Ne. Rade to uz podršku onih koje zaokružujute konstatno na onim listićima što đakad dobijete.sencobih wrote:Mora biti jeb.croacija i srbija nedostizna za nas kada njihove firme rade kod nas sta hoće i kako hoće uz podrsku i svrsavanje ovdje prisutnih
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- drug_profi
#46076 Re: BHTelecom All About
- Del_Boy1
#46077 Re: BHTelecom All About
Već tri dana je ovako nizak SNR a ni jednom nije pukla konekcija, fenomen
@mirza_15 kako je ovo moguće, jel' modem ne pokazuje pravo stanje ili je nešto drugo u pitanju?

@mirza_15 kako je ovo moguće, jel' modem ne pokazuje pravo stanje ili je nešto drugo u pitanju?

- zateznistub
#46078 Re: BHTelecom All About
Moje je mjerenje (navodno nasumicno) a tvoje je ko biva "neselektivno...ccc smijesnodrugi profil wrote:
Samo na tvom primjeru, a ja takav nisam još ulovio. Dakle, dokazuješ tim primjerom da je 3G mreža (tehnologija u povlačenju ispred 4G mreže) BHT provajdera u jednom (navodno nasumičnom) mjernom mjestu bolja od 3G mreže Tele2 (kojeg sam ja neselektivno uzeo sa istog mjesta gdje i signal 4G u gdje sam bio kad sam tek umetnuo karticu) a koji uzgred nudi i savremenu 4G mrežu i pokrivenost gdje god ima naselje ili saobraćajnica, te da je BHT bolji provajder samo zbog toga, ne ulazeći da to u HR košta ko kikiriki, a ovdje je još uvijek luksuz?
Jel pratim dobro?
A biva ovdje je 3G luksuz...svasta ...blago receno...Stvar je izbora ho'š Eronet ho'š m:tel...gluho bilo BH Telecom...samo biraj...
-
sencobih
#46079 Re: BHTelecom All About
Sad je mobilna na meti, nema mreže , a gdje ima onda zrači i to neselektivno. Usput krivi smo mi sto glasamo, a nikako ovi panamci, sto zatamnjuju prema nacionalnoj pripadnosti
-
mirza_15
#46080 Re: BHTelecom All About
Vjerovatno modem ne pokazuje pravo stanje. Mislim da ti je target margina na 10 dB, a modem mjeri ovaj podatak u downstream-u. Ovaj podatak u upstreamu je dobio od dslama i on je tacan. Pretpostavljam da je stvarni snr oko 10 dB.Del_Boy1 wrote:Već tri dana je ovako nizak SNR a ni jednom nije pukla konekcija, fenomen![]()
- drug_profi
#46081 Re: BHTelecom All About
Ja sam ponudio nekoliko mjerenja u različitim datumima. Zato što mi treba da znam sa čime raspolažem kada uploadam nešto, tj. šaljem slike u firmu.zateznistub wrote:Moje je mjerenje (navodno nasumicno) a tvoje je ko biva "neselektivno...ccc smijesnodrugi profil wrote:
Samo na tvom primjeru, a ja takav nisam još ulovio. Dakle, dokazuješ tim primjerom da je 3G mreža (tehnologija u povlačenju ispred 4G mreže) BHT provajdera u jednom (navodno nasumičnom) mjernom mjestu bolja od 3G mreže Tele2 (kojeg sam ja neselektivno uzeo sa istog mjesta gdje i signal 4G u gdje sam bio kad sam tek umetnuo karticu) a koji uzgred nudi i savremenu 4G mrežu i pokrivenost gdje god ima naselje ili saobraćajnica, te da je BHT bolji provajder samo zbog toga, ne ulazeći da to u HR košta ko kikiriki, a ovdje je još uvijek luksuz?
Jel pratim dobro?
A biva ovdje je 3G luksuz...svasta ...blago receno...Stvar je izbora ho'š Eronet ho'š m:tel...gluho bilo BH Telecom...samo biraj...
