Sirija

Locked
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#46126 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Najmanje 17 poginulih u novom masakru kojeg su počinile snage sirijskog režima u selu Bejlun u regionu Džebel ez-Zavijeh, u Idlibu!!!

Stravične scene masakra i raskomadana tijela na ulicama Bejluna (Idlib, Bejlun, 30.05.2015.) 18+

https://www.facebook.com/balyonalhorra/ ... 8/?fref=nf
Ima li ijedna "stravicna scena masakra" iz Jemena, koju si nam do sada mogao prenijeti (ovo te pitam po, bukvalno, hiljaditi put)?!!! Kako te, ba, nije stid!?
šta ti je smiri se
ima tema o jemenu pa postavi vijest i snimke o zločinima SA
vivaldi

#46127 Re: Sirija

Post by vivaldi »

sarajevoxxxx wrote:Jedan od najstravičnijih snimaka u zadnjih nekoliko mjeseci je danas ovaj koji je snimljen u selu Bejlun u Idlibu.Na video snimku se vide judi bez noge, glava, cijela tijela raskomadana, i po ko zna koji put novi veliki masakr pred očima cijele međunarodne licemjerne zajednice.

18+

Masakr u Bejlunu je treći veliki masakr kojeg su danas počinile snage sirijskog režima u provincijama Haleb i Idlib, o kojem naravno, licemjerne svjetske agencije neće ni slova napisati.Samo Al Babu barel-bomba je usmrtila preko devedeset građana Al Baba, u Halebu u kvartu Alshaar 13, i do sada 17 poginulih u selu Bejlun.
nisam vjernik, al je stvarno boze sacuvaj...kako u toj siriji uospte ima zivih ljudi ne znam...

iako ne vjerujem da civile namjerno ubija jer bure iz 30 godina starog helikoptera sa par kilometara visine ne moze biti precizno ni u 500 metara, al to opet ne opravdava nikako ovaj uzas...
sarajevoxxxx

#46128 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Idlib, Belijun 30.05.2015.
Image

Image

Image

Novi veliki Asadov masakr u selu Belijun, u provinciji u kojoj trenutno hodaju najveće kukavice na planeti zemlji, čija je parola od početka rata ''Ili Asad ili ćemo uništiti, spaliti, i razoriti cijelu Siriju''.Ljudi koji su hrabri ali kada ubijaju civile, žene, djecu, ali najveće kukavice, i šampioni u bježanju kada se sukobe na bojnom polju.Masakr je bio očekivan, izgubljena Ariha, brutalno, nemilosrdno, i žestoko zgaženi Asadovi monstrumi.Najveća zvjerstva, oholi i bezumni ljudi sirijskog režima u ove 4 godine rata su počinili upravo nakon najvećih poraza, baš kako to kukavica i najveći bijednik na zemaljskoj kugli i radi.Stravične slike, raskomadanih i spaljenih tijela u selu Belijun:

18+
https://www.facebook.com/balyonalhorra/ ... =1&theater
Last edited by sarajevoxxxx on 30/05/2015 22:55, edited 1 time in total.
DuckZz

#46129 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Pripadnici ISIL-a krenuli sa "dizanjem stvari u zrak" u gradu Palmyri.

Prvi objekat na redu je bio Tadmur zatvor.
Uništen je velikom eksplozijom zajedno sa čitavim kompleksom. Ovo je direktan udarac u srce pobunjenicima.
Co0l

#46130 Re: Sirija

Post by Co0l »

vivaldi wrote:
sarajevoxxxx wrote:Jedan od najstravičnijih snimaka u zadnjih nekoliko mjeseci je danas ovaj koji je snimljen u selu Bejlun u Idlibu.Na video snimku se vide judi bez noge, glava, cijela tijela raskomadana, i po ko zna koji put novi veliki masakr pred očima cijele međunarodne licemjerne zajednice.

