Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drndalo

#4601 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Bude iz DBV svasta samo je to malo datumski rano prije sezone... EasyJet mozda mada je to rano kao sto rekoh za sezonce... Pogledajte i normalne kompanije, mozda nadjete sta za evropu sa presjedanjima, ali ne racunaj da ce biti za 39.99 bilo cega... Meni kada su dolazi Ameri, i dok je letila Alitalia za SJJ, vecinu letova po Evropi su stukli milje koje su zaradili na kreditinim karticama u saradnji sa Delta airlinesom...
akcija007

#4602 Re: Avio kompanije all about

Post by akcija007 »

@"miki27A, iz CRO za FRA nema niskotarifnih. Leti Croatia Airlines i Lufthansa. Lufthansa direktno, a Croatia ili preko Zagreba vise puta dnevno ili direktno jednom dnevno iz Dubrovnika. Ako joj treba jedan pravac radije kupi povratnu lupi neki datum pa nek propadne puno jeftinije ispadne. Iz Splita je ista situacija samo so osim CA i LH jos i Condor leti jednom sedmicno ali ne bih rekao da je Condor niskotarifna.
drndalo

#4603 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Mislim da je mislio na FRA-ncusku, a ne na FRA-nkfurt... Bar sam ja tako shvatio...
jefferson

#4604 Re: Avio kompanije all about

Post by jefferson »

miki27A wrote:Koje niskobudzetne kompanije imaju letove iz CRO za FRA? Kolegica dolazi sa mnom u Hrvatsku, vodim je u Bosnu, ali hoce da onda svrati do prijatelja u Francusku na jos par dana prije povratka u US, pa me zanima sta bih joj mogla ponuditi, ima li sta iz Dubrovnika?
Ovo je period: dolazak u CRO: negdje kraj aprila, njen odlazak u FRA tamo negdje maj 7-10...
JBg, FRA je IATA oznaka za Frankfurt, a kako ovdje ljudi se malo vise razumiju u te stvari odmah misle na Frankfurt.
Inace oznaka za Charles De Gaulle aerodrom u Parizu je CDG.
miki27A

#4605 Re: Avio kompanije all about

Post by miki27A »

Sve sam uspjela da zamrsim:
ok, nas dvije idemo ORD-MUC, MUC-ZAD, a ja se vracam SJJ-ORD. Njoj ostaje da nadje prevoz iz ili Sarajeva ili Splita, Dubrovnika za Francusku (ne znam gdje je drug, nadam se da ja CDG) i onda nazad za ORD.
Ja sebi gledam multi city kartu : ORD-MUC, SJJ-ORD jer sam preko Adrie nasla povoljno jednosmjerne karte MUC-ZAD.
Mislite da ce meni ispasti povoljna (multi city karta?) Isla sam prosle godine slicno, samo sto je bio ZAG umjesto ZAD.
jefferson

#4606 Re: Avio kompanije all about

Post by jefferson »

miki27A wrote:Sve sam uspjela da zamrsim:
ok, nas dvije idemo ORD-MUC, MUC-ZAD, a ja se vracam SJJ-ORD. Njoj ostaje da nadje prevoz iz ili Sarajeva ili Splita, Dubrovnika za Francusku (ne znam gdje je drug, nadam se da ja CDG) i onda nazad za ORD.
Ja sebi gledam multi city kartu : ORD-MUC, SJJ-ORD jer sam preko Adrie nasla povoljno jednosmjerne karte MUC-ZAD.
Mislite da ce meni ispasti povoljna (multi city karta?) Isla sam prosle godine slicno, samo sto je bio ZAG umjesto ZAD.
Jesil isla preko Expedie? Ja tamo uvijek kupujem!
akcija007

#4607 Re: Avio kompanije all about

Post by akcija007 »

magla otkazuje sve letove; danasnji popodnevni let iz Beca za Sarajevo produzio u Dubrovnik i vratio se iz Dubrovnika nazad za Bec. Ne kontam sto je produzio u Dubrovnik kad je zapoceo proces spustanja u Sarajevo i vidio da ne moze zar nije bilo lakse blize jeftinije da se u Zagreb vratio !?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4608 Re: Avio kompanije all about

