Dolazi zima - zimske gume

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
530i

#4601 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by 530i »

Jebi ga, žao mi je. Udarila slava u glavu izgleda.
M@RKO

#4602 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by M@RKO »

skafiskafsnjak wrote:
Dzontra_Volta wrote:Vjerovatno si pitao nekog od onih montera. Trebao si uci u "radnju" za narudžbu. Nije da ih pravdam, ali eto.
Na gazdu sam naletio....znam da je gazda jer sam dolazio van sezone s jaranom.

Svi seru po makbelu, a ljudi ljubazni prema meni bili max...
Ja sam takodjer imao tako neugodno iskustvo sa gazdom, njegov sin je super, ali gazda je previse arogantan. Kad sam ljetne gume montirao, prisao a on toliko arogantno odgovara da su me sekunde dijelile od toga da se okrenem i odem, sto je on i skontao pa je onda malo spustio loptu.
Sem toga, usluga je ok bila.
skafiskafsnjak

#4603 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by skafiskafsnjak »

Ma nikad vise otici necu...

I jebote, ako kupujem novu gumu, zar je potrebno govoriti da hocu da je 2015 godina ? Jaranu uvalise 2 ljetne 2014 hahaha.

Al jbt ja lijepo se javljam, rekoh sefe ima li tih guma. Nisu ni jeftine za 205 55 16 ... guzva guzva... nek nastavi tako , nece biti guzve
530i

#4604 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by 530i »

A i po piku skidaju ljude sa dnevnog reda, jebote ako imaš konkretno pitanja onda i lijepo odgovori...
Dzontra_Volta

#4605 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Dzontra_Volta »

Ma naravno, uvijek ima konkurencija. Pogotovo što su cijene više manje svugdje slične. Ja sam ove godine kupio u Guma M, sve profesionalno i na nivou. Uzmu ključ, odvezu auto na dizalicu, montiraju gume, upakuju ljetne, ubace u auto i "doviđenja gospodine".
Meni isto ne treba puno da mi pukne film, tako da te u potpunosti razumijem.
klavirdžija

#4606 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by klavirdžija »

Better Man wrote:U petak sam stavio zimske gume. Tata dogovorio s rođakom i odvukao mu gume i on ih oprao s felgama, provjerio balans i napuhanost i ja kad sam došao s posla svratio odmah do njega (blizu mi kuće) i za pet minuta bio gotov. Odmah mi je oprao i alu felge i ljetne gume i fino sam ih spakovao.
Ako nam možeš javiti i jesi li u međuvremenu imao urednu stolicu, jer sigurno nisam jedini koga to baš živo zanima. Unaprijed hvala.
klavirdžija

#4607 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by klavirdžija »

Ima li neko ko je ranije vozio na Michelin Alpin A4, a da je nedavno prešao na A5 da kaže kako mu se (bar sada na suhom) čine?
basicm

#4608 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by basicm »

klavirdžija wrote:
Better Man wrote:U petak sam stavio zimske gume. Tata dogovorio s rođakom i odvukao mu gume i on ih oprao s felgama, provjerio balans i napuhanost i ja kad sam došao s posla svratio odmah do njega (blizu mi kuće) i za pet minuta bio gotov. Odmah mi je oprao i alu felge i ljetne gume i fino sam ih spakovao.
Ako nam možeš javiti i jesi li u međuvremenu imao urednu stolicu, jer sigurno nisam jedini koga to baš živo zanima. Unaprijed hvala.
Hahahhaha kralju!
ado-šampion

#4609 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by ado-šampion »

Sta ocekujete u drzavi u kojoj ce covjek za 5 KM razlike otici kod drugog, dzaba dobra usluga. Mi u velikoj vecini nismo narod koji trazi uslugu. Sto ukusnije a sto jeftinije, jedino sto je bitno.

Ja s Maja gume imam odlicna iskustva. Sin, Damir mislim da se zove, je profesionalac za respekt. Stari... Sta ocekivati od 60-godisnjaka Balkanca, zapadnjacku ljubaznost? Malo sutra. A ne mozes covjeka otjerati ipak je on vlasnik. :-)
ado-šampion

#4610 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by ado-šampion »

I da, i mene zanima, jel ti spakovao ista drugo fino oprano osim guma? :D ipak guma glavu cuva. :) Fakat...
skafiskafsnjak

#4611 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by skafiskafsnjak »

ado-šampion wrote:Sta ocekujete u drzavi u kojoj ce covjek za 5 KM razlike otici kod drugog, dzaba dobra usluga. Mi u velikoj vecini nismo narod koji trazi uslugu. Sto ukusnije a sto jeftinije, jedino sto je bitno.

