Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- hopi
-
quarterback
#4602 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tomahawk, u kojem dijelu grada zivis
-
Dzematlija
#4603 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
MOSALJOZE wrote:Sinoć čovjek vozi Golf 5 sasvim regularno,uspio sam vidjeti da mu je zadnji kraj malo udubljen(vrlo bitno za nastavak posta).Iza njega ćuner sa Golf 3,klasika,uspori pa onda po gasu i zalijepi se za zadnji kraj.I nakon par "lijepljenja" čovjek po kočnici i ovaj direkt u njega.
-
quarterback
#4604 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
+ ti sviras nekome da se skloni a nerviras par stotina ljudi koji zive okolo i koji cuju tvoju "komunikaciju"dobar osjecaj wrote:Tomahawk11 wrote:Mozda tema nije najpogodnija, ali.....
Danas naidjem na vozilo koje je blokiralo prolaz, svirnem mu da se pomakne (kratko koristenje zvucne signalizacije), vozac se sprema da pomakne vozilo, kad....neki cica kuca na prozor. Otvorim, a meni ce cica: ''eto ti si mladji, trebalo bi da razumijes, uznemiravas nas svojom svirenom, ne bi trebalo da je koristis''![]()
![]()
pogledam ga, ono salis se, ali jok, cica uporan, povrijedjen, prokomentarisem:''ma dajte, molim vas'' i produzim, a cica ostao gestikulisci.
![]()
To je u skladu s mojom temom. Vjerujem da postoje situacije kad je umjereno koristenje sirene kao signala potrebno ali u nasim prilikama se koristi pretjerano i uglavnom kao ventil za brojne zivotne frustracije. A sirena je uglavnom uznemirujuci zvuk koji nikome od pjesaka i drugih ucesnika u saobracaju nije ni najmanje ugodan i pozeljan. Nije mi se desilo jedanput da me zvuk sirene prepadne i uznemiri kao i tog dedu.
-
quarterback
#4605 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
treba staviti onu naljepnicu, ne priblizavaj se, kocim bez razlogaDzematlija wrote:MOSALJOZE wrote:Sinoć čovjek vozi Golf 5 sasvim regularno,uspio sam vidjeti da mu je zadnji kraj malo udubljen(vrlo bitno za nastavak posta).Iza njega ćuner sa Golf 3,klasika,uspori pa onda po gasu i zalijepi se za zadnji kraj.I nakon par "lijepljenja" čovjek po kočnici i ovaj direkt u njega.
![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4606 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vjeruj da je to bilo ono sasvim lagano, kratko samo da upozorim vozaca ispred da se pomakne. Da sam vozio Fapa 13, pa bih razumio, ali ovako.....jos je on dosao iza mene, nije bio ispred ili pored pa da ga iznenadi.dobar osjecaj wrote:Tomahawk11 wrote:Mozda tema nije najpogodnija, ali.....
Danas naidjem na vozilo koje je blokiralo prolaz, svirnem mu da se pomakne (kratko koristenje zvucne signalizacije), vozac se sprema da pomakne vozilo, kad....neki cica kuca na prozor. Otvorim, a meni ce cica: ''eto ti si mladji, trebalo bi da razumijes, uznemiravas nas svojom svirenom, ne bi trebalo da je koristis''![]()
![]()
pogledam ga, ono salis se, ali jok, cica uporan, povrijedjen, prokomentarisem:''ma dajte, molim vas'' i produzim, a cica ostao gestikulisci.
![]()
To je u skladu s mojom temom. Vjerujem da postoje situacije kad je umjereno koristenje sirene kao signala potrebno ali u nasim prilikama se koristi pretjerano i uglavnom kao ventil za brojne zivotne frustracije. A sirena je uglavnom uznemirujuci zvuk koji nikome od pjesaka i drugih ucesnika u saobracaju nije ni najmanje ugodan i pozeljan. Nije mi se desilo jedanput da me zvuk sirene prepadne i uznemiri kao i tog dedu.
Da, ima i putnickih automobila sa prodornim sirenama ili onih koji legnu na istu da grmi.
