Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
kiky

#4601 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

ebiga daltone, nisam skonto šta si ono napiso ...
kad su ameri zadnji puta tražili da se prizna kosovo, slovačka ih je odjebala i to nimalo diplomatski ( u smislu kao: nečemo i što ste dosadni imamo mi svoje lajčak ) ....
a ono ispod, " evropa bosni .... " stvarno ne kontam ....
bosna123

#4602 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bosna123 »

jeza u ledja wrote:Kako me nervira vase radovanje na svaku sitnicu koju urade Amerikanci. Samo se ceka hocel' sta Ameri rijesiti. Jebla ga Amerika vise, i Inzko i kurcipalci...

Kad ce sta rijesit nasi politicari kojima je to pos'o i za koje mi glasamo?
:thumbup: Tako smo i u ratu cekali...
dallton

#4603 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

jeza u ledja wrote:Kako me nervira vase radovanje na svaku sitnicu koju urade Amerikanci. Samo se ceka hocel' sta Ameri rijesiti. Jebla ga Amerika vise, i Inzko i kurcipalci...

nisi shvatio sta sam zelio reci - sistem ti je tako i napravljen da bukvalno do krajnjih granica ovisi o nekome sa strane, sto iz spoljasnjih , sto iz unutrasnjih razloga - super kolonizacija....sto se mene tice, svi ce biti najsretniji kad niko na bosnu ne bude morao obracati nikakvu paznju...a ako pogledas moje postove vidjeces da ja stalno podsjecam na to da ce doci momenat kad ce ameri samo reci "e sad rijesite sami kako znate"
dallton

#4604 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

kiky wrote:ebiga daltone, nisam skonto šta si ono napiso ...
kad su ameri zadnji puta tražili da se prizna kosovo, slovačka ih je odjebala i to nimalo diplomatski ( u smislu kao: nečemo i što ste dosadni imamo mi svoje lajčak ) ....
a ono ispod, " evropa bosni .... " stvarno ne kontam ....
nisam ni mislio na kosovo, mislio sam na situaciju u bosni, pa sam zato povezao sa slovackom...a "evropa bosnia' - pa ti se stalno zalis da je evropa licemjerna -- naravno da jeste, a kakva bi druga mogla i biti? - a ja ti samo odgovaram da evropa u bosni bez obzira na svoj kurvaluk politicki ne moze ozbiljno uzdrmati situaciju, to je to
kiky

#4605 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

ma to za kosovo sam ja samo postavio primjer kako su slovaci otresli amere ...
ništa bitno ...
pretpostavio sam da je ono bio smisao posta, al mi je post nekako izgledao konfuzno ...
nego večeras je bila vijest o štrajku srbijanaca ispred neke firme koju su dodo i tadić opuhali ....
ludilo ...
da su ti ljudi stavili komentare na ovu temu reagovala bi "ona" ekipa i optužila ih za srbomržnju i genocid nad istinom
Maraschino

#4606 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Bas me interesuje kako.
dallton

#4607 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

evo pametnog mislioca iz srne
*** SPAM *** - Jedan bauk kruži BiH - to je bauk odlaska OHR-a, od kojeg su već mjesecima u panici, uglavnom, svi bošnjački politički čelnici.

Šta je toliko važno u prolongiranju zatvaranja OHR-a, pa je bošnjački član Predsjedništva BiH, Haris Siladžić, još od imenovanja na tu funkciju, proglasio sprečavanje zatvaranja Kancelarije visokog predstavnika i nastavak bonskih ovlaštenja ključnim političkim ciljem - bez obzira na toliko problema (računajući i katastrofalnu ekonomsku situaciju), naročito u Federaciji BiH (FBiH)? Jednostavno rečeno, odlazak OHR-a i gašenje bonskih ovlaštenja znači opstanak sadašnje unutrašnje administrativne podjele BiH - prvenstveno Republike Srpske, pošto nema promjene Ustava bez volje svih strana.