Ja s Maja gume imam odlicna iskustva. Sin, Damir mislim da se zove, je profesionalac za respekt. Stari... Sta ocekivati od 60-godisnjaka Balkanca, zapadnjacku ljubaznost? Malo sutra. A ne mozes covjeka otjerati ipak je on vlasnik. :-)
Vjeruj da me nije cijena interesovala...rekoh, odoh u Maja da kupim. Ako bude vremena da montiraju - super, ako ne u gepek cu ih ...

E necu krocit tamo vise...
Sinu je bolje da ćaću nogom nabije jer mu kvari posao . Ppcina obicna
530i

#4612 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by 530i »

ado-šampion wrote:Sta ocekivati od 60-godisnjaka Balkanca, zapadnjacku ljubaznost? Malo sutra. A ne mozes covjeka otjerati ipak je on vlasnik. :-)
Da, ljubaznost i besplatnu kafu ili neko piće dok oni to montiraju, zakazivanje termina ako je gužva i sličan tretman. Ipak daješ 500 maraka. Sad što je stoka navikla na stočna pravila je drugi par opanaka.
_Astra_

#4613 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by _Astra_ »

skafiskafsnjak wrote:
ado-šampion wrote:Sta ocekujete u drzavi u kojoj ce covjek za 5 KM razlike otici kod drugog, dzaba dobra usluga. Mi u velikoj vecini nismo narod koji trazi uslugu. Sto ukusnije a sto jeftinije, jedino sto je bitno.

Vjeruj da me nije cijena interesovala...rekoh, odoh u Maja da kupim. Ako bude vremena da montiraju - super, ako ne u gepek cu ih ...

E necu krocit tamo vise...
Sinu je bolje da ćaću nogom nabije jer mu kvari posao . Ppcina obicna
Godinama kupujem u Maji, i svaki put "pogadjam" posao mimo njegovog oca.
Onakav lik je ok - ali za radnike, NI SLUCAJNO za komunikaciju sa kupcima. Iskreno se nadam (ali ne vjerujem) da ce se promijeniti.
Usluga je OK, kao i u vecini prodavnica, s tim sto kad kod drugih potrosis 2000km, dobijes makar miris i pranje auta "gratis", dok bi ovaj prije umro nego ti "poklonio" nesto.

Nemam veze s njima (znam ih koliko i Maju), ali pogledajte WRC kod tunela ka ciglanama, imaj sve isto kao i u Maji.
takodje, ima bar jos 3 online sajta sa istim cijenama guma kao u maji...

I, jesul to fakat poceli naplacivati KESE za gume na stocnoj pijaci?
Last edited by _Astra_ on 16/11/2015 02:35, edited 1 time in total.
_Astra_

#4614 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by _Astra_ »

Dupli
_Astra_

#4615 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by _Astra_ »

mrva/mrve wrote:Planiram kupiti neke od ovih guma, 165/70/14. Isplati li se uzeti Michelin?

Image Image
Za tu dimenziju, slobodno FULDA-U, meeni se extra pokazala...
ado-šampion

#4616 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by ado-šampion »

530i wrote:
ado-šampion wrote:Sta ocekivati od 60-godisnjaka Balkanca, zapadnjacku ljubaznost? Malo sutra. A ne mozes covjeka otjerati ipak je on vlasnik. :-)
Da, ljubaznost i besplatnu kafu ili neko piće dok oni to montiraju, zakazivanje termina ako je gužva i sličan tretman. Ipak daješ 500 maraka. Sad što je stoka navikla na stočna pravila je drugi par opanaka.
De ba 530i uozbilji se, jbt kad citam tvoje stavove zapitam se dje mi to zivimo. :-) Ja dobro znam sta znaci ljubaznost i usluga, vec prilicno dugo radim sa strancima kod kojih je to obaveza, odnosno kod kojih se jako dobro zna sta znaci musterija. To je drugi nivo u odnosu na Bosnu i Balkan. Damir iz Maje je na tom tragu, prvo zbog kulture ophodjenja (nema haj ti pasa dodji tad i tad slicno), drugo zbog toga sto se fakat kod njega vidi zelja da proda i da zaradi i zadrzi musteriju.

