Penal.
Ovo sve ide gore i gore,kako se bliže kraj prvenstva.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
A onaj za crveni pravio prekrsaj svakih 7 minuta, Marina. Jebali mame svojeal-em wrote:ovo je penal ali nepotreban skroz, kokot nije mogao doci do lopte da je visok 3 metra, i onda ide ofirno glumatanje igraca sirokog koji se zale na penal
a prije toga cabraja radi jos goru stvar
derbi sudi admir sehovic. potvrdio salem uz zaporke.Sliver wrote:Je li izasao kakav konkurs za sudiju u PL? Ako koga novog ne zaposle, nista od derbija
ne bih se slozio. i prije si imao 3 ekipe za vrh i 3-4 za ispadanje a ostali prodavali i stelili. sada bar imas 6 ponajboljih ekipa koje se bore za titulu, a ne da o tituli odlucuje 11-ta, 12-ta, 13-ta ili 14-ta ekipa u prvenstvu, koja nema motiva osim para ili onoga " dodjes mi u iducem prvenstvu". nije problem formata takmicenja, problem je u ljudima.LSD wrote:Normalno, sasvim ocekivan rezultat lištice![]()
šta rade ljudi, a sve po zakonu. Ne može im niko osporiti što redovno izvode na teren rezervni tim, a da cuvaju/odmaraju najbolje igrace za Kupa.
Ova liga za opstanak je definitivno najvece sranje koje se moglo smisliti.
LSD wrote:Normalno, sasvim ocekivan rezultat lištice![]()
šta rade ljudi, a sve po zakonu. Ne može im niko osporiti što redovno izvode na teren rezervni tim, a da cuvaju/odmaraju najbolje igrace za Kupa.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/klubovi- ... mom/197547Tim povodom je danas u Vogošći održan sastanak predstavnika Saveza i klubova, a za trokružni sistem je bilo osam klubova, dok su za sistem sa Ligom za prvaka i Ligom za ostanak bila četiri kluba. Neslužbeno saznajemo da su to Željezničar, Široki Brijeg, Vitez i Krupa.
Da se po prvi put u životu složim sa tobomMaharadza wrote:LSD wrote:Normalno, sasvim ocekivan rezultat lištice![]()
Ova liga za opstanak je definitivno najvece sranje koje se moglo smisliti.http://sportsport.ba/bh_fudbal/klubovi- ... mom/197547Tim povodom je danas u Vogošći održan sastanak predstavnika Saveza i klubova, a za trokružni sistem je bilo osam klubova, dok su za sistem sa Ligom za prvaka i Ligom za ostanak bila četiri kluba. Neslužbeno saznajemo da su to Željezničar, Široki Brijeg, Vitez i Krupa.
avetinja wrote:Ne valja ni taj trokružni sistem. Zamislite da se u Širokom igraju dvije utakmice. Tu su gosti automatski u gubitku, jer je tamo suđenje apsolutno na strani domaćih. Valjića napali, sada sudiju guraju, a on jadan ni žuti ne smije dati. Onda najbolje kao u hrvatskoj, Liga sa 10 klubova, igraju se 4 utakmice sa svakim timom, jedan tim ispada iz lige.
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/za-koji- ... asi/186000Dino Selimović (generalni direktor FK Sarajevo): "Na adresu N/FSBiH smo poslali naš stav po pitanju sistema takmičenja i u ovom trenutku po nama je trokružno najbolja opcija. Ujedno smo i konstatovali da je Liga 10 sa 36 kola (četverokružno) najbolje rješenje za bosanskohercegovački klupski fudbal i smatramo da se u tom putu treba kretati stvari."
Ovo mu je bio pametan prijedlog.Maharadza wrote:Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/za-koji- ... asi/186000Dino Selimović (generalni direktor FK Sarajevo): "Na adresu N/FSBiH smo poslali naš stav po pitanju sistema takmičenja i u ovom trenutku po nama je trokružno najbolja opcija. Ujedno smo i konstatovali da je Liga 10 sa 36 kola (četverokružno) najbolje rješenje za bosanskohercegovački klupski fudbal i smatramo da se u tom putu treba kretati stvari."
tivra se nodi, sve ti je oprošteno!
Ko sto se LSD slaze s Maharadzom, da se ja jednom slozim s tobom.lakilaka wrote:ne bih se slozio. i prije si imao 3 ekipe za vrh i 3-4 za ispadanje a ostali prodavali i stelili. sada bar imas 6 ponajboljih ekipa koje se bore za titulu, a ne da o tituli odlucuje 11-ta, 12-ta, 13-ta ili 14-ta ekipa u prvenstvu, koja nema motiva osim para ili onoga " dodjes mi u iducem prvenstvu". nije problem formata takmicenja, problem je u ljudima.LSD wrote:Normalno, sasvim ocekivan rezultat lištice![]()
kako se mi pojedini ovdje slazemo, za ocekivati je sutra snijeg. hahahahahahahahahahahahahahahahhjeza u ledja wrote:Ko sto se LSD slaze s Maharadzom, da se ja jednom slozim s tobom.lakilaka wrote:ne bih se slozio. i prije si imao 3 ekipe za vrh i 3-4 za ispadanje a ostali prodavali i stelili. sada bar imas 6 ponajboljih ekipa koje se bore za titulu, a ne da o tituli odlucuje 11-ta, 12-ta, 13-ta ili 14-ta ekipa u prvenstvu, koja nema motiva osim para ili onoga " dodjes mi u iducem prvenstvu". nije problem formata takmicenja, problem je u ljudima.LSD wrote:Normalno, sasvim ocekivan rezultat lištice![]()
Ova liga za opstanak je definitivno najvece sranje koje se moglo smisliti.![]()
Isto bi se desavalo i da je drukciji format takmicenja - ekipe u sredini bi prodavale bodove ili u bi ih u najboljem slucaju bolio kurac. Isto se desava i u drugim zemljama.
Ma mislim sve ovisi od plasmana ekipa i toka sezone, a u stvari i od generalnog odnosa snaga u ligi. Kod nas je uvijek zanimljivo u vrhu i gotovo uvijek i na dnu. Da su drukciji odnosi, mozda bi i drugi sistem vise odgovarao.UnKnownBA wrote:Iako sam lično radije bio za ligu 10 nego Ligu 12, sada kada sve saberem možda je ovo i najbolji sistem za nas baš zbog ovog što lakilaka govori. Pogleajte Hrvatsku sa Ligom 10, imaju 3-4 ekipe koje ni za šta ne igraju, ni za šta se ne bore.
http://www.rezultati.com/tablica/pY33LO ... Cvic/#live
Zato svaki zavrsetak sezone zavrse sa kasom punom do vrhaLogovan wrote:Lištica inače ovakve utakmice odigra svake sezone. Ništa čudno.
Nakon ovog danas bilo bi glupo da ne bude.SmokingMan wrote:Hoće li biti opcija namještanja utakmica.
Jimmy McNulty wrote:
![]()