Post by Entropio »

akcija007 wrote:magla otkazuje sve letove; danasnji popodnevni let iz Beca za Sarajevo produzio u Dubrovnik i vratio se iz Dubrovnika nazad za Bec. Ne kontam sto je produzio u Dubrovnik kad je zapoceo proces spustanja u Sarajevo i vidio da ne moze zar nije bilo lakse blize jeftinije da se u Zagreb vratio !?
Image

Katastrofa.
Comandini

#4609 Re: Avio kompanije all about

Post by Comandini »

Katastrofa, u zg sam I kroacia nudi samo neki bus suludi ali ne I smjestaj
Astrix

#4610 Re: Avio kompanije all about

Post by Astrix »

Planiram za novu godinu u Rim, gdje mogu naci najpovoljniji let?
Nesto sam razlgedao i vidim ima ovaj popodnevni preko Beograda, taj mi nekako najbolji, ne znam koliko je siguran...
akcija007

#4611 Re: Avio kompanije all about

Post by akcija007 »

@Comandini, jesu bezobrazni ne nude smjestaj jer ne znaju kada ce poletiti i da li ce i sutra moci letjeti za /iz SA. jel vrate lovu za neiskoristenu avio kartu ZAG SA ?
drndalo

#4612 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Astrix wrote:Planiram za novu godinu u Rim, gdje mogu naci najpovoljniji let?
Nesto sam razlgedao i vidim ima ovaj popodnevni preko Beograda, taj mi nekako najbolji, ne znam koliko je siguran...
Kako je krenulo s maglom, ne znam koji ti je najbolji, jer se moze desiti da nijedan ne odleti/sleti... Vidis da je danima vec +-10%... Ako nece otopliti ili zahladiti, sve je moguce, pa i da pred vjecnom vatrom cekas Novu, sa Rimskom kartom u dzepu... :(
Astrix

#4613 Re: Avio kompanije all about

Post by Astrix »

To mi je jasno, upravo sam citao, ali jbg planirano je tako i nadam se da ce biti koliko toliko bolje.
Comandini

#4614 Re: Avio kompanije all about

Post by Comandini »

@Akcija007
Imas pp.

Problem je bio sto su ljudima na letu za Skopje i Pristinu koji su takodjer otkazani nudili smjestaj i kartu za sutra.
Iako je ova magla "act of god" ipak.
Nama su ponudili ili neki bus ili samo kartu za sutra jer to sto su organizirali bus negira ponudu smjestaja.
Ja nisam u stanju voziti se toliko busom radi konstitucije, a i k tome, ako sam im platio odredjenu sumu za let stvarno ne zelim nastaviti busem niti odgovor na pitanje - postoji li opcija smjestaja- sacekaj da nazovem gazdu- nema gazda je rekao da vam je sredio autobus.
akcija007

#4615 Re: Avio kompanije all about

Post by akcija007 »

@Comandini, kako je krenulo s maglom treba se u Zagrebu boraviti par dana da se vratis avionom u Sarajevo. Sutra je Badnjak, i na Bozic nece biti letova tek u cetvrtak popodne je prvi let za Sarajevo iz Zagreba, tako da cisto sumnjam da ce htjeti placati par nocenja ; prihvati bilo kakvu ponudu
akcija007

#4616 Re: Avio kompanije all about

Post by akcija007 »

Zar na nas aerodrom moze sletiti/poletiti avion koji ce letiti direktno za Rio ? Danas sam vidio reklamu za aranzman za Brazil mislim na Cenntrotransu i kaze direktni charter let za Rio !?
Timotije

