Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

drug_profi

#46051 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Krsenje auta nije nuzno losa stvar.
Bitno je samo da si cist prema zakonu.
I naravno da si ostao zdrav.
noviclan

#46052 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

100% nisi ti kriv sto se frajer zabio u onoga iza koji je ostvario kontakt sa tvojim zadnjim odbojnikom i onda te bacio na onoga ispred sebe gdje si ti ostvario kontakt sa njegovim zadnjim odbojnikom, jevi ti to ipak ono rastojanje od 500cm ima smisla :-D
nepass1

#46053 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Evolution_IV wrote: 27/01/2024 11:05
Naslovnica wrote: 27/01/2024 11:02 Niko ne priča o ljepljenju.
5m je previše za kolonu.
To je skoro isto kao kada debili stanu na semaforu za lijevo skretanje, ostave 5m razmaka pa automatski i sasvim bespotrebno naprave čep u traci pored, to se redovno dešava.
ma sta ce dobit i za 5m, ja ne mogu shvatit voznju branik uz branik da me ubijes sad evo :-)
Pa npr hoce neko desno u i izlivnu traku a pet papaka u desnoj za pravo drze po pet metara razmaka. Izlivna prazna jer niko ne moze uci a vamo veca guzva.
Najveci zajeb bosanske vozne sposobnosti je sebicnost.
mali_balon

#46054 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

Ide mi na ku... neka vjecita zurba svih..i ja nekad popizeim zbog guzve ali jbga ne moze, guzva jeni gotovo, koliko god ja pizdio ne mozes nista...ali je razlika gdje i kad pizdim....pizdim u guzvi koju naprave nesposobnjakovici....
Ali juce zamalo nisam nekog penzica i hanumu mu i izvuko iz auta i poceo ga smarat....idemo ja hanuma i dzetic ulicom, jer su trotoari zauzeti parkiranim autima, idemo jedno iza drugog jer auta idu tom ulicom, dvosmjerna je, i samo jedan trotoar sa parkinarim autima.....i tako hodamo i sustizemo prazno parking mjesto koje je begenisala P sa tiguanom, malo je usko ali imaju senzori na autu moze se lagano parkirat.....i ja kao alfa na celu zastanem da djevojce bocno u rikverc parkira...e tu nastaje belaj...jedno dva tri pokusaja i ne moze, kako je usla na pola znaci hauba je na cesti, ja ostvarim ocni kontakt kao da samo sekundu saceka da mi prodjemo, naravno ona uz osmjeg mahne rukom i prodjemo i znaci prosli smo kad iza nas penzic u pezovu 206 na svirenu naravno mi se svi trznemo i okrenemo da vidmo sta bi da nije udario tu P...kad ona nama psuje sto hodamo cestom isao je lagano i ja se drekenm ono seljacki pomenuvsi mu familiju zensku i kao govorim mu majmune jel ti vidis da nema trotoara nema se gdje hodati...i poce on kako smo sljegli seljaci itd itd reko stani da ti seljak nesta rekne i stade i krenem prema njegovim vratima kontam ako krene izaci nabit vrata nogom da pukne glavom u nijh pa ga onda izvuc....kad zena me uze za ruku kaze pusti mani se belaja policije kazni i ostalog....i odmahnem i okremen se on osta hrabar nesta drobi ja ispadoh pizda i et.....
Dug je post ali dzaba moro sam negdje napisat :lol:
Eto neki me znate da sam kamiondzija i tako proputovah vecinu evrope i samo mogu rec nema da gorih, nekulturnijih, bezobraznijih, netolerantnijih, neznalica za volanom ko kod nas....
mali_balon

#46055 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

nepass1 wrote: 28/01/2024 08:26
Evolution_IV wrote: 27/01/2024 11:05
Naslovnica wrote: 27/01/2024 11:02 Niko ne priča o ljepljenju.
5m je previše za kolonu.
To je skoro isto kao kada debili stanu na semaforu za lijevo skretanje, ostave 5m razmaka pa automatski i sasvim bespotrebno naprave čep u traci pored, to se redovno dešava.
ma sta ce dobit i za 5m, ja ne mogu shvatit voznju branik uz branik da me ubijes sad evo :-)
Pa npr hoce neko desno u i izlivnu traku a pet papaka u desnoj za pravo drze po pet metara razmaka. Izlivna prazna jer niko ne moze uci a vamo veca guzva.
Najveci zajeb bosanske vozne sposobnosti je sebicnost.
To se odnosi na sve ne samo na vozne sposobnosti.....glavna karakterna osobima.....npr zanitalijane kazu da vazda kasne, svabe rad red disciplina..za nas mos komotno rec sebicni supci
Laplace

