SDA-All about

madner

#46151 Re: SDA-All about

Post by madner »

Carnival_Row wrote: 26/03/2020 07:57
madner wrote: 26/03/2020 07:53

To je kao da zelis da odsjeces sebi ruku jer je umrljana govnima.
Ne vidim puno štete po globalne ekonomije ako mala sadakistan država propadne, svakako joj je vrijeme.
Nisam ni tvrdio da je globalna steta, nego lokalna.

Globalno ce sve biti skroz ok.
Carnival_Row

#46152 Re: SDA-All about

Post by Carnival_Row »

madner wrote: 26/03/2020 08:04

svakako su sve uništili, obezvrjedili, pokrali pa dosta više, vakat je da ovo propadne i svi zajedno, pa ako može da nas turska pripoji, biće dobro ako ne može jebaji ga.
madner

#46153 Re: SDA-All about

Post by madner »

Carnival_Row wrote: 26/03/2020 08:10
madner wrote: 26/03/2020 08:04

svakako su sve uništili, obezvrjedili, pokrali pa dosta više, vakat je da ovo propadne i svi zajedno, pa ako može da nas turska pripoji, biće dobro ako ne može jebaji ga.
Turska je gora od nas, samo veca.
Carnival_Row

#46154 Re: SDA-All about

Post by Carnival_Row »

madner wrote: 26/03/2020 08:14

Turska je gora od nas, samo veca.
pa zato i moj sarkazam!
Styling

#46155 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Mene uzasava cinjenica da su SVI dozvolili da od samovolje, ali iskljucivo SAMOVOLJE jedne osobe zavisi ko ce biti testiran, primljen u bolnicu i kome ce biti pruzena adekvatna zdravstvena zastita. Dozvolili su JEDNOJ osobi da upravlja ljudskim zivotima u ovoj krizi. Ljudi su ostavljeni da se sami bore u izolaciji i da umru ostavljeni od svih. Zbog JEDNE osobe.

Narod jos uvijek pati od PTSP-a i pitanje je dana kada cemo totalno puci.

Ja znam da, ne daj Boze da neko od mojih oboli a ONA ne bude pruzila adekvatnu brigu, i ako zivot nekoga iz moje porodice bude zavisio od NJE, onaj otac sa gasnim pistoljem ce biti mala maca na sta sam spremna. TOJ se zeni mora stati u kraj. Pa neka me hapse.
Patton44

#46156 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

Ova korona pogubnija za mozak,nego za pluca.
Carnival_Row

#46157 Re: SDA-All about

Post by Carnival_Row »

Styling wrote: 26/03/2020 09:10 Mene uzasava cinjenica da su SVI dozvolili da od samovolje, ali iskljucivo SAMOVOLJE jedne osobe zavisi ko ce biti testiran, primljen u bolnicu i kome ce biti pruzena adekvatna zdravstvena zastita. Dozvolili su JEDNOJ osobi da upravlja ljudskim zivotima u ovoj krizi. Ljudi su ostavljeni da se sami bore u izolaciji i da umru ostavljeni od svih. Zbog JEDNE osobe.

Ja znam da, ne daj Boze da neko od mojih oboli a ONA ne bude pruzila adekvatnu brigu, i ako zivot nekoga iz moje porodice bude zavisio od NJE, onaj otac sa gasnim pistoljem ce biti mala maca na sta sam spremna. TOJ se zeni mora stati u kraj. Pa neka me hapse.
šta te užasava?

jel to što smo ko narod najgluplji na planetu?

jel to što smo kao narod najnepismeniji na planetu?

jel to što smo kao narod pokvareni do srži?
Control panel

#46158 Re: SDA-All about

Post by Control panel »

[quote=Styling post_id=16376266 time=1585210231 user_id=264546]
Mene uzasava cinjenica da su SVI dozvolili da od samovolje, ali iskljucivo SAMOVOLJE jedne osobe zavisi ko ce biti testiran, primljen u bolnicu i kome ce biti pruzena adekvatna zdravstvena zastita. Dozvolili su JEDNOJ osobi da upravlja ljudskim zivotima u ovoj krizi. Ljudi su ostavljeni da se sami bore u izolaciji i da umru ostavljeni od svih. Zbog JEDNE osobe.