18+

Masakr u Bejlunu je treći veliki masakr kojeg su danas počinile snage sirijskog režima u provincijama Haleb i Idlib, o kojem naravno, licemjerne svjetske agencije neće ni slova napisati.Samo Al Babu barel-bomba je usmrtila preko devedeset građana Al Baba, u Halebu u kvartu Alshaar 13, i do sada 17 poginulih u selu Bejlun.
nisam vjernik, al je stvarno boze sacuvaj...kako u toj siriji uospte ima zivih ljudi ne znam...

iako ne vjerujem da civile namjerno ubija jer bure iz 30 godina starog helikoptera sa par kilometara visine ne moze biti precizno ni u 500 metara, al to opet ne opravdava nikako ovaj uzas...
Ma cim je toliko civila na ulici linija fronta je vjerovatno daleko.Nije ovo prvi put da se barel-bombe koriste na mjestima gdje uopste nema vojnih ciljeva ni ratnih dejstava.Plus sama cinjenica da koriste tako neprecizno sredstvo,taman i linija bila blizu,govori da im do zivota civila nije uopste stalo.
salik79

#46131 Re: Sirija

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:
salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Najmanje 17 poginulih u novom masakru kojeg su počinile snage sirijskog režima u selu Bejlun u regionu Džebel ez-Zavijeh, u Idlibu!!!

Stravične scene masakra i raskomadana tijela na ulicama Bejluna (Idlib, Bejlun, 30.05.2015.) 18+

Ima li ijedna "stravicna scena masakra" iz Jemena, koju si nam do sada mogao prenijeti (ovo te pitam po, bukvalno, hiljaditi put)?!!! Kako te, ba, nije stid!?
šta ti je smiri se
ima tema o jemenu pa postavi vijest i snimke o zločinima SA
Ja ne postavljam nikakve slike zlocina jer ne zelim tudju muku koristiti za nasa prepucavanja, hinjeci toboznji neopisivi zal za civilnim zrtvama. Svi znamo cija je to uza specijalnost. Evo, mozda sam sta previdio, mozes li mi ti postaviti link sa teme o Jemenu gdje mogu vidjeti slicne upise pomenutog "kolege" o zlocinima saudsko-tanijevske koalicije?!
budza

#46132 Re: Sirija

Post by budza »

pitam se ponekad, da li se ovi pro asad forumasi stide svojih postupaka ovde?
imate li srama i straha od boga kada podrzavate najvecu zver danasnjice?
Akibh

#46133 Re: Sirija

Post by Akibh »

salik79 wrote:

Sto si bolan bezobrazan?
Sta sad, treba pravdati zlocine nekim drugim.
Da ubacimo Ukrajinu, Libiju, Nigeriju,Somaliju, Irak,sve ostale ovdje, na isto mjesto... Treba fakat prijavljivati postove SIPI, kao sta ima veze sto je poginulo 100 civila, desava se to i na drugim mjestima na svijetu. .. :sad:
Challenger__

#46134 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:Ja ne postavljam nikakve slike zlocina jer ne zelim tudju muku koristiti za nasa prepucavanja, hinjeci toboznji neopisivi zal za civilnim zrtvama. Svi znamo cija je to uza specijalnost. Evo, mozda sam sta previdio, mozes li mi ti postaviti link sa teme o Jemenu gdje mogu vidjeti slicne upise pomenutog "kolege" o zlocinima saudsko-tanijevske koalicije?!
Materijala je masa, svakodnevno, ali ni ja ne želim da postavljam slike stradalih civila i razrušene infrastrukture.
vivaldi

