Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Mustang1

#4601 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Asamoah Gyan wrote:može li mi neko reći gdje je najbolje da kupim džojstik za pc, neki obični ništa specijalno, da je recimo oko 20 kermi?
Kupi jarane kakav kvalitetniji m0re i 30-40 KM ako bas voli igrati isplatit ce ti se .. Ili uzmes konvertor onaj i djojstik od playstationa obicni sa kablom i picis tako .. Oni djojstici od 20.ak KM su fus i pitanje je trenutka kad ce se razjebati ili fizicki ili psihicki :D
Asamoah Gyan

#4602 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Asamoah Gyan »

Bubalo1 wrote:
Asamoah Gyan wrote:može li mi neko reći gdje je najbolje da kupim džojstik za pc, neki obični ništa specijalno, da je recimo oko 20 kermi?
Kupi jarane kakav kvalitetniji m0re i 30-40 KM ako bas voli igrati isplatit ce ti se .. Ili uzmes konvertor onaj i djojstik od playstationa obicni sa kablom i picis tako .. Oni djojstici od 20.ak KM su fus i pitanje je trenutka kad ce se razjebati ili fizicki ili psihicki :D
Ma ja nisam neki gejmer pa sam zato i pitao za neki "obični", a i nemam iskustva sa džojsticima :) I to hoću da kupim samo zbog NBA 2K serijala, pogotovo nakon desetke, baš je deprimirajuće igrati na tastaturi :)
Bosnian Dragon1

#4603 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

mehoxy wrote:
Bosnian Dragon1 wrote:
Partijaner wrote:Izasao Crysis 3, ali bez cracka.

ova mi je konfiguracija al mi nije mogao crysis 3 ono beta kad je bilo free to play : Ati radeon hd 4850gddr3 , 4 Gb Ram ddr2, intel core 2 quad 2,66Ghz , kad pokrenem kaze you need direct x 11 tako nesta, al ja sam davno jos skinuo direct x 11, kada odem na dxdiag pise mi da je direct x 11....

ne bi da zaba skidam ako mi nije beta mogla nece ni ovo
Rijec je o hardverskoj podrsci,s obzirom na to da HD4850 podrzava max dx 10.1 na hardverskom nivou a crysis 3 trazi dx 11 nikakvo ti skidanje softvera nece pomoci
znaci nista od crysisa dok ne kupim bolju graficku, a nije mi jeasno na dx diag mi pise da je dx 11
Mustang1

#4604 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Asamoah Gyan wrote:
Bubalo1 wrote:
Ma ja nisam neki gejmer pa sam zato i pitao za neki "obični", a i nemam iskustva sa džojsticima :) I to hoću da kupim samo zbog NBA 2K serijala, pogotovo nakon desetke, baš je deprimirajuće igrati na tastaturi :)
Onda ti je najbolje na piku vidi djojstik za playstation onaj za keca ili dvojku sa kablom .. Samo gledaj da bude orginalni a ne kopija .. Vjerovatno 10.ak KM na piku .. i nadjes onaj konvertor .. To je najbolje i najjeftinije ..Ja sam imao ali prodao konvertor .. Na ebay 5 KM na piku 20 KM :D
Mustang1

#4605 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Kod mene je slabija graficka pa moze crysis :D Cackaj mora moci :D
Maharadza

#4606 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Maharadza »

mehoxy wrote:
Bosnian Dragon1 wrote:
Partijaner wrote:Izasao Crysis 3, ali bez cracka.

ova mi je konfiguracija al mi nije mogao crysis 3 ono beta kad je bilo free to play : Ati radeon hd 4850gddr3 , 4 Gb Ram ddr2, intel core 2 quad 2,66Ghz , kad pokrenem kaze you need direct x 11 tako nesta, al ja sam davno jos skinuo direct x 11, kada odem na dxdiag pise mi da je direct x 11....

ne bi da zaba skidam ako mi nije beta mogla nece ni ovo
Rijec je o hardverskoj podrsci,s obzirom na to da HD4850 podrzava max dx 10.1 na hardverskom nivou a crysis 3 trazi dx 11 nikakvo ti skidanje softvera nece pomoci
Nije istina!

http://www.game-debate.com/games/index. ... Crysis%202

Minimum - DX9, dok je preporučena DX11! Nisu ni oni ludi pa da ukinu odmah 3/4 potencijalnih mušterija koji realno nemaju još dx11 kartice! ;-)
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#4607 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Decerto »

meho wrote:

Ne mozes skinuti DX11,cak i ako ti graficka ne podrzava DX11,u windows 7 dxdiag-u ce ti pisati DX11.Na XP nikako ne pokusavaj stimati da ti pise DX11 jer je to nemoguce,samo ces sje*ati windows.
mehoxy

#4608 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by mehoxy »

Maharadza wrote: Nije istina!