Odlazak OHR-a znači i prekid nametnute centralizacije svega i svačega u BiH, koja nema nikakvog uporišta u Dejtonskom sporazumu i koja se provodi nametanjem zakona i odluka putem OHR-a, i na kraju, ali ne kao najmanje važno, tu je strah bošnjačkih lidera od povratka u situaciju iz doba lisabonskih pregovora 1992. godine, kada su bili samo jedna od tri strane u BiH. Bošnjačka strana je od propasti pregovora u vezi sa Kutiljerovim planom o tri republike u BiH, koji je prihvatio pa odbacio tadašnji muslimanski lider, Alija Izetbegović, non-stop imala moćne inostrane faktore koji su je zastupali na svim ratnim i poslijeratnim pregovorima i arbitražama (da se i ne govori o vojnoj podršci).

Kada god ne bi bilo dogovora ili bošnjačka strana ne bi uspijevala da nametne unitarni koncept u nekim razgovorima ili prilikom donošenja važnih zakona na zajedničkom nivou - uslijedili bi pritisci, smjene, proglašavanje zakona uprkos protivljenju uglavnom srpske strane, a ponekad i hrvatske. Veoma je teško nakon 17 godina "puhanja u leđa" moćnih dijelova svijeta, SAD-a i nekih jakih zemalja EU, ali i jednog broja muslimanskih zemalja, doći u situaciju da se od ideje "temeljnog naroda" u BiH pređe u realnost - "jedan od tri", i to u okviru dva entiteta. Pokazalo se da nekritička pomoć bošnjačkom konceptu BiH sve teže prolazi u EU. To je vidljivo i na osnovu oklijevanja visokog predstavnika, Valentina Inzka, da donese odluku o stavljanju van snage zaključaka Narodne skupštine RS.

O smjenama u RS Inzko nije ni razmišljao - na veliko razočarenje sarajevskih političkih i medijskih krugova, koje ni zabrana stava legitimnog demokratski izabranog organa - Narodne skupštine RS - nije zadovoljila! Toliko o suživotu i toleranciji. Da se bošnjački politički faktori pitaju, ali i javnost, OHR bi još decenijama ostao u BiH, čak i kada ona bude dio EU. Jer, nije moguće nametnuti koncept "BiH bez entiteta", "BiH kao republike", "BiH kao jedinstvene države s ekonomskim regijama", i tako dalje, a da neko sa strane ne drži batinu i ne utjeruje neposlušne u zamišljenu državu.

List iz domovine gospodina Inzka "Standard" piše da je on "disciplinovao bosanske Srbe", jer je došao na tu funkciju tek pošto je obećao SAD-u da će upotrebljavati bonska ovlaštenja ako bude potrebe, dok su mnogi mediji otvoreno pisali da se EU i Javier Solana više ne slažu sa upotrebom ovih ovlaštenja. Ali, suštinski problem BiH nije ni u Inzku, ni u SAD-u ni u EU. Problem je u tome što se politika jednog od tri konstitutivna naroda - Bošnjaka - ne može pomiriti sa činjenicom da ističe vrijeme nametanja odluka i "disciplinovanja" onih sa kojima treba da žive unutar jedinstvenih granica. Ako prevlada virtuelna stvarnost ili priča o "temeljnom narodu", BiH neće biti ni država, ni zajednica, ni protektorat (kako su o ulozi OHR govorili neki bivši visoki predstavnici). Postaće historija.

Nenad Tadić

(srna)
moja budalo, ako ode ohr, prvo sto ce biti historija to je pc - a ti ces biti sadasnjost al u srbiji
emt

#4608 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by emt »

Istina da mi nekako pasivno posmatramo tu politicku situaciju u Bosni...Traktorista iz Laktasa se ofira,laze,laje na zvijezde,bunca i lafo mudruje..
Politicari vodecih Bosnajckih partija nista...ili nista koNsTruKtivnO..Covic glumi nekog diplomatu i evropski orijentisanog Hrvata..a pokrao je sve sto se moglo...i bilo naduhvat mu ruke...(po ugledu vjerovatno na "ucitelja"traktoristu)
Doduse kradu i nasi..nije da nije.
Uglavnom kakvi Amerikanci,kakvi bakraci..trebamo se mi "uzdati u se i u svoje kljuse".Cisto sumnjam da ce se u americkoj politici u skorije vrijeme, desiti neki nagli preokret, koji ce nama Bosnjacima biti od neke velike pomoci..Ovako nasitno kao apel na Austrijanca, da posegne sa bonskim ovlastima da...ali krupnije odluke i resenja moracemo sami sebi isposlovati...
jeza u ledja

