Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
annoy

#4601 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

AleksoMKD wrote:
Slazem se apsolutno.
Ali dosad su i Baristan i Jorah trebali da joj odrze jedno informativno predavanje o pokojnoj joj familiji jos kada je spomenula "Usurpers dogs" prvi puta.

"Kalisi draga, cale ti je bio takva dilineja i psihopata koji je rostiljao ljude da je tvoj brat Viseris u odnosu na njega bio stalozena i mirna bubica"

Mozda ce Tirion to da joj saopsti.
Da. Ona valjda misli da su se ljudi pobunili protiv njenog ćaće iz hira i da je Robert došao na tron zato jer je eto to htio.
Ni ne zna da joj je bolje bez tatice jer da je tatica živ vjerojatno bi ju seksualno zlostavljao kao i njenu mater, dok nekog usput spaljuje živog.
Makar je nepravda svakako počinjena prilikom preuzimanja vlasti, nije trebalo poubijati sve Targaryene i njihovu djecu, ima ona razloga da bude željna osvete ali ona ne zna prave razloge nego se nabrijava na gluposti.

A sad zašto joj to još nitko nije rekao...vjerujem da nije lako princezi skinuti ružičaste naočale. Kakva je luda, pustit će zmaja na osobu koja joj pokuša to reć, zbog klevete :D ja mislim da će ona prolupati kasnije kao i tatica
AleksoMKD

#4602 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

annoy wrote: Da. Ona valjda misli da su se ljudi pobunili protiv njenog ćaće iz hira i da je Robert došao na tron zato jer je eto to htio.
Ni ne zna da joj je bolje bez tatice jer da je tatica živ vjerojatno bi ju seksualno zlostavljao kao i njenu mater, dok nekog usput spaljuje živog.
Makar je nepravda svakako počinjena prilikom preuzimanja vlasti, nije trebalo poubijati sve Targaryene i njihovu djecu, ima ona razloga da bude željna osvete ali ona ne zna prave razloge nego se nabrijava na gluposti.
Tywin Lanister je naredio smrt djece, ako se ne varam Stark je bio protiv toga i zeleo je kazniti pocinioce (glava ili zid) ali to joj je trebao Jorah saopstiti (kad ne bio ljut na Starka jer ga je uvatio kako krsi zakon prodavajuci ljude u ropstvo). Sto se tice caleta tu Baristan treba da uskoci ko savetnik.
annoy wrote: A sad zašto joj to još nitko nije rekao...vjerujem da nije lako princezi skinuti ružičaste naočale. Kakva je luda, pustit će zmaja na osobu koja joj pokuša to reć, zbog klevete :D ja mislim da će ona prolupati kasnije kao i tatica
To se i meni cini, da ce na kraju ona postati losa.
Sarcom

#4603 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Sarcom »

Zar Tyrion i Varys nisu krenuli prema mjestu gdje ide Arya?
Tito_i_Partija

#4604 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Na isti kontinent, ali daleko od istog mjesta.
Sarcom

#4605 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Sarcom »

Tito_i_Partija wrote:Na isti kontinent, ali daleko od istog mjesta.
Vrijeme je da ponovo pregledam zadnju sezonu :)
annoy

#4606 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

AleksoMKD wrote:
Tywin Lanister je naredio smrt djece, ako se ne varam Stark je bio protiv toga i zeleo je kazniti pocinioce (glava ili zid) ali to joj je trebao Jorah saopstiti (kad ne bio ljut na Starka jer ga je uvatio kako krsi zakon prodavajuci ljude u ropstvo). Sto se tice caleta tu Baristan treba da uskoci ko savetnik.
Da, Tywin je odgovoran za ubojstva Targaryen djece, na što je naš časni i moralni Ned popizdio, jer nije moralno ubijati nevinu djecu, ali opet, koliko takvo preuzimanje vlasti uopće može biti "moralno"? Naravno da ću ja iz ove pozicije reći da ih je trebalo ostaviti na životu, ali za novu vlast je postojanje potomaka bivšeg kralja značilo gotovo sigurnu mogućnost njihove pobune u budućnosti.
Može se balavica pjeniti koliko hoće, ali licemjerna je do bola, danas imaš vlast, sutra možda nemaš, u takvom društvu pučevi su normalna stvar, Robert i ekipa su barem imali opravdan razloga za svrgnut njenog ćaću, dok su njezini preci Targaryeni došli u Westeros i ni pet ni šest nego nasilno preuzeli vlast u čitavom kontinentu bez ikakvog "prava", i pritom usmrtili tisuće ljudi. Vrijeme Targaryena u Westerosu je prošlo i nadam se da će tako i ostati.
Ona ima gene svog ludog ćaće i balava je i neiskusna i ne želim ju vidjeti ni blizu trona, i ima svakako potencijala da postane psiho. Ako se kaže da, kad se rodi Targaryen, bogovi bace novčić, i da će dijete biti ili luđak ili genijalac, ovisno kako novčić padne, mislim da će ona prije skrenuti u ludilo jer se nikakvom genijalnošću nije iskazala :D
wickerman

