FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

tufahija12345

#46151 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

Underneath their 'Blaugrana' shirts the eleven Barcelona players who lined-up at the Bernabéu sported T-shirts featuring an image of their boss Luis Enrique, from his playing days. On the photo, the Barça coach can be seen wheeling away in celebration after having scored at the Bernabéu, proudly pointing to the club badge, whilst goading the home supporters.

OVO piše u Marci, al ima li ko sliku il neki drugi dokaz :D :D
necko_hz

#46152 Re: FC Barcelona

Post by necko_hz »

(FOTO+VIDEO) 13 godina od Figovog neslavnog povratka na Camp Nou

http://sport1.ba/video-13-godina-od-fig ... -camp-nou/
tzipiripi

#46153 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Vertig0 wrote:Messi setao, lagani trening odradio bukvalno :-D
sumirprimus wrote:auh sve hvalospjevke na racun igre.cak i je i bolje djelovlao prije no sto udje mesi...
munir..flop...
Zakuhao četvrti gol, namjestio Suarezu 2x... Šta tek da očekujemo kad se zagrije :roll: Možda već sutra vidimo.
skenderija04

#46154 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Image

Pjanic u sali za konferencije na stadionu, upravo sada. Od necega se pocinje. :D

Da je tu @omar (ima li te?) sad bi bilo zabave.

Fale 505 i omar. :(
BHF_Manijak

#46155 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Sta je sa njima ba, hajd za Omara, ili Omaru :mrgreen: mi i nije, bio sam joj na ignore listi, ali 505 je dobar cikac bio. :)

Nego, sta je sad odjednom za LE, usutise se svi, odjednom covjek posta dobar trener?! :mrgreen: Mislim sjetite se prije 6-7 mjeseci price... 8-)
I sad da vas pitam, Guardiola se glorifikov'o i u nebesa diz'o nakon slicne sezone po ucinku, a LE se toliko osporava - sto? Ispade Enrique ubleha, igraci mu sve sami poosvajali, a Pep genijalac. Nefer malo, a? :)
tzipiripi

#46156 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

8) Gdje im je granica?
Most goals scored in 2015:
- MSN: 125
- Bayern: 119
- PSG: 115
- Real Madrid: 104
https://twitter.com/BBCSporf/status/668756195830865920
Zmijuga loma

#46157 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

BHF_Manijak wrote:S
I sad da vas pitam, Guardiola se glorifikov'o i u nebesa diz'o nakon slicne sezone po ucinku,
Guardiola je preuzeo Barcelonu koja je u zadnjem kolu osigurala treće mjesto mjesto u Primeri dok im je Real mećo' 4 komada. Istorija Barcelone se računa prije i poslije Guardiole. Ako to ne vidiš prešaltaj se na skvoš. Ne samo po dominantnim rezultatima nakon njegovog preuzimanja već i po jedinstvenom načinu igre koji se u dobrom dijelu nastavio i kod njegovih prethodnika.
BHF_Manijak wrote:a LE se toliko osporava - sto? Ispade Enrique ubleha, igraci mu sve sami poosvajali, a Pep genijalac. Nefer malo, a? :)
Da li bi ti glorifikovao Guardiolu da je osvojio LP sa ovim Bayernom? :D
skenderija04

#46158 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:Sta je sa njima ba, hajd za Omara, ili Omaru :mrgreen: mi i nije, bio sam joj na ignore listi, ali 505 je dobar cikac bio. :)

Nego, sta je sad odjednom za LE, usutise se svi, odjednom covjek posta dobar trener?! :mrgreen: Mislim sjetite se prije 6-7 mjeseci price... 8-)
I sad da vas pitam, Guardiola se glorifikov'o i u nebesa diz'o nakon slicne sezone po ucinku, a LE se toliko osporava - sto? Ispade Enrique ubleha, igraci mu sve sami poosvajali, a Pep genijalac. Nefer malo, a? :)
Nije. Guardiola je digao klub iz sportske rusevine. To se nikada ne moze negirati niti zaboraviti. Luis je vremenom naucio kako trener velikog kluba treba da se ponasa. Uporedi njegove istupe prije 6-7 mjeseci i sada. Razlika je ogromna. Nasao je zajednicki jezik sa igracima, popustio je sa pokusajem vojnog rezima, dozvoljava sitne ustupke i igraci mu vracaju stostruko.Parcele su podijeljene na takav nacin da nema mjesta nesuglasicama.
LSD

