Sjecam se kada im zapalise amabasadu u Beogradu, kako se samo ovdje navijalo da im Ameri hebu majku na kvadratsinuhe wrote:U pravu si. Ali to je zato sto smo jadni. Najgore je kad se stranci bave tobom.detroit-mercy wrote:Pa ne znam sto onda onim Amerima sto poginuse na Igmanu nosimo cvijece i obiljezavamo godisnjicu stradanja i za njih vjerovatno niko ne kaze ko im je kriv od maca su stradaliChisum wrote:Ovaj nesretnik je kolateralna steta sopstvene politike... kao i svi njemu slicni po Iraku, Avganistanu itd...
Ali, gledajuci dugorocno, igrajuci shaha sa sudbinama naroda i zemalja, ovakve su im se zrtve isplatile... izmuzli su vec pola planete. (Za Amere me zaista zaboli kurac, sta god i gdje god da im se desi... To je sila, to su osvajaci, imperijalisti modernoga doba cija je svaka zrtva dobro naplacena krvlju, naftom, zlatom, sudbinom drugih, pa kao takvi niti traze, niti ih zaboli racku za neciji sentiment, pa mi zvuci pateticno i smijesno da ih "oplakujem", o bilo cemu da se radilo...)
Sto se ovih majmuna tice, Amerika dobro zna (kao sto je znala i Engleska, a i ostali meshetari koji od ovih Arapa rade sta im je kurcu cejf...), da nema boljeg recepta za unistiti zemlju, ma kako jaka ona do tada bila, nego joj ubaciti ove priglupe, polupismene islamiste koji zive u srednjem vijeku, ratuju protiv crtanih likova, filmova, i gaziranih sokova i, kao po pravilu, na svakih 5 istinskih neprijatelja pobiju 500 svojih civila, po raznim dzamijama, pijacama i ulicama.
Talibanizacija je ubitacnija i od atomske bombe... A sto se americkih zrtava tice... oni sami odavno racunaju sa tim. Sta vise - konstantno su u plusu kada se uzme s kakvim primitivnim i izgubljenim svijetom imaju posla..
Mogu zamisliti da Obama danas dodje u posjetu BiH da podeblja da u BiH ne smije niko da dira cijelo Rajvosa bi izaslo da mu pljesce.
Pa hebote, Mevlid malo zarafala oko ambasade pa mu se svi redom ovdje majke prisjetise ali kada se rafala u drugim zemljama onda je u redu.
LIBIJA
-
detroit-mercy
#4601 Re: Ubiše ambasadora
-
detroit-mercy
#4602 Re: Ubiše ambasadora
Je si li pljeskao kada su palili ambasadu u Beogradu ili si govorio da im se sada hoce Ameri majke najebathrastov zizak wrote:Mevlida su i stvorili obavještajci (Ne mislim doslovno njega, nego njegovu bratiju na Balkanu). Nije ga valjda Milošević stvorio
- Challenger__
#4603 Re: Ubiše ambasadora
Hillari, jesi li to ti?It_is_a_Leclerc wrote:Zabavan pokušaj.
I slijepac vidi da je Iran u cijelu priču umiješan do guše, u pokušajima da ubrza izvjesnu i nezaustavljivu kulminaciju rata sa Izraelom, čemu se SAD oštro protive, barem dok se ne završe izbori u toj zemlji.
-
RFoster
#4604 Re: Ubiše ambasadora
"Edine sine, jes' to ti?"Challenger__ wrote:Hillari, jesi li to ti?It_is_a_Leclerc wrote:Zabavan pokušaj.
I slijepac vidi da je Iran u cijelu priču umiješan do guše, u pokušajima da ubrza izvjesnu i nezaustavljivu kulminaciju rata sa Izraelom, čemu se SAD oštro protive, barem dok se ne završe izbori u toj zemlji.
- hrastov žižak
#4605 Re: Ubiše ambasadora
detroit-mercy wrote:Je si li pljeskao kada su palili ambasadu u Beogradu ili si govorio da im se sada hoce Ameri majke najebathrastov zizak wrote:Mevlida su i stvorili obavještajci (Ne mislim doslovno njega, nego njegovu bratiju na Balkanu). Nije ga valjda Milošević stvorio.