Zakazivanje termina je uobicajno u Maji i to je jako dobra stvar kod njih, dobijes termin pola sata u tacno odredjeno vrijeme, nema da dodjes pa cekas pola dana, ili da ti kad dodjes u tacno dogovorenom terminu kaze sacekaj 15-20 minuta. A to u Bosni nije bas uobicajno da se ne varamo.

Rekoh, stariji vlasnik se vidi naprvu da je malo sirov, tipican stariji Balkanac, ali ja s njim nisam imao problema. Takvu sirovost ces naci kod 70% Balkanaca, nije nista neobicajno, i jaaako je izrazeno i uocljivo i na ovom forumu. Mi jos treba da naucimo da musteriji kazemo "Molim te", umjesto "Daj" i "Hajde". :-) Da ne govorim da nam to postane normalno. :-)

Moguce da je slava malo udarila u glavu, ali ja ne vidim da se ista promijenilo. Ove sedmice cu vjerovatno otici kod njih pa cemo vidjeti.

Ja imam neke stvari preko kojih sto se tice toga ne prelazim, a najgore je nepreciznost i nepostivanje termina. Ne zelim jednostavno da cekam pola dana jer imam pametnija posla. Ne zelim da dodjem na termin pa cekam pola sata jer majstor ne zna dje udara. Ne zelim da me neko uzima lopatom. I zelim makar minimum ljubaznosti. Ja tu dodjem da promijenim gume, u sto kracem roku, posteno platim i idem dalje, ne treba mi da me neko masira nit da mi ga ko pusi (da prostite) u medjuvremenu.
Filter

#4617 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Filter »

evo vec 4 godine sam redovan u maja gumi i nikad me nisu zeznuli.
nazovem za termin, dogovorimo se, donesem gume u gepeku, oni svoje urade i vrate stare slozene u gepek. dok ja prosnjuham po merkatoru, gotovo.
fakat sam se mogao osloniti na njihov tajmig.

tacno ono sto mi treba, bez previse jarane, pasa, oko moje lijepo, bice to ko tebi za sekund... pa odrapis pola dana cekajuci
skafiskafsnjak

#4618 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by skafiskafsnjak »

ado-šampion wrote:
530i wrote:
De ba 530i uozbilji se, jbt kad citam tvoje stavove zapitam se dje mi to zivimo. :-) Ja dobro znam sta znaci ljubaznost i usluga, vec prilicno dugo radim sa strancima kod kojih je to obaveza, odnosno kod kojih se jako dobro zna sta znaci musterija. To je drugi nivo u odnosu na Bosnu i Balkan. Damir iz Maje je na tom tragu, prvo zbog kulture ophodjenja (nema haj ti pasa dodji tad i tad slicno), drugo zbog toga sto se fakat kod njega vidi zelja da proda i da zaradi i zadrzi musteriju.

Zakazivanje termina je uobicajno u Maji i to je jako dobra stvar kod njih, dobijes termin pola sata u tacno odredjeno vrijeme, nema da dodjes pa cekas pola dana, ili da ti kad dodjes u tacno dogovorenom terminu kaze sacekaj 15-20 minuta. A to u Bosni nije bas uobicajno da se ne varamo.

Rekoh, stariji vlasnik se vidi naprvu da je malo sirov, tipican stariji Balkanac, ali ja s njim nisam imao problema. Takvu sirovost ces naci kod 70% Balkanaca, nije nista neobicajno, i jaaako je izrazeno i uocljivo i na ovom forumu. Mi jos treba da naucimo da musteriji kazemo "Molim te", umjesto "Daj" i "Hajde". :-) Da ne govorim da nam to postane normalno. :-)

Moguce da je slava malo udarila u glavu, ali ja ne vidim da se ista promijenilo. Ove sedmice cu vjerovatno otici kod njih pa cemo vidjeti.

