iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Chuckie

#4601 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Jel iko živ kupio IntelliscreenX?
Chuckie

#4602 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Probajte ovaj tweak Zephyr swipe multitasking.

Fantastičan je.

Cydia source: h7v.org
stevan2712

#4603 Re: iPhone - All about

Post by stevan2712 »

eyesburn wrote:
Chuckie wrote:
eyesburn wrote:eto nek' si mi ti nešto konstruktivno napisao i zaključio :-)
Bar sam pokušao pomoći, a ne trolati u svakom postu ko ti.
pomoći izvodeći glupe zaključke? :lol:
joj brate al si dosadan! trolujes,covjek ti fino kaze nemoj a ti bi i dalje trolovao i prepirao se! @Chuckie svaka ti cast brate i hvala na pomoci :)
Samo neko rece da ove aplikacije sto nece da mi rade da je zbog verzije iOSa ali nije jer sam ih skidao sa App Storea i one koje ne odgovaraju za moju verziju mi neda da instaliram nikako vec kaze da zahtjeva 4.0 iOS ili veci....
Sta mislite da stavim ovo? Hoce li se mnogo usporiti? Nisam bas nesto zadovoljan brzinom Safarija.... kao da mi je na onom jadnom LG Optimusu brze bilo... http://www.isrbija.net/showthread.php/1 ... iOS-unlock
bingov buraz

#4604 Re: iPhone - All about

Post by bingov buraz »

Majstori trebam pomoc :lol: logicno,ima li kakva aplikacija za gledati stream sopcast ili nesto drugo preko iPhon-a,sutra utakmice radno vrijeme ne bas fleksibilno i tako to :mrgreen:
amidzazeher

#4605 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

stevan2712 wrote:
joj brate al si dosadan! trolujes,covjek ti fino kaze nemoj a ti bi i dalje trolovao i prepirao se! @Chuckie svaka ti cast brate i hvala na pomoci :)
Samo neko rece da ove aplikacije sto nece da mi rade da je zbog verzije iOSa ali nije jer sam ih skidao sa App Storea i one koje ne odgovaraju za moju verziju mi neda da instaliram nikako vec kaze da zahtjeva 4.0 iOS ili veci....
Sta mislite da stavim ovo? Hoce li se mnogo usporiti? Nisam bas nesto zadovoljan brzinom Safarija.... kao da mi je na onom jadnom LG Optimusu brze bilo... http://www.isrbija.net/showthread.php/1 ... iOS-unlock
Nekada je potrebno da restartas iPhone nakon instalacije neke aplikacije pogotovo igrica,mozda je do toga, nemam pojma.
Ovo na isrbija ne mogu da vidim, moram se registrovati, ali pretpostavljam da je neki custom FW u pitanju sa unlockom. Ako znas i siguran si sta radis navali, ne bi bio ni prvi ni posljednji ;)
amidzazeher

#4606 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

bingov buraz wrote:Majstori trebam pomoc :lol: logicno,ima li kakva aplikacija za gledati stream sopcast ili nesto drugo preko iPhon-a,sutra utakmice radno vrijeme ne bas fleksibilno i tako to :mrgreen:
Ovo cisto sumnjam da radi ali free je aplikacija pa mozes uvijek probati :D

http://itunes.apple.com/us/app/sopcast- ... 13788?mt=8

:lol: :lol: procitah komentar znaci nemoj ni skidati
Is this app racist? Only plays Chinese channels!

