Juventus
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Atticus Finch
#4626 Re: Juventus
Bonucci je primoran na duge pasove kad iznosi loptu jer u 90% slučajeva Pogba ne stoji dobro. Kad Pirlo igra on te lopte preuzima, ovako to ide teško. Sorentino standardno sve skida. Ali primit će ga sigurno. 
-
Verocious
#4627 Re: Juventus
Ma znam al i on pokusava pasove kakvi Pirlu u 90% slucajeva ne bi uspjeli.Atticus Finch wrote:Bonucci je primoran na duge pasove kad iznosi loptu jer u 90% slučajeva Pogba ne stoji dobro. Kad Pirlo igra on te lopte preuzima, ovako to ide teško. Sorentino standardno sve skida. Ali primit će ga sigurno.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#4628 Re: Juventus
Mi trazimo vrhunskog napadaca, a vidi sto je Quagliarella raspolozen

-
helloteletovic
#4629 Re: Juventus
Po mom nekom misljenju, Pogba se dosta dobro postavljao i trazio loptu. Ali ocigledno ovi "iskusniji" jos ne vide neko povjerenje u njemu, tako da je vecina lopti isla na nekog drugog. Pogba pokusava sa ovim dugim pasovima, iskreno, ti mu pasovi i idu dobro.Atticus Finch wrote:Bonucci je primoran na duge pasove kad iznosi loptu jer u 90% slučajeva Pogba ne stoji dobro. Kad Pirlo igra on te lopte preuzima, ovako to ide teško. Sorentino standardno sve skida. Ali primit će ga sigurno.
- Atticus Finch
#4633 Re: Juventus
O mamma mamma mamma....

- spree
#4634 Re: Juventus
joj sad ce fabio izbaciti giovinca iz prve postave
. bilo bi bolje da mirko malo odmori
. u svakom slucaju
fabio. i ja mislim da je pogba odigrao poprilicno dobro.
- I am Happy
#4637 Re: Juventus
kao sto rekohYahel wrote:Mi trazimo vrhunskog napadaca, a vidi sto je Quagliarella raspolozen![]()
-
Verocious
#4638 Re: Juventus
Rutinski
Fabio objasnio neke stvari
Idemo sada na Violu!
Forza Juve!!!
Fabio objasnio neke stvari
Idemo sada na Violu!
Forza Juve!!!
- Atticus Finch
#4639 Re: Juventus
Ima i toga.helloteletovic wrote:Po mom nekom misljenju, Pogba se dosta dobro postavljao i trazio loptu. Ali ocigledno ovi "iskusniji" jos ne vide neko povjerenje u njemu, tako da je vecina lopti isla na nekog drugog. Pogba pokusava sa ovim dugim pasovima, iskreno, ti mu pasovi i idu dobro.
On se još uvijek privikava na taktičke začkoljice, a napredovat može samo ako igra. Večeras je dobio 90 minuta i nije razočarao. I dalje mislim da mora popraviti kretnju bez lopte ali doći će to na svoje.
Quag je formi, to treba koristiti. Nije isključeno da protiv Viole startuju Seba-Quag. I Vučku treba pauza, a i ubitačniji je kad uđe u drugom ako zatreba.
Vidal igra sve pozicije u timu, osim golmanske.
Forza Juve!
-
miki.ba
#4640 Re: Juventus
Cestitke prva pobjeda bez penala. 
-
Verocious
#4641 Re: Juventus
Dobro je Pogba odigrao, ima naravno mnogo toga da se popravi ali mlad je momak i naucit ce. Sve je igrao na kratke pasove bez puno rizika i to je radio bas sigurnoAtticus Finch wrote:Ima i toga.helloteletovic wrote:Po mom nekom misljenju, Pogba se dosta dobro postavljao i trazio loptu. Ali ocigledno ovi "iskusniji" jos ne vide neko povjerenje u njemu, tako da je vecina lopti isla na nekog drugog. Pogba pokusava sa ovim dugim pasovima, iskreno, ti mu pasovi i idu dobro.
On se još uvijek privikava na taktičke začkoljice, a napredovat može samo ako igra. Večeras je dobio 90 minuta i nije razočarao. I dalje mislim da mora popraviti kretnju bez lopte ali doći će to na svoje.
Quag je formi, to treba koristiti. Nije isključeno da protiv Viole startuju Seba-Quag. I Vučku treba pauza, a i ubitačniji je kad uđe u drugom ako zatreba.
Vidal igra sve pozicije u timu, osim golmanske.
Forza Juve!
Ovo veceras je bilo razvaljivanje. 4 igraca debituju i ovako razvalimo protivnika, nemam rijeci osim dobro poznatih...
Forza Juve!!!
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#4642 Re: Juventus
prejaki ste za serie a, hajte ba u Premier League da se zakuha još malo 
- elmirčo
#4643 Re: Juventus
pogba fantastican
nije sad da ga kujem u zvijezde, ali debi, mladost, i tako igrati svaka cast.
sto se tice njegove igre naprijed, moze se tu jos poraditi na dodavanjima, i postavljanju ( da mu se doda )
a sto se tice defanzive, fizicki izuzetno sposoban momak, jak na nogama fino se gradi i postavlja. u par navrata je bacio one kelje na travu, uzeo loptu i krenuo dalje, bez faaula
jest da je ispao 1-2 puta, ali boze moj, i oscar izblamira pirla neku noc
isla isto kapacitet, imamo bekove jake
konacno
marchisio as always
vidal uhh
u italiji smo daleko ispred svih, daleko
nama bi dzeko ili ljorente sjeo k'o budali samar,
daleko cemo i u Čempions Lig stici
nije sad da ga kujem u zvijezde, ali debi, mladost, i tako igrati svaka cast.