[/quote]

Mislim da bi ovim SDAovcima, turkofilima bilo drago kad bi umrli, a da ih njihova kraljica nije ni pogledala.
Nasli bi oni opravdanje za nju.

Eto to je ta uspjesna menadzerica uspjesne bolnice u kojoj sad kad treba nema osnovnih sredstava za rad, pa moramo skupljati donacije i prositi.
Last edited by Control panel on 26/03/2020 09:37, edited 1 time in total.
putokaz1

#46159 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

SDA ima sve krizne stabove i pare će koristit u kampanju
Styling

#46160 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Carnival_Row wrote: 26/03/2020 09:23
Styling wrote: 26/03/2020 09:10 Mene uzasava cinjenica da su SVI dozvolili da od samovolje, ali iskljucivo SAMOVOLJE jedne osobe zavisi ko ce biti testiran, primljen u bolnicu i kome ce biti pruzena adekvatna zdravstvena zastita. Dozvolili su JEDNOJ osobi da upravlja ljudskim zivotima u ovoj krizi. Ljudi su ostavljeni da se sami bore u izolaciji i da umru ostavljeni od svih. Zbog JEDNE osobe.

šta te užasava?

Sve navedeno.
Carnival_Row

#46161 Re: SDA-All about

Post by Carnival_Row »

Styling wrote: 26/03/2020 10:02
Carnival_Row wrote: 26/03/2020 09:23

šta te užasava?

Sve navedeno.
Nemoj to da te užasava, ono čega se trebaš bojati su kukavice koje obnašaju funkcije i odlučuju o sudbini svih nas.

Posebno te trebaju užasavati kukavice koje pametuju po forumu i tračaju po kafama, a još užasnije od toga je omladina koja je na teškim drogama, alkoholu, kocka i naravno ispiranje mozga religijom.

Sav taj užas neminovno će da dovede do neviđene socijalne katastrofe u ovoj banana državi, samo još malo sačekajte!
Patton44

#46162 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

Patton44 wrote: 26/03/2020 09:21 Ova korona pogubnija za mozak,nego za pluca.
Novak20

#46163 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/14 ... atore.html
JEDAN PLAKAT USRED GRADA

........
"Dragi građani, molimo vas da ostanete u svojim kućama kako bismo mogli raditi sa onima kojima je to potrebno", poručuje "prva do Bakira", pa nastavlja u istom edukativno-demagoškom tonu. "Zdravstveni radnici koji imaju puno znanja su na prvoj liniji. Hrabri smo i borit ćemo se za svaki život kao da je naš vlastiti. Poštujte pravila kriznog štaba i mjere opreza".

Teoretičarima medija je poznato još od od onog genijalnog Kanađanina McLuhana da je medij sam po sebi poruka. Plakat je, bez obzira kakvim ga sadržajem popunili, medij marketinga, propagande, (samo)reklame. Šta čini direktorica jedne od zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo? Krijući se iza zabrinutosti za zdravlje građana, reklamira sebe. Ne protežira ona čak ni kliniku na čijem je čelu već godinama i čije zaposlenike nije udostojila potpisati iza svog blještavog imena i omamljujućeg prezimena. "Diversificirala" je direktorica UKC Sebija Izetbegović svoju neukusnu, iritantnu, primitivnu, samoljubivu propagandu od početka užasa sa pandemijom korone, zatrpava svojim irelevatnim, nekopetentnim izjavljotinama novine i portale, stranačke i bolničke infromativne kanale. Ona je lično nabavila 150 hiljada testova ("jedan test za mog Bakira") koje doduše još niko nije vidio, niti bi ih vidio da se ona baš o svemu pita i o svemu odlučuje. Jer, testovi su prirodni neprijatelj njenoj seljačkoj propagandnoj strategiji koja bi se mogla ispostaviti kao omanji masovni zločin protiv civilnog stanovništva, prema kojoj je tamo gdje se ona pita odlučuje, kupuje, postavlja i smjenjuje, samo med i mlijeko teku, nema zaraženih, ima izliječenih, zdravih, sretnih, zadovoljnih i zahvalnih. Test je, svugdje u svijetu jedina mjera i indikator istine, bolne, ili manje bolne, o dimenzijama i učincima nemilosrdnog pandemijskog neprijatelja, u Kantonu Sarajevo ga se "cenzuriše" u ime svijetle sadašnjosti i blistave budućnosti. Sebije Izetbegvoivić i njenog porodičnog i jaranskog društvanceta koje je svojeručno rasporedila po ministarstvima, diplomaciji, javnim preduzećima.