#4617 Re: Avio kompanije all about

Post by Timotije »

akcija007 wrote:Zar na nas aerodrom moze sletiti/poletiti avion koji ce letiti direktno za Rio ? Danas sam vidio reklamu za aranzman za Brazil mislim na Cenntrotransu i kaze direktni charter let za Rio !?
Ma lazu garant, bice tu minimalno jos jedno presjedanje.
29 novembra su nam otkazali let za SJJ iz Beca, nocni, ja bez zurbe na onaj salter, da promijenim kartu, raspricao se covjek! Sutrasnji direktni za SJJ rasprodan u trenu, pa lagano u 05 iz hotela, cekaj 3 sata na aerodromu, pa preko Minhena do SJJ. Mogao sam komotno i rahat i do Ria stici za sve ono izgubljeno vrijeme.
holowey

#4618 Re: Avio kompanije all about

Post by holowey »

Timotije wrote:
akcija007 wrote:Zar na nas aerodrom moze sletiti/poletiti avion koji ce letiti direktno za Rio ? Danas sam vidio reklamu za aranzman za Brazil mislim na Cenntrotransu i kaze direktni charter let za Rio !?
Ma lazu garant, bice tu minimalno jos jedno presjedanje.
29 novembra su nam otkazali let za SJJ iz Beca, nocni, ja bez zurbe na onaj salter, da promijenim kartu, raspricao se covjek! Sutrasnji direktni za SJJ rasprodan u trenu, pa lagano u 05 iz hotela, cekaj 3 sata na aerodromu, pa preko Minhena do SJJ. Mogao sam komotno i rahat i do Ria stici za sve ono izgubljeno vrijeme.
moguce da imaju neku varijantu bez presjedanja (zato kazu direktno) sa slijetanjem na jos jednom ili dva areodroma zbog dopune gorivom
Phosphorus

#4619 Re: Avio kompanije all about

Post by Phosphorus »

Kakvo je vrijeme trenutno u Sa.?
Šta mislite hoće li iz Beča slijetati avioni danas?
drndalo

#4620 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Sto ne bi sletio, jugovina je rastjerala maglu, oblaka ima, i kisice, ali je koliko ja vidim sa svoje osmatracnice vidljivost >10 km...
zajebant_overseas

#4621 Re: Avio kompanije all about

Post by zajebant_overseas »

Turkish airlines rules. Definitivno. Moram se ograditi od TA u Sarajevu koji su tipican primjer bahatosti i nesposobnosti. Sarajevski aerodrom izbjegavam u sirokom luku u zimskom periodu. Vezite se slijecemo a mozda i necemo :)
drndalo

#4622 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Ne vidim svrhu tvog javljanja, pa jos prvog, da nam saopstis da je TK omiljena fantazija tvog onano-opusa ? A SJJ nije ? Ili bi vise volio kada je magla i ne vidi se prst pred okom, da pilot (a ti sjedis iza njega) ipak proba naslijepo sletiti, pa makar i u Kasindolu u bolnici direktno zavrsio...? :run:

Drz' se ti autobusa Ljaljic Toursa i uzivaj dok zamisljas da si u TK-ovom A340...
drndalo

#4623 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Moskovski najzad sletio na SJJ, kako sam bio skeptican zbog vec barem 2 godisnjeg kasnjenja za najavama iste linije, da se pospem pepelom, i da pozelim da sto prije predju na barem 4x sedmicno, a zasto ne i 6x... :thumbup:
agent_zero

#4624 Re: Avio kompanije all about

Post by agent_zero »

Pozdravljam današnju vijest (kao i mladu iz galerije slika :mrgreen: ).

Nego, valja li onaj avion išta? Malo sam gledao po netu, čini se kvalitetno odrađen.
drndalo

#4625 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Pa tek su ga poceli praviti, znace se kasnije... Mada rusi nisu nikad imali problem jesu li im avioni dobri i "letljivi"... Ovo sad je Rusko-talijanski projekt...

A jesil vidio kakve podocnjake ima dir. aerodorma, bice da ne spava od posla... :wink:
Post Reply