SDP

kiligonzales

#46226 Re: SDP

Post by kiligonzales »

GandalfSivi wrote:
Novak20 wrote:
Pretjeruješ ali nije bitno.

Bitno je kako ti ili ja ili bilo ko drugi neku vijest pročitamo, obradimo i razumijemo u kontekstu sadašnjeg i budućeg političkog dešavanja u našoj dragoj BiH.
Cekaj, gdje pretjerujem. evo ti mi reci, ali nemoj izbjeci odgovor. Koji od dole pobrojanih medija nije stranacki bilten?

Avaz
Stav
Faktor
Slobodna Bosna
Sve bilteni stranacki :lol:

Dodaj tu i Patriju i ona je bilten sada :D
Novak20

#46227 Re: SDP

Post by Novak20 »

Banksy wrote:
Novak20 wrote:
Žao mi Slobodne Bosne ali šta ću.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/752 ... _df_a.html
Što ti je žao, ne služe džaba. Za ove pare, ima još da se narade.

Bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović je u aprilu 2017. godine dao i 5.000 KM novinarima portala „Slobodna Bosna“, također iz budžeta Predsjedništva BiH, što je objavljeno u „Službenim novinama BiH“.
Žao mi je na šta su spali. Mizerija. :D
criticos

#46228 Re: SDP

Post by criticos »

Sinoć na kavi sa jednim od uglednih članova SDP, isti mi reče da SDP neće podržati smjenu Konakovića. Interesantno.
Alighieri

#46229 Re: SDP

Post by Alighieri »

Ja bih apsolutno vjerovao u politiku i promjenu stranke nakon odlaska laznog tite, ali poznajem dobro rad pojedinaca i kuca im sto dalje bila od moje.

Svi smo mi u dusi socijaldemokrati ali ovo u sdp nije ni s od socijaldemokratije. Sta se samo u Konjicu radi i kako se pomaze sda, da ti se smuci.
putokaz1

#46230 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Da Razumijem
invincible1921

#46231 Re: SDP

Post by invincible1921 »

criticos wrote:Sinoć na kavi sa jednim od uglednih članova SDP, isti mi reče da SDP neće podržati smjenu Konakovića. Interesantno.
sta ti ima bit interesantno, da SDA kaze necemo jest go-vna SDP bi ga pojeo...i to s lukom. Klasicno ubleharanje i pljuvanje jednih po drugima
elSaik

#46232 Re: SDP

Post by elSaik »

Nema ti sta govoriti "ugledni clan", kada je jasno istaknuto da se nece glasati za njegovu smjenu ukoliko ne bude i glasanja nepovjerenja kompletnoj Vladi.
Roccohljup

#46233 Re: SDP

Post by Roccohljup »

Danas je dan D.....kako za smjenu konakovića tako za ujedinjene ljevice.....a SDP je važan/ključni igrač u oba slučaja :)
Prpa.ba

#46234 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Interesantnija je situacija sa Kiflom jer se ipak radi o nekome ko bi mogao biti dio vlasti u narednom mandatu, dok je tematika oko ljevice ipak samo za politicke sladokusce i mazohiste.
zbiljovski

#46235 Re: SDP

Post by zbiljovski »

Čitam na FB jučer je SDP izvršio totalnu mobilizaciju, održane sjednice u preko 100 organizacija, da su pametni pa da jednom za sva vremena otpušu idiota Komšića. Čujem predsjednik Glavnog odbora DF-a nije upućen u prijedlog DF-a o ujedinjenju svih stranaka :lol: :lol:
MuaDib

#46236 Re: SDP

Post by MuaDib »

Ovim prijedlogom je DF do kraja raskrinkao zlatkovštinu u SDP-u i njihove mitove o stožernoj socijaldemokratskoj stranci.
Ovaj stepen uvreda, pljuvanja, omalovažavanja, obilatog korištenja uvreda i slično, samo pokazuje na čemu SDP zasniva djelovanje.
U stilu "vidimu gloove"!
Žalosno, sve i da ne psotoji saglasnost s prijedlogom, to nije razlog da pljuješ. To nije socijaldemokratija.
Problem SDP je zaostavština Alijanse i Platforme kojim je oba puta vrh izlevatio birače, a ne Komšić.
johntra

#46237 Re: SDP

Post by johntra »

MuaDib wrote:Ovim prijedlogom je DF do kraja raskrinkao zlatkovštinu u SDP-u i njihove mitove o stožernoj socijaldemokratskoj stranci.
Ovaj stepen uvreda, pljuvanja, omalovažavanja, obilatog korištenja uvreda i slično, samo pokazuje na čemu SDP zasniva djelovanje.
U stilu "vidimu gloove"!
Žalosno, sve i da ne psotoji saglasnost s prijedlogom, to nije razlog da pljuješ. To nije socijaldemokratija.
Problem SDP je zaostavština Alijanse i Platforme kojim je oba puta vrh izlevatio birače, a ne Komšić.