#46135 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Co0l wrote:Ma cim je toliko civila na ulici linija fronta je vjerovatno daleko.Nije ovo prvi put da se barel-bombe koriste na mjestima gdje uopste nema vojnih ciljeva ni ratnih dejstava.Plus sama cinjenica da koriste tako neprecizno sredstvo,taman i linija bila blizu,govori da im do zivota civila nije uopste stalo.
a jbg, meni se cini na osnovu x snimaka da tamo ljudima (ne racunajuci nevjeroavtan broj samoubica - onaj cecen se neki dan jos zali da saudijci imaju stelu kod samoubijanja) ni njihovi zivoti nisu bas "neprocjenjivi". posljednji snimak kojeg se sjecem je ona bjezanija usred bjela dana iz one bolnice gdje njih nekoliko seta dok ih ovi rokaju sa par desetina metara :-) :-) :-). svaki treci snimak mi je no commenr.

ne gadja ih nicim preciznijim jer nema nista preciznije.

u takvoj situaciji tek tudji zivoti nemaju nikakvu vrijednost, ali opet nekako vjerujem da bi asadu bilo "draze" da je ubio 18 vojnika, a ne 18 civila.
salik79

#46136 Re: Sirija

Post by salik79 »

Akibh wrote:
salik79 wrote:

Sto si bolan bezobrazan?
Sta sad, treba pravdati zlocine nekim drugim.
Da ubacimo Ukrajinu, Libiju, Nigeriju,Somaliju, Irak,sve ostale ovdje, na isto mjesto... Treba fakat prijavljivati postove SIPI, kao sta ima veze sto je poginulo 100 civila, desava se to i na drugim mjestima na svijetu. .. :sad:
Ne pravi se mentalno retardiran, dobro znas zasto ovo pitam. Dakle, zasto su patnje jednih civila "bitnije" od patnji drugih civila?! Zasto ovakvi bombasticni naslovi na ovoj temi od strane saxxxxa, a na temi o Jemenu ne upratih niti jedan?! Ako su zivoti civila u pitanju, zasto pravi razliku?! Gdje je, recimo, spomenuo kasetne bombe kojima Saudi i Thanijevci zasipaju civilne ciljeve u Jemenu, dok "burad"/"barele" neprestano spominje?!
Co0l

#46137 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
salik79 wrote:Ja ne postavljam nikakve slike zlocina jer ne zelim tudju muku koristiti za nasa prepucavanja, hinjeci toboznji neopisivi zal za civilnim zrtvama. Svi znamo cija je to uza specijalnost. Evo, mozda sam sta previdio, mozes li mi ti postaviti link sa teme o Jemenu gdje mogu vidjeti slicne upise pomenutog "kolege" o zlocinima saudsko-tanijevske koalicije?!
Materijala je masa, svakodnevno, ali ni ja ne želim da postavljam slike stradalih civila i razrušene infrastrukture.
Zato sto si cak i ti svjestan da na jednu sliku stradanja civila u Jemenu dodje stotine slika ubijenih civila od strane sirijskog kasapina i sto nisi toliko glup da poredis to dvoje.
salik79

#46138 Re: Sirija

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:
Poenta svega. Znam sve, ali niti jednu "stravicnu sliku, snimak..." saudsko-tanijevskih zlocina nisam postavio na temi o Jemenu.
Co0l

#46139 Re: Sirija

Post by Co0l »

salik79 wrote: Ne pravi se mentalno retardiran, dobro znas zasto ovo pitam. Dakle, zasto su patnje jednih civila "bitnije" od patnji drugih civila?! Zasto ovakvi bombasticni naslovi na ovoj temi od strane saxxxxa, a na temi o Jemenu ne upratih niti jedan?! Ako su zivoti civila u pitanju, zasto pravi razliku?! Gdje je, recimo, spomenuo kasetne bombe kojima Saudi i Thanijevci zasipaju civilne ciljeve u Jemenu, dok "burad"/"barele" neprestano spominje?!
Ne pratim toliko desavanja u Jemenu koliko ova u Siriji,ali koliko je meni poznato 'Koalicija' ili kako li vec sebe zovu,je samo onaj jedan put upotrijebila kasetne bombe i to nisu uopste bile zabiljezene zrtve tom prilikom,ni vojne ni civilne.Mozda i grijesim uslijed nedovoljne informisanosti,ali u svakom slucaju mislim da se ne radi o zasipanju civilnih ciljeva u Jemenu kasetnim bombama kako ti napisa.
salik79

