Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4601 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

FK "Sarajevo"
Istina za Vedrana, stipendija za Igora
Danas je u prostorijama Fudbalskog kluba "Sarajevo" održana najavljena press-konferencija na kojoj je potpisan ugovor između kluba i kompanije sportske opreme "Legea", koja je i prije nekoliko sezona oblačila tim s Koševa. Također, Upravni odbor FK "Sarajeva" je danas saopćio da je bratu ubijenog Vedrana Puljića osigurana mjesečna stipendija.
Potpisivanje ugovora između FK "Sarajevo" i "Legeae" (Foto: Sarajevo-x.com)
Na današnjoj press-konferenciji Zijad Blekić, predsjednik kluba FK "Sarajevo", i Zvonimir Marić, predstavnik kompanije "Legea", potpisali su jednogodišnji ugovor.

"Čekali smo dan kada ćemo se ponovo vratiti na Koševo", kazao je Marić.
FK "Sarajevo" je danas potpisao jednogodišnji ugovor i sa Udruženjem građana "Bordo prijatelji 1946."

Potpisivanje ugovora između FK "Sarajevo" i "Bordo prijatelja" (Foto: Sarajevo-x.com)
Potpisivanje ugovora između FK "Sarajevo" i "Bordo prijatelja" (Foto: Sarajevo-x.com)
"I ja sam član Udruženja ‘Bordo prijatelji’ i nije mi jasno kako stara uprava nije znala iskoristiti pozitivnu energiju oko kluba. Našim dolaskom ‘Sarajevo’ više nikada neće biti isto", kazao je Blekić, prvi čovjek bordo tima, izazvavši ogroman aplauz brojnih navijača koji su prisustvovali konferenciji.

Također, Aldin Popara, predstavnik navijača FK "Sarajevo" istakao je danas kako navijači prekidaju bojkot i vraćaju se na sjevernu tribinu.

Popara je pozvao članove UO FK "Sarajevo" da istraju u traženju istine za Vedrana Puljića i da ubica bude procesuiran.

Predstavnik UNFKS-a i Zijad Blekić (Foto: Sarajevo-x.com)
"Na posljednjoj sjednici UO FK ‘Sarajevo’ raspravljano je o događajima u Širokom Brijegu i o traženju istine i procesuiranju odgovornih", napomenuo je Vlastimir Mijović, dok je Blekić dodao da je traganje za istinom za Vedrana Puljića prioritetan cilj.

Članovi Upravnog odbora FK "Sarajevo" danas su saopćili da je bratu Vedrana Puljića, Igoru, osigurana stipendija od 200 KM mjesečno, te su istakli da će pomoći Igoru da se zaposli u klubu kada završi fakultet koji trenutno studira – Fakultet za sport.

Na kraju konferencije Blekić je napomenuo da će u ponedjeljak u štampanim medijima biti objavljen oglas u kojem će pisati da svi ljudi kojima je FK "Sarajevo" ostao dužan mogu javiti u prostorije kluba. Bit će obavljen razgovor i napravit će se ugovor o otplati na određeni period.
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100715049
north

#4602 Re: FK Sarajevo

Post by north »

don_emir wrote:
FK "Sarajevo"
Istina za Vedrana, stipendija za Igora
Danas je u prostorijama Fudbalskog kluba "Sarajevo" održana najavljena press-konferencija na kojoj je potpisan ugovor između kluba i kompanije sportske opreme "Legea", koja je i prije nekoliko sezona oblačila tim s Koševa. Također, Upravni odbor FK "Sarajeva" je danas saopćio da je bratu ubijenog Vedrana Puljića osigurana mjesečna stipendija.
Na današnjoj press-konferenciji Zijad Blekić, predsjednik kluba FK "Sarajevo", i Zvonimir Marić, predstavnik kompanije "Legea", potpisali su jednogodišnji ugovor.

"Čekali smo dan kada ćemo se ponovo vratiti na Koševo", kazao je Marić.
FK "Sarajevo" je danas potpisao jednogodišnji ugovor i sa Udruženjem građana "Bordo prijatelji 1946."

"I ja sam član Udruženja ‘Bordo prijatelji’ i nije mi jasno kako stara uprava nije znala iskoristiti pozitivnu energiju oko kluba. Našim dolaskom ‘Sarajevo’ više nikada neće biti isto", kazao je Blekić, prvi čovjek bordo tima, izazvavši ogroman aplauz brojnih navijača koji su prisustvovali konferenciji.

Također, Aldin Popara, predstavnik navijača FK "Sarajevo" istakao je danas kako navijači prekidaju bojkot i vraćaju se na sjevernu tribinu.

