What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#4601 Re: What to wear???

Post by alica.k »

kakva si sa stiklama? da ti ja ove posaljem po hairliji pa probaj?
VenomousV

#4602 Re: What to wear???

Post by VenomousV »

hahaha ja i stikle - nebo i zemlja :D
ali imam nekih koje urijetko nosam :D
kol'ka je peta? :D
alica.k

#4603 Re: What to wear???

Post by alica.k »

cekaj, slikacu ti, ako ubodem u kojoj su kutiji.
VenomousV

#4604 Re: What to wear???

Post by VenomousV »

haj :D
CASUAL, možda manje

#4605 Re: What to wear???

Post by CASUAL, možda manje »

Eh sad ovako :) Obzirom da ste susretljivi u modnim nedoumicama i krojačkim problemima, imam jedan takav problem...

Naime, želim da sašijem sako i suknju od brušene svile za odbranu magistarskog rada :) Materijal sam našla na Čaršiji...
Ideju o suknji imam, koja će biti iznad koljena i dubljeg struka... Problem mi predstavlja sako :(
Ono što znam jeste da bi bio malo kraći, jer onaj dugi ne bih... i da bi možda išao na preklop... Ne bi klasični sako sa klasičnim reverima jer ispod bih obukla neku običnu majicu ili bluzu :) Uzmite u obzir da sam visoka, 180 cm ii fine kilaže, 65kg :) :)
Razmišljam između crvene i neke tirkizne boje, sve ostale sam eliminisala :)

Bilo bi mi od velike pomoći, kad bi mi neko dao neku ideju... Sve ove uobičajene stranice sam pregledala i klasični sako ne bih...

Hvala puno svima na sugestijama i idejama :)
I ova tema vam je super... Iako nekad ne komentarišem, redovno čitam :) :thumbup:
Michun

#4606 Re: What to wear???

Post by Michun »

CASUAL, možda manje wrote:Eh sad ovako :) Obzirom da ste susretljivi u modnim nedoumicama i krojačkim problemima, imam jedan takav problem...

Naime, želim da sašijem sako i suknju od brušene svile za odbranu magistarskog rada :) Materijal sam našla na Čaršiji...
Ideju o suknji imam, koja će biti iznad koljena i dubljeg struka... Problem mi predstavlja sako :(
Ono što znam jeste da bi bio malo kraći, jer onaj dugi ne bih... i da bi možda išao na preklop... Ne bi klasični sako sa klasičnim reverima jer ispod bih obukla neku običnu majicu ili bluzu :) Uzmite u obzir da sam visoka, 180 cm ii fine kilaže, 65kg :) :)

Bilo bi mi od velike pomoći, kad bi mi neko dao neku ideju... Sve ove uobičajene stranice sam pregledala i klasični sako ne bih...

I ova tema vam je super... Iako nekad ne komentarišem, redovno čitam :) :thumbup:
stavi sliku sta si zamislila - barem suknju...pa da vidimo dalje sta se moze ukombinovati.
btw-licno ne volim kostimice, postara te za 10 god. ali ako si ti bas bas to naumila :) sad se sjetih imam jedan kostim koji cu da rasparim pod hitno.
hadzinicasa

#4607 Re: What to wear???

Post by hadzinicasa »

joj ja sve kostime nosim raspar!

a zašto ne sašiješ neku haljinu od sirove svile? Pogotovo ako nije crna - savršeno za dnevno look. Upotpuniš cipelama, nakitom, torbicom, kaišem?

ali ako si baš naumila kostimić - sašij kratki frak sa efektnom kopčom umjesto dugmadi,
ili neki sako na preklop, sa vezanjem, od kojeg napraviš široki pojas i olovka suknju sa visokim strukom :)
wewa

#4608 Re: What to wear???

Post by wewa »

haljina bez rukava i bolero - kasnije mozes nositi kako hoces :wink:
CASUAL, možda manje

#4609 Re: What to wear???

Michun wrote:
CASUAL, možda manje wrote:Eh sad ovako :) Obzirom da ste susretljivi u modnim nedoumicama i krojačkim problemima, imam jedan takav problem...

stavi sliku sta si zamislila - barem suknju...pa da vidimo dalje sta se moze ukombinovati.
btw-licno ne volim kostimice, postara te za 10 god. ali ako si ti bas bas to naumila :) sad se sjetih imam jedan kostim koji cu da rasparim pod hitno.
Postavim sliku poslije... Nemam sad, kad uslikam suknju :) :)
CASUAL, možda manje

#4610 Re: What to wear???

hadzinicasa wrote:joj ja sve kostime nosim raspar!

a zašto ne sašiješ neku haljinu od sirove svile? Pogotovo ako nije crna - savršeno za dnevno look. Upotpuniš cipelama, nakitom, torbicom, kaišem?

ali ako si baš naumila kostimić - sašij kratki frak sa efektnom kopčom umjesto dugmadi,
ili neki sako na preklop, sa vezanjem, od kojeg napraviš široki pojas i olovka suknju sa visokim strukom :)
Hmmmm... Ova zadnja ideja mi se sviđa :) Postavim nekad večeras neke slike koje sam našla, i ovu suknju koja će mi biti kalup :) Hvalaaaaa :)
vjesticanametli

#4611 Re: What to wear???

Post by vjesticanametli »

rinna0304

#4612 Re: What to wear???