Ja tu brzinu koju si ti dao nisam nikad našao. Svaka čast ako si je ti slučajno "nabo".
Dalje, bon za 4GB neta na 4G košta 50 kuna mjesečno (nije pretplata, dakle poredićemo sa ultrom). Kod nas je jedna giga na 3G cener, 3 gige 23 marke.
Jebiga, ispade više nego duplo skuplja usluga koja je tehnološki još i inferiornija... pa često čak ni to.
Dakle pitam te jel ti i dalje tvrdiš da je BHT koji je naslijedio maltene gotov biznis, bolji provajder od primjerice Tele2 koji je sve pravio od nule?
-
mirza_15
#46082 Re: BHTelecom All About
Evo i kod mene, u ovom trenutku, je 3G u rangu tog T2.drugi profil wrote:Samo na tvom primjeru, a ja takav nisam još ulovio. Dakle, dokazuješ tim primjerom da je 3G mreža (tehnologija u povlačenju ispred 4G mreže) BHT provajdera u jednom (navodno nasumičnom) mjernom mjestu bolja od 3G mreže Tele2 (kojeg sam ja neselektivno uzeo sa istog mjesta gdje i signal 4G u gdje sam bio kad sam tek umetnuo karticu) a koji uzgred nudi i savremenu 4G mrežu i pokrivenost gdje god ima naselje ili saobraćajnica, te da je BHT bolji provajder samo zbog toga, ne ulazeći da to u HR košta ko kikiriki, a ovdje je još uvijek luksuz?zateznistub wrote:samo sam zaboravio pomenuti da je 3G BHT-a brzi od 3G Tele2...onako uzgred...drugi profil wrote:
Samo sam zaboravio reći da ovo sranje u HR košta 50 kuna mjesečno, tj 13. maraka.
A vi i dalje nastavite tvrditi da se treba porediti sa Albanijom. >Jebena kroacija je postala nedostižna za nas.
Jel pratim dobro?
Znas li zasto nema 4G?
Kolike su brzine HT-a na ADSL-u?
-
mirza_15
#46083 Re: BHTelecom All About
Pa ja ti sada izmjerio brzinu! Moze li bolji random uzorak?drugi profil wrote:Ja sam ponudio nekoliko mjerenja u različitim datumima. Zato što mi treba da znam sa čime raspolažem kada uploadam nešto, tj. šaljem slike u firmu.zateznistub wrote:Moje je mjerenje (navodno nasumicno) a tvoje je ko biva "neselektivno...ccc smijesnodrugi profil wrote:
Jel pratim dobro?
Ja tu brzinu koju si ti dao nisam nikad našao. Svaka čast ako si je ti slučajno "nabo".
Dalje, bon za 4GB neta na 4G košta 50 kuna mjesečno (nije pretplata, dakle poredićemo sa ultrom). Kod nas je jedna giga na 3G cener, 3 gige 23 marke.
Jebiga, ispade više nego duplo skuplja usluga koja je tehnološki još i inferiornija... pa često čak ni to.
Dakle pitam te jel ti i dalje tvrdiš da je BHT koji je naslijedio maltene gotov biznis, bolji provajder od primjerice Tele2 koji je sve pravio od nule?
-
sencobih
#46084 Re: BHTelecom All About
Telekom je naslijedio mobilnu od prije rata 
- krakatoa
- drug_profi
#46086 Re: BHTelecom All About
Wow, pa vi stvarno imate sreće.mirza_15 wrote:Evo i kod mene, u ovom trenutku, je 3G u rangu tog T2.drugi profil wrote:
Jel pratim dobro?
Znas li zasto nema 4G?
Kolike su brzine HT-a na ADSL-u?
Odgovor na drugo pitanje je jer smo karina od države, a BHT je državna firma.
Podpitanje na tvoje drugo pitanje: kad i ako se jednom oslobodi frekventni opseg za 4G koliko vremena će BHT trebati da mrežu razvije i uspostavi i koloko će nma naplaćivati tu vanzemaljsku tehnologiju?