#4609 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jeza u ledja »

Maraschino wrote:

Bas me interesuje kako.
Ako mislis na politicare iz FBiH.

Tako sto ce se okrenuti ka ekonomskom jacanju Federacije.
U pitanjima koja se ticu cijele zemlje, prvesntveno priblizavanja EU, raditi na rjesavanju postavljenih uslova za ulazak u istu. U svim slucajevima u kojima RS koci ulazak u istu, postaviti odredjeni prag i rokove dokle moze ici kompromis, a sve dalje sluziti se blokiranjem RS kao primjerom zasto BiH ne napreduje dalje, te koristenjem toga kao argumenta za eventualni ulazak iskljucivo FBiH u EU, poput Kipra. Apsolutno se ne oslanjati na OHR i Amerikance.
Kada se sve to uradi, kada se stvori atmosfera povoljnog tla za napredak, pomoc iz vana ako i kada bude potrebna ce brzo i lako doci.

No opet ubjedljivo najbitnija stavka je ekonomsko jacanje FBiH, njenih kantona i gradova, jer to je ono sto njene gradjane najvise i zanima (barem bi tako trebalo da bude). Ja evo vec 2-3 godine ne vidim koji je smisao bilo cega o cemu se raspravlja u 90% vijesti u vezi politickih desavanja u BiH. Sta se tacno postiglo, i sa jedne, i sa druge, i trece strane. Jedno veliko NISTA!
Hajmo mi rjesavat neka druga pitanja, a gluposti sa Dodikom, Tihicem, Haretom i Lagumdzijom, i Inzkom, to me apsolutno ne tangira, niti zanima.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#4610 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

jeza u ledja wrote: Hajmo mi rjesavat neka druga pitanja, a gluposti sa Dodikom, Tihicem, Haretom i Lagumdzijom, i Inzkom, to me apsolutno ne tangira, niti zanima.

Pa hajdemo....
Oppps! Koja druga pitanja...?
I ko to ima legitimitet da ih rijesava osim onih koji su izabrani od njihovih stada....?
Pa njihova stada bas i ne misle da su to gluposti....
Ista ce ih birati ponovo...

Stada treba obrazovati, ali pitanje je kako kada uce tri razlicite istorije/historije/povjesti....
I sva tri vjeruju da je njihova jedina istina....
To je izvor svih bosanskih nevolja....
I ostace zauvjek ako se ne izvrsi....

REFORMA OBRAZOVANJA, a istorije/historije/povjesti OBAVEZNO.

Sto prije,temeljito i sa jednom jedinom istinom....
Svidjalo se to nekome ili ne....
Na tome se MORA INSISTIRATI kod svih RELEVANTNIH FAKTORA u Bosni i van nje...
DEMONSTRIRATI iz dana u dan pa makar u jednom mjestu i sa pet demonstranata....
BITI DANONOCNO U FOKUSU medija na neki nacin....

Primorati ONE KOJI MOGU....
Da protiv onih koji TO NECE....
Ako je potrebno, umjesto mrkve ISKORISTE STAP.

Tada gluposti sa gore navedenim tipovima, ili njima slicnim, ne bi skoro nikoga tangirala niti zanimala....

