Sarajevo shopping

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
amiliana

#4601 Re: Sarajevo shoping

Post by amiliana »

Zenske :D :D
Irm@

#4602 Re: Sarajevo shoping

Post by Irm@ »

amiliana wrote:Zenske :D :D
pokusaj u Tally Weijl ;-)
ZeMska

#4603 Re: Sarajevo shoping

Post by ZeMska »

amiliana wrote:Gdje u Sarajevu mogu pronaci bijele helanke ???

Ako ko zna :)
Imas ih u skoro svakoj radnji gdje se prodaju pidzame i donje rublje :)
amiliana

#4604 Re: Sarajevo shoping

Post by amiliana »

Meni trebaju skroz uske onako malo deblje za vani.
ZeMska

#4605 Re: Sarajevo shoping

Post by ZeMska »

Mislis na fazon tajica? ma mora biti u tim radnjama, ja sam do sada uzimala u onoj radnji u carsiji, preko puta radnje ''Muski svijet'', imali su te sto trazis, malo deblje, uske su skroz i onaj glatki materijal :) ako igdje mozes naci, naci ces tu i eventualno pijaca :D
amiliana

#4606 Re: Sarajevo shoping

Post by amiliana »

ZeMska wrote:Mislis na fazon tajica? ma mora biti u tim radnjama, ja sam do sada uzimala u onoj radnji u carsiji, preko puta radnje ''Muski svijet'', imali su te sto trazis, malo deblje, uske su skroz i onaj glatki materijal :) ako igdje mozes naci, naci ces tu i eventualno pijaca :D
Hvala ! :kiss:
ZeMska

#4607 Re: Sarajevo shoping

Post by ZeMska »

NNC :) :kiss:
hamzah

#4608 Re: Sarajevo shoping

Post by hamzah »

Zdravo,
zanima me ima li igdje u Sa kupiti nesto sto cisti one dlacice po odjeci (kada operem neke tamne stvari pantole ili duks pojavi se milion onih bijelih sitnih "dlacica").
Nadam se da ste razumjeli sta trazim. :D
JanuaryJones

#4609 Re: Sarajevo shoping

Post by JanuaryJones »

hamzah wrote:Zdravo,
zanima me ima li igdje u Sa kupiti nesto sto cisti one dlacice po odjeci (kada operem neke tamne stvari pantole ili duks pojavi se milion onih bijelih sitnih "dlacica").
Nadam se da ste razumjeli sta trazim. :D
Jysk ima one valjke što kupe dlačice.

Sent from my iPad using Tapatalk
Hemera

#4610 Re: Sarajevo shoping

Post by Hemera »

<Imaš u DM-u ,Merkatoru onu traku ljepljivu ko valjčić...
shut_down

#4611 Re: Sarajevo shoping

Post by shut_down »

može mala pomoć.
gdje su sarajevu ima prodavnica pantalona ''nestandardnih'' veličina. pošto sam poprilično visok jako mi je teško naći recimo farmerke, ili su kratke ili ne pašu u struku.
JanuaryJones

#4612 Re: Sarajevo shoping

Post by JanuaryJones »

shut_down wrote:može mala pomoć.
gdje su sarajevu ima prodavnica pantalona ''nestandardnih'' veličina. pošto sam poprilično visok jako mi je teško naći recimo farmerke, ili su kratke ili ne pašu u struku.
Najbolje ti je obilaziti radnje tipa Azela i Tiffanija kad dobiju novu robu jer bude farmerki Esprit i H&M sa dužim nogavicama, tipa struk 34 a noge 36 ili 38. Baš sam neki dan naletila na Esprit farmerke, odlične, za mm u Azelu ali bijahu 34/36 a njemu to dugačko :( 35 KM, Sara Centar Ilidža.

Sent from my iPad using Tapatalk
zamzija

#4613 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

shut_down wrote:može mala pomoć.
Pošto su kod mene u familiji svi visoki, moraš da se snalaziš na razne načine. Evo ti par savjeta:

Kada kupuješ farmerke, gledaj oznaku "tall" na njima ( imaš je ili na unutrašnjoj strani, ili na vanjskoj na deklaraciji na kartonu)
Kada kupuješ pantalone, uzmi ih u ruke i pogledaj dno nogavice, ako je podvrnuta unutra malo više može se produžiti, svaki krojač će ti to napraviti za 5 KM.
I ako si u prilici, daj nešto više love za komad odjeće koji znaš da ti je kvalitetan - da će trajati - recimo pogledaj farmerke u Tom Tailoru ( uvijek imaš outlet - to ti je prodaja starih kolekcija u Tuš-u u I. Sarajevu ); pokušaj u Springfieldu, ili u Azel France-u u Titovoj, na spratu imaš Esprit...
I da - kao što je rekla djevojka iznad - traži onu drugu oznaku nakon znaka: / - prvi broj označava VELIČINU, drugi DUŽINU.
Npr: 32/34 ( to je kratko ) ali 32/36 je duže....

