Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bosanski_kralj

#4601 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

luckylaka wrote:
Bosanski_kralj wrote:Bezbroj je primjera ljudi koji su baš inteligentni a uz to i školovani, a pojma nemaju od fudbala.
Nasuprot tome bezbroj je suprotnih primjera, gdje je čovjek ono glup ko točak al igra dobro fudbal
Imas li ti primjera.Navedi ih.
Vjerujem da ti njihovo navođenje ne bi ništa značilo.
Post by extraordinary on 05/10/2010 19:31
Pa ljudi, inteligencija nema veze sa količinom znanja. Po definiciji je inteligencija sposobnost snalaženja u novim situacijama, a imate više vrsta inteligencije. Zato nisu svi dobri u istim stvarima. Stephen Hawking je jedan od najinteligentijih ljudi na svijetu, ali je nepokretan. Vrhunski fudbaleri su jako inteligentni, u djeliću sekunde moraš da doneseš pravu odluku, ali nisu dobri u nekim drugim stvarima. Možda je Sušić previše introvertan tip da svoje znanje prenese na fudbalere, jednostavno nije dovoljno rječit i nema dovoljno razvijenu komunikaciju, a možda fakat nije za posao selektora. Dosadašnji rezultati mu ne govore u prilog, ali oni nisu problem koliko je igra problem, međutim kritikama i nazivanjima Sušića raznoraznim pogrdnim imenima nećemo pomoći ni sebi ni reprezentaciji. Mi zapravo ne možemo ni pomoći, i kamo sreće da je Sušić problem br.1 u reprezentaciji. Lahko bi se izašlo na kraj sa njim. Za 5000 KM ili Eura mjesečno, boljeg ne možemo imati.
Količina znanja koju Sušić pokazuje u profesiji kojom se bavi cijeli život, pokazuje i njegovu količinu inteligenciju. Očigledno da je Sušić o trenerskom poslu naučio koliko i prosječni osnovac o hemiji ili fizici
Corola

#4602 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Nevjerovatno :shock:
Koje gluposti ,sve neces procitati.
Pa uzmite dekana sa filozofskog fakulteta.Nebili se plasirali na veliko takmicenje. :-) :lol:
Lopta je o,o,o okrugla.Trava je ze,ze,ze zelena,protivnicki igraci su za,za,za,zeznuti........ :mrgreen: :mrgreen:
Last edited by Corola on 06/10/2010 00:35, edited 1 time in total.
Tarik19

#4603 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Susic previse tereta nosi za selektora reprezentacije.
Bosanski_kralj

#4604 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Corola wrote:Nevjerovatno :shock:
Pa uzmite dekana sa filozofskog fakulteta.Nebili se plasirali na veliko takmicenje. :-) :lol:
Lopta je o,o,o okrugla.Trava je ze,ze,ze zelena,protivnicki igraci su za,za,za,zeznuti........ :mrgreen: :mrgreen:
Ti ideš u krajnjost braneći Sušića - nepogrešivog.
Par zadnjih postova sam pisao samo da pokažem kako se može ići i u onu drugu krajnjost, kojom se potpuno negativno prikazuje Sušić.
Ni jedna ni druga nisu dobre niti su ispravne. Ono što je sigurno za sad, a to je da Sušić ne ulijeva neko povjerenje, ali sve se to može poraviti prije svega dobrom igrom, a zatim i dobrim rezultatima u sljedećim utakmicama. Nadam se da će tako i biti
kukurikuu

#4605 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kukurikuu »

