Treba biti malo i objektivan. Trio koji se nalazi sada u Miamiju je osvojio olimpijsko zlato, sa jos dva gora "silovatelja" lopti Melom i Kobijem. Da ne govorim da su u toj ekipi bili jos i zvijezde Howard, Kidd, Chris Paul. Dakle, njih je bitno samo posloziti, a ako su uspjeli tada igrati zajedno, ne vidim zasto opet ne bi mogli. Cisto sumnjam da im je draze osvojiti olimpijsko zlato od prstena, sto znaci da ce se ako treba i na silu slagati da dodju do toga. Al ne, sta zna Pat Riley, forumasi sa-x su tu da objasne covjeku neke stvari...2005 wrote:2 silovatelja lopte i izvikani Bosh, nikako ne mogu u istu rečenicu sa velikom trojkom Bostona...
NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Comrad
#4601 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
- Trasimaco
#4602 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Jesam li ja ovo negdje ovdje procitao da ce LeBron biti samo igrac u Wadeovom timu?

- fosil
#4603 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Ovo je mozda i najbolja solucija za Hawks-e. Do sada su ih ruzili i Cleveland i Miami, sad ce ih samo ruziti Miami. 
-
freedom within
#4604 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Ako Miami nađe dobrog trenera koji zna da iskoristi individualne kvalitete svakog od ovog trojca (Wade, Lebron, Bosh), i koji će uspostaviti timski duh, sigurno će osvojiti titulu (trener poput selektora USA reprezentacije). Mislim da odavno nije postojala ovako jaka ekipa (individualno), mislim čak da su jači i od šampionske ekipe Bostona od prije dvije godine, a definitivno su jači od šampionske ekipe Miami-a iz 2006.
- Neelix
#4605 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Novinari ESPN-a imenuju 5 najjacih ekipa za sljedecu sezonu:
Rank the NBA's top five teams going into the 2010-11 season.
Abbott: 1. Lakers; 2. Magic; 3. Heat; 4. Spurs; 5. Celtics
Adande: 1. Lakers; 2. Celtics; 3. Magic; 4. Heat; 5. Thunder
Arnovitz: 1. Heat; 2. Lakers; 3. Magic; 4. Celtics; 5. Rockets
Ford: 1. Lakers; 2. Heat; 3. Magic; 4. Mavericks; 5. Celtics
Hollinger: 1. Lakers; 2. Magic; 3. Heat; 4. Thunder; 5. Celtics
Sheridan: 1. Lakers; 2. Heat; 3. Celtics; 4. Thunder; 5. Rockets
Stein: 1. Lakers; 2. Heat; 3. Celtics; 4. Magic; 5. Thunder/Bulls
Rank the NBA's top five teams going into the 2010-11 season.
Abbott: 1. Lakers; 2. Magic; 3. Heat; 4. Spurs; 5. Celtics
Adande: 1. Lakers; 2. Celtics; 3. Magic; 4. Heat; 5. Thunder
Arnovitz: 1. Heat; 2. Lakers; 3. Magic; 4. Celtics; 5. Rockets
Ford: 1. Lakers; 2. Heat; 3. Magic; 4. Mavericks; 5. Celtics
Hollinger: 1. Lakers; 2. Magic; 3. Heat; 4. Thunder; 5. Celtics
Sheridan: 1. Lakers; 2. Heat; 3. Celtics; 4. Thunder; 5. Rockets
Stein: 1. Lakers; 2. Heat; 3. Celtics; 4. Magic; 5. Thunder/Bulls
-
LSD
#4606 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
LeBrona nisam nikad nešto plaho gotivio kao igraca, iako je suvišno pricati o kakvom se stroju za koševe,skokove,asistencije i sve ostalo radi...jest sirovina,ali triple-double sirovina jbg.
Bosh je isto double-double igrac (20-10 kalibar)...obojica su all star igraci, USA reprezentativci,relativno mladi ili barem u najboljim godinama....tako da je Wade (koji je svakako među pet najboljih igraca na svijetu) dobio prejaku pomoc.
