Prevaranti na PIK-u
-
todd_smith
#4626 Re: Prevaranti na PIK-u
moguce da su nasli jeftinije ili se predomislili, pa im ofirno da vam kazu nakon sto su vas peglali 
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#4627 Re: Prevaranti na PIK-u
Taj artikal za koji je rekao da je ozbiljna mušterija je u mene bio najjeftiniji na PIK-u(igrica je bila u pitanju) a sumnjam da ju je negdje drugo našao jeftinije...todd_smith wrote:moguce da su nasli jeftinije ili se predomislili, pa im ofirno da vam kazu nakon sto su vas peglali
Teško je raspoznat ko je prevarant, a ko nije. Može ti onaj sa 10-15 pozitivnih dojmova ne preuzet posiljku kada mu posaljes da plati pouzecem, a ima i postenih bez profila.2 puta sam poslao da plate pouzećem onima koji uopšte nemaju PIK profila, preko poruka na mobitelu se dogovorili, i oba su prihvatila artikle i platili. Isto tako sam slao nekima sa neverifikovanim profilima i prihvacali su posiljke i placali. Svi koji su me izradili imali su nekoliko dojmova(ne racunam ove sto se jave da hoce kupiti pa odustanu prije nego posaljem, nisam izgubio pare na njima).
- Ljakan
#4628 Re: Prevaranti na PIK-u
Nije furka ne placat pdv nego je furka uzet tene kojih nema ovde kod nas za uzet plus da je cijena povoljna.Black swan wrote:Ljakan wrote:Pik je posto veliko leglo seljacina koji na krkanske fore zele doci do para.Skoro sa jaranom krenem da kupi tene od papka kaze nove jednom obucene,dođe donese tene puknute na par mjesta![]()
Reko pasa licimo li ti mi na magarce on se poce smijat a ja uzmem tene i bacim ih u smece kazem e sad se smij on se uozbilji kaze izvinite.Ne mozes drugacije sa stokom.![]()
![]()
![]()
![]()
sve ok
ali zasto kupovati tene preko pika kad ima toliko radnji za svaciji dzep
jel to neka furka da se ne plaća pdv ili uživanje u kupovini na taj način
- seoBIH
#4629 Re: Prevaranti na PIK-u
A reci mi jedan kontra razlog zašto ne bi verifikovao adresu ako si 100% pouzdan kupac/prodavač? Tu adresu ne vidi niko, tako da sam je odmah verifikovao čim je ta opcija uvedenaDoradO wrote:i ja sam dugo na piku i imam dosta tih pozitivnih dojmova, uglavnom kupujem foto opremu... ali zasto bih verifikovao adresu, to mi je malo previse, imas mob i mail i pik poruke i kad sve dogovorimo dobijes adresu na koju ces poslatimobile9 wrote: i zato od sada ni skim poslovati ko nije verifikovan 100% i nema preko 10 pozitivnih dojmova.
i sad zato sto ne zelim da se zna gdje zivim ne mogu biti 100% verifikovan... bezze
- ODB
#4630 Re: Prevaranti na PIK-u
Nisam ni ja verifikovao adresu ,kontam to mi vide ostali.Mrsko mi bilo čitati pravila.
Ako ne vidi niko sem pik administracije verifikovaću je i ja.
- seoBIH
#4631 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa postavi sebi logično pitanje. Jesi li vidi ikada e-mail, ime i prezime, ili podatke adrese na nekom profilu javno, osim da ti je dao putem privatnih poruka?
-
lajkujMe
#4632 Re: Prevaranti na PIK-u
Hocu da se mijenjam s likom za igricu ja moju njemu on meni svoju, i haj kazem hajmo se naci kod tebe ili kod mene da isprobamo lik mi odgovori citiram:

Nema potrebe da provjeravamo igrice, jer moja radi, te nema nikakvih problema. Ako bude bilo ista pogresno, mi cemo se naci i vratiti svoje igrice.
- ODB
#4633 Re: Prevaranti na PIK-u
Nisam vala ni gledao.90 % transakcija obavim telefonom.Tek mi je 5 ljudi kupilo nešta putem pik-a i dojmove ostavilo.Svi ostali zovu tel i ja zovem.seoBIH wrote:Pa postavi sebi logično pitanje. Jesi li vidi ikada e-mail, ime i prezime, ili podatke adrese na nekom profilu javno, osim da ti je dao putem privatnih poruka?