#46056 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

mali_balon wrote: 28/01/2024 08:42 Ide mi na ku... neka vjecita zurba svih..i ja nekad popizeim zbog guzve ali jbga ne moze, guzva jeni gotovo, koliko god ja pizdio ne mozes nista...ali je razlika gdje i kad pizdim....pizdim u guzvi koju naprave nesposobnjakovici....
Ali juce zamalo nisam nekog penzica i hanumu mu i izvuko iz auta i poceo ga smarat....idemo ja hanuma i dzetic ulicom, jer su trotoari zauzeti parkiranim autima, idemo jedno iza drugog jer auta idu tom ulicom, dvosmjerna je, i samo jedan trotoar sa parkinarim autima.....i tako hodamo i sustizemo prazno parking mjesto koje je begenisala P sa tiguanom, malo je usko ali imaju senzori na autu moze se lagano parkirat.....i ja kao alfa na celu zastanem da djevojce bocno u rikverc parkira...e tu nastaje belaj...jedno dva tri pokusaja i ne moze, kako je usla na pola znaci hauba je na cesti, ja ostvarim ocni kontakt kao da samo sekundu saceka da mi prodjemo, naravno ona uz osmjeg mahne rukom i prodjemo i znaci prosli smo kad iza nas penzic u pezovu 206 na svirenu naravno mi se svi trznemo i okrenemo da vidmo sta bi da nije udario tu P...kad ona nama psuje sto hodamo cestom isao je lagano i ja se drekenm ono seljacki pomenuvsi mu familiju zensku i kao govorim mu majmune jel ti vidis da nema trotoara nema se gdje hodati...i poce on kako smo sljegli seljaci itd itd reko stani da ti seljak nesta rekne i stade i krenem prema njegovim vratima kontam ako krene izaci nabit vrata nogom da pukne glavom u nijh pa ga onda izvuc....kad zena me uze za ruku kaze pusti mani se belaja policije kazni i ostalog....i odmahnem i okremen se on osta hrabar nesta drobi ja ispadoh pizda i et.....
Dug je post ali dzaba moro sam negdje napisat :lol:
Eto neki me znate da sam kamiondzija i tako proputovah vecinu evrope i samo mogu rec nema da gorih, nekulturnijih, bezobraznijih, netolerantnijih, neznalica za volanom ko kod nas....
A naslušao sam se priča kako su naši vozači najsposobniji i najbolji na svijetu. Ma da, haujesnou.
mali_balon

#46057 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

Laplace wrote: 28/01/2024 08:47 A naslušao sam se priča kako su naši vozači najsposobniji i najbolji na svijetu. Ma da, haujesnou.
Taj koji to govori nije nikad van svog sela autom zasao, ne kazem da vani nema svega, samo sto je procenat neznalica obrnut kod nas ih je 90% vani 10%
Bloo
Globalna šefica

#46058 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bloo »

Laplace wrote: 28/01/2024 08:47 A naslušao sam se priča kako su naši vozači najsposobniji i najbolji na svijetu. Ma da, haujesnou.
Mada je interesantno kako naši vozači opet pljuju po našim vozačima...padne kiša - drama (ne zna niko voziti po kiši! svi mile!), padne snijeg - drama (niko nema iskustva i dobre gume!), zeleno na semaforu (ne krece se u mikrosekundi!), okuke i preticanje (skontao si fazon)...
Bloo
Globalna šefica

#46059 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bloo »

mali_balon wrote: 28/01/2024 08:42 Eto neki me znate da sam kamiondzija i tako proputovah vecinu evrope i samo mogu rec nema da gorih, nekulturnijih, bezobraznijih, netolerantnijih, neznalica za volanom ko kod nas....
Samo da dodam, vozaci kamiona sa poljskim i madarskim tablicama :D
Ateista

