Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Skijaš

#4601 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Skijaš »

torcida wrote:
vee-jay wrote:
Pa iza cirilice stoje juznoslavenski narodi... tj. juznoslavenski narod. Jesu budale i priglupi ali to je njihovo tj. nase pismo :D :-D
kao i latinica pa imaš kontra primjera koliko hoćeš...ali nije u tome poanta priče ;)
naravno da ne opravdavam nasilje ali ne možeš reći da je primjereno preko noći stavljati natpise znajući da ćeš takvim nastupom samo povećati jaz među ondašnjim ljudima, zar ne?
s druge strane, imaš popriličan broj ljudi koji i dan-danas nisu pronašli svoje najmilije...i sad je kao logično i zdravorazumski očekivati da će ti isti ljudi blagonaklono gledati na takve scenske nastupe vladajuće grupacije?
da, rat je prošao...ali rane nisu zacijelile...i ne možeš forsirati stvari kako bi se nekom tamo dodvorio a x neraščišćenih problema gurati pod tepih..ne ide to tako
Ljudima koji su izgubili najdraže treba objašnjavati da ćirilica nema veze s tim. Treba ispoštovati zakon, ali bitnije od toga, ljude treba educirati o tom kako je svaka netrpeljivost prema identitetu nekog naroda, suštinski neprihvatljiva.
Bodkin

#4602 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

torcida wrote:
vee-jay wrote:Smijesno je traziti argumente protiv cirilice.
mislim da je veći problem u onima koji stoje iza nje...a ne u samom pismu
pa srbi sigurno ne stoje iza cirilice ovaj put :)
LDLT wrote:
radostan dan wrote:nek je ukinu komplet, jer je svakako latinica jedino pismo u hrvatskoj.
uostalom, za to se hrvatska borila. i izborila. nakon 20, 50, 150 godina. zašto da se lažemo?

Netko je nakon par godina ratovanja, protjerivanja i sijanja mržnje odbio plan koji bi mu unutar međunarodno priznatih granica dao i ćirilicu i podosta više od toga. Ćirilicu su sami ukinuli još 95. i dobivaju ju natrag od te iste države u gradu koji je simbol agresije.
I da, rasprava sa stranom koja uvijek povlači na temu 41-45. je i više nego besmislena, slažem se.
aha, historija pocinje od 89. zamisli da je neko njemackoj rekao da placa ratnu stetu od te iste 41-45 jos 50 godina kasnije. bas bbi se to desilo
vee-jay

#4603 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by vee-jay »

torcida wrote:
vee-jay wrote:
torcida wrote: quote="vee-jay"
Smijesno je traziti argumente protiv cirilice.
/quote

mislim da je veći problem u onima koji stoje iza nje...a ne u samom pismu
Pa iza cirilice stoje juznoslavenski narodi... tj. juznoslavenski narod. Jesu budale i priglupi ali to je njihovo tj. nase pismo :D :-D
kao i latinica pa imaš kontra primjera koliko hoćeš...ali nije u tome poanta priče ;)
naravno da ne opravdavam nasilje ali ne možeš reći da je primjereno preko noći stavljati natpise znajući da ćeš takvim nastupom samo povećati jaz među ondašnjim ljudima, zar ne?
s druge strane, imaš popriličan broj ljudi koji i dan-danas nisu pronašli svoje najmilije...i sad je kao logično i zdravorazumski očekivati da će ti isti ljudi blagonaklono gledati na takve scenske nastupe vladajuće grupacije?
da, rat je prošao...ali rane nisu zacijelile...i ne možeš forsirati stvari kako bi se nekom tamo dodvorio a x neraščišćenih problema gurati pod tepih..ne ide to tako
Normalno da je u tome poanta. Da su Hrvati na pocetku rata rekli da je cirilica i njihova a ne samo srpska drugacije bi to danas bilo. Ovako su namjerno pred rat predali cirilicu Srbima i decenijama je – dovodeci je pod nacionalistickom propagandom kao imanje cetnika – satanizirali i eto sta sad time imaju.
Bodkin

#4604 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

vee-jay wrote:
Normalno da je u tome poanta. Da su Hrvati na pocetku rata rekli da je cirilica i njihova a ne samo srpska drugacije bi to danas bilo. Ovako su namjerno pred rat predali cirilicu Srbima i decenijama je – dovodeci je pod nacionalistickom propagandom kao imanje cetnika – satanizirali i eto sta sad time imaju.
samo jos jedan nacin demoniziranja onih anamo i zbijanja redova pred rat. ni prvi ni zadnji put i nije samo cirilica zaplatila
torcida

