Ne likvidirati nego restruktuirati otpustiti višak radnika,smanjiti rashode povećati prihode i napraviti uspješniju firmu od ove koja je sadblesava wrote:a zasto bi se jedno preduzece koje je moguce postaviti na noge kako treba i koje je neophodno ovom gradu stavilo u stecaj, pa makar bili ispunjeni svi uvjet za to?
ja ovo necu nikad shvatiti. zasto nesto sto moze da funkcionise staviti u stečaj i na kraju likvidirati? sta imamo od toga?
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- O'zone
- Globalni moderator
#4601 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
Ponosan
#4602 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kako ce Gras stati na noge kad je njihov gubitak veci od njihove imovine!? u svim normalnim zemljama to neefikasno preduzece bi islo u stecaj! druga stvar,odakle u Grasu 1 700 radnika? a u zapadnim zemljama mnogo veci gradovi i njihova gradska preduzeca imaju oko 500 radnika! slazem se krive su bivse vlade koji su ih zaposlile preko stele i nepotizma,ali tome se mora stati u kraj.... zasto ne uvesti konkurenciju kao sto to postoje u svim normalnim drzavama,ovako lezihljebovici iz Grasa imaju monopol i rate sta hoce,a realno i kad rade usluga im je 0 bodova,kad ne rade nesto malo losija... grad Sarajevo ima najgori gradski saobracaj u Evropi,koliko ce to gradjani trpiti-sigurno nece jos dugo!Better Man wrote:Da je ovo normalna država ne da bi Vlada podnijela ostavku, već bi bili svi do jednog uhapšeni zajedno sa komplet rukovodstvom Grasa i večinom uposlenika i bili bi poslati na doživotne robije,a nakon toga bi krenula detaljna reorganizacija Grasa i stavljanje istog na zdrave noge.
-
StupskaBitanga
#4603 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Stečaj nije likvidacija prvo to
Neko je prije napisao da pošto je gras jkp onda on ima prioritet
Firma može otpustiti sve radnike i da ne snosi odgovornost i onda uspoliti nove i krenuti sa 0
Reorganizirati poslovanje, skinuti sa sebe nepotrebne djelatnosti i sl.
I što bi Darjan rekao na koncu napraviti sistematizaciju da radnici nemaju astronomska primanja koja trenutno uživaju
Neko je prije napisao da pošto je gras jkp onda on ima prioritet
Firma može otpustiti sve radnike i da ne snosi odgovornost i onda uspoliti nove i krenuti sa 0
Reorganizirati poslovanje, skinuti sa sebe nepotrebne djelatnosti i sl.
I što bi Darjan rekao na koncu napraviti sistematizaciju da radnici nemaju astronomska primanja koja trenutno uživaju
- O'zone
- Globalni moderator
#4604 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Samo da naglasimmrtva kokoš wrote:O'zone wrote: Zar postoje i ljudi koji rade Subotom i Nedjeljom![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sent from maj ofis kompjuter
postoji, sirotinja...![]()
ali da to primjetis moras imat razvijen osjecaj za filantropiju
- sorcerer
#4605 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ajde reci mi sta sam ,da cujem? istina te boli kao i sviju uvijek ,cim se kaze istina admine prizivate ,kopajte i radite za 500 kad ste glupi i nesposobni za bolje i tipkajte po forumima i zalite se na sve oko vas ... to ce vam pravo pomoc u zivotu...Jaguar84 wrote: Pošto jako poštujem ovaj forum i sebe neću ti reći šta si ti,da legnem a?Pa ko ce mi platiti racune,napuniti frizider,registrovati auto,napuniti ga,ko ce mi platiti pivu u kafani,kupiti tene?Mama i tata izgleda i tetka iz austrije......rade ljudi jer moraju to je zivot buraz...nadam se da ce doci vrijeme da ovako ne bude a do tada jbg...
