Niko nije ocekivao da ce Barcelona razmontirati u sred Madrida, pogotovo zato sto nije bilo spremnog Messija i sto je Real bio kompletan.
Mislim da su danas igraci Barcelone mnogo vise pretrcali i volio bih vidjet statistiku na kraju tekme koji je omjer. Lucho je hrabro stavio S Roberta koji mu je vratio odlicnom igrom sa mnogo trke, pokrivanjem terena, asistencijom i dobrom igrom u odbrani. Bio je iznenadjenje za sve i momak je odigrao skoro bez greske. Mozda i kljucna asistencija na pocetku za Suareza
Takticki je Lucho nadmudrio Beniteza i svaka mu cast na tome. Bilo mi je izuzetno drago kada sam vidio kako su se postavljali u fazi odbrane i koliko su se vracali Neymar i Suarez. Sa ovakvim pristupom rezultat nije mogao izostati i nece ubuduce.
Cinjenica je da je Real igrao neprepoznatljivo, bezidejno i bez nekih organizovanih napada. Previse su prostora ostavljali a Barcelona je znala to da iskoristi. Sreca po domacina da je Munir usao i uspio da promasi dva zicera. Taj momak nema buducnost u najjacem timu i ne znam kojom zaslugom dobija sansu u ovakvim utakmicama.
Nakon poraza od Celte i Seville...i dva mjeseca bez Messija niko nije ocekivao da ce Barcelona biti 6 bodova ispred Madrida. Veceras su pokazali da se moglo i bez Messija protiv najveceg rivala i to ohrabruje.
Suludo je misliti da bi igraci u ovakvoj utakmici bojkotovali Beniteza...ali nece se on dugo zadrzati u Madridu...