Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#46151 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pogledah napokon Juzni vetar...sta znam zabavan je, drzi paznju, ali ne mogu da se otmem utisku da je poprilicno nemastovit i kliseiziran, pokusaj da bude Rane 2018...necu da spojlam i pricam o raspletu, svi koji su gledali znaju na sta mislim 
- KB9
#46152 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
dzoni ima li sta dobro veceras na tvu kad dodjem smrznut kuci nakon gledanja rukometa? znaci da pocinje oko 10-11 bi bilo idealno i da je kakav klasik 
- johnnykola
#46153 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pa eto ti gore Prisonersa:KB9 wrote:dzoni ima li sta dobro veceras na tvu kad dodjem smrznut kuci nakon gledanja rukometa? znaci da pocinje oko 10-11 bi bilo idealno i da je kakav klasik
gledali-ste-film-preporucite-ga-drugima ... #p15199734
- ferratilis
#46154 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ocekivao sam da ce Hacksaw Ridge biti bezveze, ali sam impresioniran. Glumci su odlicni. Garfield nije los. Hugo Weaving je institucija. Vince Vaughn mi je narastao u ocima (s ovim filmom kao i sa Cell Block 99). Preporuka 
EDIT: Tek sam sad skontao da je Mel Gibson rezirao.
Nek pricaju ljudi sta hoce o njemu, covjek je napravio jedan od najboljih ratnih filmova ikad.
EDIT: Tek sam sad skontao da je Mel Gibson rezirao.
-
kakavdanakneiskustvu
#46155 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ferratilis wrote:Ocekivao sam da ce Hacksaw Ridge biti bezveze, ali sam impresioniran. Glumci su odlicni. Garfield nije los. Hugo Weaving je institucija. Vince Vaughn mi je narastao u ocima (s ovim filmom kao i sa Cell Block 99). Preporuka
EDIT: Tek sam sad skontao da je Mel Gibson rezirao.Nek pricaju ljudi sta hoce o njemu, covjek je napravio jedan od najboljih ratnih filmova ikad.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#46156 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne kontam to za Mela, pa dobar mu je i Apocalypto, a i Braveheart on potpisuje.ferratilis wrote:Ocekivao sam da ce Hacksaw Ridge biti bezveze, ali sam impresioniran. Glumci su odlicni. Garfield nije los. Hugo Weaving je institucija. Vince Vaughn mi je narastao u ocima (s ovim filmom kao i sa Cell Block 99). Preporuka
EDIT: Tek sam sad skontao da je Mel Gibson rezirao.Nek pricaju ljudi sta hoce o njemu, covjek je napravio jedan od najboljih ratnih filmova ikad.
- amar1994
#46157 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ferratilis wrote:Ocekivao sam da ce Hacksaw Ridge biti bezveze, ali sam impresioniran. Glumci su odlicni. Garfield nije los. Hugo Weaving je institucija. Vince Vaughn mi je narastao u ocima (s ovim filmom kao i sa Cell Block 99). Preporuka
Teresa beton
- ferratilis
#46158 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Mel je genije kad su filmovi u pitanju, ali je Antisemit, a to se u Holivudu ne prasta. Mada, opet je dosta filmova snimio, karijera mu je dosta stabilnija nego npr. Jimu Caviezelu, kojega je Holivud maltene izgnao nakon Pasije. Doduse, i Mel i Jim su sami po sebi previse konzervativni za Holivud, ali Mela izvlaci cisti talenat.
-
nemoj to
#46159 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Evo skidam valjda tek izašao The House that Jack built onaj horror Van Triera gdje su kao masovno bježali iz kina zbog explicitnih scena..
Eh sad zašto stoji komedija, drama, horror..
Eh sad zašto stoji komedija, drama, horror..
- johnnykola
#46160 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da, i Kum 2 je na Cinemaxu u 20.55. Ako si na Telemachu po kreiranju accounta na njihovoj stranici do 15.01.2019. možeš otključati HBO, HBO2, HBO3, Cinemax i Cinemax 2 za džaba. Dali za praznike free pristup.KB9 wrote:dzoni ima li sta dobro veceras na tvu kad dodjem smrznut kuci nakon gledanja rukometa? znaci da pocinje oko 10-11 bi bilo idealno i da je kakav klasik
- TAFKAP
#46161 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
BlacKkKlansman (2018)
Spike odradio posao nevjerovatno dobro, kroz skoro sve scene se mogla prepoznati ta tanka nit koja povezuje prošlost i sadašnjost, mogao se prepoznati Trump, dal citati iz njigovih izjava, dal izjave njegovih pristalica...
Film kofol komedija, a na kraju te uhvati jeza ...
Spike odradio posao nevjerovatno dobro, kroz skoro sve scene se mogla prepoznati ta tanka nit koja povezuje prošlost i sadašnjost, mogao se prepoznati Trump, dal citati iz njigovih izjava, dal izjave njegovih pristalica...
Film kofol komedija, a na kraju te uhvati jeza ...
- Better Man
#46162 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ima još jedan odličan film koji on potpisuje i glumi u istom The Patriot.Tomahawk11 wrote:Ne kontam to za Mela, pa dobar mu je i Apocalypto, a i Braveheart on potpisuje.ferratilis wrote:Ocekivao sam da ce Hacksaw Ridge biti bezveze, ali sam impresioniran. Glumci su odlicni. Garfield nije los. Hugo Weaving je institucija. Vince Vaughn mi je narastao u ocima (s ovim filmom kao i sa Cell Block 99). Preporuka
- johnnykola
#46163 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