Ps:ima li čistača ovdje na ovoj temi svega se nakotilo u pm
- and
#4606 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
i ja bi za pola poslaničke plate bio poslanik.neću spavati,čitati novine i jesti kifle na sjednicama.obećavammali_balon wrote:Imam D, DE1 i DE kategoriju i nezaposlen sam, ovim putem, neka mi je forumski svijet svjedok, obecavam da su raditi za pola plate sofera busa, samo neka me PRIMEEEEEE.
I necu strajkovati.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#4607 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pet slova :
B A N D A
B A N D A
- Hemera
#4608 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Zbog vanredne situacije u javnom prijevozu na području Kantona Sarajevo, kompanija Centrotrans Eurolines i dalje nastavlja sa prijevozom građana. Kako bi se obezbijedili minimalni uslovi prijevoza kompanija Centrotrans Eurolines će i sutra, u nedjelju 13.01.2013. godine, saobraćati na slijedećim relacijama:
• Dobrinja – Vijećnica, sa polascima u 05:30 sa Dobrinje i 06.00 sa Vijećnice do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
• Hrasnica – Vijećnica, sa polascima u 05:30 do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
• Baščaršija – Sedrenik, sa polascima u 06.00 sati sa Baščaršije do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
• Baščaršija – Vratnik, sa polascima u 06.00 sati sa Baščaršije do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
• Latinska Ćuprija – Jarčedoli, sa polascima u 06.00 sati sa Baščaršije do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
• Latinska Ćuprija – Širokača, sa polascima u 06.00 sati sa Baščaršije do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
• Drvenija – Velešići, sa polascima u 06.00 sati do 22:00 sata sa Drvenije u intervalu od svakih sat vremena.
• Ekonomska škola - Pofalići, sa polascima u 06.00 sati ispred Ekonomske škole do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
• Stup - Vogošća, sa polascima u 06:00 sa Stupa i 08.00 iz Vogošće do 18:00 sati u intervalu od svakih dva sata.
• Stup – Rječica, sa polascima u 06:00 sa Stupa do 16:00 sati u intervalu od svakih dva sata.
Cijena karte na svim gradskim linijama iznosi 1KM
Također, zbog velike gužve u saobraćaju povećan je broj autobusa na pravcu Ilijaš-Vogošća-Sarajevo, na kojima Centrotrans Eurolines ima registrirane redove vožnje. Na ovom pravcu uvedeno je 10 dodatnih autobusa čime je obezbjeđen kontinuirani prijevoz Ilijaša, Vogošće i drugih naseljenih mjesta.
Radi zahtjeva građana uvedena je dodatna linija Tarčin – Ilidža, sa polascima u 06:00 sati iz Tarčina i 08.00 sati sa Ilidže, do 18:00 sati u intervalu od svakih dva sata vremena.
Cijene na ovim linijama ostaju prema važećem cjenovniku.
Tokom održavanja linije Latinska Ćuprija-Širokača, koja je uvedena na zahtjev građana grada Sarajeva, došlo je incidenta kojom prilikom su kamenom razbijena vrata autobusa na pomenutoj liniji, što rukovodstvo i radnike Centrotrans Eurolinesa neće omesti u namjeri da istraju u osiguranju neophodnog minimuma odvijanja javnog gradskog saobraćaja na području Kantona Sarajevo.
Pored navedenih polazaka Centrotrans Eurolines je spreman da u održavanje linija uvede još autobusa, te da pojača broj polazaka na svakoj liniji, a u skladu sa potrebama građana.
• Dobrinja – Vijećnica, sa polascima u 05:30 sa Dobrinje i 06.00 sa Vijećnice do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
• Hrasnica – Vijećnica, sa polascima u 05:30 do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
• Baščaršija – Sedrenik, sa polascima u 06.00 sati sa Baščaršije do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
• Baščaršija – Vratnik, sa polascima u 06.00 sati sa Baščaršije do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
• Latinska Ćuprija – Jarčedoli, sa polascima u 06.00 sati sa Baščaršije do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
• Latinska Ćuprija – Širokača, sa polascima u 06.00 sati sa Baščaršije do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
• Drvenija – Velešići, sa polascima u 06.00 sati do 22:00 sata sa Drvenije u intervalu od svakih sat vremena.