Ne bi trebalo da je problem racionalno koristenje zvucne signalizacije.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4607 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovo se desilo na Pofalicima, kod onog servisa za auspuh. Ako je pitanje vezano za dogadjaj. Ako treba i gdje zivim, mada nije vezano za dogadjaj.quarterback wrote:tomahawk, u kojem dijelu grada zivis
-
quarterback
#4608 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pitanje je vezano za to gdje zivis jer da cijeli dan slusas necije sirene shvatio bi sto ti je covjek to rekaoTomahawk11 wrote:Ovo se desilo na Pofalicima, kod onog servisa za auspuh. Ako je pitanje vezano za dogadjaj. Ako treba i gdje zivim, mada nije vezano za dogadjaj.quarterback wrote:tomahawk, u kojem dijelu grada zivis
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4609 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
@quarterback, razumijem to, i sam sam rekao da nije ok sa nekim glasnim kamionskim ili ovi dzidzani sto ugradjuju da grmi, pa i ostali vozaci da legnu ko blesavi na istu. Meni bi cudno, jer sam jedva dohvatio sirenu, ne znam koliko ga je to moglo uznemiriti. Zato sam se i zacudio reakciji.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4610 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja sam ko dijete shvatio da se ne vrijedi boriti protiv djece
i ideja
sirena nije pojedinačni problem nego ideja
koju ima svako auto
ništa postići nećeš ako nekog upozoriš na sirenu
samo ćeš se nervirati
ideja postoji
zato mi nisu jasni stariji ljudi koji se tako ganjaju s djecom i sa trubačima
ne treba trubiti... ali šta možeš kad moraš?
sirena nije pojedinačni problem nego ideja
koju ima svako auto
ništa postići nećeš ako nekog upozoriš na sirenu
samo ćeš se nervirati
ideja postoji
zato mi nisu jasni stariji ljudi koji se tako ganjaju s djecom i sa trubačima
ne treba trubiti... ali šta možeš kad moraš?
-
quarterback
#4611 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
respect ako razumijes, problem kao i obicno ne nastaje sto neko uradi nesto, problem nastaje kad svi samo malo koriste sirenu, svi samo malo stanu i zagrade nekoga, svi samo malo stanu u lijevoj traci titove i slicno...Tomahawk11 wrote:@quarterback, razumijem to, i sam sam rekao da nije ok sa nekim glasnim kamionskim ili ovi dzidzani sto ugradjuju da grmi, pa i ostali vozaci da legnu ko blesavi na istu. Meni bi cudno, jer sam jedva dohvatio sirenu, ne znam koliko ga je to moglo uznemiriti. Zato sam se i zacudio reakciji.
puno nas + samo malo = nesto sasvim drugo...
ja sam pizdio godinama kad je jedan majmunski disko klub otvoren u blizini moje zgrade, majmuncine su tu svirale 24/7 sto radi parkinga, sto radi bijesa i nervoze, srecom kreten izreseta par kretena slicnih sebi pa zatvorise mjesto, jos da neko baci bombu u FGR kafic koji mi je pod zgradom - da se i on zatvori pa da mozemo da se vratimo normalnom zivotu a FGR neka izlazi na drugo mjesto i neka ti FGR zagradjuju neke druge FGR svojim autima samo malo i jarane sta ima veze sto sam te zagradio, lezi na sirenu, ja cujem i dodjem da se pomjerim
da sam imao kakvu vlast prije 5 godina bih uveo smrtnu kaznu za upotrebu sirene, danas bih samo sjekao desnu ruku pa neka voze automatika
- dobar osjecaj
#4612 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E pa kod tebe se nakupilo puno vise materijala za jednu utopijsku kampanju - zaustavite sirena nasilje nad nama!quarterback wrote: ja sam pizdio godinama kad je jedan majmunski disko klub otvoren u blizini moje zgrade, majmuncine su tu svirale 24/7 sto radi parkinga, sto radi bijesa i nervoze, srecom kreten izreseta par kretena slicnih sebi pa zatvorise mjesto, jos da neko baci bombu u FGR kafic koji mi je pod zgradom - da se i on zatvori pa da mozemo da se vratimo normalnom zivotu a FGR neka izlazi na drugo mjesto i neka ti FGR zagradjuju neke druge FGR svojim autima samo malo i jarane sta ima veze sto sam te zagradio, lezi na sirenu, ja cujem i dodjem da se pomjerim
-
quarterback
#4613 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne podnosim ljude koji ne misle na druge i na to kako oni uticu, svojim ponasanjem / seljaklucima, na zivote drugih, a veliki je problem kad takvo sta ne podnosis u bosni koja se zasniva na "jebo njega", "jebo njih" i "jebe me se"
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4614 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To za kafice si u pravu. Od problema s parkingom do svih vrsta buke koja se proizvodi oko istih (trubljenje, svirka i ostalo). Sta da ti kazem, takav ti grah pao.quarterback wrote:respect ako razumijes, problem kao i obicno ne nastaje sto neko uradi nesto, problem nastaje kad svi samo malo koriste sirenu, svi samo malo stanu i zagrade nekoga, svi samo malo stanu u denoj traci titove i slicno...Tomahawk11 wrote:@quarterback, razumijem to, i sam sam rekao da nije ok sa nekim glasnim kamionskim ili ovi dzidzani sto ugradjuju da grmi, pa i ostali vozaci da legnu ko blesavi na istu. Meni bi cudno, jer sam jedva dohvatio sirenu, ne znam koliko ga je to moglo uznemiriti. Zato sam se i zacudio reakciji.