A google nadje ovo:

1 - Make sure Sopcast is installed

2 - Install VideoLAN - VLC media player http://www.videolan.org

3 - Open SopCast and select the chanel. Wait until Sopcast shows the channel

4 - Open VLC with this command line:
"C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" -vvv http://127.0.0.1:8902/tv.asf --sout "#std{access=mmsh,mux=asfh,dst=:1234}"

5 - Go to TVersity and add that Video URL mms://127.0.0.1:1234

Now you can play sopcast channels in your iPhone
bingov buraz

#4607 Re: iPhone - All about

Post by bingov buraz »

amidzazeher wrote:
bingov buraz wrote:Majstori trebam pomoc :lol: logicno,ima li kakva aplikacija za gledati stream sopcast ili nesto drugo preko iPhon-a,sutra utakmice radno vrijeme ne bas fleksibilno i tako to :mrgreen:
Ovo cisto sumnjam da radi ali free je aplikacija pa mozes uvijek probati :D

http://itunes.apple.com/us/app/sopcast- ... 13788?mt=8

:lol: :lol: procitah komentar znaci nemoj ni skidati
Is this app racist? Only plays Chinese channels!

A google nadje ovo:

1 - Make sure Sopcast is installed

2 - Install VideoLAN - VLC media player http://www.videolan.org

3 - Open SopCast and select the chanel. Wait until Sopcast shows the channel

4 - Open VLC with this command line:
"C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" -vvv http://127.0.0.1:8902/tv.asf --sout "#std{access=mmsh,mux=asfh,dst=:1234}"

5 - Go to TVersity and add that Video URL mms://127.0.0.1:1234

Now you can play sopcast channels in your iPhone

Ha ha ha sad vidim da samo kjinezi rade :mrgreen: u HD kinezi
Radi ovaj sopcast lite ko sat,tako da ovo dole nisam nii probao,jos da je provaliti wi-fi od firme :mrgreen: hvala u svakom slucaju :thumbup:
stevan2712

#4608 Re: iPhone - All about

Post by stevan2712 »

amidzazeher wrote:
stevan2712 wrote:
Nekada je potrebno da restartas iPhone nakon instalacije neke aplikacije pogotovo igrica,mozda je do toga, nemam pojma.
Ovo na isrbija ne mogu da vidim, moram se registrovati, ali pretpostavljam da je neki custom FW u pitanju sa unlockom. Ako znas i siguran si sta radis navali, ne bi bio ni prvi ni posljednji ;)
Ma i nakon restarta ne radi. Koji reset bi mogao napraviti pa da vidim hoce li mi se i dalje desavati? I sta gubim resetom,sve podatke na telefonu jel? jel mi i dalje ostaje otkljucan na sve mreze?
stevan2712

#4609 Re: iPhone - All about

Post by stevan2712 »

I jos nesto ne mogu da mu izgasim potrosnju interneta. samo mi skida pare. zato sam vratio karticu u lg optimus dok ovo ne rijesim. ja pratio na youtube neki fake APN ali ni to ne pomaze. ti rece general>connection i tu druze nema nigdje da iskljucim
Dupli_skalp

#4610 Re: iPhone - All about

Post by Dupli_skalp »

stevan2712 wrote:
eyesburn wrote:
Chuckie wrote:joj brate al si dosadan! trolujes,covjek ti fino kaze nemoj a ti bi i dalje trolovao i prepirao se! @Chuckie svaka ti cast brate i hvala na pomoci :)
znači neko ti da savjet da prodaš telefon i kupiš nešto bolje, tipa 3gs i ti ga odmah napadaš kao i ova lutkica chuckie? sasvim dovoljno da shvatim na kojem ti je levelu moždana masa.

uglavnom, uživate obojica, vidim da se slažete u svim pozama :D
amidzazeher

#4611 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

ma to sa fake APN je bilo prije ja mislim iOS3.0 dok nisu stavili u settingsima, znaci cellular data na OFF

Image

A sto se tice reseta ne radi to inace ces izgubiti Cydia i JB znaci i unlock! Jedino ako napravis custom FW u Pwnagetool-u pa onda ali daj to nekome ko zna bojim se da ces zajebati nesto pa onda ja kriv!!