Image
Corola

#4606 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Bosanski_kralj wrote:
Corola wrote:Nevjerovatno :shock:
Ti ideš u krajnjost braneći Sušića - nepogrešivog.
Par zadnjih postova sam pisao samo da pokažem kako se može ići i u onu drugu krajnjost, kojom se potpuno negativno prikazuje Sušić.
Ni jedna ni druga nisu dobre niti su ispravne. Ono što je sigurno za sad, a to je da Sušić ne ulijeva neko povjerenje, ali sve se to može poraviti prije svega dobrom igrom, a zatim i dobrim rezultatima u sljedećim utakmicama. Nadam se da će tako i biti
U potpuno istoj liniji kao sto ti i par takvih ide u krajnost blateci,pljujuci i ni blizu realnosti kritikujuci Papeta.
Prva stvar sto se uocava jeste da 90% takvih navijaju za Zelju,Velez,Celik,Slobodu itd.
Znaci u prvom redu radi klupskih obiljezja fama,mrznja,netrepljivost itd.
Kad prvo skontas da repka i klub mogu zajedno a nikako jedan protiv drugoga.Onda mozemo zdravo replicirati.
Ovako iako ih pola neda reci da je to istina.Jedni udaraju u klin a drugi u plocu.
Da se razumijemo nisam navijac ni Zelje ni Sarajeva niti jednog premier ligasa.Cak sam i u podsvjesti bio protivnik da nam Pape bude selektor.
iz razloga sto sam imao srecu da tu legendu gledam uzivo.a znajuci nas mentalitet i abnormalna ocekivanja tu je moralo puknuti kola na ledjima Papeta.
Ali jedna stvar koje se definitivno zgrazavam je da Pape nije cestito osvanuo ni prvi dan kao selektor.Price pljuvaca,kriticara su manje vise bile iste kao i sad.
Znaci nije se ni doslo do rezultata dobrih i losih.Pocetak i kraj se znao.
E pa zaebite to.ima ljudi koji ne vole nepravdu i javasluk.I koji se protegnu onoliko koliko je cebe dugacko.Jer i ja bih volio Mouriha ali fali nesto.Sta mislite sta.Da ne govorim o satro nasim strucnjacima koji ni usranim stapom ne diraju nasu repku.Ali opet ih ima i takvih koji uzdisu za tim prevrtanerima.
Pape niti je glup niti lud,kao sto neki hoce da ko biva pojasne.Gluplji su oni koji tako tvrde.Jer pape je zaradio za zivota da ni cackalice ne treba dignuti.Dok takvi ili crnace cijeli zivot da bi skuckali za starosti ili uopste nemaju posla.U stvari na grbaci roditelja ili u tom smislu.I ko je tu glup a ko pametan.
Za koji dan ide utakmica.Koja fakticki mnogo toga moze da kaze.da li smo dosli do pameti.Ili smo prekinuli vezu sa tim,vec odavno.
Charuga
Globalni moderator

#4607 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

veljaca wrote:Veceras na Grbavici - navijaci Celika ( mala sakica ) skandirala selektoru Papetu ..... ko fol da nesto "suknu" navijacima FK Zeljeznicar ( koji su im inace "suknuli" - Nema zastave, nema zastave, nema zastave ..... ( aludirajuci na trans )).

E sada ako su ovi navijaci iz Zenice stvarno zavolili Papeta - to je korak naprijed i za pohvalu ...

:bih:
Izgleda da nisi cuo nastavak skandiranja, kad je Pape digao ruku da ih pozdravi .. 8-)
Sheitan

#4608 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sheitan »

Ljudi sta cemo za utakmicu u petak? Ocel prenositi ijedna TV kuca iz BiH ili...? U svakom slucaju kako na netu da gledamo tekmu? Vidio sam na nekom od foruma da ce kosovska TV kuca prenositi utakmicu i da nece zakljucavati kanal na digitalnoj sat.!? Sta kako ko...?

Izvinjavam se sto skrecem sa teme al ovo je po zivot bitno :P
veljaca

#4609 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Sheitan wrote:Ljudi sta cemo za utakmicu u petak? Ocel prenositi ijedna TV kuca iz BiH ili...? U svakom slucaju kako na netu da gledamo tekmu? Vidio sam na nekom od foruma da ce kosovska TV kuca prenositi utakmicu i da nece zakljucavati kanal na digitalnoj sat.!? Sta kako ko...?

Sad ce Pape biti kriv sto nema prenosa ....