#46060 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

mali_balon wrote: 28/01/2024 09:03
Taj koji to govori nije nikad van svog sela autom zasao, ne kazem da vani nema svega, samo sto je procenat neznalica obrnut kod nas ih je 90% vani 10%
U civilizovanim drzavama su puno bolji putevi, vise autoputeva i BC, magistrale puno bolje i manje krivudave. Na takvim putevima je puno manje stresa generalno, puno manje se primijeti neznanje vozaca i nesposobnost, takvi manje smetaju i slicno. Ne tvrdim da su kod nas bolji vozaci samo treba uzeti u obzir da i to utice na ukupni utisak koliko su vozaci dobri i sposobni.
Moj utisak je da je najveca razlika u toleranciji i solidarnosti, iako i na to moze uticati sve ovo plus generalno bolji zivot pa su ljudi manje nervozni i samim tim vise tolerantni. Kad nekog ispizdi sef na poslu onda bude vise nervozan i u voznji...
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#46061 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

puno je manje bezobrazluka i bahatosti nego kod nas...

sto se tice voznje i ostalog, strunjeni su svugdje ko i kod nas, drkanje po telefonima, gluposti i slicno jer ih proizvodjaci i citav sistem sve vise prave debilima :run:
mali_balon

#46062 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

Bloo wrote: 28/01/2024 09:14
mali_balon wrote: 28/01/2024 08:42 Eto neki me znate da sam kamiondzija i tako proputovah vecinu evrope i samo mogu rec nema da gorih, nekulturnijih, bezobraznijih, netolerantnijih, neznalica za volanom ko kod nas....
Samo da dodam, vozaci kamiona sa poljskim i madarskim tablicama :D
Sa poljskim su vecinom rusi i ukrajinci nema puno poljaka, kao i tablice baltickih zemalja sve rus ukrakinac i bjelorus....poljaci fuaraju svaPske table...a madzari nafurani da su najbolji vozaci ko i mi......ali znam sta hoces da kazes :lol: a kamioni su skroz druga kategorija.
Optimist

#46063 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Evolution_IV wrote: 28/01/2024 11:27 puno je manje bezobrazluka i bahatosti nego kod nas...

sto se tice voznje i ostalog, strunjeni su svugdje ko i kod nas, drkanje po telefonima, gluposti i slicno jer ih proizvodjaci i citav sistem sve vise prave debilima :run:
Ne drka se telefon dok se vozi vani. To je samo karakteristika i pojava kod nas.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#46064 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Mislim da nigdje vise brdskih putova nema do kod nas

Sumljam da bi se ravnicarske kamiondzije tako lako snasle u BIH, pa i vozaci malih vozila...

Prevoja ima gdje god da krenes
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#46065 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

mk ultra wrote: 28/01/2024 17:26 Mislim da nigdje vise brdskih putova nema do kod nas

Sumljam da bi se ravnicarske kamiondzije tako lako snasle u BIH, pa i vozaci malih vozila...

Recimo Sibosnica-Tuzla preko Majevice :evil: :mrgreen:
Ateista

#46066 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Juce vidim kako su autobus, cini mi se centrotransov, i neki kombi potpuno blokirali raskrsnicu u koju su usli a da nisu mogli proci zbog guzve, jedan iza drugog stali u istoj traci i potpuno je blokirali, na zeleno nije moglo proci ni jedno auto na okomitom pravcu. Fuj, koja stoka, covjek bi ocekivao da oni kao profesionalni vozaci imaju malo vise kulture i obzira, da ne govorim o tome da kad obicna auta tako urade uvijek se nadje bar neka rupa da se prodje, kad autobus stane tu nema rupe ni bilo kakvog prolaza.
kabal1337

#46067 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

mk ultra wrote: 28/01/2024 17:26 Mislim da nigdje vise brdskih putova nema do kod nas

redovno vidjam strance koliko tesko voze na rikverc kad se treba vratiti ili negdje okrenuti.
xamp