:bih: :sax:
emt

#4611 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by emt »

Ma koda bi reforma obrazovanja sta postigla..Pa kad nije postigla Titina politika i godine i godine..."izbijanja iz glave"cetnicke propagande, ni reforma nista korisno nece uciniti,bezveze se zanosimo...Ljudi su usmenim predanjima prenosili s koljena na koljeno,price o cetnickom herojstvu i bitkama...saputale se price na sijelima i djedovi su ucili unuke ko je bio Cica Draza,prepricavali im zgode i dozivljaje cekajuci pogodan trenutak za....zna se sta!
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#4612 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

emt wrote:Ma koda bi reforma obrazovanja sta postigla..Pa kad nije postigla Titina politika i godine i godine..."izbijanja iz glave"cetnicke propagande, ni reforma nista korisno nece uciniti,bezveze se zanosimo...Ljudi su usmenim predanjima prenosili s koljena na koljeno,price o cetnickom herojstvu i bitkama...saputale se price na sijelima i djedovi su ucili unuke ko je bio Cica Draza,prepricavali im zgode i dozivljaje cekajuci pogodan trenutak za....zna se sta!
Pa nije bas tako....
Za Titinog vakta mozda jeste bilo nesto "izbijanja iz glave" cetnicke propagande, ali nije ni recena puna istina....
Nije receno koliko su cetnici zlocina ucinili nad muslimanima (Bosnjacima)u istocnoj Bosni, Sandzaku, i jos ponegdje...
Nije receno da je u tom zlocinu udijela imao i Sava Kovacevic jedan od omiljenih Titinih heroja, i o cijem herojstvu je svaki prvacic morao da zna izrecitovati jednu pjesmicu...
Nije receno da je takvih bilo jos mnogo ...a koji su zauzimali visoke drzavne i vojne polozaje za Titinog vakta....
Nije receno nista o Blajburgu....

Ali bio je tu i Titin Goli Otok na koji su slali sve one koji su pokusavali da to usmeno prenesu na slijedece koljeno...i vjeruj mi, ti se sa njega nisu vracali.

E, da je sve to bilo receno i da nije palo u zaborav zarad nekog "brastva i jedinstva", znali bi Bosnjaci istocne Bosne, kao i drugih krajeva, gdje se krije guja pa bi i spremnije docekali budjenje iste.
emt

#4613 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by emt »

Pa trebali su nam djedovi pricati,po ugledu na "komsiluk" ...ako nije recena istina.Sami smo sebi krivi i dobro smo platili svoju naivnost.
dallton

#4614 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

of topic, al mi je bila smijesna izjava radi onoga sto mi je palo na pamet kad sam procitao
Andrej Grasselli
BiH vidimo kao buduću članicu Evropske unije
Novi ambasador Slovenije u BiH Andrej Grasselli, koji je danas predao akreditive u Predsjedništvu BiH, najavio je da će u prvom redu raditi na tome da se međudržavni odnosi dviju zemalja učvrste.
i ja vidim svasta kad se napijem, a jos kad mjesam zestoko i pivo....
Ima Bosne_Bice Bosne

#4615 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

emt wrote:Pa trebali su nam djedovi pricati,po ugledu na "komsiluk" ...ako nije recena istina.Sami smo sebi krivi i dobro smo platili svoju naivnost.
Pa rekao sam ti vec gdje su zavrsavali ti koji su pokusali pricati...

Evo ti jos jedan primjer...

Jednoj od najvecih buna protiv Turaka i bitke dobivene protiv njih bio je vodja niko drugi nego Bosnjak - Husein Kapetan Gradascevic. Pod njegovom zastavom, a protiv Turaka, su bili Bosnjaci - muslimani, katolici i pravoslavci.
Niti u jednom udjbeniku istorije za srednje skole, za Titinog vakta, ovaj dogadjaj nije zauzimao vise prostora od ovog iznad napisanog. O bici na Kosovu polju, ustanku Kara i svinjara bile su napisne stranice i stranice. Morao se znati svaki datum, mjesta dogadjanja, stvarni ili izmisljeni junaci, itd.
Umalo nisam bio izbacen iz srednje skole (gimnazije) kada sam o ovom dogadjaju rekao malo vise nego sto je u udjbenicima napisano.
Toliko o istoriji iz Titinog vakta. :-)
Last edited by Ima Bosne_Bice Bosne on 24/06/2009 11:50, edited 1 time in total.
emt