Ne znam kolike u brzine HT ADSL, ne zanima me, ne žalim se na to. Kad mi bude premalo ja ću preći na alternativu. Tu bar imam izbora.
- drug_profi
#46087 Re: BHTelecom All About
haj se ne pravi tokmak... znaš dobro o čemu se priča.sencobih wrote:Telekom je naslijedio mobilnu od prije rata
- zateznistub
#46088 Re: BHTelecom All About
drugi profil wrote:Ja sam ponudio nekoliko mjerenja u različitim datumima. Zato što mi treba da znam sa čime raspolažem kada uploadam nešto, tj. šaljem slike u firmu.zateznistub wrote:Moje je mjerenje (navodno nasumicno) a tvoje je ko biva "neselektivno...ccc smijesnodrugi profil wrote:
Jel pratim dobro?
Jako
nasao štelu preko stranke...
-
sencobih
#46089 Re: BHTelecom All About
O kvaliteti tele2 govori i narodna , kaze gubis se ko mreza od tele2, tako kazu u lijepoj njihovoj
- Del_Boy1
#46090 Re: BHTelecom All About
Primijetio sam da kad ugasim i ponovo upalim modem, najčešće SNR bude oko 10, a ovo neki dan struje nestajalo i kad je došla pokazalo ovo stanje i downstream brzinu 20854, a inače bude oko 19000 sa SNR-om oko 10. Namjerno nisam htjeo da diram da vidim da li će biti kakvih problema, ali nema, sve radi najnormalnije i brzina sa ugašenim STB-ovima bude oko 17.5 Mbps.mirza_15 wrote:Vjerovatno modem ne pokazuje pravo stanje. Mislim da ti je target margina na 10 dB, a modem mjeri ovaj podatak u downstream-u. Ovaj podatak u upstreamu je dobio od dslama i on je tacan. Pretpostavljam da je stvarni snr oko 10 dB.Del_Boy1 wrote:Već tri dana je ovako nizak SNR a ni jednom nije pukla konekcija, fenomen![]()
-
mirza_15
#46091 Re: BHTelecom All About
Pa pogledaj max tv ponudu. Flat do 4 Mbps osnovni paket programa i telefon 289 kn plus 30 kn neko obezbjedjenje opreme. Dobra ta evropa. Izgleda da je ipak najvaznije pljunuti na bh telecom. Evropski.
- drug_profi
#46092 Re: BHTelecom All About
Ja prođoh od Ploča do Istre i nazad do Ploča. 48 sati u lijepoj njihovoj, 4G signal uvijek i svuda postojan. Možda je nekad bio loš, sad je poklopio sve.sencobih wrote:O kvaliteti tele2 govori i narodna , kaze gubis se ko mreza od tele2, tako kazu u lijepoj njihovoj
Ok, nije problem, ubijedili ste me da je BHT bolji.
-
mirza_15
#46093 Re: BHTelecom All About
Sad znam da lazes.drugi profil wrote:Ja prođoh od Ploča do Istre i nazad do Ploča. 48 sati u lijepoj njihovoj, 4G signal uvijek i svuda postojan. Možda je nekad bio loš, sad je poklopio sve.sencobih wrote:O kvaliteti tele2 govori i narodna , kaze gubis se ko mreza od tele2, tako kazu u lijepoj njihovoj
-
sencobih
#46094 Re: BHTelecom All About
'ta će dojč telekom , on kad kupi bh telekom davaće sve dzabe kao i u croacijimirza_15 wrote:Pa pogledaj max tv ponudu. Flat do 4 Mbps osnovni paket programa i telefon 289 kn plus 30 kn neko obezbjedjenje opreme. Dobra ta evropa. Izgleda da je ipak najvaznije pljunuti na bh telecom. Evropski.
