Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4601 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

komeba wrote:
-LIBERO- wrote:Ilahije i kaside su sasvim prihvatljive,ako je slijedeci muzicki broj bio hor Franjevaca Bosne Sreberene,ili patrijarhije pravoslavne.

Poenta je da li je?? Ako nije,a vrlo vjerovatno nije,ocigledno je SDP odlucio odigrati maksimalno bosnjacki desno pa sta dragi Allah da :D . Suchur Allahu ,vjerovatno ce uzeti pobjedu na teritorijima sa "bosnjackom vecinom",sto im je ocito i interes.

Uz Zeljka i Zlatka, AMIN!!!
Kad budu pravoslavni i katolicki Bozic,SDP ce sigurni prikladno i obiljeziti :wink:
Gdje ce NS uzeti pobjedu?
Kakve ima veze obiljezavanje Bozica sa predizbornim skupovima na kojima se iskljucivo ilahije pustaju :shock:
NS nigdje ne mora uzeti vlast,ako bi se zbog uzimanja vlasti morala odreci svojih izvornih pozicija.

Vlast kao sredstvo u ostvarenju svojih planova i politike za izlazak ovoga drustva iz ovog jadnog stanja,a NE vlast pod bilo koju cijenu cisto radi vlasti.

SDP me u nekim aspektima,narocito u ovoj predizbornoj kampanji,neodoljivo asocira da je jedini cilj doci do vlasti,bez obzira na sve kompromise i sva odstupanja od pocetnih i izvornih pozicija te stranke.

Lose druze,lose.
klixober

#4602 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

stric wrote:dragi moji nadnaravni sdp-ovci sa ove teme , smirite se malo. i vama je jasno da je drug zlatko nažalost okrenuo u zeleno, što nije sigurno volja većine niti je napisano u dokumentima i programima sdp-a, i malo se približio tihiću a onda zaplesao sa fahrom, i za to ne smijete kriviti ns ona sa tim nema nikakve veze. i zato prvo počistite ispred svog praga ( da ne bude sad samo je zlaja kriv, ne nije ali snosi svoj dio krivice koji on nikako da prizna).

ns ima svoje mane, ali ima i vrline, a jedna od tih vrline je što jasno i glano kaže šta ne valja bilo ko da je u pitanju i to mnogima smeta, i zato se svima lijepe etikete.

npr. bojan je prikriveni četnik , a on i damir miljević su rs-u jasno i glasno prozivali dodika ( i nisu ga nazivali mićom), a onaj četnik krsmanović u rs-u jasno i glasno kaže da jedna ćelija u foči čeka dodika.
dok recimo to drug zlaja samo poručuje preko bakira omiljenog iz sarajeva.

zbog tog nedostatka m.... i postizborne matematike drug zlatko je odbio prijedlog za predizbornu koaliciju (peđa nije na ovo odgovorio ali izvora i sa drugih strana koje su učestvovale u tim razgovorima).

stric :bih:
Moze Bajic reci da Dodika ceka celija u zatvoru,ali meni plakati "Nasa stranka Republike Srpske" govore da je to samo borba za vlast u entitetu koji je nastao na zlocinu,ali nista principijelno protiv sustine na cemu pociva taj entitet.
Budi pazljiviji sta pricas,to da je Zlatko otisao u zeleno,jer bih ti vrlo lako mogao odgovoriti gdje je u tome slucaju Bajic sa NS otisao.Obzirom da to nije moj nacin izrazavanja,ovo kazem kao upozorenje na retoriku koju protiv SDP-a koristite.
klixober

#4603 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

-LIBERO- wrote:
komeba wrote:
-LIBERO- wrote:Ilahije i kaside su sasvim prihvatljive,ako je slijedeci muzicki broj bio hor Franjevaca Bosne Sreberene,ili patrijarhije pravoslavne.

Poenta je da li je?? Ako nije,a vrlo vjerovatno nije,ocigledno je SDP odlucio odigrati maksimalno bosnjacki desno pa sta dragi Allah da :D . Suchur Allahu ,vjerovatno ce uzeti pobjedu na teritorijima sa "bosnjackom vecinom",sto im je ocito i interes.

Uz Zeljka i Zlatka, AMIN!!!
Kad budu pravoslavni i katolicki Bozic,SDP ce sigurni prikladno i obiljeziti :wink:
Kakve ima veze obiljezavanje Bozica sa predizbornim skupovima na kojima se iskljucivo ilahije pustaju :shock:
NS nigdje ne mora uzeti vlast,ako bi se zbog uzimanja vlasti morala odreci svojih izvornih pozicija.