#4605 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by torcida »

vee-jay wrote:
Normalno da je u tome poanta. Da su Hrvati na pocetku rata rekli da je cirilica i njihova a ne samo srpska drugacije bi to danas bilo.

ne bi ni došlo do belaja? :)
Ovako su namjerno pred rat predali cirilicu Srbima i decenijama je – dovodeci je pod nacionalistickom propagandom kao imanje cetnika – satanizirali i eto sta sad time imaju.
teška (neutemeljena) riječ
al da se na sve načine distanciralo od grupacije koja je sve svojatala i gurala pod svoj plašt..naravno da jeste
radostan dan

#4606 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

LDLT wrote:
radostan dan wrote:nek je ukinu komplet, jer je svakako latinica jedino pismo u hrvatskoj.
uostalom, za to se hrvatska borila. i izborila. nakon 20, 50, 150 godina. zašto da se lažemo?

Netko je nakon par godina ratovanja, protjerivanja i sijanja mržnje odbio plan koji bi mu unutar međunarodno priznatih granica dao i ćirilicu i podosta više od toga. Ćirilicu su sami ukinuli još 95. i dobivaju ju natrag od te iste države u gradu koji je simbol agresije.
I da, rasprava sa stranom koja uvijek povlači na temu 41-45. je i više nego besmislena, slažem se.
što je ne ukinete komplet, nego se bavite šminkanjem i uljepšavanjem stvarnosti zarad ne znam čega?
ja samo to pitam.
kako može u istri (ako je uopšte i ima) a na nekom drugom teritoriju iste države ne može?
eliminiši komplet i doviđenja, kraj rasprave.

što se tiče ovog drugog, ok...odakle počinje povijest da bi diskutovali?
od 1990? nije problem...
jesu li te godine izbačeni srbi iz ustava kao konstitutivan narod?

imam dva pitanja?

-zašto su izbačeni?

-odakle uopšte oni u ustavu kao narod? na osnovu čega?

tito bio srbin, jel to?
bakarić bio član sanu, jel to?
ck sk hrvatske bio većinski srpski, jel to?
torcida

#4607 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by torcida »

Skijaš wrote:
Ljudima koji su izgubili najdraže treba objašnjavati da ćirilica nema veze s tim. Treba ispoštovati zakon, ali bitnije od toga, ljude treba educirati o tom kako je svaka netrpeljivost prema identitetu nekog naroda, suštinski neprihvatljiva.
ne sporim ali razum još zadugo neće prevladati u tom kraju..
digresija na temu, utakmica srbija-hrv...i najveći transparent na utakmici jeste ''ćirilični'' vukovar...
šta reći...nego da napretka po tom pitanju neće biti
Last edited by torcida on 15/10/2013 12:13, edited 1 time in total.
torcida

#4608 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by torcida »

Bodkin wrote:
pa srbi sigurno ne stoje iza cirilice ovaj put :)
ovaj put je adeze odradio svoje ;)
LBVIEW

#4609 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

radostan dan wrote:
LDLT wrote:

što je ne ukinete komplet, nego se bavite šminkanjem i uljepšavanjem stvarnosti zarad ne znam čega?
ja samo to pitam.
kako može u istri (ako je uopšte i ima) a na nekom drugom teritoriju iste države ne može?
eliminiši komplet i doviđenja, kraj rasprave.

što se tiče ovog drugog, ok...odakle počinje povijest da bi diskutovali?
od 1990? nije problem...
jesu li te godine izbačeni srbi iz ustava kao konstitutivan narod?

imam dva pitanja?

-zašto su izbačeni?

-odakle uopšte oni u ustavu kao narod? na osnovu čega?

tito bio srbin, jel to?
bakarić bio član sanu, jel to?
ck sk hrvatske bio većinski srpski, jel to?
Khm, kad on bjese proslava bitke na Kosovu i sta je na istoj govorio onaj sto ga sahranise pored lipe u Pozarevcu?Dalje, ko i kada je iskopavao kosti po Hercegovini, nosao ih u procesiji i pozivao na osvetu? Ko i kada je prvi prekrsio Ustav na koji se toboze poziva proglasavajuci prije sviju drugih "suverenost", smjenjuci vodstva AP i jedne Republike?Sto je RAM? Sto je Memorandum SANU-a?Kakve su se smotre srpskog foklora ljeta 90-te sve sa zvjezdama poput"Srbi su lud narod" Raskovicem,kumovima(dok se nisu posvadali oko toga ko je veci cetnik) Draskovicem i Seseljom, Milicem od Macve i drugim lujkama organizirale po Dalmatinskoj Zagori? Cija je sluzba DB vrsljala po Hrvatskoj 90-te? Ko je naoruzavao "nejac" i ko i kad je poceo "balvan revoluciju"?
Kad na ova pitanja odgovoris, onda se javi s tom patetikom o izbacivanju iz Ustava.
angelo

