Extra
Moderator: _BataZiv_0809

Point. wrote:Kako mi je drag ovaj film.
PoslaoVsvp wrote:Ako ima neko link za Juzni vetar torent da mi posalje na pm , hvala puno .
odlicanExNihilo wrote:Buster Scruggs je nadasve sjajan.
Le grand bain.PSC wrote:odlicanExNihilo wrote:Buster Scruggs je nadasve sjajan.
pada li vam napamet neki lijep film za ovaj petak navecer? zahvaljujem unaprijed
Nije sinoć bilo ničega, a ni danas nema, mislim možda je i bilo, a i danas ima, ali si ih gledao garant. Evo jednog mimo telke:KB9 wrote:dzoni ima li sta na tvu da valja za sat-dva?

hvala, to jeste lijepa preporuka.johnnykola wrote:Le grand bain.PSC wrote:odlicanExNihilo wrote:Buster Scruggs je nadasve sjajan.
pada li vam napamet neki lijep film za ovaj petak navecer? zahvaljujem unaprijed
Hvala i tebi na preporuci. Čini se da se radi o totalnom betonu. Pogledam film.PSC wrote: hvala, to jeste lijepa preporuka.
nije bilo streama ni sinoc ni prije. haman, nema.![]()
pa onda bio logan lucky na televizoru.
medjutim, zaspalo se.![]()
ali eto odgledah "pola" adam drivera![]()
hvala svakako, cekat cu pa javim dojam![]()
neka mala preporuka u ovo zimsko vrijeme, meni otkriven i ostavio dojam - last year at marienbad.
nista konvencionalno, bas ni po cemu. film je kao poezija sa metaforama i igranjem po culima.
prostor i putevi koji ne vode nigdje, koridori, geometrija, ogledala, ... francuski new wave film, predivno nesto stvarno.
kao san, sto je i neki pun.
eto hvala, do sljedece preporuke, johnnykola
Ha, prisjeća se mladice i mećanja.ferratilis wrote:Odgledao sam Burning, ali mislim da jednom nije dovoljno. Film ima toliko metafora da ga treba barem triput pogledat da se sve pohvata. Sigurno jedan od najboljih korejanskih filmova, cak i uopce ove godine. U pocetku je bio pomalo dosadan, ali kad se klupko pocne odmotavati (doduse, u ovom filmu vise djeluje kao da se zamotava), fakat grabi paznju. Dosta stvari mi nije jasno, kao npr. zasto gleda u onaj toranj kad masturbira, ali valjda skontam nakon drugog gledanja. Od mene preporuka
Bojim se sa se ipak radi o ugušivanju agresije u dečaka odvajkada prisutne, a ponekad umirivane i kanalizirane te njenom transgeneracijskom transferu. Nametanje uloge mačo muškaraca koju dječki ne mogu, a nekad i ne žele iznijeti. I otac je u problemima. Ostavila ga cura (mladca, je li), on odlepio kano tenisica, puk'o k'o livada, nešto joj tu predbacuje što se skida, a sam sjedi s njojzom kao mu bivšom curom i njezinim trenutnim dječkom. Bilo, prošlo, pići dalje, ali ne, on naleg'o, živi u prošlosti zakopan. Dijabolizam i to ti je. Taj toranj može biti kurko, recimo.:pppferratilis wrote:Siguran sam da ima neka dublja simbolika. Jongsu djeluje kao lik ciji je intelekt zakrzljao. Omiljeni pisac mu je Faulkner, ali ne zna objasniti zasto. Vjerovatno kao metafora modernog potrosackog drustva, ili loseg obrazovnog sistema. Jedino mjesto gdje se osjeca slobodan je stan one zenske. Onaj toranj je simbol necega u podsvijesti, ne znam tacno cega. Cekam da se javi dale cooper ili neki drugi filmadzija da to bolje protumaci. Generalno, mislim da se film fokusira na jaz izmedju bogatih i siromasnih u Koreji. Ben nikad ne opravdava svoje bogatstvo, a Jongsu je potpuno izgubljen i ne vidi nacin da pobjegne od siromastva. Ovaj ljubavni trougao je samo nacin da se prikaze stvarna motivacija filma. Kad na kraju napadne Bena, to mu dodje kao njegova licna drustvena revolucija, kad tlaceni svrgava tlacitelja. Ovo sigurno nije ni romanticna drama, niti misterija. Politicki motiviran film 100%.

ExNihilo wrote:Buster Scruggs je nadasve sjajan.