#46068 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

Ateista wrote: 30/01/2024 14:31 Juce vidim kako su autobus, cini mi se centrotransov, i neki kombi potpuno blokirali raskrsnicu u koju su usli a da nisu mogli proci zbog guzve, jedan iza drugog stali u istoj traci i potpuno je blokirali, na zeleno nije moglo proci ni jedno auto na okomitom pravcu. Fuj, koja stoka, covjek bi ocekivao da oni kao profesionalni vozaci imaju malo vise kulture i obzira, da ne govorim o tome da kad obicna auta tako urade uvijek se nadje bar neka rupa da se prodje, kad autobus stane tu nema rupe ni bilo kakvog prolaza.
pa gledaj, meni se desilo par puta da pokusavam bit kulturan i ne ulazim u raskrsnicu da je ne blokiram...i tako ko budala propustim 2-3 zelena, jer sam samo ja htio bit kulturan, a sve ostalo je stoka koju boli k* koje je svjetlo... i onda sam ja odlucio da je to jedino ispravno rjesenje, i kad vidim da se treba uci posred raskrisnice i blokirat jer je meni zeleno a njima nije, to uradim... i onda prodjem...
Optimist

#46069 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Ateista wrote: 30/01/2024 14:31 Juce vidim kako su autobus, cini mi se centrotransov, i neki kombi potpuno blokirali raskrsnicu u koju su usli a da nisu mogli proci zbog guzve, jedan iza drugog stali u istoj traci i potpuno je blokirali, na zeleno nije moglo proci ni jedno auto na okomitom pravcu. Fuj, koja stoka, covjek bi ocekivao da oni kao profesionalni vozaci imaju malo vise kulture i obzira, da ne govorim o tome da kad obicna auta tako urade uvijek se nadje bar neka rupa da se prodje, kad autobus stane tu nema rupe ni bilo kakvog prolaza.
Vozim pravac Kulovica-Dalmatinska.
I vec 2x mi se desilo u 3-4 dana da centrotransov autobus blokira raskrsnicu jer se u prvom slucaju ispred njega nalazio tramvaj na stanici, a u drugom slucaju drugi autobus.
Ateista

#46070 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

xamp wrote: 30/01/2024 15:19
pa gledaj, meni se desilo par puta da pokusavam bit kulturan i ne ulazim u raskrsnicu da je ne blokiram...i tako ko budala propustim 2-3 zelena, jer sam samo ja htio bit kulturan, a sve ostalo je stoka koju boli k* koje je svjetlo... i onda sam ja odlucio da je to jedino ispravno rjesenje, i kad vidim da se treba uci posred raskrisnice i blokirat jer je meni zeleno a njima nije, to uradim... i onda prodjem...
Razumijem, desavaju se i situacije da blokira okomiti pravac i onda je tebi jedino rjesenje da i ti to uradis inace nikad neces proci, valja se snalaziti u divljem zapadu.
Ateista

#46071 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Optimist wrote: 30/01/2024 15:26
Vozim pravac Kulovica-Dalmatinska.
I vec 2x mi se desilo u 3-4 dana da centrotransov autobus blokira raskrsnicu jer se u prvom slucaju ispred njega nalazio tramvaj na stanici, a u drugom slucaju drugi autobus.
Bezobrazni su i bahati samo tako, vec smo pominjali i slucajeve da stanu u traci umjesto na stajaliste, cak i onda kad mogu stati i kad je isto prazno.
Laplace

#46072 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

xamp wrote: 30/01/2024 15:19
Kakvo je vrijeme(tj. ljudi tj. "ljudi") došlo, moglo bi se desiti da u takvim situacijama (kad čekaš na zelenom jer je očigledno da ćeš blokirati raskrsnicu ako kreneš) dobiješ akutno trovanje olovom (ili bakrom ili čime se već danas puni municija).
Laplace

#46073 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Primijetio sam da se vozači autobusa inače uvaljuju (bar kod nas), neovisno o tome koji je prevoznik u pitanju.
kabal1337

#46074 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

Laplace wrote: 30/01/2024 15:38 Primijetio sam da se vozači autobusa inače uvaljuju (bar kod nas), neovisno o tome koji je prevoznik u pitanju.
ne cudi ne, vise vozaca automobila kretena i debila. Ne bi to pustilo autobus/ trolu da se ukljuci sa stajalista
Laplace

#46075 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kabal1337 wrote: 30/01/2024 15:41
Laplace wrote: 30/01/2024 15:38 Primijetio sam da se vozači autobusa inače uvaljuju (bar kod nas), neovisno o tome koji je prevoznik u pitanju.
ne cudi ne, vise vozaca automobila kretena i debila. Ne bi to pustilo autobus/ trolu da se ukljuci sa stajalista
I ne čudi me, U nekim situacijama je to razumljivo, jer inače se ne bi nikad uključili.
Post Reply