- Zeljoooo
#4634 Re: Prevaranti na PIK-u
E nije mi jasno kako naletite na tolike budaletine. Ja 100+ transakcija i placanje je iskljucivo pouzecem i mozda mi se desilo jednom ili dva puta da kupac odbije prihvatiti posiljku. Saljem iskljucivo preko BH poste i nikad mi se nije desilo da se neka posiljka izgubila i sl. Znaci ovi sto nisu prihvatili posiljku uredno mi se vratilo kuci na moju adresu.
Samo je zajebano postaru sto mora stalno da dolazi kod mene, nosi posiljke ili pare. Sramota me covjeka
Samo je zajebano postaru sto mora stalno da dolazi kod mene, nosi posiljke ili pare. Sramota me covjeka
-
Mehemed
#4635 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma ne vidi, vidi samo da imaš medalju i da si verifikovao adresu, ja sam je davno verifikovao, mislim da se dobije i bonus PIK kredita za verifikacijuODB wrote:Nisam ni ja verifikovao adresu ,kontam to mi vide ostali.Mrsko mi bilo čitati pravila.
Imam i ja preko 100 transakcija(kao prodavač) i samo dvojica nisu preuzela, možda trojica u vrh glave, jednom se zamalo zagubila pošiljka, trebalo joj 7 dana da stigne, a ja u Visokom, kupac u Sarajevu. Ja uvijek odem u poštu i pošaljem, ne znam kako to da ti šalješ preko poštara, ja samo primam posiljke i preko poštara.Zeljoooo wrote:E nije mi jasno kako naletite na tolike budaletine. Ja 100+ transakcija i placanje je iskljucivo pouzecem i mozda mi se desilo jednom ili dva puta da kupac odbije prihvatiti posiljku. Saljem iskljucivo preko BH poste i nikad mi se nije desilo da se neka posiljka izgubila i sl. Znaci ovi sto nisu prihvatili posiljku uredno mi se vratilo kuci na moju adresu.
Bude i mene sramota kada pocne donositi narudzbe sa ebay-a, pa zato cim sam u gradu odem do poste da vidim da nije sta slucajno doslo, da ugrabim prije postara, al dam mu nekad na kafu šta pa da mu nije mrsko donositi
-
lajkujMe
#4636 Re: Prevaranti na PIK-u
Mehemed wrote:Ma ne vidi, vidi samo da imaš medalju i da si verifikovao adresu, ja sam je davno verifikovao, mislim da se dobije i bonus PIK kredita za verifikacijuODB wrote:Nisam ni ja verifikovao adresu ,kontam to mi vide ostali.Mrsko mi bilo čitati pravila.
Imam i ja preko 100 transakcija(kao prodavač) i samo dvojica nisu preuzela, možda trojica u vrh glave, jednom se zamalo zagubila pošiljka, trebalo joj 7 dana da stigne, a ja u Visokom, kupac u Sarajevu. Ja uvijek odem u poštu i pošaljem, ne znam kako to da ti šalješ preko poštara, ja samo primam posiljke i preko poštara.Zeljoooo wrote:E nije mi jasno kako naletite na tolike budaletine. Ja 100+ transakcija i placanje je iskljucivo pouzecem i mozda mi se desilo jednom ili dva puta da kupac odbije prihvatiti posiljku. Saljem iskljucivo preko BH poste i nikad mi se nije desilo da se neka posiljka izgubila i sl. Znaci ovi sto nisu prihvatili posiljku uredno mi se vratilo kuci na moju adresu.
Bude i mene sramota kada pocne donositi narudzbe sa ebay-a, pa zato cim sam u gradu odem do poste da vidim da nije sta slucajno doslo, da ugrabim prije postara, al dam mu nekad na kafu šta pa da mu nije mrsko donositi
cuj sramota te, on je placen da tebi dostavi postu on tebi donese pismo ili paketic i na kraju mjeseca dobije finu platu.
-
Mehemed
#4637 Re: Prevaranti na PIK-u
Za ovo iz Kine sumnjam da dobije šta, al etlajkujMe wrote: cuj sramota te, on je placen da tebi dostavi postu on tebi donese pismo ili paketic i na kraju mjeseca dobije finu platu.