• Ekonomska škola - Pofalići, sa polascima u 06.00 sati ispred Ekonomske škole do 22:00 sata u intervalu od svakih sat vremena.
• Stup - Vogošća, sa polascima u 06:00 sa Stupa i 08.00 iz Vogošće do 18:00 sati u intervalu od svakih dva sata.
• Stup – Rječica, sa polascima u 06:00 sa Stupa do 16:00 sati u intervalu od svakih dva sata.
Cijena karte na svim gradskim linijama iznosi 1KM
Također, zbog velike gužve u saobraćaju povećan je broj autobusa na pravcu Ilijaš-Vogošća-Sarajevo, na kojima Centrotrans Eurolines ima registrirane redove vožnje. Na ovom pravcu uvedeno je 10 dodatnih autobusa čime je obezbjeđen kontinuirani prijevoz Ilijaša, Vogošće i drugih naseljenih mjesta.
Radi zahtjeva građana uvedena je dodatna linija Tarčin – Ilidža, sa polascima u 06:00 sati iz Tarčina i 08.00 sati sa Ilidže, do 18:00 sati u intervalu od svakih dva sata vremena.
Cijene na ovim linijama ostaju prema važećem cjenovniku.
Tokom održavanja linije Latinska Ćuprija-Širokača, koja je uvedena na zahtjev građana grada Sarajeva, došlo je incidenta kojom prilikom su kamenom razbijena vrata autobusa na pomenutoj liniji, što rukovodstvo i radnike Centrotrans Eurolinesa neće omesti u namjeri da istraju u osiguranju neophodnog minimuma odvijanja javnog gradskog saobraćaja na području Kantona Sarajevo.
Pored navedenih polazaka Centrotrans Eurolines je spreman da u održavanje linija uvede još autobusa, te da pojača broj polazaka na svakoj liniji, a u skladu sa potrebama građana.
-
Ja sam korisnik
#4609 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Onda, ovi izmisljaju da je Basic presto placat doprinose, to je pocelo 2008 za vrijeme Himzanijinog direktora Boskaila.
Da je ovo normalna drzava ovi bi vec bili u zatvoru i grad bi funkcioniso normalno. Danas svako govno ima prav povesti strajk. Pardon, spontano okupljanje radnika
. Kaze nismo znali za okupljanje, al smo se dog ukoliko Basic bude imenovan da cemo povuc sva vozila.

Da je ovo normalna drzava ovi bi vec bili u zatvoru i grad bi funkcioniso normalno. Danas svako govno ima prav povesti strajk. Pardon, spontano okupljanje radnika
- O'zone
- Globalni moderator
#4610 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Počet ću da navijam za GrasovceRadnici GRAS-a ostaju u štrajku, Centrotrans i u nedjelju vozi za marku
Radnici GRAS-a koji su stupili u štrajk u petak u poslijepodnevnim satima i noć koja je pred nama će provesti u krugu tog preduzeća i ne odustaju od svojih zahtjeva, kazao nam je Adnan Porča, član Sindikata komunalne privrede Kantona Sarajevo.
Hasan Bašić, zbog čijeg imenovanja za vršioca dužnosti direktora preduzeća su radnici i stupili u štrajk je kazao da se ovdje ne radi o spontanom okupljanju radnika, kako su oni to kazali medijima, već da se radi o organiziranom, dobro isplaniranom štrajku, čime neformalna grupa sindikalista drži 500.000 građana Sarajeva kao taoce te situacije.
GRAS je u petak saobraćao sa 20-ak autobusa u gradu i prema Tarčinu, Ilijašu i Vogošći.
Premijer Kantona sarajevo Suad Zeljković danas je kazao da se mora ispoštovati vladavina prava te da je "sasvim evidentno da nalagodavci dolaze iz nekih drugih centara, a ljudi koji su na sebe preuzeli ulogu egzekutora će odgovarati za sve što je urađeno mimo zakona".
