Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
RahatHurmašica wrote:jesam li ja dobro shvatio, na predmete ispod 50KM vrijednosti ne plaća se porez ni carina? plaća li se ikakav namet na njih?
Ne plaća.Granica je 50KM.Naplatiće samo troškove slanja u domaćem prometu
ne placa se ni na bilo koju vrijednost ako je roba proizvedena u EU, bar sam tako cuo, ako su prevarili mene i ja sam vas
(sto bi moglo objasniti necarinjenje isofixa iz britanije koji je bio 60 KM)
RahatHurmašica wrote:jesam li ja dobro shvatio, na predmete ispod 50KM vrijednosti ne plaća se porez ni carina? plaća li se ikakav namet na njih?
Ne plaća.Granica je 50KM.Naplatiće samo troškove slanja u domaćem prometu
ne placa se ni na bilo koju vrijednost ako je roba proizvedena u EU, bar sam tako cuo, ako su prevarili mene i ja sam vas
(sto bi moglo objasniti necarinjenje isofixa iz britanije koji je bio 60 KM)
Placa se porez za svu robu pa i za proizvedenu robu u EU ali ne carina.
Meni isto od 25.01. jos posiljka nije stigla u BiH svasta danas porucio ovo http://www.ebay.com/itm/251466013610?ss ... 1497.l2649 nadam se da ce puno brze doci i da mi nece cariniti Uglavnom jeftinije me izaslo nego da sam ovdje kod nas platio 200-280 KM
Last edited by arminicos on 07/03/2014 16:57, edited 1 time in total.
Mudonja+ wrote:
šta nemaju pravo cariniti ?
je li limit vrijednost, pa na primjer ne mogu cariniti sve do npr. 300 KM ili je vrsta robe u pitanju, pa na primjer tehničke stvari podliježu carini neke druge ne itd.
na primjer naručio bi auto head unit,plaćam li carinu ili ne ?
arminicos wrote:Ima nas sto cekamo od 25.01. i jos ne dolazi..izgleda da je Singapur post prespor totalno
Ne trebate zaboraviti da je bila kineska nova godina i da do 8.2. niko nije radio. U međuvremenu nagomilalo se narudžbi kao u priči. Ja sam već 10.2 imao narudžbu sa DX i poslana je tek 18.2, a u Sarajevu je bila 3.3 isto sa Singpost-om.
Pozz, narucio sam neki WI FI adapter preko ebay-a iz kine i nakon mjesec i 9 dana nije stiglo prije 10- tak dana sam poslo poruku prodavcu a ebayu da zelim refund, Otvorio sam case na paypalu, medjutim nikad nisam dobio refund.
Prodavac govori da zatvorim case na paypalu kako bi mi mogo refundati, medjutim koliko ja znam da moze i sa otvorinm case se to uraditi jer sam vec jednom dobio refund na isti nacin>
Sta sad da radim, ako zatvorim CASE na paypalu, ne mogu ga vise otvoriti jer je isteklo 30 dana od transakcije !
T-pain wrote:Pozz, narucio sam neki WI FI adapter preko ebay-a iz kine i nakon mjesec i 9 dana nije stiglo prije 10- tak dana sam poslo poruku prodavcu a ebayu da zelim refund, Otvorio sam case na paypalu, medjutim nikad nisam dobio refund.
Prodavac govori da zatvorim case na paypalu kako bi mi mogo refundati, medjutim koliko ja znam da moze i sa otvorinm case se to uraditi jer sam vec jednom dobio refund na isti nacin>
Sta sad da radim, ako zatvorim CASE na paypalu, ne mogu ga vise otvoriti jer je isteklo 30 dana od transakcije !
Nemoj zatvarati case dok nedobiješ pare nazad,očito prodavač želi da ima i jare i pare.Paypal predlaže da se 1. popriča s njim,ako to ne uspije,eskaliraš slučaj paypalu i paypal će najvjerovatnije presuditi u tvoju korist i dobiti ćeš pare nazad.
Komunikacija sa jednim prodavcem
Moje pitanje :
"Can you tell me if 5 layers Tulle Dress Bouffant Skirt includes 5 layers of tulle fabric + lining or it is 5 layers including lining ?
Thank you "
Odgovor :
"Thanks for your message, glad you like it.
Yes, it is.
Hope this can help.
have a good day."
Ha ?
p.s-posiljka iz Kine od 19. stigla jucer,Koreja isti dan ,nema je jos
T-pain wrote:Pozz, narucio sam neki WI FI adapter preko ebay-a iz kine i nakon mjesec i 9 dana nije stiglo prije 10- tak dana sam poslo poruku prodavcu a ebayu da zelim refund, Otvorio sam case na paypalu, medjutim nikad nisam dobio refund.
ni slucajno ne zatvaraj dok ne dodje item ili ne legnu pare, kad on posalje pare sam ce paypal zatvoriti case
Ja isto ne znam sta da radim..da li da prijavim Paypalu da mi paket nije stigao ili da jos cekam..Cekam paket vrlo bitan od 25.01. singapur postom jos nije stigao. Jutros mali paket poslan preko hong kong post dosao za 5 dana iz Kine..svasta!