#46159 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Twitter
Joey Barton: "Pony kojem se djeca dive kako je lijep, ali on služi samo tome. Kakav posao može da uradi konjić? Tako i Neymar. Služi za izložbu. Od njega nema nikakve koristi."
Joey Barton: "Neymar is the Justin Bieber of football. Brilliant on the old You Tube. Cat piss in reality." 10:17 PM - 25 Mar 2013
Joey Barton: "Starting to slowly regret that Neymar tweet." 6:07 PM - 8 Nov 2015
:lol: :lol: :lol:
BHF_Manijak

#46160 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

@Skender-beg i Zmijuga, namjerno sam tim tonom pisao. Znam ja zbog cega se Pep stavlja na pijedastal, ali samo hocu da ukazem da je pomalo nefer odnos prema Enrique, koji je napravio slican rezultat. Ne kazem da je on mozda u istoj ravni sa Pepom po taktickom znanju, imao je bolje pripremljen teren od Guardiole, ali opet malo vise respekta prema covjeku ne bi skodilo.
Ne od vas dvojice licno, ali generalno navijaca, koji su cini se previse se razmazili. :)
LSD

#46161 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ma pustite BHF starog provokatora :P :-) ee ko ga ne zna.... Bayern mu nalupa konkurenciju po ušima, svake godine osiguraju titulu na pola sezone, njima postane dosadno - pa u toj dosadi pocnu tražiti mikroskopom svaku manu Pepu :-) :mrgreen: ...provaljena je odavno ta prica

Lucho mora osvojiti još jedno 10-tak titula i razviti još par igraca (ne samo Roberta i Rafinhu), stvoriti nešto novo u fudbalu - pa da bi se mogao staviti u istu recenici sa Guardiolom :-)
Last edited by LSD on 23/11/2015 22:23, edited 1 time in total.
skenderija04

#46162 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:@Skender-beg i Zmijuga, namjerno sam tim tonom pisao. Znam ja zbog cega se Pep stavlja na pijedastal, ali samo hocu da ukazem da je pomalo nefer odnos prema Enrique, koji je napravio slican rezultat. Ne kazem da je on mozda u istoj ravni sa Pepom po taktickom znanju, imao je bolje pripremljen teren od Guardiole, ali opet malo vise respekta prema covjeku ne bi skodilo.
Ne od vas dvojice licno, ali generalno navijaca, koji su cini se previse se razmazili. :)
Ne slazem se. Respekt se zasluzi, ne trazi se. Luis je uletio u klub kao slon u staklariju. Na srecu, radi se o pametnom i postenom covjeku koji je shatio kako funkcionisu stvari i svoje probleme je rijesio u 4 oka sa svima. Medju navijacima je voljen , ali Pep je nesto posebno. U fudbalu ko zna vise...Mozda je Luis bolji? Kako to da gledamo? Brojati titule je neposteno jer je Luis tek godinu i po u klubu. Vidjecemo kada prodje vise vremena. Za sada ostavlja utisak covjeka koji je zadovoljan i uziva u drugom planu.
BHF_Manijak

#46163 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Vrijeme ce pokazati, ali dok ima one tri zvijeri s lanca pustene naprijed, nema zime i to mu je velika prednost. :mrgreen:
Sad ko je bolji... Pep ima vise planova B, po meni, bio je bas nedavno tekst o tome koliko je samo "levat" koristio formacija u Bayernu nakon samo 10-tak utakmica. Jedno 4-5 razlicitih totalno formacija je koristio. :mrgreen: Mislim da jos takticke dorade nedostaje Enrique, kao i "rada s ljudima", a to svakako s iskustvom dolazi. :)

@LSD, ma nisam ja toliko za Bayern, cini ti se po utakmicama u Evropi, gdje svakako "guram" Svabe. Vise bih volio da BvB uzme LP u buducnosti, nego oni. :mrgreen:
LSD

#46164 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Razlika je u tome što je Pep Krojfov ucenik, a Lucho Pepov :mrgreen: još on treba dokazivanja.
Što kažeš, dok je MSN u pogonu to ide dobro...ali koštala je puno para ta mašinerija (Suarez 80 milona, Neymar 80)...Pep je sa nekim Tellom i Cuencom ganjao titule :-) tu je ta razlika.
Da ne pricamo o radu sa mladima i razvoju la masijaca.

