Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bankok

#4601 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

opa22 wrote:
bankok wrote:Od toliko kanala na ovom dunjaluku bosnje se uhvatile za CNN, eto nemamo jadni informativnih kanala koji nas svakodnevno
truju glupostima svijeskim i nasim pa nam treba jos i CNN, balkane balkane moj :lol: , daj popustite vise sa tim CNN-om.
Nek se malo zabave oko ove i ovakve konekcije koja je u najmanju ruku smijesna, you tube ne mogu da pogledam kako treba
koda sam u 90-tim o pucanju konekcije da ne govorim.
od toliko "ostalih" ti navalio na konekciju, koja te svakodnevno vodi ka stranicama koje te truje glupostima svjetskim i nasim pa ti jos treba bolja konekcija da te jos vise truje.......e moj balkane i nesvrstani narode... :lol: :lol: :lol:

nego daj CNN i mirna Bosna
Daj jarancino ako nemas sta pametnije napisati nemoj ni sjediti za tim racunarom, jer da nemas tu konekciju nebi mogao pisati ovakve gluposti koje pises.
O kakvim ti stranicama govoris daj mi to objasni ili lupetas gluposti po defaultu samo da nesto napises tu, prvo protumaci sta pise pa komentiraj jer ja nisam nigdje napisao da mi treba bolja konekcija a po tvom pisanju ispada da mi treba brza konekcija, ne jarancino pogresno tumacis jer si plitak izgleda ja govorim o stabilnosti te konekcije koja puca svakih deset minuta i koja je uzasno usporena da jednu stranicu ne mogu otvoriti a vrlo dobro se zna sta stoji i koja brzina u paketu koji placam i ja i svi ostali.
Mozda ti je sad malo jasnije kad ti se lijepo nacrta moj balkane, bosanci smo nismo ljudi jebiga, a sto se tice tog vaseg CNN-a zar bi Logosoft trebao ispunjavati zelje dvojice forumasa koji nemaju drugog posla nego satima sjediti pred tv-om i gledati tamo neke budale sto se ubijaju po Avganistanu i ostalim vukojebinama. Meni a ni mnogima to nije potrebno balkane moj, ako ti se gleda CNN preseli se u Ameriku pa gledaj do besvjesti.
Da se razumijemo ja nisam protiv uvodjenja CNN-a ali nek se onda ukinu ostali kanali slicnog karaktera i stave neki drugi sa drugacijim sadrzajem a ne da pored ovis trenutnih jos i CNN gledam, sto je puno puno je majku mu staru :lol:
Last edited by bankok on 19/04/2013 13:08, edited 1 time in total.
Sakazulu

#4602 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

NO COMMENT!
Naslovnica

#4603 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

bankok wrote:
opa22 wrote:
bankok wrote:Od toliko kanala na ovom dunjaluku bosnje se uhvatile za CNN, eto nemamo jadni informativnih kanala koji nas svakodnevno
truju glupostima svijeskim i nasim pa nam treba jos i CNN, balkane balkane moj :lol: , daj popustite vise sa tim CNN-om.
Nek se malo zabave oko ove i ovakve konekcije koja je u najmanju ruku smijesna, you tube ne mogu da pogledam kako treba
od toliko "ostalih" ti navalio na konekciju, koja te svakodnevno vodi ka stranicama koje te truje glupostima svjetskim i nasim pa ti jos treba bolja konekcija da te jos vise truje.......e moj balkane i nesvrstani narode... :lol: :lol: :lol:

Daj jarancino ako nemas sta pametnije napisati nemoj ni sjediti za tim racunarom, jer da nemas tu konekciju nebi mogao pisati ovakve gluposti koje pises.
O kakvim ti stranicama govoris daj mi to objasni ili lupetas gluposti po defaultu samo da nesto napises tu, prvo protumaci sta pise pa komentiraj jer ja nisam nigdje napisao da mi treba bolja konekcija a po tvom pisanju ispada da mi treba brza konekcija, ne jarancino pogresno tumacis jer si plitak izgleda ja govorim o stabilnosti te konekcije koja puca svakih deset minuta i koja je uzasno usporena da jednu stranicu ne mogu otvoriti a vrlo dobro se zna sta stoji i koja brzina u paketu koji placam i ja i svi ostali.
Mozda ti je sad malo jasnije kad ti se lijepo nacrta moj balkane, bosanci smo nismo ljudi jebiga, a sto se tice tog vaseg CNN-a zar bi Logosoft trebao ispunjavati zelje dvojice forumasa koji nemaju drugog posla nego satima sjediti pred tv-om i gledati tamo neke budale sto se ubijaju po Avganistanu i ostalim vukojebinama. Meni a ni mnogima to nije potrebno balkane moj, ako ti se gleda CNN preseli se u Ameriku pa gledaj do besvjesti.
Da se razumijemo ja nisam protiv uvodjenja CNN-a ali nek se onda ukinu ostali kanali slicnog karaktera i stave neki drugi sa drugacijim sadrzajem a ne da pored ovis trenutnih jos i CNN gledam, sto je puno puno je majku mu staru :lol:
De ba liče, ohani malo, šta se pališ...
Niko nije govorio o ispunjavanju želja, nego iznosimo prijedloge.
Ako tebi smeta CNN, i informativni programi u globalu, meni ne smeta. To dovođenje u kontekst CNN, Afganistan, vukojebine, itd to je niđe veze...treba da okrenem Kurtonalnu, pardon, Kantonalnu TV, pa da se informišem u novim dometima kurtonalnih vlasti sa Radeljašom&co na čelu?!
I meni smeta previše sportskih kanala, pa ne tersam ovdje. Idi u Španiju pa gledaj Barselonu, ha ja.
8-)
karanana

#4604 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

potreban nam je cnn. ocigledno oni imaju problem tehnicke prirode sa uvodjenjem jer je cnn besplatan na satelitu.

ono sto sad ima od news tv-a je kita. jazeera, skynews, r24 i slicni, spori i netacni. to se moglo primjetiti posljednjih par dana kada su u pitanju vijesti iz bostona.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4605 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by un1ted »

Besplatan ili ne na satelitu, u sistemu kablovske ili IPTV se naplacuje.
opa22

#4606 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

bankok wrote:
opa22 wrote:

Ajde "jarancino" prestani srati i nauci se komunicirati.........svojima doma govori da su plitki....Adio
Sakazulu

#4607 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ne dolijevam ulje na ....

Ali primjetio sam čim neko nešto traži, uvijek se na kraju kroz par postova popič...araju.

Šta vam je, sto ljudi - sto čudi...

A za CNN što da ne, što veći izbor kanala to je LOL-u najbolje da bude bolji od ostalih :)
opa22

#4608 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

:!:
bankok

#4609 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

nego daj CNN i mirna Bosna[/quote]

Ako tebi smeta CNN, i informativni programi u globalu, meni ne smeta. To dovođenje u kontekst CNN, Afganistan, vukojebine, itd to je niđe veze...treba da okrenem Kurtonalnu, pardon, Kantonalnu TV, pa da se informišem u novim dometima kurtonalnih vlasti sa Radeljašom&co na čelu?!
I meni smeta previše sportskih kanala, pa ne tersam ovdje. Idi u Španiju pa gledaj Barselonu, ha ja.
8-)[/quote]

Mogao bi ti ohladti malo i napisati nesto sto ima logike, jel u mom komentaru igdje spomenut fudbal halo, to sto ti donosis zakljucke sam za sebe je tvoja stvar, lupas napamet covjece kakva crna Barcelona i Spanija niti ih gledam niti volim gledati isto kao ni taj tvoj CNN, prema tome nemamo sta raspravljati nas dvojica donosis zakljucke na ho ruk.
Naslovnica

#4610 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

bankok wrote:nego daj CNN i mirna Bosna

8-)[/quote]

Mogao bi ti ohladti malo i napisati nesto sto ima logike, jel u mom komentaru igdje spomenut fudbal halo, to sto ti donosis zakljucke sam za sebe je tvoja stvar, lupas napamet covjece kakva crna Barcelona i Spanija niti ih gledam niti volim gledati isto kao ni taj tvoj CNN, prema tome nemamo sta raspravljati nas dvojica donosis zakljucke na ho ruk.[/quote]
http://bs.wikipedia.org/wiki/Sarkazam

Liče, ti si prvi počeo sa komentarima na prijedlog za uvođenje CNN-a, niko te nije zvao da komentarišeš i iznosiš svoje mišljenje, prema tome - itekako da nas dvojica nemamo šta raspravljati.
Inače sam hladan kao špricer, pogotovu sa takvim sličnim tebi, što se "uždiju" bez ikakvog razloga.
Ho ruk, ha ja! 8-)
bankok