sto se tice njegove igre naprijed, moze se tu jos poraditi na dodavanjima, i postavljanju ( da mu se doda )
a sto se tice defanzive, fizicki izuzetno sposoban momak, jak na nogama fino se gradi i postavlja. u par navrata je bacio one kelje na travu, uzeo loptu i krenuo dalje, bez faaula
jest da je ispao 1-2 puta, ali boze moj, i oscar izblamira pirla neku noc
isla isto kapacitet, imamo bekove jake
marchisio as always
vidal uhh
u italiji smo daleko ispred svih, daleko
nama bi dzeko ili ljorente sjeo k'o budali samar,
daleko cemo i u Čempions Lig stici
- Atticus Finch
- Zatamnjena stakla
#4646 Re: Juventus
Ma ko je ono o X prič'o da mu šamar odvalim 
Što se odbrane tiče, predobro su stajali i bili su sigurni.
Pogba me nije iznenadio jer znam kako momak igra, igr'o i ja sa njim
Al' fali tu još iskustva i povjerenja da on nosi igru na sredini k'o Pirlo 
Ostali su bogovi..
Fabio je u formi i iduća tekma opet u prvoj postavi.. Npr. Matri i Fabio
Forza!
Što se odbrane tiče, predobro su stajali i bili su sigurni.
Pogba me nije iznenadio jer znam kako momak igra, igr'o i ja sa njim
Ostali su bogovi..
Fabio je u formi i iduća tekma opet u prvoj postavi.. Npr. Matri i Fabio
Forza!
- I am Happy
#4647 Re: Juventus
Od zadnjih 15 utakmica u Serija A, 14 je pobjeda 
-
Verocious
#4648 Re: Juventus
Da nepogrijesi Buffon ono protiv Leccea bilo bi 15 od 15. Impresivno.Yahel wrote:Od zadnjih 15 utakmica u Serija A, 14 je pobjeda
Sljedece dvije igramo protiv velikih rivala. Prvo idemo na Artemio Franchi i igramo protiv jako pojacane Fiorentine a onda nam dolazi na noge Roma koja propusta utakmicu ovaj vikend jer im je odgodjena utakmica protiv Cagliaria.
Sa ovakvom igrom i formom nece i ne smije biti problema!
Forza Juve!!!
-
Mr. Brightside
#4649 Re: Juventus
malo glupo pitanje: zašto onaj poraz od napolija u kupu ne ide u statistike?Povratak diva iz Torina: Juve najuspješniji klub Evrope
Aktuelni prvak Italije i lider Serije A, torinski Juventus, statistički gledano, najbolja je evropska ekipa na početku ove sezone.
Stara dama iz Torina u prva četiri kola Serije A ima isto toliko pobjeda, a Juventus se nalazi u strašnoj seriji od 43 utakmice bez poraza u svim takmičenjima, te je statistički gledano najbolja fudbalska ekipa u Evropi u ovom trenutku.
Zbir ocjena igrača Juventusa iznosi 7,3, po čemu je torinska ekipa najbolja u Evropi. Juve ima prosjek od nevjerovatnih 20,3 udarca prema protivničkom golu po susretu i tu je od njih bolji samo još nevjerovatniji Everton, koji je do sada najopasniji protivnik u Evropi sa prosjekom od 20,4 udarca prema protivničkom golu po susretu.
Igrači Juventusa u prosjeku loptu drže u svom posjedu 64,5%, dok im je uspješnost dodavanja na više nego impresivnih 86,5%.
Ono što je Juventus ove sezone u Italiji, to je Bayern u Njemačkoj. Baš kao i Stara dama, Bayern ima stopostotan učinak u prva četiri kola Bundeslige i druga je najupsješnija ekipa ove sezone na Starom kontinentu.
Prosjek igre Bayernovih fudbalera iznosi 7,27 i nalaze se na korak iza Juventusa. Bavarci imaju okrugao prosjek od 17 udaraca prema vratima protivnika po susretu, posjed lopte im je isti kao i kod Juventusa (64,5%), dok je postotak uspješnih dodavanja impresivniji i iznosi čak 90%, po čemu su najbolja evropska ekipa u ovom trenutku.
Na trećem je mjestu najveće iznenađenje. Lazio, bh. reprezentativca Senada Lulića, treća je najbolja evropska ekipa sa prosjekom ocjena od 7,18.
Na četvrtom je mjestu Barcelona sa prosjekom ocjena od 7,13, pa dalje slijede: 5. Arsenal (7,13), 6. Napoli (7,13), 7. Eintracht Frankfurt (7,12), 8. Schalke (7,09), 9. Marseille (7,08), 10. Fulham (7,07)...
Najuspješniji evropski klubovi ove sezone
1. Juventus 20.3 64.5 86.5 7.3
2. Bayern 17 64.5 90 7.27
3. Lazio 17.3 53.3 81.6 7.18
4. Barcelona 16.4 69.4 88.7 7.16
5. Arsenal 17 58.2 86.8 7.13
6. Napoli 12.5 54.3 82.8 7.13
7. Eintracht 16.5 58 81.7 7.12
8. Schalke 12.5 52.5 80.2 7.09
9. Marseille 16.2 52.8 80.9 7.08
10. Fulham 16.2 50.4 87.3 7.07
(Napomena: Prva kolona označava prosječan broj udaraca na gol protivnika po susretu, druga posjed lopte u %, treća procenat uspješnh dodavanja, a četvrta prosječnu zbirnu ocjenu)
-
Verocious
#4650 Re: Juventus
Ovo je pogresno navedeno ili prevedeno, Juventus ima 43 utakmice bez poraza samo u Seriea A, ne u svim takmicenjima.