Zeljković je kazao da, ukoliko se do ponedjeljka ujutro ne uspostavi normalno odvijanje javnog gradskog saobraćaja, Vlada će biti primorana da obezbijedi druge prijevoznike. Premijer je kazao da je Centrotrans jedna od opcija, ali i drugi, koji bi mogli biti uvedeni u saobraćaj umjesto GRAS-a.
Iz kompanije Centrotrans Eurolines u subotu navečer je saopćeno da će oni i dalje nastaviti sa prijevozom građana u Kantonu sarajevo. Njihovi autobusi će saobraćati na relaciji Dobrinja-Vijećnica, Hrasnica-Vijećnica,Baščaršija-Sedrenik, Latinska Ćuprija-Jarčedoli, Latinska Ćuprija-Širokača, Drvenija-Velešići, Ekonomska škola-Pofalići, Stup-Vogošća i Stup-Rječica.
Cijena karata u Centrotransovim autobusima je jedna marka. U ovoj kompaniji navode da su spremni uvesti u saobraćaj još autobusa i linija u skladu s potrebama građana.
- Hemera
#4611 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa kriminalac nista drugo ne radi nego laze
-
blesava
#4612 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kad bi bilo moguce, kod nas svaka firma koja je bila u stecaju na kraju je prodana ili zatvorena.O'zone wrote:Ne likvidirati nego restruktuirati otpustiti višak radnika,smanjiti rashode povećati prihode i napraviti uspješniju firmu od ove koja je sadblesava wrote:a zasto bi se jedno preduzece koje je moguce postaviti na noge kako treba i koje je neophodno ovom gradu stavilo u stecaj, pa makar bili ispunjeni svi uvjet za to?
ja ovo necu nikad shvatiti. zasto nesto sto moze da funkcionise staviti u stečaj i na kraju likvidirati? sta imamo od toga?
-
racionalista
#4613 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
hebo majku ako zike turkovic nije nekad radio u grasu. pa kakvi su ovo kriminalciiiiiii
-
tarikBA
#4614 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ma treba centro da radi do 02:00h taman bi bilo 
- drug_profi
#4615 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
@blesava
stecaj KJKP nije likvidacija, nit moze biti, nego je pocetak iznova. Rjesavanje dugova firme kreditima ili nekretninama, Ista osnovna sredstva, samo nova pravila, manji broj zaposlenih, manje plate, pa onda korak po korak, poslovanje na zdravim osnovama.
Izvini ali ti u svakom postu lupas bezveze. Ne znas nista o strajku, niti kako se vodi, ne znas zasto se ovi bune i imaju li pravo na to, tvrdis da su privatnici robovlasnici, mozda dobar dio i jeste, ali isto tako jedan nemali dio i nije jer su svjesni da im biznis pociva na dobrom radniku i da im je on najvazniji kapital.
@sorcerer
tvoji komentari odrazavaju upravo ono sto kazes. nemas posla. nek i nemas. Ako ce taj zamjeniti lamelu za 30 jednako dobro kao ti za 100, neka on radi, a ti sjedi gledaj TV i kukaj kako nema posla.
Ima buraz posla ko hoce da radi, ali ti bi za jednu lamelu da uzmes 3 dobre dnevnice. Kitica ti bracika. Ponasaj se trzisno.
stecaj KJKP nije likvidacija, nit moze biti, nego je pocetak iznova. Rjesavanje dugova firme kreditima ili nekretninama, Ista osnovna sredstva, samo nova pravila, manji broj zaposlenih, manje plate, pa onda korak po korak, poslovanje na zdravim osnovama.
Izvini ali ti u svakom postu lupas bezveze. Ne znas nista o strajku, niti kako se vodi, ne znas zasto se ovi bune i imaju li pravo na to, tvrdis da su privatnici robovlasnici, mozda dobar dio i jeste, ali isto tako jedan nemali dio i nije jer su svjesni da im biznis pociva na dobrom radniku i da im je on najvazniji kapital.