Minimum - DX9, dok je preporučena DX11! Nisu ni oni ludi pa da ukinu odmah 3/4 potencijalnih mušterija koji realno nemaju još dx11 kartice!
Ja koliko vidim to su zahtjevi za Crysis 2 :-D .Pogledaj na Wikipediji zahtjeve za Crysis 3 i vidjeti ces da su u min. zahtjevima dvije DX 11 kartice : HD 5770 i GTS 450.Osim toga,ogromna vecina musterija u svijetu vec odavno ima DX 11 kartice,sto dokazuju i rezultati nedavnog istrazivanja na Steamu.
Mustang1

#4609 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Kod mene je beta isla na gt430 :D Valjda je ta :D
mehoxy

#4610 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by mehoxy »

Bubalo1 wrote:Kod mene je beta isla na gt430 :D Valjda je ta :D
I to je directx 11 kartica,ali low-end.
Mustang1

#4611 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Ide na medium taman da je end low low end sta ti ga ja znam sta ti to znaci :lol: :lol: :lol: Ja znam da radi taman da je pravljena prije nove ere :D :oops:
Maharadza

#4612 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Maharadza »

mehoxy wrote:

Minimum - DX9, dok je preporučena DX11! Nisu ni oni ludi pa da ukinu odmah 3/4 potencijalnih mušterija koji realno nemaju još dx11 kartice!
Ja koliko vidim to su zahtjevi za Crysis 2 :-D .Pogledaj na Wikipediji zahtjeve za Crysis 3 i vidjeti ces da su u min. zahtjevima dvije DX 11 kartice : HD 5770 i GTS 450.Osim toga,ogromna vecina musterija u svijetu vec odavno ima DX 11 kartice,sto dokazuju i rezultati nedavnog istrazivanja na Steamu.
Sry, moja greška! Znao sam da je 1GB minimum, samo DX11...tu su ga zasrali oni turci/švabe žestoko! Još malo pa ćeš morati uzimati novu grafu/konfu za svaki novi nastavak igre koji izađe! :x
mehoxy

#4613 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by mehoxy »

Maharadza wrote:
mehoxy wrote:

Sry, moja greška! Znao sam da je 1GB minimum, samo DX11...tu su ga zasrali oni turci/švabe žestoko! Još malo pa ćeš morati uzimati novu grafu/konfu za svaki novi nastavak igre koji izađe! :x
Pa i nisu bas.Zadnja generacija DX 10 kartica je izasla ako se ne varam prije skoro 4 god. tako da su i one vec dosta stare a o dx9 karticama da ne govorim.Ogromna vecina kupaca u svijetu vec ima DX 11 kartice tako da se Cryteku bas i ne isplati portovati igru na DX 10/9 radi manjine koja jos uvijek ima prastari hardver(a i da se ne varamo,u toj manjini su vecina pirati).
Mustang1

#4615 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Zar niste do sada skontali da taj can i run it ne sluzi ni za sta ..
Evo meni za crysis kaze da nemam minimum a beta je isla na medium vidjet cemo kako ce full .. Evo i za far cry novi kaze da mi ne moze a isao je i on cini mi se na medium .. Glupost zesca
mehoxy

#4616 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by mehoxy »

Bubalo1 wrote:Zar niste do sada skontali da taj can i run it ne sluzi ni za sta ..
Evo meni za crysis kaze da nemam minimum a beta je isla na medium vidjet cemo kako ce full .. Evo i za far cry novi kaze da mi ne moze a isao je i on cini mi se na medium .. Glupost zesca
Upravo to je njesra od sajta
Aethaercyn

#4618 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Aethaercyn »

Deff mi je Lineage 2.
To je MMORPG - Massive multiplayer online role-playing game. Zalijepio sam za nju kao dijete za zvečku :D Igram je 8 godina. Ali što je najbitnije, da je sada besplatna. (prije si morao odvajati keš za igranje na orginalu/retailu). Međutim ima i privatnih servera na kojima se može igrati, ali većinom poslije nekoliko mjeseci,godina FAIL su (zeznu ih donacije i sl.).

http://www.lineage2.com/en/

https://www.youtube.com/watch?v=H0HjiY7_qgo

https://www.youtube.com/watch?v=hrtX964pVVA
Image
Clienti su:

*Prelude
*The Chaotic Chronicle Tale
-Chronicle 1: Harbingers of War
-Chronicle 2: Age of Splendor
-Chronicle 3: Rise of Darkness
-Chronicle 4: Scions of klix
-Chronicle 5: Oath of Blood