#46140 Re: Sirija

Post by salik79 »

Co0l wrote:
salik79 wrote: Ne pravi se mentalno retardiran, dobro znas zasto ovo pitam. Dakle, zasto su patnje jednih civila "bitnije" od patnji drugih civila?! Zasto ovakvi bombasticni naslovi na ovoj temi od strane saxxxxa, a na temi o Jemenu ne upratih niti jedan?! Ako su zivoti civila u pitanju, zasto pravi razliku?! Gdje je, recimo, spomenuo kasetne bombe kojima Saudi i Thanijevci zasipaju civilne ciljeve u Jemenu, dok "burad"/"barele" neprestano spominje?!
Ne pratim toliko desavanja u Jemenu koliko ova u Siriji,ali koliko je meni poznato 'Koalicija' ili kako li vec sebe zovu,je samo onaj jedan put upotrijebila kasetne bombe i to nisu uopste bile zabiljezene zrtve tom prilikom,ni vojne ni civilne.Mozda i grijesim uslijed nedovoljne informisanosti,ali u svakom slucaju mislim da se ne radi o zasipanju civilnih ciljeva u Jemenu kasetnim bombama kako ti napisa.
Jok, hurmama ih zasipaju.
Challenger__

#46141 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Sjeverni Alepo, periferija. Nastavljaju se sukobi između ISIL-a i grupacija na sjevernoj periferiji oko naselja Sheikh Isa & Sawran Towns.
If this fighting continues in reef North Aleppo, it will ruin any true offensive in Aleppo against the regime. If IS takes Mare3, then (1)

Expect the Aleppo based groups to head to reef north Aleppo. Outside of Sukhna and Palmyra cities, IS has captured nearly all of its (2)
:arrow: LINK
Akibh

#46142 Re: Sirija

Post by Akibh »

salik79 wrote:
Ne pravi se mentalno retardiran, dobro znas zasto ovo pitam. Dakle, zasto su patnje jednih civila "bitnije" od patnji drugih civila?! Zasto ovakvi bombasticni naslovi na ovoj temi od strane saxxxxa, a na temi o Jemenu ne upratih niti jedan?! Ako su zivoti civila u pitanju, zasto pravi razliku?! Gdje je, recimo, spomenuo kasetne bombe kojima Saudi i Thanijevci zasipaju civilne ciljeve u Jemenu, dok "burad"/"barele" neprestano spominje?!
Mozda zato sto je ovo tema o siriji? Kakvi crni bombasticni nazivi, ovo sto radi ovaj fasista Assad, treba staviti na pocetnu klixa, preko cijelog ekrana. I da ta tzv. Koalicija bombarduje jemen jos 100 godina, nece napraviti ovoliko razaranja i ovoliko civilnih zrtava koliko su napravili fasisti iz saa. Opravdavate klasicni fasizam, halo?
salik79

#46143 Re: Sirija

Post by salik79 »

Akibh wrote:
salik79 wrote:
Mozda zato sto je ovo tema o siriji? Kakvi crni bombasticni nazivi, ovo sto radi ovaj fasista Assad, treba staviti na pocetnu klixa, preko cijelog ekrana. I da ta tzv. Koalicija bombarduje jemen jos 100 godina, nece napraviti ovoliko razaranja i ovoliko civilnih zrtava koliko su napravili fasisti iz saa. Opravdavate klasicni fasizam, halo?
Ipak se pravis mr. Kao sto rekoh - da je jedna jedina zrtva u Jemenu, zasto od strane ovoga forumasa, koji je toliko "osjetljiv" na civilne zrtve, nije ni jednim slovom spomenuta na temi o JEMENU?! Molim te da me ispravis ako grijesim i da mi postavis link na neku takvu vijest sa teme o JEMENU!
Challenger__

