Sarajevo shopping
Moderator: anex
- Irm@
#4602 Re: Sarajevo shoping
pokusaj u Tally Weijlamiliana wrote:Zenske![]()
-
ZeMska
#4603 Re: Sarajevo shoping
Imas ih u skoro svakoj radnji gdje se prodaju pidzame i donje rubljeamiliana wrote:Gdje u Sarajevu mogu pronaci bijele helanke ???
Ako ko zna
- amiliana
#4604 Re: Sarajevo shoping
Meni trebaju skroz uske onako malo deblje za vani.
-
ZeMska
#4605 Re: Sarajevo shoping
Mislis na fazon tajica? ma mora biti u tim radnjama, ja sam do sada uzimala u onoj radnji u carsiji, preko puta radnje ''Muski svijet'', imali su te sto trazis, malo deblje, uske su skroz i onaj glatki materijal
ako igdje mozes naci, naci ces tu i eventualno pijaca 
- amiliana
#4606 Re: Sarajevo shoping
Hvala !ZeMska wrote:Mislis na fazon tajica? ma mora biti u tim radnjama, ja sam do sada uzimala u onoj radnji u carsiji, preko puta radnje ''Muski svijet'', imali su te sto trazis, malo deblje, uske su skroz i onaj glatki materijalako igdje mozes naci, naci ces tu i eventualno pijaca
- hamzah
#4608 Re: Sarajevo shoping
Zdravo,
zanima me ima li igdje u Sa kupiti nesto sto cisti one dlacice po odjeci (kada operem neke tamne stvari pantole ili duks pojavi se milion onih bijelih sitnih "dlacica").
Nadam se da ste razumjeli sta trazim.
zanima me ima li igdje u Sa kupiti nesto sto cisti one dlacice po odjeci (kada operem neke tamne stvari pantole ili duks pojavi se milion onih bijelih sitnih "dlacica").
- JanuaryJones
#4609 Re: Sarajevo shoping
Jysk ima one valjke što kupe dlačice.hamzah wrote:Zdravo,
Sent from my iPad using Tapatalk
- Hemera
#4610 Re: Sarajevo shoping
<Imaš u DM-u ,Merkatoru onu traku ljepljivu ko valjčić...
-
shut_down
#4611 Re: Sarajevo shoping
može mala pomoć.
gdje su sarajevu ima prodavnica pantalona ''nestandardnih'' veličina. pošto sam poprilično visok jako mi je teško naći recimo farmerke, ili su kratke ili ne pašu u struku.
gdje su sarajevu ima prodavnica pantalona ''nestandardnih'' veličina. pošto sam poprilično visok jako mi je teško naći recimo farmerke, ili su kratke ili ne pašu u struku.
- JanuaryJones
#4612 Re: Sarajevo shoping
Najbolje ti je obilaziti radnje tipa Azela i Tiffanija kad dobiju novu robu jer bude farmerki Esprit i H&M sa dužim nogavicama, tipa struk 34 a noge 36 ili 38. Baš sam neki dan naletila na Esprit farmerke, odlične, za mm u Azelu ali bijahu 34/36 a njemu to dugačkoshut_down wrote:može mala pomoć.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
zamzija
#4613 Re: Sarajevo shoping
Pošto su kod mene u familiji svi visoki, moraš da se snalaziš na razne načine. Evo ti par savjeta:shut_down wrote:može mala pomoć.
Kada kupuješ farmerke, gledaj oznaku "tall" na njima ( imaš je ili na unutrašnjoj strani, ili na vanjskoj na deklaraciji na kartonu)
Kada kupuješ pantalone, uzmi ih u ruke i pogledaj dno nogavice, ako je podvrnuta unutra malo više može se produžiti, svaki krojač će ti to napraviti za 5 KM.
I ako si u prilici, daj nešto više love za komad odjeće koji znaš da ti je kvalitetan - da će trajati - recimo pogledaj farmerke u Tom Tailoru ( uvijek imaš outlet - to ti je prodaja starih kolekcija u Tuš-u u I. Sarajevu ); pokušaj u Springfieldu, ili u Azel France-u u Titovoj, na spratu imaš Esprit...
I da - kao što je rekla djevojka iznad - traži onu drugu oznaku nakon znaka: / - prvi broj označava VELIČINU, drugi DUŽINU.