A što se tice njemačkih klubova, jedino Leverkusen ima mjesta u mom srcu :thumbup: ...oduvijek
respekt svima, ali apotekari su prava prica...mada su stoka koja zna strucno izjebati živce :mrgreen:
tufahija12345

#46165 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

Meni je bilo krivo sto se ovdje na forumu Pepov uspjeh tumačio taktičkom genijalnošču a Enrikeov slučajnošću.

et, samo to, ništa više... :)
LSD

#46166 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ne može tripleta u prvoj sezoni biti slucajnosti, ali nikako.
Enrique je hard worker, njemu ništa nije palo sa neba :!: covjek zaslužuje maksimalni respekt za svoj rad :thumbup: nasljedio je razyebanu ekipu od onog nesretnika Martina koji ce ostati zapamcen kao veliki luzer (levat popušio na svim frontovima), zahvalio se Fabregasu, Alexisu, Songu, Afelaju i još nekima...doveo Rakitića, Suareza, Ter Stegena i osvojio sve...ali opet, nije Pep i uvijek ce svaki naredni trener biti mjeren sa Pepom...isto kao što su se prije mjerili LVG ili Rajkard sa Krojfom...jbg tako je- kako je, šta se tu može...toliki je pecat ostavio za sobom.
sizifinho

#46167 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

U pravu je bhf, LEu niko ne daje zasluge, dok se.pobjedjuje - odlicnr partije igraca, ali da je situacija malo drugacija onda bi on bio medju glavnim krivcima. Kao sto skenderbeg kaze, nefer je suditi i porediti ga sa Guardiolom, ali sigurno je da radi covjek svoj posao i radi ga dobro. Takticki, uveo je plan B koji je vise puta uspio nego sto nije. Duge lopte, koje nikad nisu bile svojstvene za Barcu su sada njihova druga specijalnost. Presing je ponovo u igri, nakon dugo vremena a sto je najbolje - igraci izgledaju svjeze i u 85oj minuti velikog tempa.
Istina, imao je naprasan start, ali ne moze to biti nikakvo mjerilo jer je covjek uvidio greske i ispravio ih. Ako to nije znak mudrog i inteligentnog covjeka, ne znam sta je.

Skender, ja bih volio Pjanketa, ali imamo Rakitica a oni su haman identicni... tehnicki odlicni a spori.
Daj mi Reusa :(
BHF_Manijak

#46168 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

A-a, nije ti Reus taj tip igraca. :) Njegovo mjesto je zauzeto od stran onog ubojitog trojca, Reus je vise krilni napadac, eventualno poluspic, mada rijetko u Dortmundu, bas rijetko. :)
Better Man

#46169 Re: FC Barcelona

Post by Better Man »

Nakon El Clasica može se vidjeti koja je nepravda učinjenja Iniesti i Chaviu, koji više nije u Barceloni, a vezano je za proglašenje najboljim igračem svijeta. I jedan i drugi su trebali imati po jednu titulu najboljeg igrča svijeta, jer su bili vođe kako Španske repke na putu do 2 titule prvaka Evrope i jedne svijeta i plus vođe Barcelone do trofeja LP, ali lobi nije dao da dobiju oni, već Messi i ako su njih dvojica imali trofejniju sezonu, jer su osim trofeja s Barcom imali i trofeje s repkom i bili su glavni mozak ekipe.
sizifinho

