Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
nemezis

#4601 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nemezis »

Kakva je situacija sa NLB bankom i primanjem novca?
perfect_guy

#4602 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by perfect_guy »

je li prošao kome automatski transfer?
almir90

#4603 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by almir90 »

perfect_guy wrote:je li prošao kome automatski transfer?
Kod mene prošlo bez problema.
nemezis wrote:Kakva je situacija sa NLB bankom i primanjem novca?
Bitno je da imaš VISA debitnu karticu, banka nije bitna, osim ako ta ista banka ne izdaje takve kartice, ali to se provjeri na početku.
perfect_guy

#4604 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by perfect_guy »

kod mene još uvijek uredno stoji na paypalu
free_too

#4605 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

perfect_guy wrote:kod mene još uvijek uredno stoji na paypalu
povuci manuelno, nekad zna zastetaki, moras im se javiti pa ti refundiraju $5 za mauelno povlacenje
Glanzer

#4606 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Glanzer »

Verifikovao sam mastercard karticu unicredit banke, i evo mi sad paypal vratio povuceni iznos na racun,jel to znaci da sad i na mastercard lijezu uplate ili je ovo izuzetak kod verifikacije? Treba li kod svake nove kartice omoguciti prijem novca s paypala(mislim na visa kartice)ili se po defaultu moze primati novac?
Saka

#4607 Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Ne znaci, to je refund a on prolazi. Povlacenje novca nece moci na Master.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Glanzer

#4608 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Glanzer »

Hvala.
maid075

#4609 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by maid075 »

perfect_guy wrote:kod mene još uvijek uredno stoji na paypalu
Same here
Glanzer

#4610 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Glanzer »

Kako odraditi promjenu za primanje novca , probao sam po instrukcijama koje je neko postavio ovdje u prethodnim postovima ali ne moze , dobijam ovu poruku poslije koraka update your account, You have requested an outdated version of PayPal. This error often results from the use of bookmarks.
ambition

#4611 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ambition »

Danas proslo 21 dan otkad mi je uplata na on holdu. Jel mogu ocekivati da to predje u available danas ili ipak za 30 dana kako pise u mailu tj. Jos dodatnih 10ak dana?
Dinostula

#4612 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Dinostula »

Glanzer wrote:Kako odraditi promjenu za primanje novca , probao sam po instrukcijama koje je neko postavio ovdje u prethodnim postovima ali ne moze , dobijam ovu poruku poslije koraka update your account, You have requested an outdated version of PayPal. This error often results from the use of bookmarks.
Meni isto treba kako da nastimam da mogu prmati lovu i kako da mi banka vrsi konverziju love a ne paypal ?
Kako su ovaj novi izgled uveli nemoguce se snaci. :skoljka:

EDIT:

Evo za konverziju da banka radi umjesto paypal:

For personal accounts:

Go to Profile > Payments > My Preapproved Payments > Set Available Funding Sources > Conversion Options

Business accounts:

Go to Profile and Settings > My Money > My Preapproved Payments > Set Available Funding Sources > Conversion Options
Del_Boy1

#4613 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Del_Boy1 »

Prije kupovine ipak provjeri ko radi konverziju, jer se dešava da paypal radi konverziju iako je naštimano drugačije.

Sent from my E2303 using Tapatalk
quarterback

#4614 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

Del_Boy1 wrote:Prije kupovine ipak provjeri ko radi konverziju, jer se dešava da paypal radi konverziju iako je naštimano drugačije.

Sent from my E2303 using Tapatalk
uvijek sada vrati na paypal, proteklih dana sam kupovao 4-5 stvari, uvijek se moralo ponovo promjeniti kod transakcije
Hellas

#4615 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Hellas »

Ja sam poslo support ticket za ovo za konverzijom. Ignorise moje opcije za kurs i naplacuje po onom njihovom nenormalnom.

Cak sta vise kad saljem iz samog PayPala i onda fura svoj ludi kurs.

Sad sam poslao support ticket PayPalu pa prenesem sta jave...
Kataklinger

#4616 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kataklinger »

Slao i ja. Nisu se udostojili odgovoriti...
quarterback

#4617 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

odgovorili: its not a bug, its a feature :D
Hellas

#4618 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Hellas »

Evo odgovorili i poslali 6 dolara na kavu lol.
Thank you for contacting PayPal regarding the issue with the currency conversion feature.