Vlast kao sredstvo u ostvarenju svojih planova i politike za izlazak ovoga drustva iz ovog jadnog stanja,a NE vlast pod bilo koju cijenu cisto radi vlasti.

SDP me u nekim aspektima,narocito u ovoj predizbornoj kampanji,neodoljivo asocira da je jedini cilj doci do vlasti,bez obzira na sve kompromise i sva odstupanja od pocetnih i izvornih pozicija te stranke.

Lose druze,lose.
Ima,zato sto je koncert ilahija bio povodom ramazana,niposto predizborni skup.Mozes se ti slagati ili ne slagati s tim,ali to nije nista neobicno u demokratskom svijetu,kao sto nece biti neobicno da SDP na prigodan nacin obiljezi Bozic za svoje clanove :wink:
felipe kajetano

#4604 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by felipe kajetano »

ma cista eSenesDizacija partije, i Dodik se pljuvo onomad sa Kacevendom i Grigorijem dok nije uvidio da mu oni mogu pomoci, onda sklopise omertu i od tada su nerazdvojni na svim osvecenjima, sasvecenjima i ostalim x-cenima.

Ove ilahije su izgleda uvod u slicna desavanja na federalnoj socijaldemokratskoj sceni, uostalom vidjecemo :)
klixober

#4605 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

felipe kajetano wrote:ma cista eSenesDizacija partije, i Dodik se pljuvo onomad sa Kacevendom i Grigorijem dok nije uvidio da mu oni mogu pomoci, onda sklopise omertu i od tada su nerazdvojni na svim osvecenjima, sasvecenjima i ostalim x-cenima.

Ove ilahije su izgleda uvod u slicna desavanja na federalnoj socijaldemokratskoj sceni, uostalom vidjecemo :)

Simptomaticno je da jednu zajednicku stvar imate ti,Dodik,NS,HDZ,SDA,SBiH,Leo Plockinic,poskok...

Imate jedan pokusaj da pogodite sta je u pitanju :wink:
felipe kajetano

#4606 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by felipe kajetano »

komeba wrote:
felipe kajetano wrote:ma cista eSenesDizacija partije, i Dodik se pljuvo onomad sa Kacevendom i Grigorijem dok nije uvidio da mu oni mogu pomoci, onda sklopise omertu i od tada su nerazdvojni na svim osvecenjima, sasvecenjima i ostalim x-cenima.

Simptomaticno je da jednu zajednicku stvar imate ti,Dodik,NS,HDZ,SDA,SBiH,Leo Plockinic,poskok...

Imate jedan pokusaj da pogodite sta je u pitanju :wink:
jel ovo kviz :-? , sta dobijam ako pogodim :) ?

Samo da te upozorim da sam skolske 86/87 bio drugi na opstinskom takmicenju na Titovim stazama revolucije :D

P.S.
Sta nije u redu sa mojim komentarom, valjda je legitimno da imam svoje vidjenje ove politicko-glazbene karafeke i mogucim implikacijama na dalji razvoj BH socijaldemokratije?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4607 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Nisi nista pogrjesio. Sada sam u gradu vidio SDPov autic oblipljen posterima Zeljka Komsica iz kojeg se ore ilahije :mrgreen:
Jesam ja pogresno shvati ili nije bas koketiranje sa ilahijama samo za Bajram i Ramazan.

Ja znam da je temi (@komeba) tesko,kao deklarisanom ljevicaru da priznas nesto tako,ali i vise nego ocigledno je da se SDP u potpunosti bacila na bosnjacko biracko tijelo. Cak nema ni pokusaja ublazavanja necega takvoga. Zato sam i napisao u postu koji je bio komentar na takvo ponasanje,hajd' ok ilahije,ali zasto slijedeca numera sa razglasa tog propagandnog vozila nisu katolicka ili pravoslavna duhovna muzika??

Jel' to ta ravnopravnost SDP,hajd' Zenica je u pitanju tu je 90% Bosnjaka,hajmo im servirati ono sto zele da cuju.??

