Čuj makadam, čuj "silaziš sa AP na zaobilaznicu"...
Preporučujem SkyScraperCity kako biste dobili odgovore od upućenih ljudi.
Moderator: anex
sad mi pada na pamet da možda NAMJERNO nisu riješili, niti će riješiti to uklapanje sa M 17 na Vlakovo iz pravca Tarčina, jer bi naš svijet sutra kad se otvori dionica Tarčin-Vlakovo bio spreman radi jebene 1-2 marke putarine da ne ide tom dionicom, nego da produži do mostarskog raskršća i uklopi se tek na Vlakovu...ovako ubit će mu volju da to radi
reko ti ajd pogledaj kartu i vidi kako se TA petlja zove i koliko je daleko od StupaStupskaBitanga wrote:a dio od Wise koji ide preko onih stupova?m a c a n wrote:nema nikakvog priključka na Stupu ajd pogledaj kartu što sam postavio na prethodnoj stranici
Sta je to? Estetski dodatak?
Ahaha, Alfons o stranackim trolovima u prvoj recenici...Alfons Kauders wrote:ah koje kmechanje u reziji stranackih lokalpatriJota...![]()

alfons bez dana radnog staza za drzavu i bez dana clanstva u bilo kojoj politickoj stranci ima kredita da jebe matere i jednim i drugim i trecim i sedamnaestim...Akibh wrote:Ahaha, Alfons o stranackim trolovima u prvoj recenici...Alfons Kauders wrote:ah koje kmechanje u reziji stranackih lokalpatriJota...![]()
U drugoj vec na braniku najdraze mu stranke.
Neprocjenjivo
Meni se cini da tu cesta ne postoji, plus ides preko rjecicedustaban wrote:A sta je sa ovom varijantom ?
(prikljucenje na Vlakovo iz pravca Mostara)
nistadustaban wrote:A sta je sa ovom varijantom ?
(prikljucenje na Vlakovo iz pravca Mostara)
To ostaje problemdustaban wrote: Kad otvore dionicu do Zenice, to ce bit jedno 7KM u jednom pravcu, puta 2, puta 22 (dosta ih ide svakodnevno)...
![]()
a znaci od vlakova ce se vec naplacivati prema tarcinu?m a c a n wrote:sad mi pada na pamet da možda NAMJERNO nisu riješili, niti će riješiti to uklapanje sa M 17 na Vlakovo iz pravca Tarčina, jer bi naš svijet sutra kad se otvori dionica Tarčin-Vlakovo bio spreman radi jebene 1-2 marke putarine da ne ide tom dionicom, nego da produži do mostarskog raskršća i uklopi se tek na Vlakovu...ovako ubit će mu volju da to radi
da - 25%-30% za ENC, za svakodnevne korisnike i firme... mozda cak nesto jos povoljnije za odredjene skupine ljudi kojima je bitno za posao, vinjete sa zescim popustima, nesto poput subvencija koje u hrvatskoj imaju za otocane kojima trajekt dodje duplo jeftiniji nego ostalim putnicima... ostali (poput mene) koji ce ga koristiti vrlo rijetko... neka plate punu cijenu...ins wrote:To ostaje problemdustaban wrote: Kad otvore dionicu do Zenice, to ce bit jedno 7KM u jednom pravcu, puta 2, puta 22 (dosta ih ide svakodnevno)...
![]()
![]()
Po meni, putarina bi trebala biti barem nekih 25% niza, ili bi barem takav popust trebao biti na ENC, za ljude koji cesto koriste autoput
da, to je oduvijek bio plan, zaobilaznica je do vlakova a dalje je autoput... s tim sto se trebalo silaziti na kruzni tok na mostarskom, al eto, idu izbori...karanana wrote:a znaci od vlakova ce se vec naplacivati prema tarcinu?m a c a n wrote:sad mi pada na pamet da možda NAMJERNO nisu riješili, niti će riješiti to uklapanje sa M 17 na Vlakovo iz pravca Tarčina, jer bi naš svijet sutra kad se otvori dionica Tarčin-Vlakovo bio spreman radi jebene 1-2 marke putarine da ne ide tom dionicom, nego da produži do mostarskog raskršća i uklopi se tek na Vlakovu...ovako ubit će mu volju da to radi
ja skontah da je citava dionica do tarcina besplatna.