Jedna gospođa iz Hrasnice nije poslušala preporuke sa bilboarda "doktorice za koronavirus" nego je samoinicijativno i nedgovorno iste večeri u vozilu hitne pomoći krenula u Dom zdravlja na Ilidžu. Preminula je tokom vožnje. Punih deset dana nesretna je žena obilazila lokalnu ambulantu, niko u njenim dramatičnim, pogibeljnim simptomima nije prepoznao mogućnost da je zaražena korona virusom. Niko je nije uputio na testiranje, jer u zdravstvenom sistemu kojeg personificira i prisvaja doktorica sa bilboarda pacijenta se testira tek nakon što uspješno podlegne. U sistemu za kojeg neko duhovito i tačno zaključi kako imamo više ministara nego respiratora.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#46164 Re: SDA-All about

Post by Pitar sa Kariba »

Ima l' ovdje kakvih pozitivnih vijesti tipa obolio Asim, Sebija pozitivna?
Nista, ha!?
Ma ja ne da se do potoka....
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#46165 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ovo sam na drugoj temi napisao....vrijedi kopirati ovdje:
mi što smo bili u vojsci Alije Prvovjenćanog dobro znamo kako će ovo ići i šta nas očekuje....nasljednici jednog kretena mogu biti samo i eksponencijalno veći kreteni
detroit-mercy

#46166 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

Pitar sa Kariba wrote: 26/03/2020 13:11 Ima l' ovdje kakvih pozitivnih vijesti tipa obolio Asim, Sebija pozitivna?
Nista, ha!?
Ne crkni magarce dok trava naraste :mrgreen: .
Carnival_Row

#46167 Re: SDA-All about

Post by Carnival_Row »

JoseMujica wrote: 26/03/2020 13:28 ovo sam na drugoj temi napisao....vrijedi kopirati ovdje:
mi što smo bili u vojsci Alije Prvovjenćanog dobro znamo kako će ovo ići i šta nas očekuje....nasljednici jednog kretena mogu biti samo i eksponencijalno veći kreteni
narod je alija da nije bilo bi drugačije.
JThomas

#46168 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

detroit-mercy wrote: 26/03/2020 13:43
Pitar sa Kariba wrote: 26/03/2020 13:11 Ima l' ovdje kakvih pozitivnih vijesti tipa obolio Asim, Sebija pozitivna?
Nista, ha!?
Ne crkni magarce dok trava naraste :mrgreen: .
a kao novinari bi smjeli napisati i da ima.
Control panel

#46169 Re: SDA-All about

Post by Control panel »

Control panel

#46170 Re: SDA-All about

Post by Control panel »

Image

Bake se stalno steli guzovima, a covic trpa.
JThomas

#46171 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ma mi ne znamo ništa o tome. kaže blokirala, bez ikakvog obrazloženja kako - a opet u "novom" štabu. nelogično čak i u sda-hdz-stanu.
pinkman

#46172 Re: SDA-All about

Post by pinkman »

JThomas wrote: 26/03/2020 14:09 ma mi ne znamo ništa o tome. kaže blokirala, bez ikakvog obrazloženja kako - a opet u "novom" štabu. nelogično čak i u sda-hdz-stanu.
A sta ces, mora biti. Po funkciji koju obavlja je clan staba. Kao i Solak. Jedino da mijenjaju zakon.
detroit-mercy

#46173 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

Jebo me svako ako nakon sto ovo sranje prodje termiti ne predstave sebe kao zasluzne za spas naroda od posasti korone :mrgreen: a narod kakav je, jos ako se uz to pridoda po kile Zlatne Dzezve, po kile Dedo kocke i kila banana ima da im sve halali :mrgreen: .
JThomas

#46174 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

pa čemu onda "novi" štab uopšte.
saabsa

#46175 Re: SDA-All about

Post by saabsa »

Patton44 wrote: 26/03/2020 10:10
Patton44 wrote: 26/03/2020 09:21 Ova korona pogubnija za mozak,nego za pluca.
Vi se bar ne morate brinuti oko toga... Ne boli ono sto nemas.
Post Reply