#4616 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by emt »

Nismo znali jarane...kako su "junaci Draze M"fino svojoj unucadi "saptali"...Pa vidi "junaka"danas, sve jedan do drugog...brade im preko noci izrastose...a sajkace i kokarde samo iz "trapova za krompir"izvukose...Ostavstinja djedova...i predanja cuda cine.
Ima Bosne_Bice Bosne

#4617 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

emt wrote:Nismo znali jarane...kako su "junaci Draze M"fino svojoj unucadi "saptali"...Pa vidi "junaka"danas, sve jedan do drugog...brade im preko noci izrastose...a sajkace i kokarde samo iz "trapova za krompir"izvukose...Ostavstinja djedova...i predanja cuda cine.
Oni su prvo zamjenili kokarde za zvijezde petokrake i onda pedeset i kusur godina prevaspitavali sve ostale, na nacin kako je to Rankovic radio.
Istina, nisu se puno istrosli za kokarde i subare....ali ni za oruzje...i mi smo im ga jednim dijelom platili.

Poslije svega, zalosno je da ima i takvih Bosnjaka koji bi da se zaboravi i ono sto se nedavno dogodilo, a jedan od tih i sa Miletom cetnikom bio poceo da pregovara. :x
emt

#4618 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by emt »

Korpulentni traktorista treba biti poslan na dozivotni radni boravak, u kakvu ravnicu u Vojvodini..mislim da bi se njegovim dolaskom, prinos zitarica u ovoj pokrajini utrostrucio :D
dallton

#4619 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Tihić zbog Dodika neće prisustvovati sutrašnjem sastanku "prudske trojke"
Iz OHR-a danas saopšteno da je međunarodna zajednica podržala prudski proces...
24.06.2009. 17:03
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić neće prisustvovati sutrašnjem sastanku "prudske trojke" u Sarajevu, izjavio je danas generalni sekretar SDA Amir Zukić.

"Predsjednik Tihić neće prisustvovati ovom sastanku zbog, kako je ranije obrazložio, antidejtonskog djelovanja i posljednjih izjava premijera Republike Srpske (RS) i lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika", kazao je Zukić.

Iz OHR-a danas je saopšteno da je međunarodna zajednica podržala prudski proces, kao inicijativu koju su pokrenuli i dalje razvili domaći organi.

"Ova inicijativa osigurava forum za politički dijalog koji ima za cilj rješavanje ključnih pitanja sa kojima je BiH suočena.Na posljednjem sastanku Vijeća za implementaciju mira održanom u martu, politički lideri koji su prisustvovali sastanku obavezali su se da će proširiti proces i u potpunosti se angažirati na rješavanju preostalih pitanja. U skladu sa ovom obavezom, OHR je spreman da bude domaćin sastancima koji će voditi ka ovoj mogućnosti", kaže se u saopštenju.

Vlada Republike Srpske (RS) danas je saopštila da je čvrsto opredijeljena za dijalog i nastavak Prudskog procesa i izražava nadu da će biti ostvaren značajan napredak tokom sutrašnjeg sastanka političkih lidera BiH u Sarajevu.

U saopštenju Vlade RS se ističe da će ovaj sastanak biti održan u posebno važnom trenutku, pred sjednicu Vijeća za implementaciju mira (PIC), zakazanu za 29. i 30. juni, uz izražavanje nade da će PIC potvrditi i uvažiti značajan napredak koji je do sada ostvaren u Prudskom procesu.

tihic "e necu sad doci pa makar sastanak organizovali i u mom stanu"
:D
Ima Bosne_Bice Bosne

#4620 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

@dallton, pa da je Tihi nastavio kako je pocelo, i kako je Mile trazio od njega, jednog dana njegov stan bi mozda i bio jedino moguce mjesto za nekakve razgovore fildzan Bosnjnakistana. :D
dallton

#4621 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

evo provale dana, spiritualni dodo i opsta dreka vriska i povika
Dodik: Neću da ćutim, moram da galamim! :lol: :lol:
24.06.2009. 20:23

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Srpska još jača poslije mjera visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, što je pokazalo opšte jedinstvo svih političkih snaga i dodao da će na Inckove mjere uslijediti jedinstven odgovor.