*The Chaotic Throne Tale
-Interlude
-Throne 1: The Kamael
-Throne 1.5: The Kamael Plus - Hellbound
-Gracia Saga

--Throne 2: Gracia Part 1
--Throne 2.2: Gracia Part 2
--Throne 2.3: Gracia Part 3
--Throne 2.4: Gracia Epilogue

-Throne 2.5: Freya
-Throne 2.6 - Throne 2.9: High Five
-Throne 2.10: Die Another Day

*Goddess of Destruction Tale
-Chapter 1 - Awakening
-Chapter 1.5 - Harmony
-Chapter 2 - Tauti
-Chapter 2.5 - Glory Days

Po meni deff mi je najbolji Gracia Epilogue Client. Najdraža rasa mi je Human a klasa Phoenix Knight.
Image

Najzastupljeniji clienti na privatnim serverima su : Interlude i High Five (h5)
Na retailu je zastupljen GoD - Chapter 2.5 - Glory Days.

System Requirements:

CPU :
Intel® Pentium® 4 3.0 GHz equivalent or above - Minimum Requirements (1)
Intel® Core™2 Duo 6300 equivalent or above - Recommended Specifications (2)
Memory:
1 GB or more RAM - (1)
2 GB or more RAM - (2)
Video Card:
NVIDIA® GeForce® 6600 GT or ATI/AMD Radeon™X1600 Pro 256MB equivalent or higher - (1)
NVIDIA® GeForce® 7600 GT or ATI/AMD Radeon™ X1800 512MB equivalent or higher - (2)
Online:
56k Internet connection - (1)
Broadband Internet connection - (2)
Hard Disk:
20 GB or higher free space
Operating System:
Windows XP 32bit / Vista 32bit / Windows 7 32bit
Note: 64bit clients not officially supported and may experience issues running.

EDIT:
Možda sam fulno temu,ali neka je onda MOD premjesti gdje treba (sorry ;-) ).
Mustang1

#4619 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Crysis skinut sad cekamo :D
Enticer

#4620 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Enticer »

Instalirao GTA 4 i poceo igrati, ali igrica trza, ne trza puno, ali dovoljno da ne da igrati, ne vjerujem da imam pretjerano los racunar pa ne kontam u cemu je fol. Evo koju konfiguraciju imam:

Windows 7 Ultimate
Pocesor: Intel(R) Core(TM) i3-2100 CPU 3.10 GHz 3.10 GHZ
Ram: 4.00 GB (3.47 GB usable)
System type: 32 Oetaring system
Grafika: NVidia GT 640 (2 GB)

Prebacio sve na low detalje i opet sve isto. Jel mi slab racunar ili ima neka caka?
Bosnian Dragon1

#4621 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

Enticer wrote:Instalirao GTA 4 i poceo igrati, ali igrica trza, ne trza puno, ali dovoljno da ne da igrati, ne vjerujem da imam pretjerano los racunar pa ne kontam u cemu je fol. Evo koju konfiguraciju imam:

Windows 7 Ultimate

Prebacio sve na low detalje i opet sve isto. Jel mi slab racunar ili ima neka caka?
moras skinut patch za windows 7, potrazi na google i meni je isti problem bio, ne radi dobro sa win 7 pa ima taj patch
Enticer

#4623 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Enticer »

Bosnian Dragon1 wrote:
Enticer wrote:Instalirao GTA 4 i poceo igrati, ali igrica trza, ne trza puno, ali dovoljno da ne da igrati, ne vjerujem da imam pretjerano los racunar pa ne kontam u cemu je fol. Evo koju konfiguraciju imam:

Windows 7 Ultimate

moras skinut patch za windows 7, potrazi na google i meni je isti problem bio, ne radi dobro sa win 7 pa ima taj patch
Na google nadjoh neki milion patcheva, ne znam da li svi rade. Mozes li mi ti reci koji si ti koristio patch?
mehoxy

#4624 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by mehoxy »

Windows 7 Ultimate

Graficka ti je slaba,ali opet ne toliko da bi stopalo na low detaljima.Instaliraj najnoviji patch i defragmentuj disk(ako nije SSD).
Enticer

#4625 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Enticer »

Pa jeste malo slaba graficka, ali opet nije ni puno losa. Igrao sam sa njom Far Cry 2 na ultra high detaljima i bilo je sve perfektno. Mozes li mi reci koji si ti patch koristio (ako si koristio), da ne trazim puno, na google ima nekih hiljadu patcheva... :?
Post Reply