Ako to nije politikanstvo,onda ne znam sta je.
buzzer

#4608 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

komeba wrote:
-LIBERO- wrote:
komeba wrote: Kad budu pravoslavni i katolicki Bozic,SDP ce sigurni prikladno i obiljeziti :wink:

Lose druze,lose.
Ima,zato sto je koncert ilahija bio povodom ramazana,niposto predizborni skup.Mozes se ti slagati ili ne slagati s tim,ali to nije nista neobicno u demokratskom svijetu,kao sto nece biti neobicno da SDP na prigodan nacin obiljezi Bozic za svoje clanove :wink:
Autor: DANI

"Mjesec ramazan, naš dragi gost, prilika je da budemo dobri vjernici, ali i dobri prijatelji jedni drugima. Zato, imamo priliku da to i budemo, da se družimo zajedno na Večeri ilahija u subotu 28. 8. 2010., u kino sali JU Centar za kulturu u Zavidovićima."

Ne, vi ne čitate proglas Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići! Radi se o saopćenju za javnost Foruma mladih SDP-a ovog živopisnog gradića, koji, vjerovali ili (zašto da) ne, organizira spomenuti bogati kulturno-umjetnički program uz poziv: "Dođite da se u ovom lijepom danu družimo do iftara"!

Nije poznato po kojem ključu jedna socijalistička, građanska i (barem) deklarativno ljevičarska stranka može organizirati vjerske manifestacije ili koncerte duhovne muzike. Razumljivo je, dakako, SDP-ovo koristoljublje na etno-klero-kapitalističkom tržištu vladajućih ideologija na kojem nastoji zadobiti dobar dio kolača.

U krajnjoj liniji, ne bi čudilo da Željko Komšić, u predizbornom lovu na bošnjačke glasove, zapjeva na manifestaciji tipa Mošus Pejgamberov, no ako se ova stranka zaista predstavlja kao multietnička, zbog čega se zlatna Zlatkova mladež nije sjetila da, ako ne u Zavidovićima, a onda u nekom multietničkijem gradu organizira koncert pravoslavne duhovne muzike u povodu Velike Gospojine, koja pada upravo 28. 8., a isti je mogao biti organiziran i u povodu istoimenog katoličkog blagdana trinaest dana ranije.

Allah je SDP-u, čini se, sasvim dostatan.

stoji da je pecanin debeo i da je iz sandzaka, ali sta jos mozes reci na ovo pitanje iz mrskih dana?
Petit_Beurre

#4609 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

red01 wrote:@Petit_Beurre
Sutra velika šetnja kandidata i simpatizera Naše Stranke kroz Sarajevo. Kreće se od Sebilja u 11 sati. Svi su pozvani

Doista smiješno, što li to znači VELIKA .....(znam za izraz MALA ili VELIKA nužda :dance: :sad: :roll: ). U bosanskom jeziku nešto ovako zasigurno ne postoji.....
Da to nije Jopet neki izum malog od Rudog...... :skoljka:

Mislim da će, za razliku od polaganja kamen temeljca u BL , kad je bilo prisutno 3-4 člana NS, u sarajevu uspjeti sakupit' i 50 pripadnika NS.... :lol: :-) :run:
Znam da znaš, jer je redovno vršiš po/na ovoj temi.
klixober

#4610 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Mogu reci da se kao ekvivalent ramazanu/Bajramu kod krscana/hriscana moze uzeti samo Bozic,djelimicno Uskrs/Vaskrs.
Senad Pecanin i doticni novinar imaju licni animozitet prema SDP-u i tu nikakav argument ne moze pomoci.Njihova mrznja prema SDP-u ide dotle da forsiraju Martina Raguza ispred Zeljka Komsica i to na nacin kojeg se ni najcrnji hdz-ovci ne bi postidili.
Pecanin i ostali novinari iz Dana bi trebali procitati ovaj tekst Dezulovica...
http://www.nezavisne.com/komentari/kolu ... 68754.html
stric

#4611 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by stric »

komeba

tvoj način diskusije je standardni na ovim prostorima upiranje prstom u druge i skretanje teme, koja onda ode u dalje prepucavanje po principu vidi mu glave ili čiji je duži ( da oprosta dame).

to je ono o čemu govorim, i što jeste problem, prvo počisti ispred svog praga i budi dosljadan do boli, a onda imaš pravo da po po istim pitanjima upireš u druge.

da ne ode u začatavanje i cititanje stranačkih dokumenata ns u vezi uređenja zemlje po stoti put nejse.

stric :bih:

ps. svi članovi ns kad su vidjeli citirani skandalozni plakat (što bi rekli neki) su pitali ko je to postavljao, jer nema veze ni sa čime, a odgovor je vrlo banalan i smješan ( neko može vjerovati ili ne) je taj da je štampar napravio grešku i umjesto "ns odbor za rs" napisao spomenuto.
buzzer