#4607 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by wickerman »

AleksoMKD wrote:
annoy wrote: Da. Ona valjda misli da su se ljudi pobunili protiv njenog ćaće iz hira i da je Robert došao na tron zato jer je eto to htio.
annoy wrote: A sad zašto joj to još nitko nije rekao...vjerujem da nije lako princezi skinuti ružičaste naočale. Kakva je luda, pustit će zmaja na osobu koja joj pokuša to reć, zbog klevete :D ja mislim da će ona prolupati kasnije kao i tatica
Mislim da je u ranijim sezonama(mozda I ili II) bilo pokusaja, ko ona zeli da joj Jorah kaze sve i dobro i lose, a ovaj ko ma hajde ne sekiraj se. :D tako da mislim da ne zna tacno, ali je svjesna da tunecega ima.
wickerman

#4608 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by wickerman »

wickerman wrote:
AleksoMKD wrote:
Mislim da je u ranijim sezonama(mozda I ili II) bilo pokusaja, ko ona zeli da joj Jorah kaze sve i dobro i lose, a ovaj ko ma hajde ne sekiraj se. :D tako da mislim da ne zna tacno, ali je svjesna da tunecega ima.
Edit: Mozda kad se Selmy tek pojavi.
AleksoMKD

#4609 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

annoy wrote: Da, Tywin je odgovoran za ubojstva Targaryen djece, na što je naš časni i moralni Ned popizdio, jer nije moralno ubijati nevinu djecu, ali opet, koliko takvo preuzimanje vlasti uopće može biti "moralno"? Naravno da ću ja iz ove pozicije reći da ih je trebalo ostaviti na životu, ali za novu vlast je postojanje potomaka bivšeg kralja značilo gotovo sigurnu mogućnost njihove pobune u budućnosti.
Može se balavica pjeniti koliko hoće, ali licemjerna je do bola, danas imaš vlast, sutra možda nemaš, u takvom društvu pučevi su normalna stvar, Robert i ekipa su barem imali opravdan razloga za svrgnut njenog ćaću, dok su njezini preci Targaryeni došli u Westeros i ni pet ni šest nego nasilno preuzeli vlast u čitavom kontinentu bez ikakvog "prava", i pritom usmrtili tisuće ljudi. Vrijeme Targaryena u Westerosu je prošlo i nadam se da će tako i ostati.
Ona ima gene svog ludog ćaće i balava je i neiskusna i ne želim ju vidjeti ni blizu trona, i ima svakako potencijala da postane psiho. Ako se kaže da, kad se rodi Targaryen, bogovi bace novčić, i da će dijete biti ili luđak ili genijalac, ovisno kako novčić padne, mislim da će ona prije skrenuti u ludilo jer se nikakvom genijalnošću nije iskazala :D
Robert (pa i Stanis) je 1/4 Targarijen po babi sa oceve strane ako se ne varam.
A za djecu ko zna, Ned bi ih valjda uzeo ko sticenike pa kad porastu princeze udat za nekog lojalnog (recimo legitimnog Robertovog sina ili cak i Nedovog) a princeve u vjeru, nek budu popovi novih 7 bogova ili tako nesto. Mozda maesteri jer i oni ne mogu da se zene.

A sto se tice House Targarijen ja sam razocaran totalno, za 300 godina (od kojih su 200 imali zmajove) nisu uspeli da stvore Empire of Westeros i da budu glavno mudo na planeti (Amerika fakticki jer Westerosani zajedno imaju vise para i vojske nego bilo ko drugi) vec su se tukli izmedju sebe.
wickerman wrote: Mislim da je u ranijim sezonama(mozda I ili II) bilo pokusaja, ko ona zeli da joj Jorah kaze sve i dobro i lose, a ovaj ko ma hajde ne sekiraj se. :D tako da mislim da ne zna tacno, ali je svjesna da tunecega ima.
Znam da u knjizi ima nekih nagovestaja od strane Baristana (i njoj pomalo postaje jasno) ali ne secam se u seriji.
Tito_i_Partija

#4610 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

AleksoMKD wrote:
A sto se tice House Targarijen ja sam razocaran totalno, za 300 godina (od kojih su 200 imali zmajove) nisu uspeli da stvore Empire of Westeros i da budu glavno mudo na planeti (Amerika fakticki jer Westerosani zajedno imaju vise para i vojske nego bilo ko drugi) vec su se tukli izmedju sebe.
Heh, pa nisu cak uspjeli ni Dorne da osvoje. Nakon sto su osvojili gotov citav Westeros, Aegon i njegove dvije sestre-supruge dosli sa zmajevima u pustinju da zavrse pos'o...i doooobro popusili. Na kraju se povukli i sklopili primirje. :D