I regrettably have to advise you that there is a temporary bug linked to our system which is impacting the possibility to get the currency conversion applied by the card issuer.

I want to reassure you about the fact that I reviewed your PayPal account and it works properly and there is no issue with it and no issue with your card ending xxxx.

Our technical department has been already investigating this bug and it will be fixed within the next few days, so that our customers will be able to send payments as usual again by choosing the card issuer for the currency conversion.

I appreciate your patience and understanding regarding this matter.

In the meantime you can set up the currency conversion to be applied by your card issuer by default on your PayPal account by following the steps below (the same my colleague gave to you in the previous email).

Go to Profile > Payments > My Preapproved Payments > Set Available Funding Sources > Conversion Options > choose conversion “by Card Issuer”.

I also decided to add $6.00 USD to your PayPal balance to cover the loss due to the currency conversion applied by PayPal.

I apologize for any inconvenience and I appreciate the efforts that you have made to resolve the issue. Thank you for choosing PayPal.
Last edited by Hellas on 10/12/2016 17:17, edited 1 time in total.
Hellas

#4619 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Hellas »

dupli post greska
sarajlija1971

#4620 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by sarajlija1971 »

Pozdrav svima.

Zamolio bih pomoc ako moze. Naime, od 2008. sam korisnik PayPal-a i do unazad nekoliko dana nisam imao ama bas nikakvih problema. Uredno primao uplate na svoj PayPal racun i svakog 1. u mjesecu su mi se automatski povlacile na racun.

Unazad nekoliko dana ne mogu da primim uplatu. Prvo sam mislio da je do UniCredit nove MasterCard, pa sam je zamijenio sa IntesaBanka Visa Electron karticom ali i dalje isti problem.

Osobe koje pokusavaju da mi posalju pare dobijaju slijedece poruke:

"Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds."

Naravno da ja akaunt postavljen, verifikovana kartica i slicno.

Druga poruka koju jedna druga osoba koja zeli da posalje pare dobija je slijedeca:

"There seems to be a problem. We can't send your payment at the moment. If you keep running into this issue, please contact PayPal."

Covjek kontaktirao PayPal i rekli mu da je problem do mene i da treba da ih nazovem. Elem sutra ujutro ih zovem a znam da ce me zaklati poziv prema Irskoj.

Ima li ko sta pametno da kaze prije nego sto ih ujutru nazovem? Imao neko slicne probleme?
quarterback

#4621 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

sarajlija1971 wrote:
zovi skypeom
sarajlija1971

#4622 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by sarajlija1971 »

quarterback wrote:
sarajlija1971 wrote:
zovi skypeom
Da, vec sam se pripremio za ujutru. Dopunio Skype kredit sa 5 EUR pa da vidimo sta ce biti. Nije mi jasno u cemu je problem, sve je godinama radilo kako treba.

Pozdrav
quarterback

#4623 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

sarajlija1971 wrote:
Pozdrav
da, da, rekoh ako se nisi sjetio...
ne znam iskreno, znam samo da im je podrska putem maila nula, nadam se da ces rijesiti telefonom
svi koji su ovdje imali neke zavrzlame su uvijek savjetovali da se nazove umjesto pisanja mailova

sretno, javi kako je proslo
Dinostula

#4624 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Dinostula »

Zna li neko kako da rijesim ovaj problem ?

Payment blocked by PayPal: Receiver's address is in a non-receivable country or a PayPal zero country (3148)

Prekopao sam citav net nigdje konkretnog objasnjenja.
sarajlija1971

#4625 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by sarajlija1971 »

Evo da javim da sam uspjesno rijesio svoj problem direktnim pozivom na PayPal.

Opet mogu da primam uplate. Razgovarao sam sa jednom jako ljubaznom zenskom osobom koja ima tako seksi glas da cu ubuduce kad budem htjeo neki seks preko telefona opet nju da zovem.

Juce uplatio 5 EUR na skajp i danas sam pricao sa PayPal-om u Irskoj. Za nekih 7 minuta, skinulo mi je samo 24 euro centa (48-49 feninga).

Haloo bi me zakl'o jedno 6-7 KM.

Znaci, kad imate bilo kakav problem sa PayPal-om, batalite pisanje mailova. Uplatite kredit na Skajp i udri, zovi.

Pozdrav svima. Poseban pozdrav za @quarterback
Post Reply