Popara je pozvao članove UO FK "Sarajevo" da istraju u traženju istine za Vedrana Puljića i da ubica bude procesuiran.

"Na posljednjoj sjednici UO FK ‘Sarajevo’ raspravljano je o događajima u Širokom Brijegu i o traženju istine i procesuiranju odgovornih", napomenuo je Vlastimir Mijović, dok je Blekić dodao da je traganje za istinom za Vedrana Puljića prioritetan cilj.

Članovi Upravnog odbora FK "Sarajevo" danas su saopćili da je bratu Vedrana Puljića, Igoru, osigurana stipendija od 200 KM mjesečno, te su istakli da će pomoći Igoru da se zaposli u klubu kada završi fakultet koji trenutno studira – Fakultet za sport.

Na kraju konferencije Blekić je napomenuo da će u ponedjeljak u štampanim medijima biti objavljen oglas u kojem će pisati da svi ljudi kojima je FK "Sarajevo" ostao dužan mogu javiti u prostorije kluba. Bit će obavljen razgovor i napravit će se ugovor o otplati na određeni period.
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100715049
Nakon dva minuta od mog posta, pojavi se ovaj članak, jao koincidencije....

Fino ovo zvuči....

U svakom slučaju hvala haveru......
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4603 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Samo za nasu ljubav najvecu
Braco Alija

#4604 Re: FK Sarajevo

Post by Braco Alija »

Mi smo SARAJEVO!
I_Ja_Sam_Sarajevo

#4605 Re: FK Sarajevo

Post by I_Ja_Sam_Sarajevo »

Sve ovo što se dešava u i oko Kluba, konačno mi miriše na dobro!!!

Sutra, ganola po "Istok" :thumbup:
vemus

#4606 Re: FK Sarajevo

Post by vemus »

I_Ja_Sam_Sarajevo wrote:Sve ovo što se dešava u i oko Kluba, konačno mi miriše na dobro!!!

Odlican Nick, nadam se da je ovo nasa godina pa lagano po titulu i evropu...
I_Ja_Sam_Sarajevo

#4607 Re: FK Sarajevo

Post by I_Ja_Sam_Sarajevo »

vemus wrote:
I_Ja_Sam_Sarajevo wrote:Sve ovo što se dešava u i oko Kluba, konačno mi miriše na dobro!!!

Od titule i Evrope me mnogo više raduje konsolidacija kluba u cjelini, a prvi put nakon dugo vremena mi djeluje da smo na dobrom putu to i ostvariti.
Tek na zdravim temeljima možemo očekivati iskorak i u Evropi.
Jer, džaba nam i titula, ako ćemo se brukati.
Logovan

#4608 Re: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Branislav Arsenijević: Želim da opravdam očekivanja

Branislav Arsenijević je jedno od prvih pojačanja bordo tima. U kratkom razgovoru nam otkriva svoje ambicije vezane za Sarajevo. Kako sam kaže, konkurencija za svako mjesto u timu je velika.

"Velika je konkurencija za svaku poziciju. Moje je da se trudim i namećem treneru koliko je moguće sa moje strane da se izborim za mjesto u prvih jedanaest. Na treneru je da odluči koliko sam u tome uspio".

Kroz igre u Slaviji se upoznao sa Hordama Zla. Svjestan je očekivanja.

"Potrudiću se da odigram maksimalno dobro i da opravdam očekivanja. Kako ljudi iz stručnog štaba i kluba tako i vlastita. Nadam se da će i Horde zla biti zadovoljne prezentacijom mojih igara", izjavio je Arsenijević.
karanana

#4609 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

sta je ovo....slavija se na mala vrata vraca u opstinu centar.
a vise su kod nas smijesne te price i ti ciklusi krza-konsolidacija-kriza. 3 mjeseca konsolidacije pa kriza.
armin071

#4610 Re: FK Sarajevo

Post by armin071 »

karanana wrote:sta je ovo....slavija se na mala vrata vraca u opstinu centar.
a vise su kod nas smijesne te price i ti ciklusi krza-konsolidacija-kriza. 3 mjeseca konsolidacije pa kriza.
:-D
Pravimo "novo Sarajevo" gdje se nijedna "nacionalna skupina" nece osjecati ugrozena. Jedino ako ovako nastave mogli bi se svi "mi" zajedno naci ugrozeni od strane crnogoraca 8-) ....