Kad u jedan tim u jednom prelaznom roku dođu igraci kalibra Bosh i James, on je napravljem strašan posao.
Ne vjerujem da ce egoizam Wadea ili Jamesa uništiti Miami...prvo jer su vrlo dobri prijatelji (i od prije)...drugo, jer su svjesni prilike koja im se pružila i jer su svjesni da ce svi (bar ova trojica glavnih) morati žrtvovati sebe,svoj dosadašnji igracki imidž i svoju statistiku za uspjeh tima...pa nisu oni djeca neiživljena i neki debili pa da upropaste sve ovo- to je totalno nerealno ocekivati.
Bosh je isto double-double igrac (20-10 kalibar)...obojica su all star igraci, USA reprezentativci,relativno mladi ili barem u najboljim godinama....tako da je Wade (koji je svakako među pet najboljih igraca na svijetu) dobio prejaku pomoc.
Kad u jedan tim u jednom prelaznom roku dođu igraci kalibra Bosh i James, on je napravljem strašan posao.
Ne vjerujem da ce egoizam Wadea ili Jamesa uništiti Miami...prvo jer su vrlo dobri prijatelji (i od prije)...drugo, jer su svjesni prilike koja im se pružila i jer su svjesni da ce svi (bar ova trojica glavnih) morati žrtvovati sebe,svoj dosadašnji igracki imidž i svoju statistiku za uspjeh tima...pa nisu oni djeca neiživljena i neki debili pa da upropaste sve ovo- to je totalno nerealno ocekivati.
-
harleyquinn
#4607 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
fktJThomas wrote:ma cirkus totalni. ovo uopšte više na sport ne liči.
a marketinški gledano, ova zajebancija bi vrlo lako mogla postići kontraefekat i ogaditi lebrona narodu.
prodade se LBJ samo tako...
- Comrad
#4608 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Zar je bitno koja ce violina biti? Imam osjecaj da je svima to bitno osim samom Le Bronuharleyquinn wrote:fktJThomas wrote:ma cirkus totalni. ovo uopšte više na sport ne liči.
a marketinški gledano, ova zajebancija bi vrlo lako mogla postići kontraefekat i ogaditi lebrona narodu.inace gotivim lebrona ali ovo je sve pravo bezveze ispalo. razumijem, hoce covjek prsten ali ici u klub u kojem ce biti druga violina
MJ je isto mislio na pare ali je imao svoju "momcad", nije dozvolio da mu fanovi pale dresove i sl.
prodade se LBJ samo tako...
Da, bas je propao, pa bice glavni sad u Miamiju, bez obzira sto je Wade tu, on je nova faca, kupovat ce se njegovi dresovi itd itd + postoje velike sanse da osvoji prsten. Ja ovo vidim kao veoma dobar potez Le Brona i Miamija, a mislim da se dosta navijaca ostalih klubova prepalo i krenulo sa blacenjem, te nece osvojiti, te ovako, te onako...Pa jbt ljudi nisu imali ni trening zajedno kako treba, a vec su im svi pripisali kako se nece slagati.
I iskreno, mislim da je vrijeme da prestanemo porediti igrace sa Jordanom. Jordan je Jordan, Le Bron je Le Bron nidje veze. Meni je Jordan the greatest (zajedno sa Iversonom
- Neelix
#4609 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Zasad ima 4
ovu trojicu i chalmersa 
splitter ce u spurse, a scola ni pod razno
splitter ce u spurse, a scola ni pod razno
-
red01
#4610 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
meni je osobno drago da se je stvorio STRAŠAN TIM jer LBJ,Bosch i Wade su sigurno apsolutni favoriti za TITULU.
Porediti taj trio sa Pierce, Allen i Garnet je NEUKUSNO, jer je : Wade daleko bolji od Allena; LBJ od Pirecea, a i Bosch u ovom momentu je , po mom skromnom mišljenju prva 4 NBA.
Dolazi im vjerojatno Fisher i Litvanac Zigi od 221 cm.... , za ostale ne moraju brinut mogu dovest i letvu Bajića i Igokeovca rakočevića i opet bi bili prvaci..........................
