MuaDib wrote:Ovim prijedlogom je DF do kraja raskrinkao zlatkovštinu u SDP-u i njihove mitove o stožernoj socijaldemokratskoj stranci.
Ovaj stepen uvreda, pljuvanja, omalovažavanja, obilatog korištenja uvreda i slično, samo pokazuje na čemu SDP zasniva djelovanje.
U stilu "vidimu gloove"!
Žalosno, sve i da ne psotoji saglasnost s prijedlogom, to nije razlog da pljuješ. To nije socijaldemokratija.
Problem SDP je zaostavština Alijanse i Platforme kojim je oba puta vrh izlevatio birače, a ne Komšić.
Ja kad sam pročitao prijedlog DF-a, prosto sam ostao fasciniran Komšićevom brigom za ljevicu u BiH. Međutim, dva dana nakon toga za taj prijedlog mogu reći da je skupljanje jeftinih političkih poena i skidanje odgovornosti sa sebe i ništa drugo.
Komšić je zabio nož u leđa ljevici 3 puta, nakon što je napustio SDP, a nije se kandidovao za predsjednika SDP BiH, iako je to obećao na press konferenciji, a ubjeđen sam da bi pobjedio za Predsjednika. Najaviti kandidaturu za člana Predsjedništva mimo znanja ljevice u TV emisiji i treći udarac po meni najodvratniji je predložiti nešto što tehnički nije izvodivo i na taj način skinuti sa sebe odgovornost.
Ima li neko normalan na ovom forumu da ozbiljno doživljava poteze Komšića, da se razumijemo i Neko trenerka nije puno bolji, ali SDP uporediti sa DF-om ili još gore NS-om i GS-om i tražiti da se ugasi nešto što pravno postoji 109 godina i da pri kreiranju nove stranke GS i SDP imaju isti broj delegata je zaista politički providno i nisko. Pa DF je od izbora 2014. i 2016. godine izgubio 70% zastupnika i vijećnika !
Da je Komšić istinski želio ujedinjenje, on bi to davno predložio na sastancima SDP-a i DF-a, kojih je bilo jako puno, a ovako prvo pošalje prijedlog na naslovnciu klixa, pa tek u centralu NS-a, GS-a i SDP-a.

Druga stvar, za predaju lista političkih opcija CIK-u je ostalo svega 60 dana, što opet pokazuje da je Komšić znao da od toga nema ništa, ali je bilo bitno da on to pošalje.
Ja se samo nadam da će ih SDP otpuhat za sva vremena i uvući u sebe normalni dio DF-a, a da će Komšić, koji više ne može narediti ni čistačici u centrali , ostati sam i time pokazati da je vrijeme ublehe prošlo. Mene nije stid, kao nekog ko je redovno glasao za njega priznati, da nakon ambasadora BiH, dva puta Predsjednika države, načelnika Općine, Zastupnika u državnom parlamentu od mene više glas neće dobiti!