Zato moto Dorne-a i jeste: "Unbowed, Unbent, Unbroken." :wink:
AleksoMKD

#4611 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Tito_i_Partija wrote: Heh, pa nisu cak uspjeli ni Dorne da osvoje. Nakon sto su osvojili gotov citav Westeros, Aegon i njegove dvije sestre-supruge dosli sa zmajevima u pustinju da zavrse pos'o...i doooobro popusili. Na kraju se povukli i sklopili primirje. :D

Zato moto Dorne-a i jeste: "Unbowed, Unbent, Unbroken." :wink:
I jednog zmaja im ubise Makedonci.
Doduse posle su spalili prilicno gradova i zamkova te imali "okupaciju" koja nije dugo trajala da bi na kraju Dorne preko braka usao u 7 kraljevstva. Ali posle toga stvarno ko da su nasi politicari su se ponasali.
Posle toga su mogli krenuti u izgradnju imperije, govna incestuozna.

Inace interesantno je da po onoj knjizi World of Ice and Fire kraljevstvo Severa jedino koje nije izgubilo ni jednog vojnika u Targarijenskom osvajanju jer su na Tridentu mirno prihvatili nove vladare i u zeljeznom tronu nema ni jednog maca sa Severa.
annoy

#4612 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

AleksoMKD wrote:
Inace interesantno je da po onoj knjizi World of Ice and Fire kraljevstvo Severa jedino koje nije izgubilo ni jednog vojnika u Targarijenskom osvajanju jer su na Tridentu mirno prihvatili nove vladare i u zeljeznom tronu nema ni jednog maca sa Severa.
Nisam znala za ovaj detalj s mačevima u tronu, baš zanimljivo :) trebala bi pročitati tu knjigu.
Taj što je predao Sjever, njega zovu The king who knelt, ako se dobro sjećam. Znam da je Stark ali sam zaboravila ime, tko bi ih sve popamtio.
AleksoMKD

#4613 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

annoy wrote: Nisam znala za ovaj detalj s mačevima u tronu, baš zanimljivo :) trebala bi pročitati tu knjigu.
Taj što je predao Sjever, njega zovu The king who knelt, ako se dobro sjećam. Znam da je Stark ali sam zaboravila ime, tko bi ih sve popamtio.
Thorren Stark.

Doduse Sever je toliko velik i relatovno izoliran sto su Starkovi vladali njime skoro pa ko nezavisni, iako su bili verni Targarijenima (podrzali su ih za vreme gradjanskog rata protiv Blackfire-a) i tek je ludoscu Ludog Kralja tome dosao kraj.
skafiskafsnjak

#4614 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by skafiskafsnjak »

Pa znate onu scenu u 4. sezoni kada onaj Bolton Ramseyu objasnjava koliki je sjever... naprijed 70milja, desno 300 milja i lijevo 200

A vi sto ste knjige procitali, zacepite ! Bez spojlera
shmizlica

#4615 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by shmizlica »

čuj začepite :roll: :cry: :mrgreen:
Mali_Vuk

#4616 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

šat d fak ap :D
skafiskafsnjak

#4617 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by skafiskafsnjak »

Pa jebiga, otvorite temu GOT knjige pa pricajte
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4618 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

čitao sam rivju prve epizode na winteriscoming
uzjebali se zbog smrti lafgo nekog bitnog lika
meni nebitan :lol:
vec vidim da ce biti smor epizoda
cercei ima flesbekove :lol:
nova ljubqavna prica s nekim meni nepoznatim likovima :mrgreen:
pogreb jedan
sudjenje :run:
skafiskafsnjak

#4619 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by skafiskafsnjak »

Nisam ni procitao :D

Black swan, smrad si :D
karanana

#4620 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

Izgleda da ce biti pokolj u ovoj sezoni
AleksoMKD

#4621 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

http://www.kdramastars.com/articles/790 ... e-date.htm

Izgleda da ce ova nova sezona da izspojlerise knjigu Winds of Winter koju bucko jos nije izdao ali kao fol hoce do kraja godine.
Tito_i_Partija

#4622 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

To je sasvim u redu, imajuci u vidu da serija vec nekako ide svojim tokom.
AleksoMKD

#4623 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Slazem se druze precednice, ja volim i knjige i seriju i ne smetaju mi ni razlike izmedju njih ni spojlanje.
annoy

#4624 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

AleksoMKD wrote:http://www.kdramastars.com/articles/790 ... e-date.htm

Izgleda da ce ova nova sezona da izspojlerise knjigu Winds of Winter koju bucko jos nije izdao ali kao fol hoce do kraja godine.
Ne znam dal da uopće gledam ovu sezonu ili ne...ne sviđa mi se a nije ni počelo
Debelom ne vjerujem ništa dok ne vidim gotovu knjgu
Tito_i_Partija

#4625 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Velahavle. Ti pocela pricat' k'o Bleki. :-)
Post Reply