Free agent point guard Derek Fisher has met with the Miami Heat on the day after the team lavishly introduced LeBron James and Chris Bosh as Dwyane Wade's newest teammates.
Fisher has been part of all five Los Angeles Lakers' championships in the Kobe Bryant era, four of them as a starter.
He reportedly received a $2.5 million offer for next season from Los Angeles. Miami could likely offer Fisher up to $4.5 million, based on its available cap space even after paying James, Bosh and Wade. .................................
Volio bih da se vrati i veliki Alonzo Morning po svoj drugi PRSTEN..... , makar igr'o i par minuta.....
Također će doći i neki JAKO DOBRI IGRAČI ZA MINIMALAC, samo da osvoje TITULU.... , Stoga se ovi fanovi onog Jack Nicholsona nek se ne sikiraju đabe, titula je otišla već iz LA.
Porediti taj trio sa Pierce, Allen i Garnet je NEUKUSNO, jer je : Wade daleko bolji od Allena; LBJ od Pirecea, a i Bosch u ovom momentu je , po mom skromnom mišljenju prva 4 NBA.
Dolazi im vjerojatno Fisher i Litvanac Zigi od 221 cm.... , za ostale ne moraju brinut mogu dovest i letvu Bajića i Igokeovca rakočevića i opet bi bili prvaci..........................
Free agent point guard Derek Fisher has met with the Miami Heat on the day after the team lavishly introduced LeBron James and Chris Bosh as Dwyane Wade's newest teammates.
Fisher has been part of all five Los Angeles Lakers' championships in the Kobe Bryant era, four of them as a starter.
He reportedly received a $2.5 million offer for next season from Los Angeles. Miami could likely offer Fisher up to $4.5 million, based on its available cap space even after paying James, Bosh and Wade. .................................
Volio bih da se vrati i veliki Alonzo Morning po svoj drugi PRSTEN..... , makar igr'o i par minuta.....
Također će doći i neki JAKO DOBRI IGRAČI ZA MINIMALAC, samo da osvoje TITULU.... , Stoga se ovi fanovi onog Jack Nicholsona nek se ne sikiraju đabe, titula je otišla već iz LA.
-
tornjak-bosanski
#4611 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Treba im neko zs suteve u zadnjoj sekundi
Treba sacekati pa vidjeti kako ce se to posloziti. Bice zafrkano pogotovo ako odmah ne uzmu naslov.
Previse ljudi fali Bosha. Sta je uradio dosad? 11 play off utakmica. Sto rece neko jadna je ta liga ako je Bosh superstar.
- Neelix
#4612 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
kakav crni bosh, ja sam strahovao da ce lakersi dati bynuma za njega, sreca ne ostvari se to. solidan igrac svakako, ali daleko od ove druge dvojice. inace, miller jos nije potpisao za heat (ima puno bolju ponudu clippersa), a ni fisher nece sigurno. mozebit da ce im ilgauslas doci.
This is where the supporting cast conversation comes into play, and why the Lakers are likely to be a juggernaut for seasons to come should everyone stay healthy. How do you suppose a minimum salary center is going to fare against Andrew Bynum; a guy who put up 16 and 9 on the Heat this year when facing Jermaine O’Neal. How does Bosh stay out of foul trouble when dealing not only with Pau and Bynum, but when either take a rest Lamar Odom who completes that formidable front like of 7-footers no team, let alone one without a single lick of depth, can contend with.
Add in Steve Blake, who is likely the most talented point guard the team has had since Nick the Quick was laying it down at the Forum, the ultimate role player Derek Fisher, decent supporting cast members Luke Walton and Sasha Vujacic and the Lakers simply have too much for any team right now. Pat Riley cannot possibly think this is a combination that ought to be favored to win a championship in their first run together considering all the uncertainty surrounding who is going to fill out the roster around these three supremely gifted players. I would say should it play out that the Heat lose to the Lakers in the NBA finals, it would be no cause for embarrassment.
http://www.foxsportswest.com/07/09/10/T ... eedID=4034
This is where the supporting cast conversation comes into play, and why the Lakers are likely to be a juggernaut for seasons to come should everyone stay healthy. How do you suppose a minimum salary center is going to fare against Andrew Bynum; a guy who put up 16 and 9 on the Heat this year when facing Jermaine O’Neal. How does Bosh stay out of foul trouble when dealing not only with Pau and Bynum, but when either take a rest Lamar Odom who completes that formidable front like of 7-footers no team, let alone one without a single lick of depth, can contend with.
