Ja dok sam bio u uni limit je zavisio od primanja. Prvo sami od sebe puste limit, uopste ne trazis. I daju ti limit npr 1200. Naredna plata ako je manja oni sami smanje limit. I ako si sad fakat u limitu tih 1200 i oni smanje na 800 samo ti od plate otkinu. Mozes se jebati.Tesla Edison wrote: ↑22/08/2021 10:09Ako si čist u CRK, nemaš dugova, imaš stalni radni odnos, uslovi za limit su ti isti kod svake banke.problemnatravunu wrote: ↑22/08/2021 08:41 Pošto sam skoro čvrsto odlučio da odem iz UC-a (nakon 18 godina, još dok je to bila Central profit banka) ,
a sve zbog njihovih zaebancija sa dozvoljenim prekoračenjem (limitom) po tekućem računu (neš me više),
šta bi po vama bio izbor, da li Sberbank ili Intesa (druge me ne zanimaju)?
Kod UC imam još cca 4,5 milja nenamjenskog kredita , koristim jedino Master card i mobilno bankarstvo m-ba, mjesečno 5 KM za modula paket 4KM + 1KM za mogućnost dizanja keša vani na njihovim bankomatima bez provizije![]()
Kakav je tačno problem pa da ti možemo dati precizniji odgovor?
Ako je naknada u pitanju, meni je Addiko najbolja, ali reče da te ne zanima, tako da od tvog izbora, išao bih na Sber. Intesa u zadnje vrijeme stalno podiže neke naknade i sve više postaju kao RF.
U sber imas limit 1000 i bila ti primanja 500 ili 5000 on ostaje 1000 dok ne zatrazis drugacije.