#4610 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by angelo »

Pa ne znaju Hrvati ni glagoljicu, što će im ćirilica :lol:
radostan dan

#4611 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

LBVIEW wrote: Kad na ova pitanja odgovoris, onda se javi s tom patetikom o izbacivanju iz Ustava.
tebi da se javim?
ti ćeš određivati ko će kad i za što da se javi?
možeš, al u svom dvorištu, meni nećeš majstore.
ili još bolje - probaj.
a prije toga posloži datume u vezi ovoga što si naveo, al dodaj i hrvatsku stranu. ispadne interesantno. vrlo.
Bodkin

#4612 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
angelo wrote:Pa ne znaju Hrvati ni glagoljicu, što će im ćirilica :lol:
naravno da ne znamo glagoljicu..sad si kao nešto pametno reko!
Mrtvo pismo
nisi shvatila. to ti je ono, cirilica i glagoljica su isto. koristili se prije 300 godina :)
Bodkin

#4613 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

pa to ti i pricam :D vidis da podjebava
angelo

#4614 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by angelo »

sherbett wrote: nije baš isto....glagoljica nije saživjela, ćirilica jeste
ma baš jeste, a kojim je ono pismom pisana baščanska ploča?
jesil kad bila na krku, ako si uopće čula za taj otok :D
angelo

#4615 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by angelo »

Bodkin wrote:pa to ti i pricam :D vidis da podjebava
sve je to stvar opšte kulture :lol:
Tessaract

#4616 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Tessaract »

Skijaš wrote:
torcida wrote:
vee-jay wrote:
Свиђа ми се како размишљаш. Камо среће да има више таквих.
LBVIEW

#4617 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

radostan dan wrote:
LBVIEW wrote: Kad na ova pitanja odgovoris, onda se javi s tom patetikom o izbacivanju iz Ustava.
tebi da se javim?
ti ćeš određivati ko će kad i za što da se javi?
možeš, al u svom dvorištu, meni nećeš majstore.
ili još bolje - probaj.
a prije toga posloži datume u vezi ovoga što si naveo, al dodaj i hrvatsku stranu. ispadne interesantno. vrlo.
Svakako, zar mozda neko treba tolerirati to vase selektivno pozivanje na odredene akcije drugih, uz potpuno ignoriranje hronologije desavanja na ovim prostorima i onoga sto je prethodno uradeno s vase strane. To mozete plasirati, al' samo za domace potrebe negdje na pecenju brlje, drugima, a tu pored ovih sto su ikada s vama posla imali ne spadaju mozda jos samo braca Rusi,vise nikad tu vasu "istinu" necete moci. :izet: Ko' sto ste rat u BiH zapoceli zbog ubistva svata(a prethodno ste se par godina ukopavali oko BiH gradova), tako ste i balvan revoluciju digli nakon "izbacivanja iz Ustava"(a prije toga ste uradili sve ono sto sam gore naveo).
radostan dan

#4618 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

bla, bla, a onda množina, iako diskutuješ sa jedinkom - vi, možete, nećete, vidječete...klasika.
ovo što si nalijepio u postu - :izet: - ostavi za...znaš gdje.
ti, ne - vi.
primjećuješ li razliku?
ostatak posta ti je...smiješan. ali ako imaš interes da mantraš o tome i na taj način, široko ti polje. al meni nećeš.

ostalima sorry na off-u.
znači, moj glas ide za skidanje ćiriličnih tabli, i dosljednu primjenu istog na cijeloj teritoriji.
JohnnyS

#4619 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Eh da živimo u svijetu gdje je 7 milijardi "Skijaša" i "skijašica", to bi bilo idealno, pravde bi bilo posvuda, rata nikad ne bi bilo, prava utopija. Ali... Živimo u svijetu gdje je 7 milijardi johhnyja, Havatara i sličnih, a skijaši su statistička anomalija.