Add in Steve Blake, who is likely the most talented point guard the team has had since Nick the Quick was laying it down at the Forum, the ultimate role player Derek Fisher, decent supporting cast members Luke Walton and Sasha Vujacic and the Lakers simply have too much for any team right now. Pat Riley cannot possibly think this is a combination that ought to be favored to win a championship in their first run together considering all the uncertainty surrounding who is going to fill out the roster around these three supremely gifted players. I would say should it play out that the Heat lose to the Lakers in the NBA finals, it would be no cause for embarrassment.
- Neelix
#4613 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Apple is releasing a special Lebron James iPhone Edition. The problem is, it only VIBRATES because it "Doesn't Have a RING!"

-
freedom within
#4614 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Kao prvo, Bosh je trenutno najbolji igrač na poziciji 4 (pogledaj statistiku), dok je Bynum 5-tica, tako da se ne mogu porediti međusobno, kao što Bosha ne možeš porediti sa Wadeom i Lebronom jer i oni igraju na drugačijim pozicijama. I sa Wadeom i Boshom Miami bi imao velike šanse za prsten, a još sa Lebronom mislim da drugi timovi nemaju nikakve šanse. Ključni preduslov je, kao što sam već rekao dovođenje dobrog trenera, jer sadašnji trener Erik Spoelstra po mom mišljenju to nije.Neelix wrote:kakav crni bosh, ja sam strahovao da ce lakersi dati bynuma za njega, sreca ne ostvari se to. solidan igrac svakako, ali daleko od ove druge dvojice. inace, miller jos nije potpisao za heat (ima puno bolju ponudu clippersa), a ni fisher nece sigurno. mozebit da ce im ilgauslas doci.
- Neelix
#4615 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
ako tebi statistike govore ko je najbolji igrac, onda se moja rasprava s tobom tu i zavrsava 
-
freedom within
#4616 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Zar statistika nije najobjektivniji kriterij za procjenu kakav je ko igrač ? Ako nije, koji je to onda kriterijNeelix wrote:ako tebi statistike govore ko je najbolji igrac, onda se moja rasprava s tobom tu i zavrsava
Pored toga, zašto misliš da su ga izabrali za USA selekciju?
-
harleyquinn
#4617 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Comrad wrote:Zar je bitno koja ce violina biti? Imam osjecaj da je svima to bitno osim samom Le Bronuharleyquinn wrote:fktJThomas wrote:ma cirkus totalni. ovo uopšte više na sport ne liči.
a marketinški gledano, ova zajebancija bi vrlo lako mogla postići kontraefekat i ogaditi lebrona narodu.inace gotivim lebrona ali ovo je sve pravo bezveze ispalo. razumijem, hoce covjek prsten ali ici u klub u kojem ce biti druga violina
MJ je isto mislio na pare ali je imao svoju "momcad", nije dozvolio da mu fanovi pale dresove i sl.
prodade se LBJ samo tako...Marketinski potez je toliko los da su godisnje ulaznice planule u nekoliko sati (gdje su cijene dostizale i do 18k dolara preko ebay-a), a mogu samo misliti sta ce se desavati sa dresovima kada krene prodaja. Jedino je pogrijesio sto fino nije rekao Cavsima odoh i cao, bez da pravi ovakvu pompu, ali sta sad jbg. I sta je trebao, ostati jos 7 godina u Cle i cekati da njihov mgmt skonta da trebaju dovesti kakvo pojacanje, a ne cekati da im sam James donese prsten.
