Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Gargi

#46076 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Gargi »

Image

Extra :thumbup:
Point.

#46077 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

Kako mi je drag ovaj film.

Image
johnnykola

#46078 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Emisiju Posebni dodaci o Bernardo Bertolucciju možete pogledati na sljedećem linku.
kakavdanakneiskustvu

#46079 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

Point. wrote:Kako mi je drag ovaj film.

Image

i meni
Vsvp

#46080 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Vsvp »

Ako ima neko link za Juzni vetar torent da mi posalje na pm , hvala puno .
ExNihilo

#46081 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

Buster Scruggs je nadasve sjajan.
Tropix

#46082 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tropix »

Vsvp wrote:Ako ima neko link za Juzni vetar torent da mi posalje na pm , hvala puno .
Poslao
PSC

#46083 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by PSC »

ExNihilo wrote:Buster Scruggs je nadasve sjajan.
odlican

pada li vam napamet neki lijep film za ovaj petak navecer? zahvaljujem unaprijed
johnnykola

#46084 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

PSC wrote:
odlican

pada li vam napamet neki lijep film za ovaj petak navecer? zahvaljujem unaprijed
Le grand bain.
KB9

#46085 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by KB9 »

dzoni ima li sta na tvu da valja za sat-dva? :mrgreen:
johnnykola

#46086 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

KB9 wrote:dzoni ima li sta na tvu da valja za sat-dva? :mrgreen:
Nije sinoć bilo ničega, a ni danas nema, mislim možda je i bilo, a i danas ima, ali si ih gledao garant. Evo jednog mimo telke:

Image

O traumama i dijabolizmu u dječaka. Odličan film od režisera Poezije.

Film na TV-u
ferratilis

#46088 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ferratilis »

Peter Jackson :thumbup:

Image
PSC

#46089 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by PSC »

johnnykola wrote:
PSC wrote:
odlican

Le grand bain.
hvala, to jeste lijepa preporuka.
nije bilo streama ni sinoc ni prije. haman, nema. :D
pa onda bio logan lucky na televizoru.
medjutim, zaspalo se. :gunjastajl:
ali eto odgledah "pola" adam drivera :D
hvala svakako, cekat cu pa javim dojam :thumbup:

neka mala preporuka u ovo zimsko vrijeme, meni otkriven i ostavio dojam - last year at marienbad.
nista konvencionalno, bas ni po cemu. film je kao poezija sa metaforama i igranjem po culima.
prostor i putevi koji ne vode nigdje, koridori, geometrija, ogledala, ... francuski new wave film, predivno nesto stvarno.
kao san, sto je i neki pun.
eto hvala, do sljedece preporuke, johnnykola
johnnykola

#46091 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

.
Last edited by johnnykola on 08/12/2018 21:23, edited 1 time in total.
johnnykola

#46092 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

PSC wrote: hvala, to jeste lijepa preporuka.
nije bilo streama ni sinoc ni prije. haman, nema. :D
pa onda bio logan lucky na televizoru.
medjutim, zaspalo se. :gunjastajl:
ali eto odgledah "pola" adam drivera :D
hvala svakako, cekat cu pa javim dojam :thumbup:

neka mala preporuka u ovo zimsko vrijeme, meni otkriven i ostavio dojam - last year at marienbad.
nista konvencionalno, bas ni po cemu. film je kao poezija sa metaforama i igranjem po culima.
prostor i putevi koji ne vode nigdje, koridori, geometrija, ogledala, ... francuski new wave film, predivno nesto stvarno.
kao san, sto je i neki pun.
eto hvala, do sljedece preporuke, johnnykola
Hvala i tebi na preporuci. Čini se da se radi o totalnom betonu. Pogledam film.
ferratilis

#46093 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ferratilis »

Odgledao sam Burning, ali mislim da jednom nije dovoljno. Film ima toliko metafora da ga treba barem triput pogledat da se sve pohvata. Sigurno jedan od najboljih korejanskih filmova, cak i uopce ove godine. U pocetku je bio pomalo dosadan, ali kad se klupko pocne odmotavati (doduse, u ovom filmu vise djeluje kao da se zamotava), fakat grabi paznju. Dosta stvari mi nije jasno, kao npr. zasto gleda u onaj toranj kad masturbira, ali valjda skontam nakon drugog gledanja. Od mene preporuka :thumbup:
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#46094 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

nisam dugo bio pa ne znam jel ko upratio al evo upravo naletih na mustuluk...The Ballad of Buster Scruggs (2018) od brace coen jos sa titlovima ...izaso! :D
johnnykola

#46095 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

ferratilis wrote:Odgledao sam Burning, ali mislim da jednom nije dovoljno. Film ima toliko metafora da ga treba barem triput pogledat da se sve pohvata. Sigurno jedan od najboljih korejanskih filmova, cak i uopce ove godine. U pocetku je bio pomalo dosadan, ali kad se klupko pocne odmotavati (doduse, u ovom filmu vise djeluje kao da se zamotava), fakat grabi paznju. Dosta stvari mi nije jasno, kao npr. zasto gleda u onaj toranj kad masturbira, ali valjda skontam nakon drugog gledanja. Od mene preporuka :thumbup:
Ha, prisjeća se mladice i mećanja.:) Onaj ples djevojke na trijemu je beton betona. Dugo ne viđoh bolju scenu.
ferratilis

#46096 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ferratilis »