@sorcerer
tvoji komentari odrazavaju upravo ono sto kazes. nemas posla. nek i nemas. Ako ce taj zamjeniti lamelu za 30 jednako dobro kao ti za 100, neka on radi, a ti sjedi gledaj TV i kukaj kako nema posla.
Ima buraz posla ko hoce da radi, ali ti bi za jednu lamelu da uzmes 3 dobre dnevnice. Kitica ti bracika. Ponasaj se trzisno.
- DiplomataSaSela
#4616 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kakav strajk...ocigledna borba za vlast u KS...narocito ovi "revolucionari" danas...nesto kao pokret dosta protiv Semihe...vec vidjeno...
- drug_profi
#4617 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ne bih bas rekao da je to to. Revolucionari su klovnovi cija je podrska kontraproduktivna. nNe bi me cudilo da su bas zato poslani, da ostave ovakav utisak kao sto ti rece.DiplomataSaSela wrote:Kakav strajk...ocigledna borba za vlast u KS...narocito ovi "revolucionari" danas...nesto kao pokret dosta protiv Semihe...vec vidjeno...
- DiplomataSaSela
#4618 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Moguce da si i u pravu...ali ovaj haos je isplaniran i dobro organizovan...podsjeca na one dane borbe protiv Semihe i ondasnje vlasti KS...a crveni se tesko mire sa gubitkom vlasti...sad evo pominju i SDU da ne valja...jadni mi sa svima njima...drugi profil wrote:ne bih bas rekao da je to to. Revolucionari su klovnovi cija je podrska kontraproduktivna. nNe bi me cudilo da su bas zato poslani, da ostave ovakav utisak kao sto ti rece.DiplomataSaSela wrote:Kakav strajk...ocigledna borba za vlast u KS...narocito ovi "revolucionari" danas...nesto kao pokret dosta protiv Semihe...vec vidjeno...
- Edin H.
#4619 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Gras, Gras, Gras, Gras je samo jedan,
A Centrotransa stotinu i sedam
A Centrotransa stotinu i sedam
-
mali_balon
#4620 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nisam htio ali si mi se popeo na neku stvar.sorcerer wrote:ajde reci mi sta sam ,da cujem? istina te boli kao i sviju uvijek ,cim se kaze istina admine prizivate ,kopajte i radite za 500 kad ste glupi i nesposobni za bolje i tipkajte po forumima i zalite se na sve oko vas ... to ce vam pravo pomoc u zivotu...Jaguar84 wrote: Pošto jako poštujem ovaj forum i sebe neću ti reći šta si ti,da legnem a?Pa ko ce mi platiti racune,napuniti frizider,registrovati auto,napuniti ga,ko ce mi platiti pivu u kafani,kupiti tene?Mama i tata izgleda i tetka iz austrije......rade ljudi jer moraju to je zivot buraz...nadam se da ce doci vrijeme da ovako ne bude a do tada jbg...
Ps:ima li čistača ovdje na ovoj temi svega se nakotilo u pm
zelim ti da svom djetetu kazes sine nema tata para da ti kupi cokoladu.
Lako je tudjim kurcem gloginje maltit, vidi se da si balavac koji je na kazanu kod babe i matere.
- sorcerer
#4621 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
neka takav radi tebi za 30 maraka jer si smetljar kao i on .tebi cundara a ne kiticadrugi profil wrote:
@sorcerer
gdje sam ja kukao? ja samo kazem da necu da radim posao koji vrijedi 100 za 30 maraka .naravno da cu lezat ,nece me zajebavat skaki papak.takve odmah otjeram gdje im je mjesto .imam posla i imacu uvijek ,jer ne radim klosarima i smecarima koji kukaju i sve im je skupo ,koji imaju platu 500 a trose mjesecno milju jer su u minusu na kartici,pa su otvorili jos jednu karticu da se vade..kupili su audija 6 tdi sve i crveno jer komsija ima istog ,pa da budu u trendu ,a kuci jedu kifle s pavlakom i kupus na vodi. naravno da im je skupo kad im sta rikne na autu ,pa onda traze svakakve smecare da im to urade za 30 maraka.kad im ode plivajuci zamajac vare ga co2 aparatima jer treba milju izvalit i kad vide da to ne moze onda ga nalickaju i na pik-u prodaju moze zamjena ,pa dobiju jos gore govno i tako ukrug...70% drzave tako zivi jer se protezu kolko nisu dugi .drugi tip su ovi sto rade nesto za sta su manje kvalifikovani jer kao nema posla...ma gle kurca ...posla ima ,ako znas radit uvijek,ako ne znas onda budes konobar,nadas se da ti uplacuju doprinose ,pa onda otkrijes da ne placaju pa nastaje kuknjava po forumu da si fakultetski obrazovan a radis na losem radnom mjestu...drzava kriva....
