SDA-All about

Post Reply
Hodidid

#4601 Re: SDA-All about

Post by Hodidid »

Sta se onaj Ahmetovic usplahirio onako na konferenciji za stampu? Haman pa zaplaka covjek.
bogumila

#4602 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

zato sto se zlatko dokazano neodgovorno ponasa prema drzavi.
pa sto ne reci, i zato sto ce vjerovatno fahro biti ministar sigurnosti. mene jeza podidje kad pomislim na to. koga ne podidje, taj nije dobar u glavi.
volta dzontra

#4603 Re: SDA-All about

Post by volta dzontra »

plain vanilla wrote:
bogumila wrote:
plain vanilla wrote:eno ga, opet Treci :D
nijedan sda glasac ne bi nista volio vise nego da nista od ovog ne bude tacno, a ponajmanje treci entitet i dobro je vise sa imputiranjem "treceg" sda-u. sdp je to POTPISAO, a sda nikad nije htjela o tome ni razgovarati. to je barem cinjenica. sta sad, ne smije se to ni spominjati, da ne bi sdp lose izlgedao? WTF??????
gdje je potpisao, gdje je taj Treci?
de ba
I onda kukaju kako im je. Benigni sporazum o izboru u DN koji doduse sadasnju poziciju Hrvata poboljsava 5% SDA iskoristi u predizborne svrhe i nazove trecim entitetom.
Taj isti sporazum je godinama ponudjen od strane SDA prema HDZ ali eto kao SDP nije dao....
I sad ih SDA brani od treceg entiteta kao sto ih je SDP branio od Pruda a Haris od Aprilskog paketa....
Pa sta je rjesenje....rat, rahat patnja, patriotski front na celu s Komsicem....

Pa evo imate sve 3 u 1. Komsic pravi patriotski front, rahat patnja je trajno stanje a i rat nije neizgledan nakon sto socijalna bomba eksplodira spustanjem kapaciteta proracuna politickim divljanjem bez vlasti 4 godine....
Za i Protiv

#4604 Re: SDA-All about

Post by Za i Protiv »

bogumila wrote:zato sto se zlatko dokazano neodgovorno ponasa prema drzavi.
pa sto ne reci, i zato sto ce vjerovatno fahro biti ministar sigurnosti. mene jeza podidje kad pomislim na to. koga ne podidje, taj nije dobar u glavi.
Pa neka bude!
Ono sto boli SDA je to sto je taj isti Fahro izasao iz VASE kuhinje! SDA ga je stvorila, SDA mu je sve dala!
Eh sada, zato ja i razumijem zasto se SDA i boji istog jer on ima vjerovatno mnogo informacija potkrepljenih cinjenicama i dokazima protiv SDA, njihovih lopovluka svih ovih godina! Jos kad to Fahro sa pozicije ministra sigurnosti pocne iznositi, gdje ce biti kraj SDA i njenim lopovima :D

E tu je kljuc problema koji ima SDA i zasto se toliko bori za fotolje, odnosno da Fahro ne dodje na mjeso ministra.

Inace bi SDA mirne duse mogla se povuci, i poderati na sljedecim izborima, ali nesto drugo je u pitanju... valja poceti polagati racune :dance:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4605 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

Za i Protiv wrote:Pa neka bude!
Ono sto boli SDA je to sto je taj isti Fahro izasao iz VASE kuhinje! SDA ga je stvorila, SDA mu je sve dala!
Eh sada, zato ja i razumijem zasto se SDA i boji istog jer on ima vjerovatno mnogo informacija potkrepljenih cinjenicama i dokazima protiv SDA, njihovih lopovluka svih ovih godina! Jos kad to Fahro sa pozicije ministra sigurnosti pocne iznositi, gdje ce biti kraj SDA i njenim lopovima :D
Čula sam da će sad Bećirević u tu kuhinju. Kao odbačeni izbačenim :D A i imidž mladog jastreba mu se uklapa u SDA mladež :D
Hodidid

#4606 Re: SDA-All about

Post by Hodidid »

bogumila wrote:zato sto se zlatko dokazano neodgovorno ponasa prema drzavi.

Uf dobro je.Ja se bio prepao da je covjeku ne daj boze zao izgubljenog polozaja, ministarske plate i fotelje.
Za i Protiv

#4607 Re: SDA-All about

Post by Za i Protiv »

KatarinaKosaca wrote:
Za i Protiv wrote:Pa neka bude!
Čula sam da će sad Bećirević u tu kuhinju. Kao odbačeni izbačenim :D A i imidž mladog jastreba mu se uklapa u SDA mladež :D
:thumbup:
volta dzontra

#4608 Re: SDA-All about

Post by volta dzontra »

Situacija u sljedece dvije godine ce biti gora nego sad. Da se SDA povuce u opoziciju i udari na bubnjeve dvije stvari:

1. "prodajete drzavu Dodiku i Covicu pravite entitet" - dokazi nepotrebni. Treba napraviti emisiju u stilu 60 minuta i samo tamburati ekskluzivno i pokazivati neke papire isarane markerima.