De ne kaki matereti, sta je 10% na 300 KM mjesecne putarine! (svakodnevno na poso SA-ZE).Qler wrote:Pa i ima popust na onaj ACC ENC kako li vec... mislim da je 10% nisam siguran... ja ga koristim i extra je stvar.
Tako je godisnja u sloveniji vinjeta. Zato slovenacke autoceste propadaju, pokusavaju da ih prodaju al niko nece da ih kupi. Najveca greska im je sto su uveli te vinjete.dustaban wrote:De ne kaki matereti, sta je 10% na 300 KM mjesecne putarine! (svakodnevno na poso SA-ZE).Qler wrote:Pa i ima popust na onaj ACC ENC kako li vec... mislim da je 10% nisam siguran... ja ga koristim i extra je stvar.
Ponavljam, GODISNJA vinjeta u sloveniji 100 EUR (ili 95, nisam dugo provjeravao)
Osim tih +/-200 koji putuju svakodnevno ko će plaćati tu vinjetu ako i sada kukaju i oni koju prođu dva put godišnje (naravno ti dežurno kukaju na sve) ? Slovenija ima skoro kompletno izgrađenu mrežu autocesti a uveli su vinjete tek kada okončali većinu radova (oko 90%). A sad i pored nekoliko milijonskog tranzitnog prometa (turista i kargo) godišnje koji ima jako malo alternativnih puteva (koji su čak opterečeni) , oni svake godine moraju pronalaziti nove izvore za financiranje održavanje te već izgrađene mreže. BiH neće nikada imati ni polovinu tog tranzitnog saobraćaja i da je izgrađena cijela mreža kamoli ovako. Buduća putarina (ako se ikada izgradi) od Save do Bijace ce biti maksimalno oko 38 maraka.dustaban wrote:I na kraju, kad sve to zavrse (jednog dana za jedno dvaes godina) zaista ce biti lijepo zapucati iz Madjarske na more preko Bosne.
A nama, kojima treba cesto, ili cak svakodnevno sprancat na relacijama SA-ZE, SA-MO... sve ce ovo izaci na nos i zapravo postati nedostizno.
Kad otvore dionicu do Zenice, to ce bit jedno 7KM u jednom pravcu, puta 2, puta 22 (dosta ih ide svakodnevno)...
![]()
A Slovenac plati godisnju vinjetu 100 EUR. A mi im yebemo sve po spisku sto platimo 17 EUR da prodjemo.
Slovenija je zemlja Slovenaca, BiH je zemlja svih osim Bosanaca i Hercegovaca!
Zamolio bih lokalne vlasti u Visokom, Kaknju, Kiseljaku, Kresevu... da poprave lokalne ceste, njihovo vrijeme tek dolazi.
U Mađarskoj je mjesečna vinjeta 30km, godišnja 270km.dustaban wrote:De ne kaki matereti, sta je 10% na 300 KM mjesecne putarine! (svakodnevno na poso SA-ZE).Qler wrote:Pa i ima popust na onaj ACC ENC kako li vec... mislim da je 10% nisam siguran... ja ga koristim i extra je stvar.
Ponavljam, GODISNJA vinjeta u sloveniji 100 EUR (ili 95, nisam dugo provjeravao)
35 zapravo...Qler wrote:Sto kakim, pitali su ima li popusta, ja sam rekao da ima. O cijeni se nije raspravljalo. Normala da bi bilo bolje da je jeftinije, ali nas niko ne pita. A i slovenci su morali sniziti cijene zbog EU jer su i oni na pocetku digli bili cijene bezobrazno... sta je ono bilo 7 dana 15€ tako nekako...
pravi se za privredu... dakle ne za tebeVjecitiStudent wrote:U Mađarskoj je mjesečna vinjeta 30km, godišnja 270km.dustaban wrote:De ne kaki matereti, sta je 10% na 300 KM mjesecne putarine! (svakodnevno na poso SA-ZE).Qler wrote:Pa i ima popust na onaj ACC ENC kako li vec... mislim da je 10% nisam siguran... ja ga koristim i extra je stvar.
I tu opet isto pitanje, za koga se pravi ovaj autoput?
Osim kajmaka koje stranačke mafije ubiru pri sklapanju ugovora, druge koristi nema.