Post by rinna0304 »

swirl wrote:Je li iko od vas bio u ovom outlet-u?
"Modalita Outlet" sa već stečenim i dokazanim kvalitetom usluga u prodaji svjetskih brendova na zahtjevnom tržištu Njemačke otvorila je svoju prodavnicu u prostorima Importane Centra u Sarajevu.

U "Modalita Outletu", zahvaljujući ekskluzivnoj licenci vodećih brendova, može se uživati u kupovini originalne odjeće iz prethodne sezone od 60 do 80 posto jeftinije.

Pored vodećih svjetskih brandova kao što su: Roberto Cavalli, Versace, GF Ferre, Armani, Gucci, CNC, Prada, Valentino, Christian Dior, Yves Saint Laurent, Burberry, Rocco Barocco, Ralph Lauren, Lanvin, Balenciaga, Bottega Veneta, Salvatore Ferragamo, Outlet nudi i high street brandove kao što su Benetton, Sisley, Futuro, Alberto Bianini, William Wrust.

- Atraktivne cijene su postignute direktnim pristupom prodajnim kanalima i ekskluzivnom licencom, izjavila je suvlasnica firme Alma Hadžidedić Kurjak.

Ponuda uključuje žensku, mušku i dječiju odjeću, tašne, cipele, acesori, te odjeću za modno "osvještene" trudnice.
bila danas po meni preskupo a nije mi nist spec :S suknje od 500-900 km , majice 300 , stikle po 500 , kaputi 1000+
beneton i sisley ( valjda sam tacno napisala nez ime XD)jedino imaju solidne cijene , a ostalo po meni za moj studentski novcanik preskupo :D
i vidjeh danas neke stikle D&G tu peta izlizana isto ko da su nosene 5 god 400 KM :S il je to neka D&G furka al je odbojno :D ako je 80% snizeno e onda fkt :D
Last edited by rinna0304 on 27/03/2012 23:35, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#4613 Re: What to wear???

e svasta :lol: kad se sad guske pomame hahahhahah
MersY

#4614 Re: What to wear???

Post by MersY »

Ponuda uključuje žensku, mušku i dječiju odjeću, tašne, cipele, acesori, te odjeću za modno "osvještene" trudnice.[/quote][/quote]

e najviše me interesuje ovo za trudnice...ako je ko bio i vidio kakva je to odjeća za trudnice neka obavezno javi
Zelena Carapa

#4615 Re: What to wear???

Post by Zelena Carapa »

Ja bila, meni se tamo nista nije svidjelo na zenskom barem. Iz benettona i sisley su neke stvari iz kolekcije od prije 2 godine koje se onako nisu dobro prodavale jer su poruzne - i sad se prodaju po nekim smjesnim (jeftinim) cijenama. Prepoznala sam doduse svoju smedju kosulju za jedno petinu cijene koju sam ja dala. Ali joj je kvalitet tako los da je ne bih sad ni za tu cijenu kupila, sva se isprala nakon dva pranja.

Sto se tice visoke mode, meni se tamo ista nije svidjelo. Ali ja bas i nisam modno osvjestena ako to znaci kupovati dizajnersku odjecu ;)

Sto se tice muskog dijela, tu bi se moglo naci nekih djempercica klasicnih u raznim bojama na V izrez po nekih 30 KM.

Eto puni izvjestaj. :D
Nadinka

#4616 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Jutrooo,
Evo dnevne kombinacije, da cujem bas kako vam se svidja, nekako imam osjecaj da one najklasicnije najbolje budu prihvacene, a ja licno vise volim ove malo durkcije:)
http://malezensketeme.net/?p=24458
boracha

#4617 Re: What to wear???

Post by boracha »

taj kaputic mi je presladak, gledala sam ga i ranije
male_okice

#4618 Re: What to wear???

Post by male_okice »

Image

Image

http://www.mall.hr/katalog/sakoi/176/
Lounge Act

#4619 Re: What to wear???

Post by Lounge Act »

vjesticanametli wrote:http://www.bonprix.de/produkt/strickkle ... 17148&pa=0

gdje u sarajevu da nabavim ovo
ja u fisu-u kupila slicnu, nije u sarajevu vec u vitezu, ali ima fis i u sarajevu ako se ne varam, bila 14 KM
vjesticanametli

#4620 Re: What to wear???

hvala pogledacu u SA ali je naruceno u DE vec :D :run:
zvrzgana

#4621 Re: What to wear???

Post by zvrzgana »

Zaljubila sam se u ovaj mantilici neki dan :-) Mrzim kada ne izlazim nigdje i onda malo prosetam, cisto rekreacije radi (praznog novcanika) i onda ugledam ovako nesto :roll: :-)
Cekam snizenje....
Image
Zelena Carapa

#4622 Re: What to wear???

Post by Zelena Carapa »

dobar - kao dobar dan :D
*mima*

#4623 Re: What to wear???

Post by *mima* »

mantilic je kao med............a zar jos nose ovi sakoi sa bijelom postavom i zavrnutim rukavima..... :?
hadzinicasa

#4624 Re: What to wear???

Post by hadzinicasa »

meni je baš cool sako sa zavrnutim rukavima, daje cijelom izgledu neku ležernost, baš me briga nosi li se ili ne :D
Zelena Carapa

#4625 Re: What to wear???

Post by Zelena Carapa »

hadzinicasa wrote:meni je baš cool sako sa zavrnutim rukavima, daje cijelom izgledu neku ležernost, baš me briga nosi li se ili ne :D
i meni je ali bez bijele postave ;)

ova bijela postava me podsjeca na moje tinejdzerske dane...nekad birvaktie :D
Post Reply