@plavi 11 :thumbup: - sta je bio nastavak skandiranja - nisam cuo najbolje sa Sjevera ...
Šizika

#4610 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šizika »

na Safetu se (po faci) vidi da ništa neće napraviti sa reprezentacijom. izgleda nekako premirno, bez karaktera. ja mislim da nikad nije rekao ženi -tamo se- :D
veljaca

#4611 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Naatasha wrote:na Safetu se (po faci) vidi da ništa neće napraviti sa reprezentacijom. izgleda nekako premirno, bez karaktera. ja mislim da nikad nije rekao ženi -tamo se- :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mozda je rekao - vamo se - .... mada nije tema njegov licni zivot - nego Pape kao selektor .....
mikogoago

#4612 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Sheitan wrote:Ljudi sta cemo za utakmicu u petak? Ocel prenositi ijedna TV kuca iz BiH ili...? U svakom slucaju kako na netu da gledamo tekmu? Vidio sam na nekom od foruma da ce kosovska TV kuca prenositi utakmicu i da nece zakljucavati kanal na digitalnoj sat.!? Sta kako ko...?

Ako ne bude prenosa probaj kao i ja preko interneta P2P (na googlu ces naci link)uvjek se nadje neko ko prenosi utakmicu il iukoliko imas satelitsku trazi neki albanski kanal.
salle_eh1986

#4613 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by salle_eh1986 »

http://atdhe.net/index.html
ovde bi trebalo biti prenosa ;)
tazmaniaBAN4

#4614 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tazmaniaBAN4 »

veci optimisti ovi iz agencije sol azur koji organizuju prevoz na utakmicu u Albaniju nego pape! Ovi idu na 3 boda a ne ko pape na 1!
Šarenilo Tirane će biti još izraženije u petak 8.Oktobra kada se očekuje najezda armije plavo-žutih navijača koji će na stadionu “Qemal Stafa” napraviti nezaboravnu atmosferu i pomoći našim “ZMAJEVIMA” da dođu do nova tri boda koja će možda biti presudna za odlazak u UKRAJINU I POLJSKU na EURO 2012.!!!
:mrgreen:
zecko_kupuz

#4615 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

tazmaniaBAN4 wrote:veci optimisti ovi iz agencije sol azur koji organizuju prevoz na utakmicu u Albaniju nego pape! Ovi idu na 3 boda a ne ko pape na 1!
Ili svi provocirate ili stvarno ne kontate date izjave. :-) Zna se šta je rekao, ide na pobjedu, ali ni bod nije katastrofa. Može li biti ikako jasnije?! :-?
zecko_kupuz

#4616 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Dobra vijest - izgleda da Ibričić i Nadarević sele na klupu. :D Možda i Pjanić bude u rezervama. Mravac i Medunjanin bi trebali igrati. Trenutne špekulacije. ;-)
burek_in_space

#4617 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

zecko_kupuz wrote: Ili svi provocirate ili stvarno ne kontate date izjave. :-) Zna se šta je rekao, ide na pobjedu, ali ni bod nije katastrofa. Može li biti ikako jasnije?! :-?
Ne mozhe biti jasnije.
extraordinary

#4618 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Bitno je popljuvati.
luckylaka

#4619 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

zecko_kupuz wrote:
tazmaniaBAN4 wrote:veci optimisti ovi iz agencije sol azur koji organizuju prevoz na utakmicu u Albaniju nego pape! Ovi idu na 3 boda a ne ko pape na 1!
Ili svi provocirate ili stvarno ne kontate date izjave. :-) Zna se šta je rekao, ide na pobjedu, ali ni bod nije katastrofa. Može li biti ikako jasnije?! :-?
Mozda bi ipak ovdje trebalo pocet crtati.Ne vrijedi pisati.Za neke ce Pape biti papak i kada bi uzeli europsko prvenstvo.Jer.Ipak su u pitanju klupski interesi.Reprezentacija je u drugom planu pogotovo sto je selektor PAPE.Veliki PAPE.A za one koji nisu culi za ovu legend a seru ovdje-pitajte djeco mi koji smo uzivali u majstorijama velemajstora Papeta mozemo vam svasta reci.
veljaca