-
blesava
#4622 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
drugi profil wrote:@blesava
@sorcerer
znam ja vrlo dobro i sta je strak i sta je stecaj i sta likvidacija, ali praksa u ovoj drzavi nam govori da sve i jedan drzavna firma koja je dosla do stecaja, a doveli su je do toga postavljajuci kretene za direktore, je i propala na kraju ili bila prodana za veoma male pare.
ok, mozda ne znam sto oni strajkuju, kako got, mislim da je u svakom slucaju vlast kriva sto je to dopustila, vlast je kriva sto je u ovoj drzavi mnogo vise gladnih i zednih nego onih koji to nisu, vlast je kriva sto se toliko djece skoluje pa onda svoje najljepse godine trate na birou, koji isto tako nemam nikakvu funkciju osim da se necije guzice uhljebe, sto toliko pasa bolesnih lutalica hoda po gradu i napadaju djecu i ljude, i td i td.
za ovu situaciju u drzavi nije jadan narod kriv, niti su to radnici, ni neradnici, nego vlast.
sve moguce segmente zivota u ovoj drzavi pokusavaju da zatruju, da naruse ono sto je stoljecima funkcionisalo, eto od tog bizarnog prolema lutalica koji se tako lako i brzo moze rijesiti, ali oni to ne zele. Jer zele da upropaste ovu drzavu, zele da postanemo bijeda i da nas prodaju kao sto su prodali i sve sto valja u ovoj drzavi.
juce psi lutalice, pa ubijanje i napadi na javnim mjestima na koje se gleda kao na nesto sasvim normalno, danas je to nedostatak javnog prevoza, sta ce to sutra biti? uskratit ce nam proizvodnju hljeba mozda?
-
Johnny_x
#4623 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I mi bi da živimo ko grasovci.
- sorcerer
#4624 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
glupane otvoris moj profil i pise ti koliko imam godina ,a to sto zelis nece se nikad desiti jer ja to necu dopustiti..ja imam para i imacu uvijek jer sam osvijesten i rizikovao sam i profitirao ....ne mogu bit na kazanu kod penzionera sigurno....idi vozaj za 500 sa svojim kategorijama ,i nemoj strajkovat ,ostani nam aktivan na forumumali_balon wrote: Nisam htio ali si mi se popeo na neku stvar.
zelim ti da svom djetetu kazes sine nema tata para da ti kupi cokoladu.
Lako je tudjim kurcem gloginje maltit, vidi se da si balavac koji je na kazanu kod babe i matere.
Last edited by sorcerer on 12/01/2013 20:33, edited 1 time in total.
- sorcerer
#4625 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nesto si pomijesao garant idi u wc umij se ... kako si ovih dana? kasljul ti kokoske? veslajul ti golubovi?Jaguar84 wrote: Gdje si procitao da se zalim?Boli mene nesto drugo a ne istina,rekao sam da ne provociras frajera jer nije fino reci nekome da je smecar mozda je panje gladan!Ti jebi ga idi mami,tati,tetki nek ti daju za ćuninga i laganini ili dilaj vutru i hors jer druge varijante nema kod tebe očigledno čim ležiš a imaš net,komp,auto itd......i ne neću ti reći šta misliš ,mame ti da se ovako kao ono provociramo i to?