Glede ćirilice, meni se ne sviđa što je taj zakon donešen, al kad je već na snazi onda se mora poštovati. S time da narod ima bogom i ustavom dano pravo da se buni protiv toga zakona, prigovara, organizira prosvjede, a država ima obvezu da taj zakon provodi dok god je na snazi.
LBVIEW

#4620 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

radostan dan wrote:bla, bla, a onda množina, iako diskutuješ sa jedinkom - vi, možete, nećete, vidječete...klasika.
ovo što si nalijepio u postu - :izet: - ostavi za...znaš gdje.
ti, ne - vi.
primjećuješ li razliku?
ostatak posta ti je...smiješan. ali ako imaš interes da mantraš o tome i na taj način, široko ti polje. al meni nećeš.

ostalima sorry na off-u.
znači, moj glas ide za skidanje ćiriličnih tabli, i dosljednu primjenu istog na cijeloj teritoriji.
Sta je, pogodio sam zicu,ha? :D
Prozivas sve ostale,nisi k'o biva dio kolektiva, a na npr. a na temi o Srbiji ubi se pokusavajuci doskocicama i slicicama
skrenuti paznju sa sve ijdne srpske bedasatoce. Zato me mani patetike i moraliziranja.
Bodkin

#4621 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

JohnnyS wrote:Eh da živimo u svijetu gdje je 7 milijardi "Skijaša" i "skijašica", to bi bilo idealno, pravde bi bilo posvuda, rata nikad ne bi bilo, prava utopija. Ali... Živimo u svijetu gdje je 7 milijardi johhnyja, Havatara i sličnih, a skijaši su statistička anomalija.

Glede ćirilice, meni se ne sviđa što je taj zakon donešen, al kad je već na snazi onda se mora poštovati. S time da narod ima bogom i ustavom dano pravo da se buni protiv toga zakona, prigovara, organizira prosvjede, a država ima obvezu da taj zakon provodi dok god je na snazi.
au jarane sto ti imas tmuran i siv pogled na ljude :D

OT: da, slazem se sa drugim dijelom. tj svidja mi se jer hrvatska pokazuje zracak tolerancije pa makar to bilo zbog evrope. nema veze, druga i treca generacija ce se navici na cirilicu ( mada, vise ce doprinijeti protok roba i usluga ali eto) ali slazem se da se ljudi trebaju buniti protiv onoga sto im se ne svidja. kako ce vlast odgovoriti je drugi par rukava
NeenaSa

#4622 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by NeenaSa »

JohnnyS wrote:Eh da živimo u svijetu gdje je 7 milijardi "Skijaša" i "skijašica", to bi bilo idealno, pravde bi bilo posvuda, rata nikad ne bi bilo, prava utopija. Ali... Živimo u svijetu gdje je 7 milijardi johhnyja, Havatara i sličnih, a skijaši su statistička anomalija.

Upravo.
Dodala bih , prosvjede bez nasilja.
P.S.
Cirilica, koja se, zlo/upotrebljava/la.
Znam, nisam otkrila "toplu vodu" ... ma, ....
radostan dan

#4623 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

LBVIEW wrote:
jesi, boga mi...
kO prstom u vnogo.

:mrgreen:

ništa nisi skontO, al hajd sad...ni u džep, ni iz džepa.
Sequoia

#4624 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Sequoia »

radostan dan wrote:
LBVIEW wrote:
jesi, boga mi...
kO prstom u vnogo.

:mrgreen:

ništa nisi skontO, al hajd sad...ni u džep, ni iz džepa.
Radosni ,
Prije nego li su srbi baceni u nacinalne manjine bilo je svega . Ja cu ti pronaci jedan video klip gdje Raskovic i Milic od Macve 1990 te u Dalmatinskoj zagori drzve vrlo zapaljive govore a o dijelovima Hrvatske govore kao o srpskoj drzavi .
Meni ne smeta cirilca ali treba biti iskren i reci da su srbi praviili Veliku srbiju u Kninu i Benkovcu prije izbacivanja u nacinalnu manjinu .
benderr

#4625 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by benderr »

O ljudskim pravima i toleranciji pametuju ljudi čije države nisu u stanju održati običnu paradu (šetnju manjinske populacije) zbog straha od nereda i ubojstava.
Nisam upoznat kako su homoseksualci razarali Sarajevo ili bombardirali Beograd.
Ipak se koriste floskule kako postoje i bitnije teme od parade.
Svi vide trn u tuđem oku,a balvan u svom nitko.
Post Reply