljenja fotelja i promjena mjesta boravišta na adresu KPZ je veliki i očit.Možda če se čekati neko vrijeme ali budite sigurni da ce kroz DF izrasti socijalno građanski blok i imače snagu da obori sadašnje i prošle lopove.
Nema bolje - nema jače..... Vrh vrhova i Munir Alibabić zvani Munja u kontraobavještajnim aktivnostima zaštite političke partije od navale rušilačko-remetilačkog elementa.....

To je takva idila da bi izgleda bilo grijeh dovesti je u pitanje....

Pročitati tekst pa se učlaniti u bilo koju partiju gramzivosti i pohlepe.....

Oglođite komplet bosnu do posljednjeg komadića - ipak prvo morate podmiriti prvo svoje apetite, a dok se to ne riješi - treba čekati u zasjedi i kukati kako nismo parlamentarna većina da ispunimo bilo koje obećanje i u svim svojim nastojanjima moramo pronaći kompromise - i neka svaka stranka to kaže svojim glasačima - i ispadoše stavovi koji su bili identični u predizbornoj kmapanji - gdje su se pojedinci nadmetali ko je bolji za narod - postaju toliko nepomirljivi da niti jedan od njih ne može ispuniti ni mrvicu bećanu u predizbornoj kampanji....

http://www.klix.ba/forum/strategija-rus ... l#p8916785

Jedna od crtica iz metodike i metodologije.....
KAKO JE FARUK BALIJAGIC
POSVADJAO SILAJDZICA I GANICA

Medu najvisim bosnjackim politicarima vlada prava fobija od uhodenja, prisluskivanja, dossiera. Niko od njih ne zeli o povjerljivim stvarima razgovarati u svom kabinetu ili na mjestima za koja vjeruju da su ozvucena. Takvu situaciju cesto koriste snalazljivi pojedinci, nudeci funkcionerima diskreditirajuce informacije o kolegama. Jedan visoki bosnjacki duznosnik ispricao je sljedeci slucaj: "Kada je Munir Alibabic bio nacelnik Centra sluzbi bezbjednosti Sarajevo, pokusavao je na sve nacine ugovoriti prijem kod predsjednika Izetbegovica za advokata Faruka Balijagica, koji mu je navodno zelio prenijeti znacajna saznanja koja je prikupio tokom svog boravka u inostranstvu. Kako je predsjednik odbio susret, to se Balijagic bezuspjesno pokusao susresti sa Harisom Silajdzicem. Onda je Balijagic otisao Ejupu Ganicu, rekavsi mu da moze pribaviti dosta diskreditirajuceg materijala za Silajdzica, vezanog za utrosak donacija. Balijagicevu ponudu da on poradi na dokumentiranju pomenutih optuzbi vani, Ganic je neformalno prihvatio. No, nakon toga Balijagic odlazi Silajdzicu, informirajuci ga da ga je Ganic angazirao da prikuplja dokaze protiv njega. Silajdzic bijesno odlazi kod Izetbegovica zaleci se na Ganica, kojeg Izetbegovic poziva da u prisustvu Silajdzica razrijese citavu stvar.

Koje su ono stranke korumpirane a koje nisu - u koga da polažemo nade ?
Last edited by HM 2011 on 29/07/2013 23:23, edited 1 time in total.
shiljak

#4641 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

plain vanilla wrote:

jel Radoncic lopov ili je postenjacina? :wink:
upravo to :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#4642 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

Demokratski Front ne može imati kredibilitet jer njegov predsjednik živi od obavljanja funkcija vlasti (načelnik , predsjednik) više od deset godina.
Vrlo jednostavno - isti je kao i svi ostali.
vatrogasac

#4643 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vatrogasac »

StupskaBitanga wrote:
CRVENI KARTON/ SVE ZBOG 'NACIONALNOG INTERESA BOŠNJAKA': Opskurni poslanik iz Cazina mjesecima blokirao Ustavni sud FBiH zbog člana familije kojeg mu nije zaposlio Hamdija Lipovača?!?
Četvrtak | 25.07.2013.