Na žalost industrija odjeće je takva, imaju kalupe i po njima šiju, a svako tijelo je posebno na svoj način. Ja sam krupnija recimo u donjem dijelu tijela, imam malo šire bokove i istu situaciju kao i ti sa strukom - tako da mi sve pantalone i farmerice "lahore" oko struka, onda uzmem one koje mi pristaju u kukovima i suzim u struku, isto kod krojača!
Jeste to recimo gnjavaža, ali kažem oni koji imaju problem sa visinom ili krupnijim dijelovima tijela moraju prilagođavati odjeću sebi...ali znaš da dobiješ tako ono što ti treba :)
zergtales

#4614 Re: Sarajevo shoping

Post by zergtales »

Zna li neko da li se ima kupiti u Sarajevu North Face ruksak?
kota_pisvir

#4615 Re: Sarajevo shoping

Post by kota_pisvir »

gdje ima snizenja u Sarajevu ? Dzemperi, majice, jakne ? :D Je li iko bio u Alti ovih dana :D Ima li sta tamo, New Yorker, Waikiki :-D svaka informacija je dobrodosla :kiss:
Afanasi_94

#4616 Re: Sarajevo shoping

Post by Afanasi_94 »

kota_pisvir wrote:gdje ima snizenja u Sarajevu ? Dzemperi, majice, jakne ? :D Je li iko bio u Alti ovih dana :D Ima li sta tamo, New Yorker, Waikiki :-D svaka informacija je dobrodosla :kiss:
U Waikikiju je sniženje. New Yorker nema ništa posebno. :D
Afanasi_94

#4617 Re: Sarajevo shoping

Post by Afanasi_94 »

Ja sam bila prije par sedmica i bilo je finih košulja i džempera za zimu. Biće da se prodalo sve. :D
art vandeley

#4618 Re: Sarajevo shoping

Post by art vandeley »

Kako se zovu one kape, ne znam kako da ih drukcije nazovem...tanke i izgledaju kao tuba, s otvorima s obje strane, pa se samo navucu na glavu a mogu sluziti i u druge svrhe npr. samo kao traka preko glave ili maska preko usta, moze se sa njima svasta izvoditi... nesta slicno je nosao na glavi vazda onaj kvazinovinar Adi Sarajlic ali ga dugo na tv-u nisam vidio :D

I naravno, ako je ko skonto o cemu pricam, gdje se imaju uzeti :D
hopcup

#4619 Re: Sarajevo shoping

Post by hopcup »

art vandeley wrote:Kako se zovu one kape, ne znam kako da ih drukcije nazovem...tanke i izgledaju kao tuba, s otvorima s obje strane, pa se samo navucu na glavu a mogu sluziti i u druge svrhe npr. samo kao traka preko glave ili maska preko usta, moze se sa njima svasta izvoditi... nesta slicno je nosao na glavi vazda onaj kvazinovinar Adi Sarajlic ali ga dugo na tv-u nisam vidio :D

I naravno, ako je ko skonto o cemu pricam, gdje se imaju uzeti :D
ne znam kako se zove, al bilo ih u BBI na trećem spratu u radnji koja prodaje planinarsku/skijašku i sl. opremu
sheilak

#4620 Re: Sarajevo shoping

Post by sheilak »

Afanasi_94 wrote:
kota_pisvir wrote:gdje ima snizenja u Sarajevu ? Dzemperi, majice, jakne ? :D Je li iko bio u Alti ovih dana :D Ima li sta tamo, New Yorker, Waikiki :-D svaka informacija je dobrodosla :kiss:
U Waikikiju je sniženje. New Yorker nema ništa posebno. :D
ok, sad baš sniženja...ali u New Yorkeru ima finih košulja (crnih :-D ), u Vis a Vis-u finih džempera, dolčevita. Ah, da i predobrih haljina od velura, ako ko to voli. a tamo to zaista nije skupo.
tisine

#4621 Re: Sarajevo shoping

Post by tisine »

Je li ko vidio u ovim našim radnjama bar sličnu jaknu kao na slici? :roll:

Image
Ujedam

#4622 Re: Sarajevo shoping

Post by Ujedam »

Kako u Mangu ima dobraaaaaaaaaaaa jakna.. 235KM :roll: :|
Jasminak

#4623 Re: Sarajevo shoping

Post by Jasminak »

tisine wrote:Je li ko vidio u ovim našim radnjama bar sličnu jaknu kao na slici? :roll:

Image
ja sam vidjela u bershki ili pull&bear u hr ako ne i istu, tako da ima vjerovatno i u mepasu u mostaru, pa ako ti nije daleko skokni :D ..
tisine

#4624 Re: Sarajevo shoping

Post by tisine »

OK, hvala vam. Možda se i nakanim pa odem do Mostara :-D
Afanasi_94

#4625 Re: Sarajevo shoping

Post by Afanasi_94 »

tisine wrote:OK, hvala vam. Možda se i nakanim pa odem do Mostara :-D
Prije toga pogledaj u: New Yorker, Mango, Orsay :D
Post Reply