#4620 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

luckylaka wrote:
zecko_kupuz wrote:
Mozda bi ipak ovdje trebalo pocet crtati.Ne vrijedi pisati.Za neke ce Pape biti papak i kada bi uzeli europsko prvenstvo.Jer.Ipak su u pitanju klupski interesi.Reprezentacija je u drugom planu pogotovo sto je selektor PAPE.Veliki PAPE.A za one koji nisu culi za ovu legend a seru ovdje-pitajte djeco mi koji smo uzivali u majstorijama velemajstora Papeta mozemo vam svasta reci.
Pokusacu da ti realno odgovorim ( jer upravo si ti jedan od onih koji brane selektora - kao bivseg igraca ):

Pape Susic je tenutno SELEKTOR i kao takav je predmet ove teme ... Dok obnasa tu funkciju i ti i ja ( a Bogami i drugi ) ga takvog trebamo gledati - za dobrobit nase Repke :thumbup: ....
Nece nama nista pomoci ako ga hvalimo kao bivseg dobrog igraca, a kudimo kao selektora i obrnuto ....

Sada je selektor i svi se na to trebamo skoncentirati ... i komentarisati samo njegove selektorske poteze.

Btw - Ako treba moze se otvoriti i tema: Safet Susic- Pape - bivsi najbolji igrac Yuge i BiH ....

:bih:
Bosanski_kralj

#4621 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

luckylaka wrote: Mozda bi ipak ovdje trebalo pocet crtati.Ne vrijedi pisati.Za neke ce Pape biti papak i kada bi uzeli europsko prvenstvo.Jer.Ipak su u pitanju klupski interesi.Reprezentacija je u drugom planu pogotovo sto je selektor PAPE.Veliki PAPE.A za one koji nisu culi za ovu legend a seru ovdje-pitajte djeco mi koji smo uzivali u majstorijama velemajstora Papeta mozemo vam svasta reci.
Pape ništa za naš nogomet, ovaj poslije rata, nije učino da bih ga ja po nečem lijepom pamtio. Takve su i skoro sve ostale naše, ili bolje reći jugoslavenske fubalske legende.
Eto neka nas Sušić odvede na EP, pa ćemo ga i mi mlađe generacije imati po čemu lijepom pamtiti.

Ovako će on biti kao i ostali svjetske nogometne legende: Pele, Maradona...za koje sam čuo da su dobro igrali lopte, ali me za njih ne vežu neke posebne emocije
luckylaka

#4622 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Bosanski_kralj wrote:
luckylaka wrote: Mozda bi ipak ovdje trebalo pocet crtati.Ne vrijedi pisati.Za neke ce Pape biti papak i kada bi uzeli europsko prvenstvo.Jer.Ipak su u pitanju klupski interesi.Reprezentacija je u drugom planu pogotovo sto je selektor PAPE.Veliki PAPE.A za one koji nisu culi za ovu legend a seru ovdje-pitajte djeco mi koji smo uzivali u majstorijama velemajstora Papeta mozemo vam svasta reci.
Pape ništa za naš nogomet, ovaj poslije rata, nije učino da bih ga ja po nečem lijepom pamtio. Takve su i skoro sve ostale naše, ili bolje reći jugoslavenske fubalske legende.
Eto neka nas Sušić odvede na EP, pa ćemo ga i mi mlađe generacije imati po čemu lijepom pamtiti.

Ovako će on biti kao i ostali svjetske nogometne legende: Pele, Maradona...za koje sam čuo da su dobro igrali lopte, ali me za njih ne vežu neke posebne emocije
Ma sad mi je jasnije.Sto ne rece prije da fudbal pratis tek od poslije rata.I ja jos raspravljam.E jesam konj.A za Susica si sigurno prvi put cuo ovdje na forumu.Aj vozdra.KRAJ.
luckylaka

#4623 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Safet Sušić odredio tim za Tiranu!
Hasagić, Mujdža, Mravac, Spahić, Lulić, Rahimić, Pjanić, Medunjanin, Misimović, Ibišević i Džeko bit će tim koji će istrčati na megdan Albancima. :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: Hajmo BOsno i Hercegovino.Da cujemo analizu sastava.Vedo ce da proradi(mozda je mogao i Muslimovic ali jos je rovit.ostali ok
extraordinary

#4624 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Ne sviđaju mi se Ibišević i Mravac u prvoj postavi.
Obuca9

#4625 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Mravac u prvoj postavi, a Pandža igra u životnoj formi :?
Locked