Ma ja da sam na tvom mjestu probao bih ovaj Whited00r http://www.whited00r.com/
Last edited by amidzazeher on 27/01/2012 23:22, edited 2 times in total.
amelinoo

#4612 Re: iPhone - All about

Post by amelinoo »

Ima li neka alternativa za ovaj frash, skinuo sam sa cydie ali ne radi mi flash nikako.
basicm

#4613 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

@stevan2712

3G dosta bolje radi na 4.1 ili 4.2.1. koji je zadnji za njega. Tebi treba custom koji nebi podigao bb (kao onaj sto si nasao na isrbija) tako da se opet moze otkljucati. Onda bi skoro sve aplikacije trebale raditi, ipak imaj na umu da nema vise podrske za 3G pa se i aplikacije za njega ne optimiziraju.
AppStore racun jedino u USA je ostao free, znaci da bi napravio racun nadji adresu u USA i registruj se, tamo ces dobiti opciju bez kartice, onda slobodno skidaj sa AppStore free aplikacije.
Ima opcija koja se zove hard reset, a to radis tako sto drzis power i home zajedno dok se telefon ne ugasi. Onda ga upali normalno.
AdNaN88

#4614 Re: iPhone - All about

Post by AdNaN88 »

Chuckie wrote:Probajte ovaj tweak Zephyr swipe multitasking.

Fantastičan je.

Cydia source: h7v.org
Stvarno extra stvar, ne moram vise home tipku hebavati :mrgreen: Hvala :thumbup:
Chuckie

#4615 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Ako je neko zainteresiran za grupnu kupovinu IntelliscreenX tweaka neka se javi. Jedna licenca se instalira na 5 uređaja tj 9.99$/5 = 2$ po korisniku. Plaća se paypalom. Još nam 3 čovjeka fale.

Sent from my iPhone using Tapatalk
AdNaN88

#4616 Re: iPhone - All about

Post by AdNaN88 »

Racunaj i mene :thumbup:
basicm

#4617 iPhone - All about

Post by basicm »

Mozes racunati i mene kolega Chuckie

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Vertig0

#4618 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

@stevan2712 ja sam davno imao 3g sa 3.1.3 softwareom, i odlucio sam uraditi update na 4.0.
Ugl strasno sam se pokajao, haj sto sam mu bio podigao baseband na 6.15, ali je telefon bio uzasno spor. Vjeruj mi ako mislis da ti je sada spor, ako ga podignes na 4.0 bice 3 puta gori. Jednostavno nema dovoljno jak procesor i ram memorije da gure 4.0. Ostavi na 3.1.3 i koristi sto mozes ili prodaj pa kupi 3gs, jer ispod toga se stvarno ne isplati ici.
Na ovo drugo pitanje oko celluar data ti je odgovorio vec amidzazeher, znaci ako ti skida kredit samo iskljuci celluar data.
@chuckie ako vam fali jos jedan za intelliscreenx racunaj i na mene. :D
I ovaj zephyr je odlicna stvar, ionako me ovo home dugme pocelo nervirati. Nakon nekog vremena malo propadne :D
Chuckie

#4619 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Javit cu svima za ovaj Intelliscreen ima li mjesta u ovoj narudzbi, malo kasnije.

Nego izisao update za zephyr, sada je tu i close programa na swipe odozdo,
a ako cuvate malo duze, otvori se switcher. Ludo je. Probajte. :-D

Isti repo kao i juce.

Home dugme potpuno suvišno. :D

Ko kaže da telefon mora imati i jedno dugme. :dance:
AdNaN88

#4620 Re: iPhone - All about

Post by AdNaN88 »

Uradio sam update sinoc, vise ni ne koristim home button, izlazim, mijenjam, ulazim i sve to uz pokret prsta :mrgreen: jako dobra stvar :)
Chuckie

#4621 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Još 2 licence dostupne za IntelliscreenX, 2$ svaka, ko ima Paypal i spreman je odmah platiti, neka se javi na pm.
Chuckie

#4622 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

IntelliscreenX, sve otišlo. Uskoro nova tura. :D
febo_acm

#4623 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

AJFON JE AJFON :-D
AdNaN88

#4624 Re: iPhone - All about

Post by AdNaN88 »

Jesi to i ti sa samsunga presao na nasu stranu? :mrgreen: :P