Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
travar

#4601 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by travar »

Defiance se definitivno popravlja :thumbup:

"I can't feel my legs" :lol:
Not My Idea

#4602 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Not My Idea »

dajte mi ba neku seriju :repetirana: tipa Suits :mrgreen:
ćiribiribela

#4603 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

Not My Idea wrote:dajte mi ba neku seriju :repetirana: tipa Suits :mrgreen:

white collar? nije k'o suits, ali nije losa. :D
prdimahovina

#4604 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by prdimahovina »

baxul wrote:Sinoć sam počeo gledat' The Newsroom. Za sad sam zadovoljan. Izašla je jedna sezona a "naručena" je i druga.
Odlična serija. Druga sezona kreće za 10ak dana

vee-jay wrote:The Boss

pregledao prvu sezonu u cugu

Image

pravo dobra :thumbup:
Prva sezona je vrh. druga je, meni lično, malo tanja, a treću su otkazali. Šteta...
The 51st State

#4605 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by The 51st State »

Get a job.
Irm@

#4606 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Irm@ »

nije tipa Suits ali je zlobna i chick flick.. :D Devious Maids :)
madFlava

#4607 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by madFlava »

Pocela treca sezona Luthera :)
vee-jay

#4608 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vee-jay »

prdimahovina wrote:
baxul wrote:Sinoć sam počeo gledat' The Newsroom. Za sad sam zadovoljan. Izašla je jedna sezona a "naručena" je i druga.
Odlična serija. Druga sezona kreće za 10ak dana

vee-jay wrote:The Boss

pregledao prvu sezonu u cugu

Image

pravo dobra :thumbup:
Prva sezona je vrh. druga je, meni lično, malo tanja, a treću su otkazali. Šteta...
Sinoc zavrsio drugu i naravno odmah krenuo po guglu da trazim kad ce krenuti treca. Druga jeste nesto malo tanja ali kvalitet je ostao na veoma visokoj razini. Samim time sam ostao zaprepascen kada sam procitao da je treca sezona (za sada) otkazana. Raja se po netu nada da ce netflix ili ko vec kupiti prava pa da naprave barem jos jednu sezonu. Po meni, ova serija bi trebala imati barem cetiri ili sest sezona.

Pravo sam tuzan radi toga :( ali nada umire... nikada :mrgreen:

SPOILER

Naravno da sam razmisljao zasto je jedna serija ovako visoke kvalitete vec nakon druge sezone otkazana. Vjerujem da se razlog moze naci u dozi negativnosti koje karakterisu sve (dakle ne samo glavne nego fakat sve) likove. Narod uvijek zeli u glavnim licnostima neke karakteristike u kojima se mogu sami pronaci, trunak ljudskosti. Imali su ih tu i tamo, na trenutke, ali na kraju uvijek pobijedi mracna strana.

Skidam Newsroom :)
Šveđanin

#4609 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Šveđanin »

jastuk1 wrote:Evo počela je ova Under the dome. Prva epizoda obećava. Naročito nama kojima je u kinematografiji primarna scenografija, atmosfera i gluma, a zaplet i priča nisu.

Image
Odlična!
ExNihilo

#4610 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ExNihilo »

A jes ofo topro :D Vazda su Britanci pravili bolje serije od Amera :D

Image
baxul

#4611 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by baxul »

Utopia - britanska serija koja me iznenadila. Misteriozno, vrlo vrlo vrlo naslino, kvalitetno snimljeno.

Image

IMDb link

Oficijelna stranica

za sad 9/10 od mene
del_boj

#4612 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by del_boj »

baxul wrote:Utopia - britanska serija koja me iznenadila. Misteriozno, vrlo vrlo vrlo naslino, kvalitetno snimljeno.