Salu na stranu ali kada pogledam ove danasnje pressice i uopste atmosferu koja se je stvorila oko kluba ne sumnjam da smo na pravom putu da konacno gledamo onakvo Sarajevo koje smo vec dugo dugo cekali. Nije vise bitna ni titula (vidjeli smo svi koliko to znaci u Evropi na primjeru Hapoel+5) bitan je kontinuitet nesto sto mozda jedino Listica ima u ovoj ligi.... Treba bar 5 godina biti standardan u Evrokupovima tek onda mozda ocekivati neki korak dalje... A pri tome konstantno ulagati u mladje kategorije ne trositi pare na nekakva "provjerena pojacanja", i ne mjenjati kompletan tim svake godine. Ako uspijemo u svemu ovome, a opet ponavljam na dobrom smo putu, imamo sanse da se konacno malo dignemo iznad ovoga BH sivila.... Odavno se nije poklopilo vise dobrih stvari u isto vrijeme. Steta smo da ovako nije bilo u sezonama kada smo imali stvarno dobar tim ali katastrofalnu upravu... Ali i ovi momci zasluzuju max. podrsku svih nas i ne sumnjam da ce je i dobiti...

I JA SAM SARAJEVO :thumbup:
Max Bunker

#4611 Re: FK Sarajevo

Post by Max Bunker »

I_Ja_Sam_Sarajevo wrote:
vemus wrote:

Od titule i Evrope me mnogo više raduje konsolidacija kluba u cjelini, a prvi put nakon dugo vremena mi djeluje da smo na dobrom putu to i ostvariti.
Tek na zdravim temeljima možemo očekivati iskorak i u Evropi.
Jer, džaba nam i titula, ako ćemo se brukati.
Iskreno, ne treba da nas hvata euforija i da sada svi ocekujemo i sanjamo titulu.
Ja u ovoj sezoni zelim: a) profesionalizam u i oko kluba, b) izlazak u Europu. Pored ovoga zelim da se pojacanja dokazu kao pojacanja i nekako se nadam da mozemo uzeti Kup BiH.
Obuca9

#4612 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:
hz__semir wrote:Shvati bolan, nije lako 6 godina čekati da ti protivnik ode u Evropu pa da ga možeš zajebavati :D
Pa dobro, može se čovjek i svom klubu posvetiti...ili je to mnogo za očekivati? :D
Nisi ni svjestan koliko je posvećen. Ne samo on, nego i svi ostali koji su trenutno u i oko kluba. Do te mjere da ih čak i žene proklinju i njih i Sarajevo i dan kad su ušli u klub ;)
north

#4613 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Varešanović: Nisam obećao plasman u Evropu

Nogometaši Sarajeva jučer su otputovali u Međugorje gdje će odraditi glavni dio priprema pred nadolazeću sezonu Premijer lige od koje u klubu sa Koševa očekuju mnogo.

Šef stručnog štaba bordo tima, Mirza Varešanović zadovoljan je dosadašnjim načinom rada njegove ekipe a kako kaže, tempo u Međugorju će biti još jači.

Polako slažemo kockice za narednu sezonu, atmosfera između igrača je odlična, nova pojačanja su se uklopila na pravi način i sve ide odlično. Do sada nije trenirao jedino mladi Anel Škoro zbog povrede ali očekujem da nam se i on priključi u nekoliko narednih dana. Sada nas očekuje žestok ritam u Međugorju, probat ćemo što je bolje moguće uigrati ekipu kako bi spremni dočekali početak nove sezojne, kazao je Mirza Varešanović za --- SPAM ---.

Nakon završetka protekle sezone, Sarajevo je napustilo nekoliko igrača koji su činili okosnicu bordo tima (Škoro, Muminović, Belošević, Maksumić, Rizvanović) a na Koševo je pristiglo isto toliko pojačanja, no postavlja se pitanje da li će ti igrači biti dostojna zamjena sa one koji su napustili klub.

Pa kao što vidite, koliko je igrača napustilo tim, toliko ih je došlo i teško je sada bilo šta prognozirati. Da li će biti dostojna zamjena? To ja ne znam, vrijeme će pokazati a ja vjerujem da smo doveli kvalitetna i provjerena pojačanja sa kojima ćemo igrati značajnu ulogu u narednoj sezoni.

Iako se nakon dolaska Zijada Blekića na mjesto predsjednika bordo tima često moglo čuti kako je glavni cilj Sarajeva u narednoj sezoni plasman u Evropu ili osvajanje titule, Varešanović se i ne zalijeće mnogo sa takvim izjavama.

Ja nisam obećao plasman u Evropu, trenutno ne mogu sa sigurnošću reći tako nešto. Atmosfera u klubu i među igračima je dobra, imamo dosta kvalitetnih igrača i borit ćemo se za što bolji rezultat u narednoj sezoni a ja se nadam da će to biti plasman u Evropu.