hahahaha...ma u redu je...eno sad SDP kriv, zbog toga što Željko dvije godine ne želi da napravi ništa zajedno sa njima...prvo izradi za zajednički nastup na lokalnim izborima, a evo sada se opire i konkretnim prijedlozima zajedničkog nastupa, pa šalje nerealne ponude koje su na početku osuđene na proast...kad Željkec riješi interesne grupe u svojoj stranci, a to ne može nikako uraditi, jer mu istu vode propali špijuni i drotovi, onda nek se javi...
i koliko sam upratio na društvenim mrežama, niko iz SDP ne pljuje po DF-u, nego u prvi plan stavljaju tradiciju i istoriju SDP-a...
MuaDib

#46238 Re: SDP

Post by MuaDib »

johntra wrote:
MuaDib wrote:Ovim prijedlogom je DF do kraja raskrinkao zlatkovštinu u SDP-u i njihove mitove o stožernoj socijaldemokratskoj stranci.
U stilu "vidimu gloove"!

hahahaha...ma u redu je...eno sad SDP kriv, zbog toga što Željko dvije godine ne želi da napravi ništa zajedno sa njima...prvo izradi za zajednički nastup na lokalnim izborima, a evo sada se opire i konkretnim prijedlozima zajedničkog nastupa, pa šalje nerealne ponude koje su na početku osuđene na proast...kad Željkec riješi interesne grupe u svojoj stranci, a to ne može nikako uraditi, jer mu istu vode propali špijuni i drotovi, onda nek se javi...
i koliko sam upratio na društvenim mrežama, niko iz SDP ne pljuje po DF-u, nego u prvi plan stavljaju tradiciju i istoriju SDP-a...
Uprati malo bolje šta i kako rade.

A za tu historiju su smješni, nastali 27.12.1992. od ostatka ostataka nekadašnjeg SKBiH - SDP.
Imovinski kontinutet nastavili radi nekretnina (nagrada sa sufliranje Aliji u toku rata) a sve drugo uništili i dali mu kontekst koji nema veze sa socijaldemokratskom politikom.
johntra

#46239 Re: SDP

Post by johntra »

MuaDib wrote:

A za tu historiju su smješni, nastali 27.12.1992. od ostatka ostataka nekadašnjeg SKBiH - SDP.
Imovinski kontinutet nastavili radi nekretnina (nagrada sa sufliranje Aliji u toku rata) a sve drugo uništili i dali mu kontekst koji nema veze sa socijaldemokratskom politikom.

uprati ti malo bolje...stranka na koju se pozivaju - Socijaldemokratska stranka BiH je nastala 1909 godine, a kasnije postala dio SRPJ, odnosno KPJ, čiji je KP BiH bila ravnopravni i punopravni član...a nasljednik KP BiH je današnji SDP...slab vam je taj spin oko istorije...

čuj sufliranje Aliji tokom rata.... :lol: :lol: :lol:
MuaDib

#46240 Re: SDP

Post by MuaDib »

johntra wrote:
MuaDib wrote:

uprati ti malo bolje...stranka na koju se pozivaju - Socijaldemokratska stranka BiH je nastala 1909 godine, a kasnije postala dio SRPJ, odnosno KPJ, čiji je KP BiH bila ravnopravni i punopravni član...a nasljednik KP BiH je današnji SDP...slab vam je taj spin oko istorije...

čuj sufliranje Aliji tokom rata.... :lol: :lol: :lol:
Kakve veze oni imaju sa socijademokratima iz 1909 apsolutno nikakve. Ista je nestala nastankom SRPJ kasnije KPJ, koja se transformisala u SKJ, sa nižim prvotno pokrajinskim, a potom republičkim partijskim ograncima. SKBiH je prestao sa radom početkom 1992, a nova partija revitalizirana u decembru iste godine, raskidajući sve veze sa socijalističkim naslijeđem. A da su suflirali Aliji jesu, jer da nisu daleko bolje bi se vodila ratna politika.
johntra

#46241 Re: SDP

Post by johntra »

MuaDib wrote:
Kakve veze oni imaju sa socijademokratima iz 1909 apsolutno nikakve. Ista je nestala nastankom SRPJ kasnije KPJ, koja se transformisala u SKJ, sa nižim prvotno pokrajinskim, a potom republičkim partijskim ograncima. SKBiH je prestao sa radom početkom 1992, a nova partija revitalizirana u decembru iste godine, raskidajući sve veze sa socijalističkim naslijeđem. A da su suflirali Aliji jesu, jer da nisu daleko bolje bi se vodila ratna politika.

fino ti nacrtam u postu iznad i opet se praviš DF-ovac...znači, SDS postao dio SRPJ, kasnije KPJ, SDP nasljednik SK BiH, koja je bila član SKJ (KPJ)...koji ti dio nije jasan?
i SDP nikada nije raskinuo sa naslijeđem SK BiH, a ovo za rat ću ti se opet nasmijati... :lol:
ušće

#46242 Re: SDP

Post by ušće »

SDP je samo imovinski nasljednik višeg SKJ u BiH
- Nego šta je SDP uradio od 1996 godine do današnjega dana na promociji ideje o multietničnosti i suživotu u entitetu RS i djelu federacije gdje je HDZ glavni nosilac vlasti ...