- seoBIH
#4638 Re: Prevaranti na PIK-u
Ne kontam? Šta ima dobijat? On nije plaćen po procentu, već ima fiksnu platu. Sada da li će radiit ko konj citav mjesec, ili jendom mjesecno nositi poštu po naselju, nije tvoja stvar. Postoje interni propisi, pa ako bi ti naručivao prekomjerno, on bi ti donosio samo žuti papirić-
- CaneBos
#4639 Re: Prevaranti na PIK-u
Kakva bolan sramota? Ti nabavljas stvari jeftinije, da li za sebe ili prodajes ne znam, a on ko dingospo zaduzi ujutro koverte do podne raznese i laganini onda..na kraju mjeseca veoma, veoma solidna plata mu legne na racun, plus tako ko od takvih poput tebe, svako malo na kafu sto radi ''svoj posao''.
Nije ovo Titin vakat kad su postari bili socijalna fukara, sad smo mi fukara a oni gospoda jarane
Nije ovo Titin vakat kad su postari bili socijalna fukara, sad smo mi fukara a oni gospoda jarane
-
LINQ
#4640 Re: Prevaranti na PIK-u
der ee wrote:jhmee9, barakuda80, viktorian, onaj srdjang i ostali slični "vrsni poznavaoci hi-fi" a vamo obična fukara i seljoberi od čijih bjesomučnih obnavljanja oglasa po nekoliko puta na dan smuči se život normalnom čovjeku. Sve neka ufol gospoda a ovamo ne mogu registrovat adresu na piku da plate ljudima makar te jebene 3KM za registraciju adrese a ovamo i žive na račun postojanja te stranice pik .ba. Kako ih nije sramota majke mi mene bi bilo stid po milion puta na dan ponovo objavljivati jedan te isti oglas. Nemaju ljudi ni obraza ni morala a kao vode neki "biznis" još na prethodnim postovima vidim kako varaju ljude sve i jedan a govore jezikom koji je primjereniji nekom kočijašu.seoBIH wrote:jhme
Tvoj problem jeste taj što smatraž druge papcima, levatima i stokom sa dna kace. Posmatraš svijet sa nekog vrha, svi su loši, samo si ti dobar.
Sa ovakvim izlaganjem na ovom forumu, nikada od tebe ništa ne bih uzeo.
pik .ba treba uvesti plaćanje objavljivanja oglasa. Ili u živim parama ili preko pik kredita. Tako će ovakvi kao gore navedeni i ostala fukara prestati da maltretira naš poštene i nadasve skromne trgovce koji ne maltretiraju sve ostale korisnike te stranice i koji ne zloupotrebljavaju mogućnost besplatne objave oglasa.
jhmee je posebna vrsta prevaranta koji ima nekoga na piku i zato može raditi ovo što radi.
Znaš li ti da je jhmee jedini poznavalac hi-fi na kugli zemaljskoj.....a možda i šire
znaš li ti da svako pokvareno pojačalo koje on stavi u funkciju i obriše svojim čudotvornim vlažnim maramicama, uslika svojim DSLR-om a onda fotošopira i ukloni čak i one najmanje čestice prašine s pojačala.....nakon tog poduhvata taj uređaj postaje, citiram: Prioritetno, ZVUKOM i fizičkim stanjem, lično selektirani i kvalitetni hi-fi uređaj, bez obzira na nepoznavanje mnogih svjetskih audiofilskih brand-ova od strane mediokriteta u "hi-fi" oblasti, (znači svi su mediokriteti, samo je on stručnjak)
- Uređaje koji su nepopravljani i u originalnom stanju, (JESAM LI JA OVDJE POSTAVLJAO NJEGOVA POKVARENA POJAČALA, JESAM...)
Jeftine i loše "zvučeće" hi-fi uređaje, bez obzira na popularnost pojedinih POZNATIH svjetskih brand-ova (s vrlo rijetkim izuzecima visoke tržišne cijene) kod populacije s nedostatkom iskustva, znanja ili s "oštećenim sluhom", (Vidiš, ponovo samo on sve zna
- Uređaje u tzv. "EXTRA" stanju, (vrlo popularnim izrazom u ruralnom miljeu) (da, svi su ruralci, a on je "elita" koja čisti pojačala
- Uređaje sa SKRIVENIM manama i oštećenjima, kao i nestručno i loše prethodno servisirane uređaje, (A njegovi kao nisu servisirani
- Uređaje s LAŽNO prikazanim podacima o snazi i tehničkim karakteristikama, fotografijama s interneta koje ne prikazuju stvarno stanje uređaja a sve s ciljem dovođenja zainteresiranih kupaca u zabludu i time svjesno čineći štetu istima! (A ON ZA SVAKI UREĐAJ NAVODI NOVONABAVNU CIJENU IAKO JE ISTI KUPIO KAO POLOVAN ILI POKVAREN!!! )
-
Kataklinger
#4641 Re: Prevaranti na PIK-u
Usput da i ja prijavim korisnika: "houm"
Mislim da nije neki balavac i djelovao je ozbiljno kad smo dogovarali za artikal. + ima pozitivan dojam.