#46170 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

BHF_Manijak wrote:A-a, nije ti Reus taj tip igraca. :) Njegovo mjesto je zauzeto od stran onog ubojitog trojca, Reus je vise krilni napadac, eventualno poluspic, mada rijetko u Dortmundu, bas rijetko. :)
dzaba, ja bih ga turio na poziciju krilnog veznog, pa makar isti tren dobio otkaz. Jednostavno mi covjek izgleda kao mladja verzija agresivnijeg Inieste. Siguran sam da bi Iniesta (da je mladni igrwi u drugom nekom klubu) igrao to sto Reus igrq sad.
Bosanski_kralj

#46171 Re: FC Barcelona

Post by Bosanski_kralj »

LE došao na pripremljen teren i zato mu je lakše osvajati titule, a Guardiola došao na isto takav odličan, ako ne i bolje pripremljen teren i osvoji 2 puta ligu i jednom kup što bi svaki prosječni trener sa ovim Bayernom uradio.
Tito_i_Partija

#46172 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

skenderija04 wrote:
BHF_Manijak wrote:Sta je sa njima ba, hajd za Omara, ili Omaru :mrgreen: mi i nije, bio sam joj na ignore listi, ali 505 je dobar cikac bio. :)

Nije. Guardiola je digao klub iz sportske rusevine. To se nikada ne moze negirati niti zaboraviti.
Eh jebiga sad, "iz sportske rusevine". Stvarno se ovde malo pretjeruje, i pomalo lici na Pepov kult licnosti. Ne pricamo ovde o AC Milan-u, ipak govorimo o ekipi koja je u zadnjoj Rijkaardovoj godini igrala u polufinalu lige sampiona, i uz to bila jedina ekipa koja nije iz Engleske. Odvadite malo.
suncica24

#46173 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

Better Man wrote:Nakon El Clasica može se vidjeti koja je nepravda učinjenja Iniesti i Chaviu, koji više nije u Barceloni, a vezano je za proglašenje najboljim igračem svijeta. I jedan i drugi su trebali imati po jednu titulu najboljeg igrča svijeta, jer su bili vođe kako Španske repke na putu do 2 titule prvaka Evrope i jedne svijeta i plus vođe Barcelone do trofeja LP, ali lobi nije dao da dobiju oni, već Messi i ako su njih dvojica imali trofejniju sezonu, jer su osim trofeja s Barcom imali i trofeje s repkom i bili su glavni mozak ekipe.
Who's Chavi? :mrgreen:
sumirprimus

#46174 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Crvena Tifoza wrote:
sumirprimus wrote:auh sve hvalospjevke na racun igre.cak i je i bolje djelovlao prije no sto udje mesi...
munir..flop...
Da je Neymar pogodio ono kad ga je Messi našao u šesnaestercu drugačije bi to gledali. Isto tako hvale se samo igrači. Naravno, oni su igrali i trčali. Ali isto tako treba dati priznanje i Luchu jer je žestoko taktički namagarčio Beniteza.
sace opet nejmar i zuba zastopat,nema slobode u igri,injesta ce propast ko kauc,pocece svadje,gubici bodova,enrike daje otkaz,totalni haos i raspad sistema..
skenderija04

#46175 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tito_i_Partija wrote:
skenderija04 wrote:

Nije. Guardiola je digao klub iz sportske rusevine. To se nikada ne moze negirati niti zaboraviti.
Eh jebiga sad, "iz sportske rusevine". Stvarno se ovde malo pretjeruje, i pomalo lici na Pepov kult licnosti. Ne pricamo ovde o AC Milan-u, ipak govorimo o ekipi koja je u zadnjoj Rijkaardovoj godini igrala u polufinalu lige sampiona, i uz to bila jedina ekipa koja nije iz Engleske. Odvadite malo.
I 18 bodova za Madridom
I izmišljanje povreda Ronaldinhu da ne prodje antidoping kontrolu
I Etoo koji javno proziva Deca i Ronaldinha
I 4 na Bernabeu
I glasanje o povjerenju Laporti
I spijunska afera
I poluprazan stadion..

Ne moze se to zaboraviti tek tako.Pep nije dosao kad je sve bilo potaman.
Post Reply