Ni jedno, ni drugo. Kakve veze ima ovo tvoje pitanje sa mojim postom? Citiraš me, a tvoja replika apsolutno ničim se ne odnosi na moju tvrdnju. Uostalom, tema nije Balkan, pa neću produžavat raspravu po ovom pitanju.
-
muzicar_iz_parka
#4606 Re: Ubiše ambasadora
Kad se i domaći ministri, gradonačelnici i ostali k****i palčevi kreću sa raznoraznim kolonama i pratnjama, onda se i strani ambasadori prilagođavaju domaćim običajima.karanana wrote:jebote, zemlja u ratu, a ambasador sa konzulom hoda sa jednim pratiocem ili mozda ni taj treci nije bio pratioc.
jebote, ovdje kod nas kad gospodichna moon prolazi prati je 2-3 kola sa opasnim facama koje vire iz dzipova.
Idem jedne prilike kroz manji gradić uveče u 8-9 sati, kad odjednom dva službena BMW-a pod rotacijom najmanje 120-130 kmh prže bez obzira na naseljeno mjesto, ogroman broj pješaka, ili bilo šta drugo.
Imaš tamo onu temu o rotacijama, pa ti vidi.
Da imam para kupio bih sebi neki teški kamion, da se mogu ko čovjek voziti bez straha da će me neka budala gurnut u kanal.
- dječak sa šibicama
#4607 Re: Ubiše ambasadora
Romney je dobio poklon na tanjiru.
Obama se zakopao na bliskom istoku, republikanci ce ovo maksimalno iskoristiti pretpostavljam.
Obama se zakopao na bliskom istoku, republikanci ce ovo maksimalno iskoristiti pretpostavljam.
- dječak sa šibicama
#4608 Re: Ubiše ambasadora
Stvorila ga je mrznja prema drugacijima.hrastov zizak wrote:Mevlida su i stvorili obavještajci (Ne mislim doslovno njega, nego njegovu bratiju na Balkanu). Nije ga valjda Milošević stvorio
Ne moze se bas sve upakovati u "belosvetsku zaveru". Imali smo to vec devedesetih, nije pilo vode.
- bogoljub
#4609 Re: Ubiše ambasadora
kavgadžije platile cijenu, pardon tek počeli plaćati!crnoplavo wrote:Bio u posjeti konzulatu u Bengaziju, navodno je i konzul ubijen, tijela su im vukli po cestimuzicar_iz_parka wrote:Šta im je taj ambasador skrivio??
Čudno mi je da je ambasada u Bengaziju, a ne u Tripolisu koji je glavni grad.
- hrastov žižak
#4610 Re: Ubiše ambasadora
Eis, stvorila ga mržnja prema drugačijima. Objasnio si otkud mudžahedini na Balkanudječak sa šibicama wrote:Stvorila ga je mrznja prema drugacijima.hrastov zizak wrote:Mevlida su i stvorili obavještajci (Ne mislim doslovno njega, nego njegovu bratiju na Balkanu). Nije ga valjda Milošević stvorio
Ne moze se bas sve upakovati u "belosvetsku zaveru". Imali smo to vec devedesetih, nije pilo vode.
- dječak sa šibicama
#4611 Re: Ubiše ambasadora
Otkud mudzahedini na Balkanu? koliko se sjecam, pozvao ih onaj sto ih je postrojavao po Zenici.
- Chisum
#4612 Re: Ubiše ambasadora
detroit-mercy wrote:Pa ne znam sto onda onim Amerima sto poginuse na Igmanu nosimo cvijece i obiljezavamo godisnjicu stradanja i za njih vjerovatno niko ne kaze ko im je kriv od maca su stradaliChisum wrote:Ovaj nesretnik je kolateralna steta sopstvene politike... kao i svi njemu slicni po Iraku, Avganistanu itd...
Ali, gledajuci dugorocno, igrajuci shaha sa sudbinama naroda i zemalja, ovakve su im se zrtve isplatile... izmuzli su vec pola planete. (Za Amere me zaista zaboli kurac, sta god i gdje god da im se desi... To je sila, to su osvajaci, imperijalisti modernoga doba cija je svaka zrtva dobro naplacena krvlju, naftom, zlatom, sudbinom drugih, pa kao takvi niti traze, niti ih zaboli racku za neciji sentiment, pa mi zvuci pateticno i smijesno da ih "oplakujem", o bilo cemu da se radilo...)