Uglavnom, prodavao sam potpuno nov SSD Crucial od 256GB za 190KM, iako je najjeftiniji na PiK-u i trenutno 225KM. Razlog je taj što je kutija samo otvorena zbog provjere da je sve ok, SSD ima godinu dana pisane garancije. Oglas sam stavio i na HWB forum i na PiK, da bi mi se kroz kratko vrijeme javio dotični "gospodin". Prvo me kontaktirao preko poruka a zatim nazvao i na mobitel. Djelovao je jako ozbiljan i regularan. Obzirom da nisam bio tad u Sarajevu, nazvao sam ga i javio kad ću biti u gradu i da ću mu ponijeti SSD. Sve je bilo ok, da bi mi kasno navečer poslao poruku kako nije dobio platu. Nisam ni ja sad toliko zaguljen da ne razumijem finansijske probleme, pa sam mu rekao da nije problem da ga sačekam par dana i da ću mu rezervisat SSD. U međuvremenu sam na HWB forumu lockao oglas, odnosno označio da je prodan. Dani su prolazili i prolazili, a dotični se ne javlja.
Na moj upit da li je odustao od SSD-a koji sam mu rezervisao, počeo je onom glupom pričom kako još nije dobio platu, bla bla, kako ćemo se čuti kad dobije novac itd, uglavnom priča za malu djecu koja ne pije vode. I da ja prodam ako budem imao kome, sad kad sam lockao sve oglase...mislim kako ga nije stid to reći?
Danas je kupio SSD od drugog korisnika što se može vidjeti na profilu. CIGAN !!!
Mislim da nije neki balavac i djelovao je ozbiljno kad smo dogovarali za artikal. + ima pozitivan dojam.
Uglavnom, prodavao sam potpuno nov SSD Crucial od 256GB za 190KM, iako je najjeftiniji na PiK-u i trenutno 225KM. Razlog je taj što je kutija samo otvorena zbog provjere da je sve ok, SSD ima godinu dana pisane garancije. Oglas sam stavio i na HWB forum i na PiK, da bi mi se kroz kratko vrijeme javio dotični "gospodin". Prvo me kontaktirao preko poruka a zatim nazvao i na mobitel. Djelovao je jako ozbiljan i regularan. Obzirom da nisam bio tad u Sarajevu, nazvao sam ga i javio kad ću biti u gradu i da ću mu ponijeti SSD. Sve je bilo ok, da bi mi kasno navečer poslao poruku kako nije dobio platu. Nisam ni ja sad toliko zaguljen da ne razumijem finansijske probleme, pa sam mu rekao da nije problem da ga sačekam par dana i da ću mu rezervisat SSD. U međuvremenu sam na HWB forumu lockao oglas, odnosno označio da je prodan. Dani su prolazili i prolazili, a dotični se ne javlja.
Na moj upit da li je odustao od SSD-a koji sam mu rezervisao, počeo je onom glupom pričom kako još nije dobio platu, bla bla, kako ćemo se čuti kad dobije novac itd, uglavnom priča za malu djecu koja ne pije vode. I da ja prodam ako budem imao kome, sad kad sam lockao sve oglase...mislim kako ga nije stid to reći?
Danas je kupio SSD od drugog korisnika što se može vidjeti na profilu. CIGAN !!!
Last edited by Kataklinger on 26/12/2014 19:02, edited 1 time in total.