#4612 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

komeba wrote:Mogu reci da se kao ekvivalent ramazanu/Bajramu kod krscana/hriscana moze uzeti samo Bozic,djelimicno Uskrs/Vaskrs.
Senad Pecanin i doticni novinar imaju licni animozitet prema SDP-u i tu nikakav argument ne moze pomoci.Njihova mrznja prema SDP-u ide dotle da forsiraju Martina Raguza ispred Zeljka Komsica i to na nacin kojeg se ni najcrnji hdz-ovci ne bi postidili.
dobro mogli su makar pola koncerta za veliku gospojnu, obzirom da nije praznik te tezine. tek da izbiju adute iz rukava nama zlim ljudima.

procitah tekst i prva asocijacija su mi bili lagumdzijaneri na ovoj temi. trebate jos samo pozvati glsace i simpatizere ns da 3. oktobra ostanu kod kuce.
klixober

#4613 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

buzzer wrote:
komeba wrote:Mogu reci da se kao ekvivalent ramazanu/Bajramu kod krscana/hriscana moze uzeti samo Bozic,djelimicno Uskrs/Vaskrs.
dobro mogli su makar pola koncerta za veliku gospojnu, obzirom da nije praznik te tezine. tek da izbiju adute iz rukava nama zlim ljudima.

procitah tekst i prva asocijacija su mi bili lagumdzijaneri na ovoj temi. trebate jos samo pozvati glsace i simpatizere ns da 3. oktobra ostanu kod kuce.
Vi,losi ljudi :wink: ,cete uvijek naci razlog zasto je SDP los,suvisno je uopste razmisljati u pravcu izbijanja aduta,jer za adute nisu potrebni argumenti,vec samo malo mrznje i imaginacije.
Do prije godinu,dvije,su Dani furali pricu kako bi SDP bio super,samo kada bi Komsic umjesto Lagumdzije bio predsjednik,a danas po Komsicu pljuju vise nego po Dodiku.Adut i razlog zasto je SDP los,vi cete,ne brinem se,uvijek naci...
buzzer

#4614 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

komeba wrote:
buzzer wrote: dobro mogli su makar pola koncerta za veliku gospojnu, obzirom da nije praznik te tezine. tek da izbiju adute iz rukava nama zlim ljudima.

Vi,losi ljudi :wink: ,cete uvijek naci razlog zasto je SDP los,suvisno je uopste razmisljati u pravcu izbijanja aduta,jer za adute nisu potrebni argumenti,vec samo malo mrznje i imaginacije.
Do prije godinu,dvije,su Dani furali pricu kako bi SDP bio super,samo kada bi Komsic umjesto Lagumdzije bio predsjednik,a danas po Komsicu pljuju vise nego po Dodiku.Adut i razlog zasto je SDP los,vi cete,ne brinem se,uvijek naci...
dobri covjece, meleche zlatkov :wink: i ja sam komsica smatrao super likom, a sada se to svelo samo na simpatije prema njemu kao covjeku, nikako politicaru. zasto? zato sto bezuslovno pristaje na gazdinu igru koja ce ovu zemlju skupo kostati. koji su mu razlozi ne znam, a volio bih znati.
moja mrznja, ako nekad ispliva na povrsinu, usmjerena je iskljucivo na nepravdu koju vladajuci nacionalisti nanose ljudskom dostojanstvu. u tom kontekstu mi nikako ne moze biti drag neko koga smatram odgovornim sto su jos uvjek na vlasti. da ne govorim da alijansa nije morala kapitulirati.
ultima_palabra

#4615 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

buzzer wrote:da ne govorim da alijansa nije morala kapitulirati.
:?:
klixober

#4616 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Daleko od toga da sam ja melek,andjeo,a ovo "zlatkov","zlajin" je vec postala odredena vrsta psihoze kod onih koji to izgovaraju,valjda bih ja trebao da se nadem uvrijedenim :-)
Na Zlatkovu jednu manu da je narcis ide milion vrlina,a kod ovih sto unistavaju zemlju vec 20 godina na milion mana,ide jedna vrlina i svejedno im se zbog te jedne vrline oprasta tih milion mana i opet je problem Zlatko Lagumdzija :-)
Ne trazim od tebe da volis ni Lagumdziju,ni Komsica,ni SDP,ali cu barem na forumu odgovoriti na svako neargumentovano pljuvanje i zato savjetujem da se prestanete baviti SDP-om na ovoj temi,jer necete nista postici.
2407