2. Narod nema hljeba da jede, socijala, nezaposleni, malo borci na ulicu a ministar taj i taj kupio pasata i to turbodizela bla bla bla.

Sta bi se dogodilo? Poderali bi na izborina 2014. Znamo da odreda nisu golaci i da se moze dvije godine ziviti i od steka.
Ako moze HDZ mogu i oni duplo dulje?

Zasto im gori? Pa Zlatko iz ovog ljubakanja s Dodikom ne moze izvuci nista
Ja bi na njihovom mjestu u opoziciju i siljio situaciju da na izborima otkinu 390. 000 glasova ko iz p....
Alfons Kauders

#4609 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

volta dzontra wrote:Situacija u sljedece dvije godine ce biti gora nego sad. Da se SDA povuce u opoziciju i udari na bubnjeve dvije stvari:

1. "prodajete drzavu Dodiku i Covicu pravite entitet" - dokazi nepotrebni. Treba napraviti emisiju u stilu 60 minuta i samo tamburati ekskluzivno i pokazivati neke papire isarane markerima.

2. Narod nema hljeba da jede, socijala, nezaposleni, malo borci na ulicu a ministar taj i taj kupio pasata i to turbodizela bla bla bla.

Sta bi se dogodilo? Poderali bi na izborina 2014. Znamo da odreda nisu golaci i da se moze dvije godine ziviti i od steka.

Ja bi na njihovom mjestu u opoziciju i siljio situaciju da na izborima otkinu 390. 000 glasova ko iz p....
Slazem se - dugorocno samo mogu izaci jaci iz ovog, izgraditi strahota kampanju i opuhati SDP na sljedecim izborima.

Stvarno mi nije jasno zasto toliko pizde, ovo nije moglo ispasti bolje za njih
Bosnjak333

#4610 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

volta dzontra wrote:Situacija u sljedece dvije godine ce biti gora nego sad. Da se SDA povuce u opoziciju i udari na bubnjeve dvije stvari:

SDA je u dobroj poziciji,sada je do njih.Mogu da nastave borbu za fotelje sto je u narodu negativna pojava,ili da odu u opoziciju i udare po SDP-u,a tu stvarno imaju mnogo materijala.Ako bi na opcim izborima 2014. odradili dobru kampanju kao sto su odradili na nedavno odrzavnim lokalnim,pobijedili bi ubjedljivo i poslali SDP na smece historije...
Harry Tuttle

#4611 Re: SDA-All about

Post by Harry Tuttle »

ako do 2014 ista ostane od SDA :lol:
Co0l

#4612 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Alfons Kauders wrote:

Slazem se - dugorocno samo mogu izaci jaci iz ovog, izgraditi strahota kampanju i opuhati SDP na sljedecim izborima.

Pizde radi dramskog efekta,ubjedljivije je i vece zrtve ispadaju nego da bespogovorno odstupe :)
Alfons Kauders

#4613 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Co0l wrote:
Alfons Kauders wrote:

Pizde radi dramskog efekta,ubjedljivije je i vece zrtve ispadaju nego da bespogovorno odstupe :)
Ne lici mi to na SDA, junacku snagu Bosne koja je odbranila zemlju... Iz Turske, Zagreba, Malezije, Minhena, Ljubljane...
Co0l

#4614 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Alfons Kauders wrote: Ne lici mi to na SDA, junacku snagu Bosne koja je odbranila zemlju... Iz Turske, Zagreba, Malezije, Minhena, Ljubljane...
Ma oproban recept,frisko testiran na lokalnim izborima.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4615 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Ne bih se bas slozio da je panika na icima iskljucivo zbog gubitka njihovih fotelja u vlasti. Ima tu i panike sto znaju da ce u te fotelje doci slicni njima, po beskrupuloznosti, koji su spremni da opale po SDA iz svih oruzija..a to su ovi iz SBBBiH.

A nije bas da vecina iz vrha SDA nema "oraha u dzepovima", tako da ce fahrovci & CO. imati itekako sta da prozivaju i kakve dokumente i transkripte da prezentiraju javnosti.

A dvije godine i nije bas malo. U sekundi se gubi i dobija naklonost 100 000 glasaca, za i protiv.
Vidjet cemo sta ce se desavati kada SDA i zvanicno sjase sa vlasti, a ovi drugi preuzmu njihova mjesta i poluge odlucivanja.
vatrogasac

#4616 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

Bosnjak333 wrote: SDA je u dobroj poziciji,sada je do njih.Mogu da nastave borbu za fotelje sto je u narodu negativna pojava,ili da odu u opoziciju i udare po SDP-u,a tu stvarno imaju mnogo materijala.Ako bi na opcim izborima 2014. odradili dobru kampanju kao sto su odradili na nedavno odrzavnim lokalnim,pobijedili bi ubjedljivo i poslali SDP na smece historije...
To i ja slično rekoh par stranica prije da će 'Tihićev tim' iz perspektive opozicije na državnom i entitetskom nivou naplatiti ovo izbacivanje kroz dvije godine. Kakva kokuzna vremena dolaze ne treba im nikakva kampanja. E, jedino ako prodaju nešto od ovoga što je ostalo pa začepe te rupe kao što je to Mile radio.
Alfons Kauders