Npr: 32/34 ( to je kratko ) ali 32/36 je duže....
Na žalost industrija odjeće je takva, imaju kalupe i po njima šiju, a svako tijelo je posebno na svoj način. Ja sam krupnija recimo u donjem dijelu tijela, imam malo šire bokove i istu situaciju kao i ti sa strukom - tako da mi sve pantalone i farmerice "lahore" oko struka, onda uzmem one koje mi pristaju u kukovima i suzim u struku, isto kod krojača!
Jeste to recimo gnjavaža, ali kažem oni koji imaju problem sa visinom ili krupnijim dijelovima tijela moraju prilagođavati odjeću sebi...ali znaš da dobiješ tako ono što ti treba
-
zergtales
#4614 Re: Sarajevo shoping
Zna li neko da li se ima kupiti u Sarajevu North Face ruksak?
- kota_pisvir
#4615 Re: Sarajevo shoping
gdje ima snizenja u Sarajevu ? Dzemperi, majice, jakne ?
Je li iko bio u Alti ovih dana
Ima li sta tamo, New Yorker, Waikiki
svaka informacija je dobrodosla 
- Afanasi_94
#4616 Re: Sarajevo shoping
U Waikikiju je sniženje. New Yorker nema ništa posebno.kota_pisvir wrote:gdje ima snizenja u Sarajevu ? Dzemperi, majice, jakne ?Je li iko bio u Alti ovih dana
- Afanasi_94
#4617 Re: Sarajevo shoping
Ja sam bila prije par sedmica i bilo je finih košulja i džempera za zimu. Biće da se prodalo sve. 
- art vandeley
#4618 Re: Sarajevo shoping
Kako se zovu one kape, ne znam kako da ih drukcije nazovem...tanke i izgledaju kao tuba, s otvorima s obje strane, pa se samo navucu na glavu a mogu sluziti i u druge svrhe npr. samo kao traka preko glave ili maska preko usta, moze se sa njima svasta izvoditi... nesta slicno je nosao na glavi vazda onaj kvazinovinar Adi Sarajlic ali ga dugo na tv-u nisam vidio
I naravno, ako je ko skonto o cemu pricam, gdje se imaju uzeti
- hopcup
#4619 Re: Sarajevo shoping
ne znam kako se zove, al bilo ih u BBI na trećem spratu u radnji koja prodaje planinarsku/skijašku i sl. opremuart vandeley wrote:Kako se zovu one kape, ne znam kako da ih drukcije nazovem...tanke i izgledaju kao tuba, s otvorima s obje strane, pa se samo navucu na glavu a mogu sluziti i u druge svrhe npr. samo kao traka preko glave ili maska preko usta, moze se sa njima svasta izvoditi... nesta slicno je nosao na glavi vazda onaj kvazinovinar Adi Sarajlic ali ga dugo na tv-u nisam vidio![]()
- sheilak
#4620 Re: Sarajevo shoping
ok, sad baš sniženja...ali u New Yorkeru ima finih košulja (crnihAfanasi_94 wrote:U Waikikiju je sniženje. New Yorker nema ništa posebno.kota_pisvir wrote:gdje ima snizenja u Sarajevu ? Dzemperi, majice, jakne ?Je li iko bio u Alti ovih dana
-
tisine
#4621 Re: Sarajevo shoping
Je li ko vidio u ovim našim radnjama bar sličnu jaknu kao na slici?

-
Ujedam
#4622 Re: Sarajevo shoping
Kako u Mangu ima dobraaaaaaaaaaaa jakna.. 235KM

-
Jasminak
#4623 Re: Sarajevo shoping
ja sam vidjela u bershki ili pull&bear u hr ako ne i istu, tako da ima vjerovatno i u mepasu u mostaru, pa ako ti nije daleko skoknitisine wrote:Je li ko vidio u ovim našim radnjama bar sličnu jaknu kao na slici?![]()
-
tisine
#4624 Re: Sarajevo shoping
OK, hvala vam. Možda se i nakanim pa odem do Mostara 
- Afanasi_94
#4625 Re: Sarajevo shoping
Prije toga pogledaj u: New Yorker, Mango, Orsaytisine wrote:OK, hvala vam. Možda se i nakanim pa odem do Mostara