Siguran sam da ima neka dublja simbolika. Jongsu djeluje kao lik ciji je intelekt zakrzljao. Omiljeni pisac mu je Faulkner, ali ne zna objasniti zasto. Vjerovatno kao metafora modernog potrosackog drustva, ili loseg obrazovnog sistema. Jedino mjesto gdje se osjeca slobodan je stan one zenske. Onaj toranj je simbol necega u podsvijesti, ne znam tacno cega. Cekam da se javi dale cooper ili neki drugi filmadzija da to bolje protumaci. Generalno, mislim da se film fokusira na jaz izmedju bogatih i siromasnih u Koreji. Ben nikad ne opravdava svoje bogatstvo, a Jongsu je potpuno izgubljen i ne vidi nacin da pobjegne od siromastva. Ovaj ljubavni trougao je samo nacin da se prikaze stvarna motivacija filma. Kad na kraju napadne Bena, to mu dodje kao njegova licna drustvena revolucija, kad tlaceni svrgava tlacitelja. Ovo sigurno nije ni romanticna drama, niti misterija. Politicki motiviran film 100%.
johnnykola

#46097 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

ferratilis wrote:Siguran sam da ima neka dublja simbolika. Jongsu djeluje kao lik ciji je intelekt zakrzljao. Omiljeni pisac mu je Faulkner, ali ne zna objasniti zasto. Vjerovatno kao metafora modernog potrosackog drustva, ili loseg obrazovnog sistema. Jedino mjesto gdje se osjeca slobodan je stan one zenske. Onaj toranj je simbol necega u podsvijesti, ne znam tacno cega. Cekam da se javi dale cooper ili neki drugi filmadzija da to bolje protumaci. Generalno, mislim da se film fokusira na jaz izmedju bogatih i siromasnih u Koreji. Ben nikad ne opravdava svoje bogatstvo, a Jongsu je potpuno izgubljen i ne vidi nacin da pobjegne od siromastva. Ovaj ljubavni trougao je samo nacin da se prikaze stvarna motivacija filma. Kad na kraju napadne Bena, to mu dodje kao njegova licna drustvena revolucija, kad tlaceni svrgava tlacitelja. Ovo sigurno nije ni romanticna drama, niti misterija. Politicki motiviran film 100%.
Bojim se sa se ipak radi o ugušivanju agresije u dečaka odvajkada prisutne, a ponekad umirivane i kanalizirane te njenom transgeneracijskom transferu. Nametanje uloge mačo muškaraca koju dječki ne mogu, a nekad i ne žele iznijeti. I otac je u problemima. Ostavila ga cura (mladca, je li), on odlepio kano tenisica, puk'o k'o livada, nešto joj tu predbacuje što se skida, a sam sjedi s njojzom kao mu bivšom curom i njezinim trenutnim dječkom. Bilo, prošlo, pići dalje, ali ne, on naleg'o, živi u prošlosti zakopan. Dijabolizam i to ti je. Taj toranj može biti kurko, recimo.:ppp

Evo i Li sam je na tom tragu: http://mengnews.joins.com/view.aspx?aid=3047755

Ali radi se o teškoj palamudu jer oduvek je bilo tih momenata i bit će hin. Evo večeraske:

Image
ferratilis

#46098 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ferratilis »

:thumbup:

by the way, ima li neko listu onih 25 filmova iz videa koji je postavljen prije par dana, u tekstualnoj formi? Valja mi to sve odgledat. :)
johnnykola

#46099 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

:-D Zar ih tamo ima dvadeset i pet?

Image

CineStar TV Premiere 1 22.10.

Jedan od najslavnijih i najobožavanijih filmova svih vremena, Pulp Fiction, ni više od dva desetljeća nakon premijere nije izgubio ništa od svoje svježine, lucidnosti i originalnosti. Pogledajte ga još jednom i prisjetite se nezaboravnih scena Johna Travolte i Ume Thurman, Samuela L. Jacksona, Tima Rotha i Amande Plummer, Brucea Willisa, te mnogih drugih. Film je prikazan na prvom SFF-u 1995. godine.

Slijede spojleri.

Pumpkin (Tim Roth) i Honey Bunny (Amanda Plummer) dvoje su lopova koji, jedući u gostionici, odluče kako je najbolja stvar koju mogu napraviti ta da je opljačkaju. Vincent Vega (John Travolta) i Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) plaćeni su ubojice koji rade za Marcellusa Wallacea (Ving Rhames), zna adatku da svome šefu vrate ukradenu posebnu i vrlo tajanstvenu aktovku. Kasnije, Vincent, po Wallaceovu nalogu, mora izvesti njegovu suprugu Miu (Uma Thurman) na večeru u grad, dok je on na poslovnom putu. Butch Coolidge (Bruce Willis) veteran je boksačkih borbi, kojemu je plaćeno da lažira i pusti meč, ali on slučajno ubija svog protivnika. Sada želi pobjeći iz grada, ali ne prije no što uzme sretni zlatni sat svoga oca.

Crna komedija ispričana kroz okvir omnibusa, Pulp Fiction je bez ikakve dvojbe jedan od najvažnijih i najboljih filmova svih vremena, remek-djelo koje je svojom citatnom estetikom, sočnim dijalozima i nepredvidljivom glumačkom podjelom uvelike utjecalo na eksploziju takozvane indie kinematografije sredinom devedesetih, ali joj i otvorilo vrata velikog tržišnog uspjeha. Pričajući četiri slabo povezane priče u linearnim skokovima, redatelj i ko-scenarist Quentin Tarantino kao da je želio naglasiti kako je ono najvažnije u svakom filmu njegov temelj, a to su priča i dijalozi, ali i da sama sirovina bez originalnog recepta ne može pružiti ništa vrednije od kratkotrajne zabave. Iako iz njegova kataloga povijesnih scena obožavatelji diljem svijeta mogu brojne recitirati naizust, Pulp Fiction jedan je od naslova koji nam nikad neće dosaditi.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu G6 kao remek-djelo:

Image

Film na TV-u
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#46100 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

:thumbup:
Post Reply