puno nas + samo malo = nesto sasvim drugo...
ja sam pizdio godinama kad je jedan majmunski disko klub otvoren u blizini moje zgrade, majmuncine su tu svirale 24/7 sto radi parkinga, sto radi bijesa i nervoze, srecom kreten izreseta par kretena slicnih sebi pa zatvorise mjesto, jos da neko baci bombu u FGR kafic koji mi je pod zgradom - da se i on zatvori pa da mozemo da se vratimo normalnom zivotu a FGR neka izlazi na drugo mjesto i neka ti FGR zagradjuju neke druge FGR svojim autima samo malo i jarane sta ima veze sto sam te zagradio, lezi na sirenu, ja cujem i dodjem da se pomjerim
da sam imao kakvu vlast prije 5 godina bih uveo smrtnu kaznu za upotrebu sirene, danas bih samo sjekao desnu ruku pa neka voze automatika
Dalje, svira se i kad treba i kad ne treba, nocu cak i vise nego danju. Razumijem tvoju averziju prema svirci, jer te svakodnevno maltretiraju.
-
quarterback
#4615 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jbg, kupio vikendicu u vukojebini pa cekam penziju, doci ce i to nekada...
kakve sam kurceve srece otvorice mi neko tu pilanu kad dodje prvi dan penzije
-
BadBoy
#4616 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E ovdje si druže udario u srž problema našeg društva. Svak samo sebe gleda, nemamo sekunde jedne empatije. Najveći bosanski mit je onaj o našem poznatom "merhametluku". Kakav kurčev merhamet, nema toga ovdje ni 1%.quarterback wrote:ne podnosim ljude koji ne misle na druge i na to kako oni uticu, svojim ponasanjem / seljaklucima, na zivote drugih, a veliki je problem kad takvo sta ne podnosis u bosni koja se zasniva na "jebo njega", "jebo njih" i "jebe me se"
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4617 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja svaki dan gledam kako pobjeć na vikendicu nekog šupljaka raditi samo da odmorim misliquarterback wrote:jbg, kupio vikendicu u vukojebini pa cekam penziju, doci ce i to nekada...
i dojadi bez ljudi 2-3 sata
dzaba s ljudima smrdi ali ne možeš bez njih
za penziju se slažem to mi je cilj
ali tad će blizina bolnice biti bitna...
svako vrijeme ima svoje breme
-
tempuser
#4618 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo jedan negativno-pozitivan primjer, vozim se iz Mostara prema Sarajevu i od sredine kanjona za mnom vozi zlatni BMW mislim M4, opasan samo tako, ali lik vozi po pripisima, pretice gdje je dozvoljeno, ne obilazi koline itd. Negdje izmedju Jablanice i Konjica se vozi u laganoj koloni kad eto u naletu nekog sitnog debila u Golfu V bez tabli, mislim da je GTI ili tako neki, neke ruzne tamno-zute boje i pocinje da divlja preko pune, u krivinama itd, na isti nacin predje BMW-a i mene na sto je lik iz BMW-a dao gas, u 20m ceste otres'o ga ko slinu na isti nacin, pokazao ko je gazda na cesti, vratio se u svoju traku i nastavio da vozi po pripisima!
Na istom putovanju iza mene vozi neki zlatni Mercedes, mozda novi GLK, sve po propisima itd, u Donjoj Jablanici zastoj tacno ispod zeljeznickog nadvoznjaka, nekakav sleper stoji bez posebnog razloga, lik u Mercedesu upali blinkere i sirenu (znaci nema samo blinkere) obidje zastoj i nastavi. Kasnije kad stignem, vozi po pripisima u koloni, nista blinkeri i sirene, pa me onako pozitivno iznenadi da nije klasicni djilkos blinkeraski!