CineStar TV 17.20.
Film, po meni, veći od života. Kao što Dražen Ilinčić kaza za Majstora i Margaritu u otvaranju jednog od Kulturnih kolodvora: "Može se slobodno reći za onoga ko ju nije pročitao da nije ni živio." Istu bih paralelu povukao za ovaj beton. U njemu je Hoffman naprosto razorio.
FIlm je prikazan na 14. SFF 2008. godine i tad je gost festivala bio Kaufman sam koji je također i scenarist Biti John Malkovich i Eternal Sunshine of the Spotless Mind.
Iz žurnala četrnaestog SFF-a:

RTS2 20.45.
Jedna od svakodnevnih priča o sukobu individue nesvakidašnjeg senzibiliteta i duhovnog zanosa i sredine svedene na elementarne životne interese. Samouki slikar-naivac nailazi na pažnju udate mještanke. Njihovo zbližavanje veoma uznemiruje sredinu.
Riječ je o jedinom dugometražnom filmu prerano preminulog Ivice Matića. Žena s krajolikom je stilizirani esej o odnosu umjetnik – društvo. Za ovaj film Ivica Matić je dobio nagradu Međunarodnog žirija kritike na Festivalu u Monte Carlu. Flm je distribuiran tek 1989. godine – dugo nakon što je autor preminuo. Ivica Matić je u ovom filmu pokazao izvanredan osjećaj za fotografiju i atmosferu, prefinjen i jedinstven, postajući tako s prvim, i jedinim, filmom obećavajuće ime bosanskohercegovačke kinematografije. Svi filmski kritičari i filmski radnici jednoglasni su u ocjeni da je prerana smrt ovog autora ostavila bh. kinematografiju bez jednog velikog imena. Ivica Matić je 1976. godine u Zagrebu diplomirao na Odsjeku za kameru. Prerana smrt onemogućila ga je u ostvarenju već pripremljenih projekata – jedan od njih, scenarij za TV film Nevjeste dolaze, realizirao je 1978. godine Emir Kusturica. Ivica Matić preminuo je 1976. godine u Sarajevu, u 29. godini života. Udruženje filmskih radnika Bosne i Hercegovine jednom godišnje dodjeljuje nagradu za doprinos bosanskohercegovačkom filmu članu Udruženja filmskih radnika Bosne i Hercegovine koja nosi ime Ivice Matića.

HRT2 21.00.
Los Angeles 50-ih godina prošlog stoljeća. Tri potpuno različita policajca tragaju za istinom, svaki na svoj način. Ed Exley (Guy Pearce), zlatni dečko policije spreman je na sve kako bi napredovao, osim na vlastitu prodaju.Bud White (Russell Crowe) spreman je zaobići pravila zbog pravde, ali rijetko uspijeva kontrolirati svoju nasilnu stranu. Jack Vincennes (Kevin Spacey) uvijek je u potrazi za slavnima i lakom zaradom, sve dok ga savjest ne natjera da se pridruži Exleyju i Whiteu u otkrivanju pravog lica mračnog svijeta LA-a.
Ovu sjajnu kriminalističku dramu, smještenu je u Los Angeles 50-ih godina, mnogi će uvrstiti na listu omiljenih filmova 90-tih. Prema istoimenom romanu Jamesa Ellroya te prilagođenom scenariju Briana Helglanda i Curtisa Hansona, koji je istovremeno i režirao ovu upečatljivu modernu noir dramu, snimljen je izvrstan film u kojem svi filmski elementi funkcioniraju besprijekorno. Od odličnog scenarija, vrckavih dijaloga, iznijansirane režije i sjajnih trodimenzionalnih likova koje portretira impresivna skupina holivudskih zvijezda od Kevina Spaceya, Russella Crowea, Kim Basinger, Guya Pearcea, Jamesa Cromwella do Dannyja DeVita, film donosi fascinantnu priču o korupciji u losanđeleskoj policiji te borbi protiv potkupljivih i pokvarenih struktura unutar reda zakona zbog kojih gube ugled i postaju ranjivi.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvardrantu G6:

HRT1 20.40. Najveće svjetske fešte: Calcio storico i Oktoberfest
Pivo i nogomet su nepogrešiva kombinacija, kao film i kokice. Stoga smo i mi u jednu emisiju povezali bavarski Oktoberfest i firentinski Povijesni nogomet (Calcio storico). Nastojali smo dokučiti tajnu uspjeha Oktoberfesta koji svake godine posjeti 6 milijuna ljudi koji pritom popiju čak 7 milijuna litara piva. Istražili smo i posebnu vezu koju pivo ima s Bavarskom te neobičnu vezu piva i redovništva.

Sudjelovali smo i na finalnoj utakmici Povijesnoga nogometa koji se u Firenzi igra još od 16. stoljeća. U emisiji ćete otkriti što nam o karakteru Firentinaca govori igra koja se smatra jednom od najbrutalnijih na svijetu i saznati koje su je pape nekada igrale.
Pivo i nogomet: emisija za pet!
Film na TV-u
-
nemoj to
#46164 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Outlaw King je savršenstvo od filma.
-
LikeLike
#46165 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Dajte preporuku za neki dobar horor ili triler?
- johnnykola
#46166 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pogledaj na IMDB-u info za filmove na granici između E5 i E6 kvandranta te F5 i F6 kvadranta na sljedećemLikeLike wrote:Dajte preporuku za neki dobar horor ili triler?
linku. Budeš našao/la neki da ti odgovara.
-
LikeLike
#46167 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
johnnykola wrote:Pogledaj na IMDB-u info za filmove na granici između E5 i E6 kvandranta te F5 i F6 kvadranta na sljedećemLikeLike wrote:Dajte preporuku za neki dobar horor ili triler?
linku. Budeš našao/la neki da ti odgovara.
- KB9
#46168 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
navio alarm 20:55johnnykola wrote:
HRT2 21.00.
Los Angeles 50-ih godina prošlog stoljeća. Tri potpuno različita policajca tragaju za istinom, svaki na svoj način. Ed Exley (Guy Pearce), zlatni dečko policije spreman je na sve kako bi napredovao, osim na vlastitu prodaju.Bud White (Russell Crowe) spreman je zaobići pravila zbog pravde, ali rijetko uspijeva kontrolirati svoju nasilnu stranu. Jack Vincennes (Kevin Spacey) uvijek je u potrazi za slavnima i lakom zaradom, sve dok ga savjest ne natjera da se pridruži Exleyju i Whiteu u otkrivanju pravog lica mračnog svijeta LA-a.
Ovu sjajnu kriminalističku dramu, smještenu je u Los Angeles 50-ih godina, mnogi će uvrstiti na listu omiljenih filmova 90-tih. Prema istoimenom romanu Jamesa Ellroya te prilagođenom scenariju Briana Helglanda i Curtisa Hansona, koji je istovremeno i režirao ovu upečatljivu modernu noir dramu, snimljen je izvrstan film u kojem svi filmski elementi funkcioniraju besprijekorno. Od odličnog scenarija, vrckavih dijaloga, iznijansirane režije i sjajnih trodimenzionalnih likova koje portretira impresivna skupina holivudskih zvijezda od Kevina Spaceya, Russella Crowea, Kim Basinger, Guya Pearcea, Jamesa Cromwella do Dannyja DeVita, film donosi fascinantnu priču o korupciji u losanđeleskoj policiji te borbi protiv potkupljivih i pokvarenih struktura unutar reda zakona zbog kojih gube ugled i postaju ranjivi.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvardrantu G6:
- johnnykola
#46169 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nema na čemu.
- dragma
- Vozim: Pješe
#46170 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Mojne, puno suju u otom filmu..
- karanana
#46171 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
jel ko gledo romu?
-
John Cleese
- ferratilis
- Point.
#46174 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Meni je od Mela najjači Edge of Darkness. Ne znam što.Better Man wrote:Ima još jedan odličan film koji on potpisuje i glumi u istom The Patriot.Tomahawk11 wrote:Ne kontam to za Mela, pa dobar mu je i Apocalypto, a i Braveheart on potpisuje.ferratilis wrote:Ocekivao sam da ce Hacksaw Ridge biti bezveze, ali sam impresioniran. Glumci su odlicni. Garfield nije los. Hugo Weaving je institucija. Vince Vaughn mi je narastao u ocima (s ovim filmom kao i sa Cell Block 99). Preporuka
-
kakavdanakneiskustvu
#46175 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ja ovaj synedoche nisam mogao odgledati do kraja prije par godina,ne sjecam se zasto