"U narednim danima koncipiraćemo svoj odgovor, koji će biti dat Skupštini na usvajanje. Tim aktom utvrdićemo zajednički odgovor o onome što je uradio visoki predstavnik. U osnovi ćemo iskazati neslaganje sa antidemokratskim i necivilizacijskim metodama koje su, u suštini, protivne Ustavu BiH i potpuno se kose sa Dejtonskim sporazumom", rekao je Dodik u intervjuu za sutrašnje "Večernje novosti".

On je naveo da su zaključci Narodne skupštine RS o efektima prenosa ustavnih ovlaštenja sa RS na BiH formalno zabranjeni, ali da su oni suštinski do te mere ojačani da nikada nijedni zaključci do sada nisu imali njihovu snagu.

"Mi smo samo željeli da se nelegalni postupci nekih ranijih organa vrate u legalan i ustavan okvir. Razumem da se OHR na neki način prepao te situacije i da mu nije ništa preostalo nego da reaguje na ovako nasilan način. Ali, zaključci time nisu umrli. Mi smo jedinstveno za njih i imaćemo jedinstven odgovor o tome šta treba dalje da radimo", poručio je premijer Dodik.

Dodik je naveo da "nigdje ne piše da neko može da nameće zakone", ali da nema institucije koja može da odgovori na to nasilje.

"Mi verujemo da će doći vrijeme kada će pritisci prestati. Za taj trenutak se pripremamo, jer ćemo podnijeti tužbe vladama zemalja iz kojih su visoki prestavnici. I vrlo smo ozbiljni. Dok čekamo taj trenutak, angažovali smo jednu američku kompaniju koja nas savjetuje", napomenuo je Dodik.

On je naveo da RS gleda Srbiju kao jedino mesto na svijetu od kojeg očekuje razumijevanje, ali da ne želi njeno stalno prisustvo.

"Mi želimo da razvijemo svoj kapacitet koji će imati vlastiti autoritet. Nikad nijedno rukovodstvo RS nije bilo samostalnije u odnosu na Srbiju, od ovog. Naše odluke su naše. Nema nikakvih sugestija iz Srbije", kaže Dodik.

Odgovarajući na pitanje da li je predsjednik Srbije Boris Tadić dolazio da ga umiri, Dodik je rekao da "uopšte nije nemiran".

"Tadić nije došao ni da nas umiruje, ni da radi protiv BiH. On nam je pomogao da poredamo prioritete i da se krećemo prema njima. Ali vidim pojačanu aroganciju Sarajeva prema Srbiji. Slažem se da na aroganciju ne treba odgovarati arogancijom. Ali, sve ima mjeru. Ukoliko to dugo traje, onda gubite dostojanstvo", istakao je Dodik.

Dodik je dodao da je njegova retorika uopšte nije problem, jer samo govori stvari koje su tačne i koje niko ne smije da kaže.

"Zahtjev da ublažim retoriku je zahtjev da ćutim. E, neću da ćutim. I ne smijem da ćutim. Moram da galamim. Karakter mi ne dozvoljava da ćutim, ni da odustanem", istakao je Dodik. :lol: :lol:

Predsjedik Vlade RS kaže da nije kriv što je neko napravio Dejtonski sporazum, pa sad neće da ga se pridržava, a smetam mu što on to hoće.

"Možda misle da je najlakše smeniti Dodika. Ovako ili onako. Ako ne može da se smeni, onda da se kriminalizuje, pa da omrzne narodu da ne glasa za njega. Pa da se dovede neko ko nema karakter i ko hoće da ćuti. Ali, dok sam ja ovde, govoriću na sav glas", poručio je Dodik.

On navodi da podržava ono što piše u Dejtonskom sporazumu, a da bi neko da tumači "duh Dejtona".