Do početka Premijer lige ostalo je još 15 dana, kako stvari stoje novih pojačanja u timu sa Koševa neće biti.

Vjerovatno da ćemo sa ovim timom ući u narednu sezonu, već duže vremena se uigravamo i sumnjam da će do početka sezone doći neko pojačanje. Možda bi nam trebao jedan igrač u odbrani s obzirom da nas je iznenadio Ajdin Maksumić sa svojim odlaskom, šanse za dolazak novih igrača su male ali nemojte se iznenaditi ukoliko do početka sezone ipak dobijemo nekog novog igrača, kazao je za naš portal šef stručnog štaba ekipe Sarajeva, Mirza Varešanović.

Ovaj SPORTIN opet unosi nemir, može li se kako provjeriti je li ovo Mirza zaista rekao, te ako nije da se ovom portalu naj..... svega na svijetu, prvo seru raskol u upravi, pa sad ovo???
S druge strane, ako je Mirza ovo zaista rekao, onda zaslužuje dvije-tri vaspitno-popravne...... čuj ne može obećati plasman u Evropu, pa šta može obećati, opstanak u ligi????
Logovan

#4614 Re: FK Sarajevo

Post by Logovan »

north wrote: Ovaj SPORTIN opet unosi nemir, može li se kako provjeriti je li ovo Mirza zaista rekao, te ako nije da se ovom portalu naj..... svega na svijetu, prvo seru raskol u upravi, pa sad ovo???
S druge strane, ako je Mirza ovo zaista rekao, onda zaslužuje dvije-tri vaspitno-popravne...... čuj ne može obećati plasman u Evropu, pa šta može obećati, opstanak u ligi????

mislim da nema nimalo istine ovo što je sportin napisao :wink:
vicious

#4615 Re: FK Sarajevo

Post by vicious »

Sportin je ionako u najmanju ruku upitan kao pouzdan izvor informacija, a i ako je tako rekao ne mora se tome pridavati previše značaja. Možda je i to samo taktiziranje, ili neko održavanje ravnoteže u odnosu na Zijine izjave, hoće da uspava protivnike ;)
burek_in_space

#4616 Re: FK Sarajevo

Post by burek_in_space »

moderator wrote:Plavi, 3 zuta. Pa vi nastavite sa chatom, prepucavanjem na komsijskoj osnovi, makar i izmedju redova. Ako ne mozete normalno komunicirati, nemojte nikako.
Kraj rasprave.
Kolega vam je rekao sve shto je trebalo reci, na vama je da se drzhite pravila i nece biti problema. :sax:
Obuca9

#4617 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

El_comadante

#4618 Re: FK Sarajevo

Post by El_comadante »

ako naš savez kazne đaba nam i nova uprava i pojačanja i sve. šteta fino smo krenuli...
north

#4619 Re: FK Sarajevo

Post by north »

El_comadante wrote:ako naš savez kazne đaba nam i nova uprava i pojačanja i sve. šteta fino smo krenuli...
To je nešto što će sve pogoditi, bez izuzetaka, i na to se ne može uticati......

Samo se nadam, da, ako se to i desi, da neće doći do odliva igrača ili ne daj bože novih ljudi u klubu koji su ipak mnoge stvari pokrenule nabolje....
kukurikuu

#4620 Re: FK Sarajevo

Post by kukurikuu »

da li me kapiras, kontas ba? :D
Charuga
Globalni moderator

#4621 Re: FK Sarajevo

Post by Charuga »

Jedan igrac Veleza je dosao na probu u Sarajevo.
Cafe Camargue

#4622 Re: FK Sarajevo

Post by Cafe Camargue »

Plavih_11 wrote:Jedan igrac Veleza je dosao na probu u Sarajevo.
koji, koji, koji :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#4623 Re: FK Sarajevo

Post by Charuga »

Cafe Camargue wrote:
Jedan, jedan, jedan ... :mrgreen:

Neka polako, saznat ce se vjerovatno u toku dana. Pa nije Medjugorje preko svijeta .. ;-)
Cafe Camargue

#4624 Re: FK Sarajevo

Post by Cafe Camargue »

Plavih_11 wrote:
Cafe Camargue wrote:
Jedan, jedan, jedan ... :mrgreen:

Neka polako, saznat ce se vjerovatno u toku dana. Pa nije Medjugorje preko svijeta .. ;-)
ma nije, al nemogu ja počet radit dok ne čujem... nemoj da država trpi :D
metar_drva

#4625 Re: FK Sarajevo

Post by metar_drva »

......
Locked