Primjer Ekrema Prošića Maršala koji je, zbog zbrinjavanja uže familje, promijenio stranački dres ali i blokirao politički život u FBIH punih osam mjeseci, zorno pokazuje svu bijedu filozofije preživljavanja pripadnika ovdašnje kvazi-političke elite

Oni su pravo zaratili....
JASMIN DURAKOVIĆ ODGOVARA NA OPTUŽBE EKREMA PROŠIĆA: Ako je Maršal kadar Željka Komšića, onda Demokratska fronta neće daleko dogurati!!!
Last edited by vatrogasac on 29/07/2013 23:52, edited 1 time in total.
HM 2011

#4644 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

tvsabina wrote:

Demokratski Front ne može imati kredibilitet jer njegov predsjednik živi od obavljanja funkcija vlasti (načelnik , predsjednik) više od deset godina.
Nije isti -

Jer da je isti ne bi bio tu gdje jeste 10 godina.....

Ali u ovom kreiranju DF-a i nevidljivom nastupu istoga, bojim se da su uloge, karte i sve ostalo već podjeljene - koliko shvatam stvari - nema tu ni Demokratije ni Fronte ni napredka ni promjene -

i dalje isti konji samo bi jahači da se mjenjaju.....

Efekt stranke kokuza.....
MuaDib

#4645 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

DF je stranka u formiranju, tako da je donošenje bilo kakvog suda o njijma, trenutno izrazito manjkavo.
shiljak

#4646 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

HM 2011 wrote:
tvsabina wrote:

Nije isti -

Jer da je isti ne bi bio tu gdje jeste 10 godina.....

Ali u ovom kreiranju DF-a i nevidljivom nastupu istoga, bojim se da su uloge, karte i sve ostalo već podjeljene - koliko shvatam stvari - nema tu ni Demokratije ni Fronte ni napredka ni promjene -

i dalje isti konji samo bi jahači da se mjenjaju.....

Efekt stranke kokuza.....
@tvsabina, čovjek nije za 10 godina oštetio državu i svi to znamo.. Možda nije uradio nešto spektakularno, ali nije nikog ni unazadio.
Ovi sad što su na vlasti, nije samo da nisu ništa uradili, nego još i štete, prvo državi a drugo psihički drže ljude, na račun nacionalnosti, šuplje prema drugima, strašenje i nema šta ne rade..

Da smo svi Bošnjaci, Hrvati ili Srbi, davno bi ovakve stranke propale, ali zahvaljujući šupljiranju još su tu.

Ne znaš što preskaču odma svi pa pitaju šta će uraditi na vlasti.. Imamo čovjeka kojem možeš vjerovati, za početak to je dovoljno. Drugi korak je ili da im stranka bude dobra u radu, ili da glasamo za neku sličnu stranku kao DF ali koja će biti efikasnija i bolja.

Još jednom da ponovim, nakon ovoliko godina, da imamo jednu osobu kojoj se može vjerovati.
Hajvan

#4647 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hajvan »

shiljak wrote:analitičari koji zapravo nisu analitičari :D
a "nezavisni" ?!?
Banksy

#4648 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Hajvan wrote:
a "nezavisni" ?!?
nezavisni koji zapravo nisu nezavisni ...

Bilo je vrlo lako i onim najglupljima, još na samom početku, ustvrditi da Komšić vrlo vjerovatno nema tih kapaciteta i daha za osnovati i ustrojiti novu, veliku, kvalitetnu političku stranku. Bilo je logično, još na samom početku, očekivati da će (neuspješno kamuflirani') forumski fanovi SDP-a, SDA i SBB-a združeno udariti na njega - bio je užitak gledati ih ujedinjene i čitati tobožnje realne, neovisne, pesimistične ''analize'' stanja i fakata poznatih i malom djetetu. Bilo je za očekivati i njihova likovanja nakon što je postalo očito da je DF neuspio ili, bar zasad, traljav projekat. Cijelim putem sve je, zapravo, bilo predvidivo i transparentno, i Komšićevo ponašanje i ponašanje njegovih političkih protivnika.
Jedino što me čudi je tako tanka fourmska podrška projektu koji je očito nadnacionalan i jedan od posljednjih koji nosi građansku, multinacionalnu ideju. Opet, s druge strane, većina forumaša, lično ili porodično, prikačena je na budžet, kroz jednu ili drugu partiju, pa onda taj višak forumske zluradosti i ne čudi.
Kako god, zasluži(va)o je malo više pozitivne energije i dobrih namjera, jače podrške i, ako treba, moglo se zatvoriti oči i pred pokojom slabom tačkom, a u svrhu općeg dobitka i višeg dobra.
Što god bilo, imamo i imaćemo upravo ono što smo zaslužili i što smo birali, one koji su slika i prilika nas samih, pa makar to bili SDP, SDA ili SBB. To smo mi.
Shahab