#46144 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Challenger__ wrote:- Sjeverni Alepo, periferija. Nastavljaju se sukobi između ISIL-a i grupacija na sjevernoj periferiji oko naselja Sheikh Isa & Sawran Towns.
If this fighting continues in reef North Aleppo, it will ruin any true offensive in Aleppo against the regime. If IS takes Mare3, then (1)

Expect the Aleppo based groups to head to reef north Aleppo. Outside of Sukhna and Palmyra cities, IS has captured nearly all of its (2)
:arrow: LINK
EDIT: #Syria #Aleppo Car bomb attack on rebel hold town Shaykh Isa village by #IslamicState

Challenger__

#46145 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Isti izvor (koliko sam upratio, vrlo kredibilan):
Ma3mal Al Hasiya in reef Aleppo was captured by IS, then taken back by ShamiFront. Then taken by IS again, now captured by SF 4 2nd time
Izgleda da sponzori gube kontrolu nad ISIL-om, definitivno.
Last edited by Challenger__ on 30/05/2015 23:50, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#46146 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
Akibh wrote:
salik79 wrote:
Ipak se pravis mr. Kao sto rekoh - da je jedna jedina zrtva u Jemenu, zasto od strane ovoga forumasa, koji je toliko "osjetljiv" na civilne zrtve, nije ni jednim slovom spomenuta na temi o JEMENU?! Molim te da me ispravis ako grijesim i da mi postavis link na neku takvu vijest sa teme o JEMENU!
Objavio sam vijest o masakru 40 građana Sane i 248 ranjenih prije dva dana.Imaš na temi o Jemenu, i naravno da ću objaviti svaki masakr Koalicije bilo u Jemenu ili masakrima koje je počinila na teritoriji po kontrolom IS-a.Tvoje tvrdnje su besmislene i smiješne, živiš u nekom svom svijetu, realnost te ne zanima.
sarajevoxxxx

#46147 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
Co0l wrote:
Jok, hurmama ih zasipaju.
Zasipaju ih bombama, i naravno da su pored Asada, monstrumi isto tako i elita međunarodne zajednice, koja mu dozvoljava i koja hrabri da čini još više masakara.Tu nije ni Saudija izuzeta, čak šta više.Odlično je odigrala ulogu spašavanja kasapina Asada obarajući Mursija i instalirajući režim u Egiptu koji blagonaklono gleda na nasilje i ubijanje u Siriji, i koji trenutno čuva Asadu fige
salik79

#46148 Re: Sirija

Post by salik79 »

Molio bih te za link, ako je istina povlacim rijec i upucujem izvinjenje.
Superhikk

#46149 Re: Sirija

Post by Superhikk »

sarajevoxxxx wrote:
Objavio sam vijest o masakru 40 građana Sane i 248 ranjenih prije dva dana.Imaš na temi o Jemenu, i naravno da ću objaviti svaki masakr Koalicije bilo u Jemenu ili masakrima koje je počinila na teritoriji po kontrolom IS-a.Tvoje tvrdnje su besmislene i smiješne, živiš u nekom svom svijetu, realnost te ne zanima.
Jesi, istina živa. Objavio si to nakon što su te već prozivali za licemjerje ne bi li očuvao privid nekog kredibiliteta. Samo ne vidjeh da si svoje "poslodavce" nazvao fašistima, zločincima, ubicama djece i žena.Niti da si više pomenuo civilne žrtve u Jemenu, a i tamo ih ima svaki dan.
Ali eto, imaš taj jedan upis kojim možeš maskirati sopstveno licemjerje. Bar u svojim očima. U tuđim, preko čijih nije koprena fanatizma, ogoljen si odavno.
DuckZz

#46150 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Prije 10 minuta novi samoubilacki napad pripadnika ISIL-a na grad Mare !
Najmanje 1 civil je poginuo, srećom svi su se već povukli nakon prvog napada.

Pobunjenici moraju da izdrže još ovu noć.
Locked