Na istom putovanju iza mene vozi neki zlatni Mercedes, mozda novi GLK, sve po propisima itd, u Donjoj Jablanici zastoj tacno ispod zeljeznickog nadvoznjaka, nekakav sleper stoji bez posebnog razloga, lik u Mercedesu upali blinkere i sirenu (znaci nema samo blinkere) obidje zastoj i nastavi. Kasnije kad stignem, vozi po pripisima u koloni, nista blinkeri i sirene, pa me onako pozitivno iznenadi da nije klasicni djilkos blinkeraski!
- supercali
#4619 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma da se ne lazemo ima masu ljudi koji voze svakakva auta al voze sve po propisu al nazalost najvise se primjete ovi sto divljaju jer su uocljiviji
Ja se nadam da ce ovo sa registracijama bonusima i sl bar malo poboljsati to stanje pa ce kreten koji divlja bar jednom razmisliti dal da jurca jer ako napravi sudar ode cijena registracije u nebesa
Ja se nadam da ce ovo sa registracijama bonusima i sl bar malo poboljsati to stanje pa ce kreten koji divlja bar jednom razmisliti dal da jurca jer ako napravi sudar ode cijena registracije u nebesa
-
530i
#4620 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I mene je nedavno jedan BMW sa blinkerima i tamnim staklima kulturno zaobišao. Išli smo kroz Vogošću i na autoput prema Zenici i lik je tek na autoputu dao gas i kulturno odjurio. Imao blinkere upaljene non-stop, nije svirao, za volanom tip sa sunčanim naočalama i košulji...tempuser wrote: Na istom putovanju iza mene vozi neki zlatni Mercedes, mozda novi GLK, sve po propisima itd, u Donjoj Jablanici zastoj tacno ispod zeljeznickog nadvoznjaka, nekakav sleper stoji bez posebnog razloga, lik u Mercedesu upali blinkere i sirenu (znaci nema samo blinkere) obidje zastoj i nastavi. Kasnije kad stignem, vozi po pripisima u koloni, nista blinkeri i sirene, pa me onako pozitivno iznenadi da nije klasicni djilkos blinkeraski!
- kokuz_sa
#4621 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
danas me iznervira koza s nekim opelom ili fiestom..sta li je
uglavnom parkirana je kod taksista u ulici envera sehovica (onaj novi mali parking kod trafike)
idu auta..ona izlazi u rikcerc nadvosmjernu..svi stali da je puste.ona rikverc i ide li ide..sviraj joj..ma nista..stala mi 1cm od auta i krenula onda naprijed..da bi kod buregdzinice nagib samo zakocila i opalila polukruzno..da je uzela i prednost drugom autu..i zamal prolaznike nije pregazila
uglavnom parkirana je kod taksista u ulici envera sehovica (onaj novi mali parking kod trafike)
idu auta..ona izlazi u rikcerc nadvosmjernu..svi stali da je puste.ona rikverc i ide li ide..sviraj joj..ma nista..stala mi 1cm od auta i krenula onda naprijed..da bi kod buregdzinice nagib samo zakocila i opalila polukruzno..da je uzela i prednost drugom autu..i zamal prolaznike nije pregazila
- desni
#4622 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
quarterback wrote:ne podnosim ljude koji ne misle na druge i na to kako oni uticu, svojim ponasanjem / seljaklucima, na zivote drugih, a veliki je problem kad takvo sta ne podnosis u bosni koja se zasniva na "jebo njega", "jebo njih" i "jebe me se"
-
quarterback
#4624 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ovo je bilo tamno crveno 
- Sodom1
#4625 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Netocno!Black swan wrote:ja svaki dan gledam kako pobjeć na vikendicu nekog šupljaka raditi samo da odmorim misliquarterback wrote:jbg, kupio vikendicu u vukojebini pa cekam penziju, doci ce i to nekada...
i dojadi bez ljudi 2-3 sata![]()
![]()
![]()
dzaba s ljudima smrdi ali ne možeš bez njih
za penziju se slažem to mi je cilj
ali tad će blizina bolnice biti bitna...
svako vrijeme ima svoje breme
Moze se bez ljudi i mnooogo vise od ta 2-3 sata