#4649 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

Banksy wrote:
Hajvan wrote:
a "nezavisni" ?!?
nezavisni koji zapravo nisu nezavisni ...

Bilo je vrlo lako i onim najglupljima, još na samom početku, ustvrditi da Komšić vrlo vjerovatno nema tih kapaciteta i daha za osnovati i ustrojiti novu, veliku, kvalitetnu političku stranku. Bilo je logično, još na samom početku, očekivati da će (neuspješno kamuflirani') forumski fanovi SDP-a, SDA i SBB-a združeno udariti na njega - bio je užitak gledati ih ujedinjene i čitati tobožnje realne, neovisne, pesimistične ''analize'' stanja i fakata poznatih i malom djetetu. Bilo je za očekivati i njihova likovanja nakon što je postalo očito da je DF neuspio ili, bar zasad, traljav projekat. Cijelim putem sve je, zapravo, bilo predvidivo i transparentno, i Komšićevo ponašanje i ponašanje njegovih političkih protivnika.
Jedino što me čudi je tako tanka fourmska podrška projektu koji je očito nadnacionalan i jedan od posljednjih koji nosi građansku, multinacionalnu ideju. Opet, s druge strane, većina forumaša, lično ili porodično, prikačena je na budžet, kroz jednu ili drugu partiju, pa onda taj višak forumske zluradosti i ne čudi.
Kako god, zasluži(va)o je malo više pozitivne energije i dobrih namjera, jače podrške i, ako treba, moglo se zatvoriti oči i pred pokojom slabom tačkom, a u svrhu općeg dobitka i višeg dobra.
Što god bilo, imamo i imaćemo upravo ono što smo zaslužili i što smo birali, one koji su slika i prilika nas samih, pa makar to bili SDP, SDA ili SBB. To smo mi.
Lijepo rečeno..... :thumbup:
palermo

#4650 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Shahab wrote:
Banksy wrote: Bilo je vrlo lako i onim najglupljima, još na samom početku, ustvrditi da Komšić vrlo vjerovatno nema tih kapaciteta i daha za osnovati i ustrojiti novu, veliku, kvalitetnu političku stranku. Bilo je logično, još na samom početku, očekivati da će (neuspješno kamuflirani') forumski fanovi SDP-a, SDA i SBB-a združeno udariti na njega - bio je užitak gledati ih ujedinjene i čitati tobožnje realne, neovisne, pesimistične ''analize'' stanja i fakata poznatih i malom djetetu. Bilo je za očekivati i njihova likovanja nakon što je postalo očito da je DF neuspio ili, bar zasad, traljav projekat. Cijelim putem sve je, zapravo, bilo predvidivo i transparentno, i Komšićevo ponašanje i ponašanje njegovih političkih protivnika.
Lijepo rečeno..... :thumbup:
Zaista lijepo rečeno.

Iako, u odbranu forumaša pa i čitavoga puka ,moram reći da je teško gurati i podržavati nekoga ko zapravo ne želi vašu podršku na način koji mu je dajete. Ovdje je više formuaša u par navrata reklo da od Komšića očekuje da stvori nekakav pokret, da proklamira ideje i vrijednosti koje okupljaju,. ali to on očito ne želi. On jednostavno želi da stranku situira,i da onda na već viđeni način se dogovora po sijelima i kafanama (možda i po ambasadama, ali to je potpuno svejedno, princip je isti, ostalo su nijanse)

I kad smo već spomenuli riječ projekat, pitanje je da li je on uopšte i postojao. Osim u glavama onih koji su to priželjkivali,a tih je bilo mnogo. Hoću reći, ja sam i sada spreman da podržim Komšića, ali ne znam u čemu.
Post Reply