Image

IMDb link

Oficijelna stranica

za sad 9/10 od mene
Where is Jessica Hyde?
The 51st State

#4613 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by The 51st State »

ExNihilo wrote:A jes ofo topro :D Vazda su Britanci pravili bolje serije od Amera :D

Image
prvu epizodu pogledo, prejako :shock: :D 8-) .
1Dante1

#4614 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 1Dante1 »

Image

Koja bolešćina !! Dogurao do 4. epizode, moram nekako smoći snage da ogledam i ostalo :mrgreen: . Extra serija uglavnom, barem 2. sezona.
ExNihilo

#4615 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ExNihilo »

The 51st State wrote:
ExNihilo wrote:A jes ofo topro :D Vazda su Britanci pravili bolje serije od Amera :D

Image
prvu epizodu pogledo, prejako :shock: :D 8-) .
Svaka epizoda sve bolja i bolja, na trećoj već shvataš da je serija bolja od 2/3 filmova koje si ikad pogledao :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4616 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

Suits za 7 dana!
Irm@

#4617 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Irm@ »

mleetavi wrote:Suits za 7 dana!
aj nou! :-D :-D a ja po baksuzluku na poslovnom putu pa opet na putu i tek cu moci gledati kad prodju 3 epizode.. :( ali opet jedva cekam :) :)
omar little

#4618 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

vee-jay wrote:
Sinoc zavrsio drugu i naravno odmah krenuo po guglu da trazim kad ce krenuti treca. Druga jeste nesto malo tanja ali kvalitet je ostao na veoma visokoj razini. Samim time sam ostao zaprepascen kada sam procitao da je treca sezona (za sada) otkazana. Raja se po netu nada da ce netflix ili ko vec kupiti prava pa da naprave barem jos jednu sezonu. Po meni, ova serija bi trebala imati barem cetiri ili sest sezona.

SPOILER

Naravno da sam razmisljao zasto je jedna serija ovako visoke kvalitete vec nakon druge sezone otkazana. Vjerujem da se razlog moze naci u dozi negativnosti koje karakterisu sve (dakle ne samo glavne nego fakat sve) likove. Narod uvijek zeli u glavnim licnostima neke karakteristike u kojima se mogu sami pronaci, trunak ljudskosti. Imali su ih tu i tamo, na trenutke, ali na kraju uvijek pobijedi mracna strana.

sad sam se bas neugodno iznenadila jer je treca sezona trebala krenuti u kasno ljeto/ranu jesen. hvalila sam je i prije, osobno mi je puno bolja od americkog "house of cards" i jedna od najozbiljnijih i najjacih serija u zadnje vrijeme. mracna je i teska k'o crna zemlja (ali ja to volim), nekako dramski "klasicna" i nema bijega likovima u jeftino rjesenje, kakve god bile zivotne situacije u kojima se nalaze. puno je vjernija stvarnosti od vise-manje svega sto je na televiziji. kelsey grammer je nasutao sve zive s ovom ulogom, ubio je! kakva steta. :(

ne bih rekla da je razlog otkazivanja negativnost likova vec mala gledanost. americka publika nije masovno zainteresirana za ovakve stvari, to svi znamo, ali je problem sto je taj starz mali kanal koji se tek nedavno upustio u ozbiljniju serijsku produkciju. hbo si moze priustiti serije tipe deadwood i the wire sa smijesnom gledanoscu u usporedbi sa, stajaznam, sex and the city te koristiti financijski uspjeh takve serije da balansira produkciju i osigura snimanje nekih manje popularnih ali nenadmasivo kvalitetnijih proizvoda. starz osim spartakusa (ili kako se vec to zove, nisam nikad gledala) nema nista sto i blizu prilazi zaradi i sto traje vise od sezonu-dvije.

velika bi steta bila da se ova serija ne nastavi, valjda ce je neko od ovih vecih i jacih otkupiti i zavrsiti ovu zanimljivu pricu o chicago politics and its people.
KPNCTNJAH

#4619 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by KPNCTNJAH »

Image
:thumbup:
prdimahovina

#4620 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by prdimahovina »

omar little wrote:
vee-jay wrote:

SPOILER

sad sam se bas neugodno iznenadila jer je treca sezona trebala krenuti u kasno ljeto/ranu jesen. hvalila sam je i prije, osobno mi je puno bolja od americkog "house of cards" i jedna od najozbiljnijih i najjacih serija u zadnje vrijeme. mracna je i teska k'o crna zemlja (ali ja to volim), nekako dramski "klasicna" i nema bijega likovima u jeftino rjesenje, kakve god bile zivotne situacije u kojima se nalaze. puno je vjernija stvarnosti od vise-manje svega sto je na televiziji. kelsey grammer je nasutao sve zive s ovom ulogom, ubio je! kakva steta. :(

ne bih rekla da je razlog otkazivanja negativnost likova vec mala gledanost. americka publika nije masovno zainteresirana za ovakve stvari, to svi znamo, ali je problem sto je taj starz mali kanal koji se tek nedavno upustio u ozbiljniju serijsku produkciju. hbo si moze priustiti serije tipe deadwood i the wire sa smijesnom gledanoscu u usporedbi sa, stajaznam, sex and the city te koristiti financijski uspjeh takve serije da balansira produkciju i osigura snimanje nekih manje popularnih ali nenadmasivo kvalitetnijih proizvoda. starz osim spartakusa (ili kako se vec to zove, nisam nikad gledala) nema nista sto i blizu prilazi zaradi i sto traje vise od sezonu-dvije.

velika bi steta bila da se ova serija ne nastavi, valjda ce je neko od ovih vecih i jacih otkupiti i zavrsiti ovu zanimljivu pricu o chicago politics and its people.
apsolutli. Bolja, jača, kompleksnija...od house of cards. Kelsey pojede, Gus van Sant režijski odlično zadao...Ali izgleda da je taj starz zagrizao malo veći zalogaj nego što je mogao progutati, i išli su na sve ili ništa. Nije mene iznenadila tako mala gledanost, koliko i ne baš najbolje kritike. A i taj starz se pomalo fura na dosta "slobodnijih" scena :) . I u Spartacusu (u jednoj epizodi koju sam gledao) i u Bossu svako malo sjevaju guzice&sise, pa možda kod dijela publike i to stvara neki imidž, ko će im ga znati.
Uglavnom šteta...
Saian

#4621 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Saian »

prdimahovina wrote:svako malo sjevaju guzice&sise, pa možda kod dijela publike i to stvara neki imidž, ko će im ga znati.
Uglavnom šteta...
pa zar to nije tako u zivotu :D meschinilio da je to samo ono kipin it ril :D kako jes'
omar little

#4622 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

prdimahovina wrote:
apsolutli. Bolja, jača, kompleksnija...od house of cards. Kelsey pojede, Gus van Sant režijski odlično zadao...Ali izgleda da je taj starz zagrizao malo veći zalogaj nego što je mogao progutati, i išli su na sve ili ništa. Nije mene iznenadila tako mala gledanost, koliko i ne baš najbolje kritike. A i taj starz se pomalo fura na dosta "slobodnijih" scena :) . I u Spartacusu (u jednoj epizodi koju sam gledao) i u Bossu svako malo sjevaju guzice&sise, pa možda kod dijela publike i to stvara neki imidž, ko će im ga znati.
Uglavnom šteta...
ima i toga da su se precijenili ocito sa ovakvim ozbiljnim i ambicioznim projektom. daleko sam od puritanca i politicke korektnosti, u prevodu ne smetaju mi sise i guzice nimalo :D, ali ovdje se par puta jeste osjetilo da su scene seksa nekako na silu umetnute. niti doprinose razvoju/objasnjenju lika, niti vuku radnju u nekom pravcu, nis...bas onako, jebacina for jebacina sejk.

vidjeh negdje da ovaj tjedan krece americka verzija the bridge (odlicne! skandinavske serije) i debelo se mislim da li uopce pogledati. sve manje imam zivaca za to americko prezvakavanje, uglavnom lose, odlicnih tudjih serija. ako pogleda neko ko je gledao original nek' javi na sta lici. da budem u miru sa svojom odlukom o negledanju. :D
chino

#4623 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by chino »

Image

Odlicna serija :thumbup: Moja preporuka
jasko_ba

#4624 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jasko_ba »

Zadnjih sedmica, samo gledam The Mentalist.
Vrhunska serija!
artime

#4625 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by artime »

Dexter :)
Post Reply