I nam ja još pitanja ali ćemo jedno po jedno.
invincible1921

#46243 Re: SDP

Post by invincible1921 »

Da , a SDA je direktni potomak JMO :izet: :izet:
MuaDib

#46244 Re: SDP

Post by MuaDib »

johntra wrote:
MuaDib wrote:

fino ti nacrtam u postu iznad i opet se praviš DF-ovac...znači, SDS postao dio SRPJ, kasnije KPJ, SDP nasljednik SK BiH, koja je bila član SKJ (KPJ)...koji ti dio nije jasan?
i SDP nikada nije raskinuo sa naslijeđem SK BiH, a ovo za rat ću ti se opet nasmijati... :lol:
Jok, a uvrijede se kad im neko kaže da su komunisti, do jučer bili za diktaturu proleterijata, a preko noći postali socijademokrati.
ušće

#46245 Re: SDP

Post by ušće »

invincible1921 wrote:Da , a SDA je direktni potomak JMO :izet: :izet:
Eto ti pametan pa mi odgovorio :mrgreen:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#46246 Re: SDP

Post by sabina1 »

johntra wrote:[

SDP je 100 % sljednik Saveza komunista - nažalost.

Pozdrav.
invincible1921

#46247 Re: SDP

Post by invincible1921 »

ušće wrote:
invincible1921 wrote:Da , a SDA je direktni potomak JMO :izet: :izet:
Eto ti pametan pa mi odgovorio :mrgreen:
PA ko ce ako necu ja hahahha :D
zbiljovski

#46248 Re: SDP

Post by zbiljovski »

U stilu "vidimu gloove"!
Ja kad sam pročitao prijedlog DF-a, prosto sam ostao fasciniran Komšićevom brigom za ljevicu u BiH. Međutim, dva dana nakon toga za taj prijedlog mogu reći da je skupljanje jeftinih političkih poena i skidanje odgovornosti sa sebe i ništa drugo.

Komšić je zabio nož u leđa ljevici 3 puta, nakon što je napustio SDP, a nije se kandidovao za predsjednika SDP BiH, iako je to obećao na press konferenciji, a ubjeđen sam da bi pobjedio za Predsjednika. Najaviti kandidaturu za člana Predsjedništva mimo znanja ljevice u TV emisiji i treći udarac po meni najodvratniji je predložiti nešto što tehnički nije izvodivo i na taj način skinuti sa sebe odgovornost.

Ima li neko normalan na ovom forumu da ozbiljno doživljava poteze Komšića, da se razumijemo i Neko trenerka nije puno bolji, ali SDP uporediti sa DF-om ili još gore NS-om i GS-om i tražiti da se ugasi nešto što pravno postoji 109 godina i da pri kreiranju nove stranke GS i SDP imaju isti broj delegata je zaista politički providno i nisko. Pa DF je od izbora 2014. i 2016. godine izgubio 70% zastupnika i vijećnika !

Da je Komšić istinski želio ujedinjenje, on bi to davno predložio na sastancima SDP-a i DF-a, kojih je bilo jako puno, a ovako prvo pošalje prijedlog na naslovnciu klixa, pa tek u centralu NS-a, GS-a i SDP-a. :lol: Druga stvar, za predaju lista političkih opcija CIK-u je ostalo svega 60 dana, što opet pokazuje da je Komšić znao da od toga nema ništa, ali je bilo bitno da on to pošalje.

Ja se samo nadam da će ih SDP otpuhat za sva vremena i uvući u sebe normalni dio DF-a, a da će Komšić, koji više ne može narediti ni čistačici u centrali , ostati sam i time pokazati da je vrijeme ublehe prošlo. Mene nije stid, kao nekog ko je redovno glasao za njega priznati, da nakon ambasadora BiH, dva puta Predsjednika države, načelnika Općine, Zastupnika u državnom parlamentu od mene više glas neće dobiti!
johntra

#46249 Re: SDP

Post by johntra »

sabina1 wrote:
johntra wrote:[

SDP je 100 % sljednik Saveza komunista - nažalost.

Pozdrav.

Pozdrav. :D
johntra

#46250 Re: SDP

Post by johntra »

MuaDib wrote:
Jok, a uvrijede se kad im neko kaže da su komunisti, do jučer bili za diktaturu proleterijata, a preko noći postali socijademokrati.
ti što su se vrijeđali, odavno su u DF-u...doduše ima i nekih u SDP-u koji ne mogu prežaliti odlazak Komšića, pa su mu sad glavne krtice...
Post Reply