Ja imam neke stvari preko kojih sto se tice toga ne prelazim, a najgore je nepreciznost i nepostivanje termina. Ne zelim jednostavno da cekam pola dana jer imam pametnija posla. Ne zelim da dodjem na termin pa cekam pola sata jer majstor ne zna dje udara. Ne zelim da me neko uzima lopatom. I zelim makar minimum ljubaznosti. Ja tu dodjem da promijenim gume, u sto kracem roku, posteno platim i idem dalje, ne treba mi da me neko masira nit da mi ga ko pusi (da prostite) u medjuvremenu.
Ja preko ovog sranja preci ne mogu. Samo me lik iskulira i prodje dalje... a da se normalno obratio, prodao bi 2 gume bez montiranja .
ado-šampion

#4619 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by ado-šampion »

Filter wrote:evo vec 4 godine sam redovan u maja gumi i nikad me nisu zeznuli.
nazovem za termin, dogovorimo se, donesem gume u gepeku, oni svoje urade i vrate stare slozene u gepek. dok ja prosnjuham po merkatoru, gotovo.
fakat sam se mogao osloniti na njihov tajmig.

tacno ono sto mi treba, bez previse jarane, pasa, oko moje lijepo, bice to ko tebi za sekund... pa odrapis pola dana cekajuci
Isto tako, od rijeci do rijeci. Nisam 4 ali jesam sigurno 2 ili 3 da ne slazem.

Moze se desiti da ne drze vise isti nivo, moze se desiti da neko nije zadovoljan, jbg desava se, nije se rodio onaj koji je zadovoljio citav svijet, ali ono sto je ovdje upadljivo je, cim se javi jedan koji je imao negativno iskustvo s necim sto je hvaljeno, javi se jos 10 njih koji nisu imali nikakvo iskustvo, ali eto dobro je popljuvati u svakom slucaju. Sto je nesto vise hvaljeno i vise na glasu, pljuvanje je vece.
supercali

#4620 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by supercali »

Neki dan prvi put otisao
Felge izvadio oni stavili
Doduse nisam bio narucen al nije trebala ni montaza nego samo gume na 2 felge i to je to
Ok sve proslo
ado-šampion

#4621 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by ado-šampion »

skafiskafsnjak wrote: Ja preko ovog sranja preci ne mogu. Samo me lik iskulira i prodje dalje... a da se normalno obratio, prodao bi 2 gume bez montiranja .
Ti imas potpuno pravo da za svoje pare ocekujes odredjeni nivo usluge. I jest bezveze ako ti je takvo bilo prvo iskustvo s njima.

Nije to problem, nego problem je sto na osnovu jednog loseg iskustva u masi pozitivnih krece pljuvanje na sva zvona a na osnovu iskustva jaranovog jarana.
skafiskafsnjak

#4622 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by skafiskafsnjak »

ado-šampion wrote:
skafiskafsnjak wrote: Ja preko ovog sranja preci ne mogu. Samo me lik iskulira i prodje dalje... a da se normalno obratio, prodao bi 2 gume bez montiranja .
Ti imas potpuno pravo da za svoje pare ocekujes odredjeni nivo usluge. I jest bezveze ako ti je takvo bilo prvo iskustvo s njima.

Nije to problem, nego problem je sto na osnovu jednog loseg iskustva u masi pozitivnih krece pljuvanje na sva zvona a na osnovu iskustva jaranovog jarana.
prvo moje iskustvo, a isao sam s jaranom kad su mu ljetne proslogodisnje stavili - iako je i on kriv jer nije gledao, ja uvijek pogledam .
Drugo, treba da budes ljubazan prema svakome ko ti dodje, kupio ili ne kupio gume . Ne kosta te biti ljubazan ...

Isto tako svi pljuju po Makbelu ... prema meni lik ekstra bio, cak mi rekao da ce me progurati da prije dodjem na red ako hocu (rekao sam mu da nisam iz Sarajeva). Iako je takav bio, ja ipak odem u Maja, haj reko ako ne budu imali vremena za montazu , kupicu pa u gepek .
Supak me iskulira i ostade bez 330 km ..-
condy

#4623 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by condy »

Sad su mogu mislit guzvare kod zamjene guma :sad:

U subotu ostavit auto, pa kad završe nek me zovu :roll:
ado-šampion

#4624 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by ado-šampion »

Mah samo na telefon i termin zakazati. Ja sam zvao ove "ovloglasene" Maja gume u utorak i dobio termin u petak, ali trebaju mi gume koje nemaju trenutno. Kod njih je to precizno, kad dodjes na termin to je u 5 minuta bukvalno.

A to otici pa cekati, posebno kad je blizu 15. novembar, uradio jednom i nikad vise. Halalio sam subotu jednu bio za to. Mislim da su sad malo prosle guzve s obzirom da je prosao 15.
skafiskafsnjak

#4625 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by skafiskafsnjak »

Ja sam isao s namjerom, ako ne mogao cekati da montiram, da ih samo kupim ... ali eto , nece lik da proda :D
Post Reply