"Pa, svako ima svoj duh - Bošnjaci jedan, Hrvati drugi. Kako se ko pojavi juri neki duh. Mi smo, izgleda, jedini dobronamerno dočekali međunarodnu zajednicu i u tome načinili osnovnu grešku. Došli smo do toga da se samo Srbi kažnjavaju i da pokušaju da dovedu RS do provizorijuma u kojem nema ništa, ni policije, ni suda, ni vojske, ni poreza. Kada to završe rekli bi nam: Evo vam ništa i čuvajte to dobro. E, to nam se smučilo. Naš `duh` to ne dozvoljava, kad su već pustili duhove da hodaju Bosnom", rekao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje o eventualnom referendumu za otcjepljenje Srpske, Dodik je rekao da referendum nije nešto što se upotrebljava svakih sedam dana i da je za svaku odluku te vrste potreban legitimitet.

Komentarišući najavu da na sutrašnji sastanak prudske trojke u Sarajevu neće doći lider SDA Sulejman Tihić, Dodik je rekao da je to njegova volja.

"Ja sam tu. Da saslušam i razumijem sve zahtjeve. Rekao sam mu jasno: To što ti hoćeš, ja mogu da razumem, ali ne možeš da dobiješ", rekao je Dodik.

On je napomenuo da je potpredsjednik SAD Džozef Bajden, prilikom nedavne posjete BiH, bio više nego korektan i da mu je rekao da je mnogo naučio u Sarajevu.
dejton je u stvari jedna velika spiritualna sesija egzorcizma, pronalazenja new age spiritualnosti i opste galame
kiky

#4622 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

idiot tihić je poletio u prud i pojeo govno svaki put kad su se sastajali ...
sad njegovi ne dolasci ( al ostavlja otvorena vrata za nastavak razgovora ????!!!!!!) izgledaju toliko traljavo da samo oni što su glasali za njega nevide očito pomaganje dodiku i namjerno odvlačenje pažnje mz sa dodika na sebe ....
sad su i bošnjaci problematični ..... neče da razgovaraju .... nisu za dogovor .... koče ustavne reforme ...
još hoče onaj blentavi bošnjački kongres gdje če mudraci da iscrtavaju karte za bošnjake i sklapat neke minimalne i maksimalne zahtjeve ...
taman lijepo da se skrene pažnja sa problematične nsrs .....
za nepovjerovat ...
Maraschino

#4623 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

kiky wrote:idiot tihić je poletio u prud i pojeo govno svaki put kad su se sastajali ...
sad njegovi ne dolasci ( al ostavlja otvorena vrata za nastavak razgovora ????!!!!!!) izgledaju toliko traljavo da samo oni što su glasali za njega nevide očito pomaganje dodiku i namjerno odvlačenje pažnje mz sa dodika na sebe ....
sad su i bošnjaci problematični ..... neče da razgovaraju .... nisu za dogovor .... koče ustavne reforme ...
još hoče onaj blentavi bošnjački kongres gdje če mudraci da iscrtavaju karte za bošnjake i sklapat neke minimalne i maksimalne zahtjeve ...
taman lijepo da se skrene pažnja sa problematične nsrs .....
za nepovjerovat ...

ako ide, ne valja...

ako ne ide, opet ne valja...

:roll: :?
trofej

#4624 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by trofej »

Da li namjerno ili slučajno, ali čini mi se zanemarujemo da je - ne zahvaljujući Sulejmanu Tihiću, već prevashodno Bakiru Izetbegoviću i Mustafi Ceriću – praktično demontiran mladomuslimanski trojanac, mimo čije potkovice nije mogla proći ni jedno divide et impera bosanskom zemljicom. Nije li i stoga ovako plah nemir među nemirlijama u sve debljoj omči horizonta dobrobosanskog?
zavrzlama

#4625 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

*** SPAM ***/content/view/33655/218/

Cavic je po meni jedan od najumjerenijih srpskih politicra u BIH...steta sto srbija i MZ ne daju vise prostora i moci doticnom...
Cavic je potvrdio u jednom dijelu svog intervjua sustinu problema srpske politike u BIH..
Locked