Sto se ovih majmuna tice, Amerika dobro zna (kao sto je znala i Engleska, a i ostali meshetari koji od ovih Arapa rade sta im je kurcu cejf...), da nema boljeg recepta za unistiti zemlju, ma kako jaka ona do tada bila, nego joj ubaciti ove priglupe, polupismene islamiste koji zive u srednjem vijeku, ratuju protiv crtanih likova, filmova, i gaziranih sokova i, kao po pravilu, na svakih 5 istinskih neprijatelja pobiju 500 svojih civila, po raznim dzamijama, pijacama i ulicama.
Talibanizacija je ubitacnija i od atomske bombe... A sto se americkih zrtava tice... oni sami odavno racunaju sa tim. Sta vise - konstantno su u plusu kada se uzme s kakvim primitivnim i izgubljenim svijetom imaju posla..
Mogu zamisliti da Obama danas dodje u posjetu BiH da podeblja da u BiH ne smije niko da dira cijelo Rajvosa bi izaslo da mu pljesce.
Pa hebote, Mevlid malo zarafala oko ambasade pa mu se svi redom ovdje majke prisjetise ali kada se rafala u drugim zemljama onda je u redu.
Da me pitas da biram izmedju Amerike, barem onoga sto ja zovem Amerikom, te glupog Mevlida i svega onoga sto stoji iza njegove price vjerskog fundamentalizma - svijeta dosadnog, bezbojnog, mrtvog, bez duha - naravno da cu reci "Amerika".... Ramones, Peckinpah, Kerouacov On the road, Suicidal, Coltrane...mnostvo urbanih legendi uz koje sam odrastao... Ja sam covjek koji se bez imalo rezerve identifikuje sa ovakvim svijetom, svijetom koji je odavno postavio standarde u mnogo cemu.
Medjutim, to mi ne smeta da o Americi, KAO SVJETSKOJ vojnoj i politickoj sili broj 1, sto ona jeste, mislim ono sto bih mislio o bilo kojoj drugoj:
Sve su oni dobro izracunali, a u toj racunici im moje "tugovanje" za kolateralnim stetama partije shaha koju igraju obicno sami sa sobom, zapocinjuci je i zavrsavajuci - najmanje treba.
P.S. Ja po bosanskim planinama cvijece ostavljam samo svojim saborcima. Slava im.
Za Amere mi se zivo jebe, kao i za ove arapske glupane.
Last edited by Chisum on 12/09/2012 17:17, edited 2 times in total.
- hrastov žižak
#4613 Re: Ubiše ambasadora
hjoj, Koltrejn i Keruak, namah me napomenu koliko volim Ameriku 
Last edited by hrastov žižak on 12/09/2012 17:05, edited 1 time in total.
- kiky
#4614 Re: Ubiše ambasadora
jel ima neko info o kakvom se to filmu radi ...
navodno radi tog filma je i cijeli taj cirkus ...
i u egiptu razbijaju američku ambasadu ...
navodno su i zastavu uspjeli zapalit ...

- bokakotorska
#4615 Re: Ubiše ambasadora
U takvom okuzenju ne dolazi u obzir vidljivo i naizgled snazno obezbedjenje. Bilo bi jako kontraproduktivno.muzicar_iz_parka wrote:Kad se i domaći ministri, gradonačelnici i ostali k****i palčevi kreću sa raznoraznim kolonama i pratnjama, onda se i strani ambasadori prilagođavaju domaćim običajima.karanana wrote:jebote, zemlja u ratu, a ambasador sa konzulom hoda sa jednim pratiocem ili mozda ni taj treci nije bio pratioc.
jebote, ovdje kod nas kad gospodichna moon prolazi prati je 2-3 kola sa opasnim facama koje vire iz dzipova.
Idem jedne prilike kroz manji gradić uveče u 8-9 sati, kad odjednom dva službena BMW-a pod rotacijom najmanje 120-130 kmh prže bez obzira na naseljeno mjesto, ogroman broj pješaka, ili bilo šta drugo.
Imaš tamo onu temu o rotacijama, pa ti vidi.
Da imam para kupio bih sebi neki teški kamion, da se mogu ko čovjek voziti bez straha da će me neka budala gurnut u kanal.