- mobile9
#4642 Re: Prevaranti na PIK-u
ja ne kontam je li ovaj narod toliko glup ili retardiran pa pojma nemaju ni kad odgovaraju ni kad postavljaju artikle itd.Kataklinger wrote:Usput da i ja prijavim korisnika: www.pik ba/profil/houm
-
Kataklinger
#4643 Re: Prevaranti na PIK-u
@mobile9
Moja greška je što mu ne rekoh da klikne na "Kupi artikal". Ponavljam, čovjek me pozvao na mobitel i djelovao je ozbiljan. Obzirom da sam bio u frci i van grada, te zbog toga što nisam imao svo vrijeme dostupan internet, pristadoh na taj dogovor da mu ponesem SSD tad i tad, da bi noć prije prosuo ovu priču. Jbg, i ja sam mu ovdje pomogao da me "prevari" ali svakako mu je mjesto na ovoj temi.
Moja greška je što mu ne rekoh da klikne na "Kupi artikal". Ponavljam, čovjek me pozvao na mobitel i djelovao je ozbiljan. Obzirom da sam bio u frci i van grada, te zbog toga što nisam imao svo vrijeme dostupan internet, pristadoh na taj dogovor da mu ponesem SSD tad i tad, da bi noć prije prosuo ovu priču. Jbg, i ja sam mu ovdje pomogao da me "prevari" ali svakako mu je mjesto na ovoj temi.
- mobile9
#4644 Re: Prevaranti na PIK-u
Treba napraviti video "pik users funny compilation"Kataklinger wrote:@mobile9
-
howdy
#4645 Re: Prevaranti na PIK-u
Pozdravljam sve u studiju
Da prijavim korisnika http://www.pik.ba/profil/beli72. Klasicni prevarant i lazov, prodao mi je ''nov artikl'' koji je u stvari polovan sa vidnim tragovima koristenja. Nakon transakcije, brise artikl. Moja je krivica sto sam obavio transakciju s njim jer sam imao neke naznake da ide prema tome ali vodeci se onom starom da jos ima postenih ljudi sam i nasjeo na prevaru.
Jednom i nikad vise.
Da prijavim korisnika http://www.pik.ba/profil/beli72. Klasicni prevarant i lazov, prodao mi je ''nov artikl'' koji je u stvari polovan sa vidnim tragovima koristenja. Nakon transakcije, brise artikl. Moja je krivica sto sam obavio transakciju s njim jer sam imao neke naznake da ide prema tome ali vodeci se onom starom da jos ima postenih ljudi sam i nasjeo na prevaru.
Jednom i nikad vise.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#4646 Re: Prevaranti na PIK-u
Pozdrav nazad. Daj dokaze pa da se nadje na listi.
- mobile9
#4647 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa prijavi ako imaš dokaze. Ja sam pik administraciji poslao 10 screenshoot-ova dok su suspendovali lika koji me je prevario.howdy wrote:Pozdravljam sve u studiju![]()
Jednom i nikad vise.
-
Mehemed
#4648 Re: Prevaranti na PIK-u
Divno...
http://www.pik.ba/profil/amarra/povjerenje
368 dojmova sa 52 različite osobe i to najviše sa
http://www.pik.ba/profil/seals/povjerenje
Čini mi se da je više od pola dojmova razmijenila sa korisnicom seals
http://www.pik.ba/profil/amarra/povjerenje
368 dojmova sa 52 različite osobe i to najviše sa
http://www.pik.ba/profil/seals/povjerenje
Čini mi se da je više od pola dojmova razmijenila sa korisnicom seals
-
howdy
#4649 Re: Prevaranti na PIK-u
5 puta prijavio uz detaljno objasnjenje sta se desilo i nikakve reakcije.mobile9 wrote:Pa prijavi ako imaš dokaze. Ja sam pik administraciji poslao 10 screenshoot-ova dok su suspendovali lika koji me je prevario.howdy wrote:Pozdravljam sve u studiju![]()
Jednom i nikad vise.
da sam bio mudriji uzimao bih screenshoot-ove ali nisam.
-
Lopov-eliminator
#4650 Re: Prevaranti na PIK-u
Mislim da se može i to riješiti, ako te zanima više obrati mi se privatnom porukom.howdy wrote:5 puta prijavio uz detaljno objasnjenje sta se desilo i nikakve reakcije.mobile9 wrote:Pa prijavi ako imaš dokaze. Ja sam pik administraciji poslao 10 screenshoot-ova dok su suspendovali lika koji me je prevario.howdy wrote:Pozdravljam sve u studiju![]()
Jednom i nikad vise.
da sam bio mudriji uzimao bih screenshoot-ove ali nisam.