#4611 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

nego daj CNN i mirna Bosna[/quote]
Da se razumijemo ja nisam protiv uvodjenja CNN-a ali nek se onda ukinu ostali kanali slicnog karaktera i stave neki drugi sa drugacijim sadrzajem a ne da pored ovis trenutnih jos i CNN gledam, sto je puno puno je majku mu staru :lol:[/quote]

Ajde "jarancino" prestani srati i nauci se komunicirati.........svojima doma govori da su plitki....Adio[/quote]

A ti se nauci misliti tim mozgicem i koristiti ga da tumacis sta pise, necu vise da ljude zamaram sa ovim pricama ali cu ti reci jedno, rodbinu-porodicu-familuju ne spominji ni u kom kontekstu frajercino jer ako imas sta za reci u tom kontekstu
vriedjanja mojih doma dodji i to mi u lice kazi a ne ovdje iza tastature mangupcicu polovni,ja kad sam sa ljudima komunicirao ti si na tuti kenjao klikere. Ako imas zahtjeva i zelja za necim onda nazovi lijepo ljude i to im predlozi, nemoj ovdje zamarati mijesecima sa jednom istom pricom o tom svom CNN-u, naporan si.
opa22

#4612 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

ja naporan, a ti ogranicen
bankok

#4613 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Naslovnica wrote:

Mogao bi ti ohladti malo i napisati nesto sto ima logike, jel u mom komentaru igdje spomenut fudbal halo, to sto ti donosis zakljucke sam za sebe je tvoja stvar, lupas napamet covjece kakva crna Barcelona i Spanija niti ih gledam niti volim gledati isto kao ni taj tvoj CNN, prema tome nemamo sta raspravljati nas dvojica donosis zakljucke na ho ruk.

Liče, ti si prvi počeo sa komentarima na prijedlog za uvođenje CNN-a, niko te nije zvao da komentarišeš i iznosiš svoje mišljenje, prema tome - itekako da nas dvojica nemamo šta raspravljati.
Inače sam hladan kao špricer, pogotovu sa takvim sličnim tebi, što se "uždiju" bez ikakvog razloga.
Ho ruk, ha ja! 8-)[/quote]

Naravno da sam poceo kad sta navalili na taj CNN ko mutavi, zar nemate nista drugo predloziti osim tog CNN-a.
Ja ako sam komentirao da ne zelim CNN nisam nikog licno uvrijedio jer je ono bosnje vise bila mala parodija i sala,
ne volim kad se odmah jave pojedini filozofi i pocnu iznositi nebuloze koje veze sa vezom nemaju kao ovaj maskirani, ti si bar lijepo i normalno objasnio zasto zelis taj CNN navikao i ok hajde. Moj kmentar je vise bio reakcije da se traze neke nebitne stvari a to sto konekcija puca svakih deset munuta niko nista, kako ko to tumaci njegov je problem.
bankok

#4614 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

opa22 wrote:ja naporan, a ti ogranicen
Dobro malac ohladi sad, ne zelim vise smarati ljude sa ovom pricom jer je vec bila na tapeti prije nekoliko mijeseci i tada si se jedino ti pametan nasao da filozofiras tu bez i jednog valjanog i vrijednog komentara, i tad si pisao gluposti kao i sad, ko je ogranicen to se vidi, ja ogranicen ti naporan i ogranicen.
Sto se mene tice zavrsen razgovor, ja se javim u godini jednom i ne smaram tu sa svakim prekidom programa i sl.,
ugodan dan.
Naslovnica

#4615 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

bankok wrote:
Naslovnica wrote:

Ho ruk, ha ja! 8-)
Naravno da sam poceo kad sta navalili na taj CNN ko mutavi, zar nemate nista drugo predloziti osim tog CNN-a.
Ja ako sam komentirao da ne zelim CNN nisam nikog licno uvrijedio jer je ono bosnje vise bila mala parodija i sala,
ne volim kad se odmah jave pojedini filozofi i pocnu iznositi nebuloze koje veze sa vezom nemaju kao ovaj maskirani, ti si bar lijepo i normalno objasnio zasto zelis taj CNN navikao i ok hajde. Moj kmentar je vise bio reakcije da se traze neke nebitne stvari a to sto konekcija puca svakih deset munuta niko nista, kako ko to tumaci njegov je problem.[/quote]
Ja sam prije nekoliko stranica za vratove zbog pucanja te konekcije. Čini mi se da je ovih dana, bar kod mene, stanje poprilično konsolidovano. :)
Vrati se nekoliko stranica unazad pa ćeš vidjeti šta sam sve napisao.
A za ovo oko CNN, prihvaćam, razumijem, sve OK.
Kakav lijep dan, šteta što ga moram provesti uz kompjuter. Ako ti ne moraš goni ba napolje, da vidiš bretelica i utegnutih novopazarskih tola. :thumbup:
:)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4616 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Entropio »

Da li LOL ima dinamičke IP adrese? Dakle, svaki put kad restartujem router, dobijem novi IP?
iceman2010

#4617 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Entropio wrote:Da li LOL ima dinamičke IP adrese? Dakle, svaki put kad restartujem router, dobijem novi IP?
Vec sam ti odgovorio na Telemach temi. Jedina razlika izmedju LoL-a i Telemach-a u ovom slucaju moze biti trajanje lease time-a. Sve korisnicke adrese (obicni korisnici) su dinamicke. Staticka se posebno placa i vjerovatno svi operateri imaju u ponudi paket sa statickom IP adresom.
Praetorious

#4618 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Vala, dinamička IP mi uopšte ne smeta, štaviše, manja je mogućnost stalnih napada. Za onaj dio intenetskih potreba koji zahtijeva 'statičku' IP koristim DNS servis koji se brine oko toga.
Nego, ima li šta od podizanja UL brzina, ovo je haman pa dial-up na steroidima a ne broadband?
semirsar

#4619 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Praetorious wrote: Nego, ima li šta od podizanja UL brzina, ovo je haman pa dial-up na steroidima a ne broadband?
Mozda da jos kazes na kojem si paketu, ja znam, ali ne znaju oni :lol:
Fakat, mislim da je steta sto su na neki nacin (upload u tvom slucaju) zakinuti korisnici Light paketa.
LOL bi trebao i na vas ponekad da baci oci.
Praetorious

#4620 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Nemam primjedbi na TV-ponudu, zaista ima svega za svačiji ukus. Kod mene je jad i mizerija od 512 kbps UL, pa zaista ne vidim zašto se ne bi diglo na (bar) 1 mbps, jer sistem podržava veće brzine.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4621 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Entropio »

iceman2010 wrote:
Entropio wrote:Da li LOL ima dinamičke IP adrese? Dakle, svaki put kad restartujem router, dobijem novi IP?
Vec sam ti odgovorio na Telemach temi. Jedina razlika izmedju LoL-a i Telemach-a u ovom slucaju moze biti trajanje lease time-a. Sve korisnicke adrese (obicni korisnici) su dinamicke. Staticka se posebno placa i vjerovatno svi operateri imaju u ponudi paket sa statickom IP adresom.
Razumijem to. Mene više zanima da li u istom trenutku više korisnika ima isti dinamički IP... Da li je to moguće? Na Telemachu, kao što mi je objasnio njihov predstavnik na njihovoj temi, samo jedan korisnik ima jednu dinamičku IP u istom trenutku (što je super... kao na BH Telecomu).
zilog

#4622 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Entropio wrote:
iceman2010 wrote:
Razumijem to. Mene više zanima da li u istom trenutku više korisnika ima isti dinamički IP... Da li je to moguće? Na Telemachu, kao što mi je objasnio njihov predstavnik na njihovoj temi, samo jedan korisnik ima jednu dinamičku IP u istom trenutku (što je super... kao na BH Telecomu).
Naravno da samo jedan korisnik ima jednu IP adresu. LOL ne radi NAT, niti za to ima potrebe.
Sakazulu

#4623 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Evo ja čim istrošim trenutni IP mirnog srca šaljem dalje :run: :) pa koga zakači sorry :mrgreen:
Praetorious

#4624 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Jesi neki ... pa raja da dobije tvoj polovni IP, koji će im se odmah pokvariti i pući link :skoljka:
:D
moke_31

#4625 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by moke_31 »

Kad će upload povećati...joooj ovog LOL-a, vazda zadnji...
Post Reply