U bilo kojoj Libiji, pa i ovoj demokratskoj, za razliku od BiH, ni jedan Amer ikada sme da se pojavi u nekom
krupnom bezbednosnom set up u.
- It_is_a_Leclerc
#4616 Re: Ubiše ambasadora
Da sam, bogdo. Sad bih birao da li ću kupiti vikendicu na Maldivima, Sejšelima ili Havajima, nakon završenog mandata.Challenger__ wrote:Hillari, jesi li to ti?It_is_a_Leclerc wrote:Zabavan pokušaj.
Elem. Kakav crni film. Zamišljam prosječne libijske porodice, u razorenim gradovima, u egzistencijalnom beznađu, kako porodično googlaju video nekog poluamaterskog filma za kojeg niko nije ni siguran ni je li snimljen.
Potpuno je jasno da se radi o poruci Irana za SAD i Izrael, da će, kada dođe do rata (nije pitanje više ni hoće li do njega doći), Iran ima metode kojima će se suprostaviti.
- em11r
#4617 Re: Ubiše ambasadora
karanana wrote:takvim divljacima dole i treba neko tipa sadama, muamera, asada, huseina, fahdova.....da ih drze pod kontrolom.
Zadnjih 5-6 godina zivim u Kuvajtu, koji je nakon UAE i Bahreina jedna od liberalnijih monarhija u zaljevu (zalivu kako vec). I kao sto ti rece ovdje jedino diktaturom i represijom se moze nesto uraditi. Ovo ovdje je gomila sexualno frustriranih manijaka a da ne govorimo o egipcanima, sirijcima, libijcima itd. Ovdje su jedini znakovi civilizacije luxuzna auta i vile, a ljudi su jos uvijek u nomadskom stadiju. Gledam one slike iz Benghazija .... strasno gomila majmuna orangutana ... pa se sjetim kad u Sarajevu napadose onaj gay pride nesto one izbezumljene face fuj fuj.
Ovo sto je bliskoistocni narod postao je sramota za Islam. Sve vise i vise naroda je koji su muslimani samo po imenu, ponasanje i zivotna uvjerenja su im daleko od Poslanikovog ucenja.
- Challenger__
#4618 Re: Ubiše ambasadora
Ma daaaj, molim te, kakav crni Iran. Podsjećaš me na Vrhovni sud države New York, koji je, početkom godine, presudio - pazi sad - da je za 9/11 kriv Iran!It_is_a_Leclerc wrote:
Da sam, bogdo. Sad bih birao da li ću kupiti vikendicu na Maldivima, Sejšelima ili Havajima, nakon završenog mandata.
Elem. Kakav crni film. Zamišljam prosječne libijske porodice, u razorenim gradovima, u egzistencijalnom beznađu, kako porodično googlaju video nekog poluamaterskog filma za kojeg niko nije ni siguran ni je li snimljen.
Potpuno je jasno da se radi o poruci Irana za SAD i Izrael, da će, kada dođe do rata (nije pitanje više ni hoće li do njega doći), Iran ima metode kojima će se suprostaviti.
Da se podsjetimo, još jednom, Klintonova na vijest o smrti Gadafija:gidora wrote: To je ta nova "demokratska" vlast u Libiji.E praviće oni Gadafija od blata...
-
solidsnake
#4619 Re: Ubiše ambasadora
kiky wrote:jel ima neko info o kakvom se to filmu radi ...
- bogoljub
#4620 Re: Ubiše ambasadora
Da! Hvala ti!
Neka smo se podsjetili na ovu reakciju najveće krvopije na dunjaluku.
Nema tog mjesta gdje je stala njena štikla da krv nije potekla, govorim većinom u Muslimanskom svijetu.
A reakcija nekakve vlade Libije, ako je i ima, jer vladaju lokalni šerifi po Libiji od svrgavanja Gadafija, reakcija je bila izvinjavamo se.
Neka smo se podsjetili na ovu reakciju najveće krvopije na dunjaluku.
Nema tog mjesta gdje je stala njena štikla da krv nije potekla, govorim većinom u Muslimanskom svijetu.
A reakcija nekakve vlade Libije, ako je i ima, jer vladaju lokalni šerifi po Libiji od svrgavanja Gadafija, reakcija je bila izvinjavamo se.