- drug_profi
#46095 Re: BHTelecom All About
Bravo. Ja samo došao da lažem ovdje. Lijepa nesvijesti.mirza_15 wrote:Sad znam da lazes.drugi profil wrote:Ja prođoh od Ploča do Istre i nazad do Ploča. 48 sati u lijepoj njihovoj, 4G signal uvijek i svuda postojan. Možda je nekad bio loš, sad je poklopio sve.sencobih wrote:O kvaliteti tele2 govori i narodna , kaze gubis se ko mreza od tele2, tako kazu u lijepoj njihovoj
-
mirza_15
#46096 Re: BHTelecom All About
Pa kazes da su sve pokrili sa 4G i ocekujes da ti vjerujem?drugi profil wrote:
Bravo. Ja samo došao da lažem ovdje. Lijepa nesvijesti.
-
mirza_15
#46097 Re: BHTelecom All About
75 markica za "vrhunsku" uslugu. Ali to niko nece spomenuti.sencobih wrote:'ta će dojč telekom , on kad kupi bh telekom davaće sve dzabe kao i u croacijimirza_15 wrote:Pa pogledaj max tv ponudu. Flat do 4 Mbps osnovni paket programa i telefon 289 kn plus 30 kn neko obezbjedjenje opreme. Dobra ta evropa. Izgleda da je ipak najvaznije pljunuti na bh telecom. Evropski.
-
sencobih
#46098 Re: BHTelecom All About
Ti pricas kao da je hrvatska u juznoj americi pa mi ne znamo kako je tamo, a ne ide niko tamo da provjeri. Sigurno jeste bolje ali u tolikoj mjeri kako ti predstavljas da je naše lose fakat nema veze s mozgom. Isti ti koje tako zdušno hvališ ovdje podmeću i rade opstrukcije pa ovi ne mogu da pokrenu 4G, ali ti to znas i opet se praviš tokmak
- drug_profi
#46099 Re: BHTelecom All About
Vidi, meni potpuno nebitno da li mi vjeruješ. Uvjeri se sam kad odeš na jadran. Potroši 50 kuna i ubaci karticu u telefon (ups vaši telefoni su zaključani na BHT mrežu, sori), pa provjeri. Meni su moji rekli da uzmem tu karticu kad stignem u Ploče, a valjda je neko ranije ustanovio šta je za naše potrebe najsvrsishodnije. Uostalom oni i sami tvrde da pokrivaju 90% stanovništva Hrvatske sa 4G signalom, sve autoputeve i cijelu obalu. Meni je to trebalo, turistima to treba (osjećaj za biznis?)...mirza_15 wrote:Pa kazes da su sve pokrili sa 4G i ocekujes da ti vjerujem?drugi profil wrote:
Bravo. Ja samo došao da lažem ovdje. Lijepa nesvijesti.
De mi reci, molim te, pošto vidim da si insajder, koliko će vam trebati vremena da pokrijete veće gradove i glavne saobračajnice sa 4G signalom kada se osolobode frekvencije? Živo me zanima, jer koliko god da sam rezigniran ovim ovdje kad se vratim sa zapada, ipak sam nepopravljivi patriota, usput i dioničar ove kuće iz naslova koja mi redovno plaća lijep godišnji odmor.
- drug_profi
#46100 Re: BHTelecom All About
Ja koristim usluge telekoma i tamo i ovdje i lako mi je komparirati i kvalitet i cijene. Ne treba mi rekla-kazala.sencobih wrote:Ti pricas kao da je hrvatska u juznoj americi pa mi ne znamo kako je tamo, a ne ide niko tamo da provjeri. Sigurno jeste bolje ali u tolikoj mjeri kako ti predstavljas da je naše lose fakat nema veze s mozgom. Isti ti koje tako zdušno hvališ ovdje podmeću i rade opstrukcije pa ovi ne mogu da pokrenu 4G, ali ti to znas i opet se praviš tokmak
Politika me apsolutno ne zanima jer me ne hrani i ne brine se o meni već samo za sebe. Tu bandu hrane i telekomi izmedju ostalog jer su i oni dio svakog tala. Istovremeno ja nisam birao ovu vlast i odbijam da ih nazivam ikako drugačije nego običnom bandom.
Ali ovo je OT, pa neću dalje na tu temu iako ti neprekidno potenciraš da je nama neko drugi kriv. Jašta je.