#4617 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Co0l wrote:
Alfons Kauders wrote: Ne lici mi to na SDA, junacku snagu Bosne koja je odbranila zemlju... Iz Turske, Zagreba, Malezije, Minhena, Ljubljane...
Ma oproban recept,frisko testiran na lokalnim izborima.
I prije toga dotjeran do savrsenstva od strane SBiH i Lepog, koja je uvijek bila na vlasti i uvijek godinu pred izbore pocinjala glumiti opoziciju.
Za i Protiv

#4618 Re: SDA-All about

Post by Za i Protiv »

-LIBERO- wrote:Ne bih se bas slozio da je panika na icima iskljucivo zbog gubitka njihovih fotelja u vlasti. Ima tu i panike sto znaju da ce u te fotelje doci slicni njima, po beskrupuloznosti, koji su spremni da opale po SDA iz svih oruzija..a to su ovi iz SBBBiH.

A nije bas da vecina iz vrha SDA nema "oraha u dzepovima", tako da ce fahrovci & CO. imati itekako sta da prozivaju i kakve dokumente i transkripte da prezentiraju javnosti.

A dvije godine i nije bas malo. U sekundi se gubi i dobija naklonost 100 000 glasaca, za i protiv.
Vidjet cemo sta ce se desavati kada SDA i zvanicno sjase sa vlasti, a ovi drugi preuzmu njihova mjesta i poluge odlucivanja.
Ranije sam nesto slicno napisao. Nema racionalnijeg objasnjenja od ovoga. :thumbup:
Bosnjak333

#4619 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

vatrogasac wrote:
Bosnjak333 wrote: SDA je u dobroj poziciji,sada je do njih.Mogu da nastave borbu za fotelje sto je u narodu negativna pojava,ili da odu u opoziciju i udare po SDP-u,a tu stvarno imaju mnogo materijala.Ako bi na opcim izborima 2014. odradili dobru kampanju kao sto su odradili na nedavno odrzavnim lokalnim,pobijedili bi ubjedljivo i poslali SDP na smece historije...
To i ja slično rekoh par stranica prije da će 'Tihićev tim' iz perspektive opozicije na državnom i entitetskom nivou naplatiti ovo izbacivanje kroz dvije godine. Kakva kokuzna vremena dolaze ne treba im nikakva kampanja. E, jedino ako prodaju nešto od ovoga što je ostalo pa začepe te rupe kao što je to Mile radio.
Sve mi se cini da tako nece uraditi.Ici ce na ministarske pozicije,iako ce im to samo nastetiti,ali sta se moze kad Tihic gura svoje...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4620 Re: SDA-All about

Post by plain vanilla »

Bosnjak333 wrote:
bogumila wrote:sporazum hdz-sdp-sbb zbog kojeg je komsic otisao. kako ne kontate.
Uskoro treci entitet,za vise informacije obratite se Lagumdziji...
:mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4621 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

tačno Libero jedino zbog čega me raduje Fahro kao ministar sigurnosti...će da ih podere ko zvečku :D
bogumila

#4622 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

bice sutra u avazu sta je nadjeno na sadikovom laptopu :lol:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#4623 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

plain vanilla wrote:
Bosnjak333 wrote:
bogumila wrote:sporazum hdz-sdp-sbb zbog kojeg je komsic otisao. kako ne kontate.
Uskoro treci entitet,za vise informacije obratite se Lagumdziji...
:mrgreen:

Normalno da će biti trećeg,sada kada nema Sulje,Sadika,Fuada i ostalih zlatnih ljiljana u državnoj
vlasti da to spriječe. :oops:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4624 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

JoseMujica wrote:tačno Libero jedino zbog čega me raduje Fahro kao ministar sigurnosti...će da ih podere ko zvečku :D
Svjesni su i oni toga, zato je ovolika borba za fotelje i bila. Onaj strah u ocima i istupima jucer se ne moze odglumiti ;-)

Ne podrzavam osvetnistvo samo radi osvete, ali nisam bas siguran da ce Fahro biti blagonaklon prema SDA kadrovima i privatizaciji. Opasne dvije godine su pred nama. Nebi me cak zacudilo da bude i politickih atentata i slicnih radikalnih stvari. Velike su pare u pitanju, a brutalnost je obostrana.

Show tek treba da pocne ;-)
Shahab

#4625 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

JoseMujica wrote:tačno Libero jedino zbog čega me raduje Fahro kao ministar sigurnosti...će da ih podere ko zvečku :D
Očigledno ne znaš kako funkcioniše operativni policijski rad...ministar sigurnosti je potpuno nebitan faktor, istragama upravljaju komesari i direktori policijskih agencija. SDP i SBB su pokušali da prije akcije Lutka i Boss uspostave političku kontrolu nad imenovanjem direktora policijskih agencija...Sumnjam da će Radončić dobiti zeleno svijetlo SIPA za imenovanje na poziciju ministra sigurnosti...
Post Reply