#4617 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 2407 »

A zar ti ono nemas nista s SDP-om?
klixober

#4618 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

2407 wrote:
A zar ti ono nemas nista s SDP-om?
Nemam.nazalost.Ako ima neko iz organa stranke da ovo cita i svidja mu se,mogao bi me kako pogurati u stranku,steta ne iskoristiti ovaj kapacitet.. :D Moze me se uvijek tusnuti u predsjednistvo kad Komsicu istekne mandat :D
buzzer

#4619 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

ultima_palabra wrote:
e vala da jos i time spamam ovu temu... a i kasno je.
drugi put cu negdje to napisati. mozda na onoj sdp-ovoj temi. :-) laku noc, nema vise pive.
klixober

#4620 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

buzzer wrote:
ultima_palabra wrote:
e vala da jos i time spamam ovu temu... a i kasno je.
drugi put cu negdje to napisati. mozda na onoj sdp-ovoj temi. :-) laku noc, nema vise pive.
I red je,pisi o sdp-u na sdp-ovoj temi :)
Laku noc i izvinjavam se za "los covjek",pretjerao sam...
buzzer

#4621 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

komeba wrote: I red je,pisi o sdp-u na sdp-ovoj temi :)
Laku noc i izvinjavam se za "los covjek",pretjerao sam...
u dure je.
rahmanjin

#4622 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by rahmanjin »

Ne znam sto ne priznas da su pogrijesili i gotovo. Tvoje poredjenje sta je u kojoj vjeri sveto a sta svetije je smijesno. Za tvoju informaciju, i u krscanstvu/hriscanstvu postoji post kao i u islamu za vrijeme mjeseca ramazana, tako da tvoje poredjenje ne stoji.
red01

#4624 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by red01 »

komeba wrote:Daleko od toga da sam ja melek,andjeo,a ovo "zlatkov","zlajin" je vec postala odredena vrsta psihoze kod onih koji to izgovaraju,valjda bih ja trebao da se nadem uvrijedenim :-)
Na Zlatkovu jednu manu da je narcis ide milion vrlina,a kod ovih sto unistavaju zemlju vec 20 godina na milion mana,ide jedna vrlina i svejedno im se zbog te jedne vrline oprasta tih milion mana i opet je problem Zlatko Lagumdzija :-)
Ne trazim od tebe da volis ni Lagumdziju,ni Komsica,ni SDP,ali cu barem na forumu odgovoriti na svako neargumentovano pljuvanje i zato savjetujem da se prestanete baviti SDP-om na ovoj temi,jer necete nista postici.
Poslije ovakvog istupa Jugoslovena iz SOKO-a, koji se sjajno bori zajedno sa Milokradom za BOLJU I USPJEŠNIJU BiH , svoj glas dajem Komšiću. Izgleda zaboraio da je sklopio PAKT sa Milokradom o podršci Srba iz F BiH njegovoj japanskoj n(m)inji.
Ima Zlaja i Komšić možda i milion mana ali ipak su genijalci i za Milokrada, kao i za Čovića i gejšu koja je kandidat u ime njegove stranke....

Nego treba izać' malo u šetnju u Vilsonovoj i dočekat ove iz NS, da ih ipak bude više desetorostruko nego u BL prije dan-dva ....... :D
ex_libres

#4625 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

red01 wrote:@Petit_Beurre
Sutra velika šetnja kandidata i simpatizera Naše Stranke kroz Sarajevo. Kreće se od Sebilja u 11 sati. Svi su pozvani

Doista smiješno, što li to znači VELIKA .....(znam za izraz MALA ili VELIKA nužda :dance: :sad: :roll: ). U bosanskom jeziku nešto ovako zasigurno ne postoji.....
Da to nije Jopet neki izum malog od Rudog...... :skoljka:

Mislim da će, za razliku od polaganja kamen temeljca u BL , kad je bilo prisutno 3-4 člana NS, u sarajevu uspjeti sakupit' i 50 pripadnika NS.... :lol: :-) :run:

Tebi kao pojedincu koji zastupa ideologiju rusenja drzave BiH svojim primitivnim istupima, bi naravno odgovaralo da se u BL desio incident kako bi mogao nahraniti svoje rusilacke ambicije.
Pazi samo da se nisi prevario u svojim procjenama oko snage koalicije NS-NSP, mogao bi se negativno izenanaditi 4. oktobra.
I naravno i dalje stoji ono tvoje da ce sve rijesiti STORM. Nigdje bana, opomene
ccccc
Locked