-
detroit-mercy
#4621 Re: Ubiše ambasadora
Nemoj tako o braciem11r wrote:karanana wrote:takvim divljacima dole i treba neko tipa sadama, muamera, asada, huseina, fahdova.....da ih drze pod kontrolom.![]()
Zadnjih 5-6 godina zivim u Kuvajtu, koji je nakon UAE i Bahreina jedna od liberalnijih monarhija u zaljevu (zalivu kako vec). I kao sto ti rece ovdje jedino diktaturom i represijom se moze nesto uraditi. Ovo ovdje je gomila sexualno frustriranih manijaka a da ne govorimo o egipcanima, sirijcima, libijcima itd. Ovdje su jedini znakovi civilizacije luxuzna auta i vile, a ljudi su jos uvijek u nomadskom stadiju. Gledam one slike iz Benghazija .... strasno gomila majmuna orangutana ... pa se sjetim kad u Sarajevu napadose onaj gay pride nesto one izbezumljene face fuj fuj.
Ovo sto je bliskoistocni narod postao je sramota za Islam. Sve vise i vise naroda je koji su muslimani samo po imenu, ponasanje i zivotna uvjerenja su im daleko od Poslanikovog ucenja.
Dobro jedan moj rodjo poodavno rece, Arapima samo pichka i para nisu haram
Mada, postoji dilema, da li pustiti te njihove diktatore da vjecno vladaju i drze masu na uzdi ili uzdati se u to da ce kratkorocno biti gore da bi onda na neke duze staze i tim ljudima bilo bolje. Ko zna.
- harač
#4622 Re: Ubiše ambasadora
nek mi neko prepriča, podosadan jesolidsnake wrote:kiky wrote:jel ima neko info o kakvom se to filmu radi ...
- harač
#4623 Re: Ubiše ambasadora
jašta, sadam je bio mila majka. i ja sve kontam: jadnici, ubija ih se, diktatura, nema slobode etc. dođoše na vlast, uništavaju kulturno nasljeđe u tunisu, kolju po ulicama, u libiji ovo sranje. životinje. i bolje da se sad dogodilo dok se još nisu ukorijenili. mora se reagovati kako treba. ne vjerujem da je obama sposoban za todetroit-mercy wrote:Nemoj tako o braciem11r wrote:karanana wrote:takvim divljacima dole i treba neko tipa sadama, muamera, asada, huseina, fahdova.....da ih drze pod kontrolom.![]()
Ovo sto je bliskoistocni narod postao je sramota za Islam. Sve vise i vise naroda je koji su muslimani samo po imenu, ponasanje i zivotna uvjerenja su im daleko od Poslanikovog ucenja., znas da kod nas mnogi prizivaju bracu
, i to obicno oni koji nikada nisu sa bracom imli posla ili posjetili bratske zemlje pa ih uzimaju za bastione slobode.
Dobro jedan moj rodjo poodavno rece, Arapima samo pichka i para nisu haram, sve ostalo jeste
.
Mada, postoji dilema, da li pustiti te njihove diktatore da vjecno vladaju i drze masu na uzdi ili uzdati se u to da ce kratkorocno biti gore da bi onda na neke duze staze i tim ljudima bilo bolje. Ko zna.
- kiky
#4624 Re: Ubiše ambasadora
ameri su postigli da se arapi ubijaju između sebe i propadaju ...
to im je bio cilj ...
jer nije normalno da ameri toliko ganjaju al-qaidu a onda je podržavaju u rušenju gadafija, sadama i sl ...
to im je bio cilj ...
jer nije normalno da ameri toliko ganjaju al-qaidu a onda je podržavaju u rušenju gadafija, sadama i sl ...
-
Hodidid
#4625 Re: Ubiše ambasadora
Arapima je najveci problem njihov mentalni sklop. Vecina ih je u kamenom dobu.Nazalost. Nema tu puno veze ko je na celu drzave. Sto je najgore oni uopce nemaju zelju da napreduju u bilo kojem smislu. Zenu im ne gledaj ali bi tvoju odmah pod sebe stavili.
Medjutim ima i kod nas krajeva koji su jos u 18 vijeku. Ne bi vjerovali.
Medjutim ima i kod nas krajeva koji su jos u 18 vijeku. Ne bi vjerovali.