Da, bas je propao, pa bice glavni sad u Miamiju, bez obzira sto je Wade tu, on je nova faca, kupovat ce se njegovi dresovi itd itd + postoje velike sanse da osvoji prsten. Ja ovo vidim kao veoma dobar potez Le Brona i Miamija, a mislim da se dosta navijaca ostalih klubova prepalo i krenulo sa blacenjem, te nece osvojiti, te ovako, te onako...Pa jbt ljudi nisu imali ni trening zajedno kako treba, a vec su im svi pripisali kako se nece slagati.
I iskreno, mislim da je vrijeme da prestanemo porediti igrace sa Jordanom. Jordan je Jordan, Le Bron je Le Bron nidje veze. Meni je Jordan the greatest (zajedno sa Iversonom), ali mozda zbog toga sto nisam gledao Magica (osim na snimcima), nego sam odrastao gledajuci Bullse. Isto tako neko dijete koje sada odrasta njemu je Kobe bog, njemu je Le Bron glavni. Hocu reci nije Jole jedini igrac koji je neprikosnoveno predvodio svoju momcad, bila je NBA i prije njega, a bice i poslije njega.
-
hau jes no
#4618 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
King ce biti druga violiona prve 3 utakmice...
-
red01
#4619 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Kao što sam i najavio Heatsi su krenuli:
Zydrunas Ilgauskas koji je cijelu NBA 14-godišnju karijeru proveo u Clevelandu, a posljednjih sedam godina formirao je veliko prijateljstvo s LeBronom Jamesom, odlučio je slijediti ga u Miami gdje će potpisati dvogodišnji ugovor za veteranski minimum.
Ilgauskas je jedan od najpopularnijih sportaša koji su ikad igrali u Clevelandu, pa se može očekivati loša reakcija navijača Cavsa posebno nakon svega što se događalo s LeBronom. Ipak, Litavac nije mogao propustiti priliku da se bori za naslov, te predstavlja treće ozbiljno pojačanje Heata nakon što su potpisali LeBron, Wade i Bosh. Dan ranije potpise na ugovor s Miamijem stavili su i Mike Miller, te Udonis Haslem, stoga se može reći kako već sada Heat izgleda vrlo dobro, naravno kad je riječ o backup igračima.
Fisher nije prešao , ali doći će neko za VETERANSKI minumum radi TITULE....
Zydrunas Ilgauskas koji je cijelu NBA 14-godišnju karijeru proveo u Clevelandu, a posljednjih sedam godina formirao je veliko prijateljstvo s LeBronom Jamesom, odlučio je slijediti ga u Miami gdje će potpisati dvogodišnji ugovor za veteranski minimum.
Ilgauskas je jedan od najpopularnijih sportaša koji su ikad igrali u Clevelandu, pa se može očekivati loša reakcija navijača Cavsa posebno nakon svega što se događalo s LeBronom. Ipak, Litavac nije mogao propustiti priliku da se bori za naslov, te predstavlja treće ozbiljno pojačanje Heata nakon što su potpisali LeBron, Wade i Bosh. Dan ranije potpise na ugovor s Miamijem stavili su i Mike Miller, te Udonis Haslem, stoga se može reći kako već sada Heat izgleda vrlo dobro, naravno kad je riječ o backup igračima.
Fisher nije prešao , ali doći će neko za VETERANSKI minumum radi TITULE....
-
glog
#4620 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Prvi potezi su im OK, Miler, Ilgauskas i Haslem su odlican dodatak svakom timu, a da misle veoma ozbiljno govore i pregovori sa Fisherom i Juwan Howardom. Sasvim sigurno ce biti jedan od favorita za titulu, pogotovo ako svi ostanu zdravi, ali ce u Bostonu i Lakersima, a mozda i u Orlandu imati iveoma ozbiljnu konkurenciju.
Najbolji komentar na citavu situaciju je dao Artest: kada su mu rekli da je sada Miami glavni favorit za titulu, odgovorio je - joj kad Kobe cuje za to
Kobe pokusava ubijediti Raja Bell-a da dodje u Lakerse - da bi imao ko da uspori Wade-a ako bude potrebno, Odom-Gasol-Bynum su bolji od Haslem-Bosh-Ilgauskas kombinacije, Artest ce biti na Mileru... A onda ce ishod finala da odluci igra jedan na jedan: Kobe protiv Pierce-a
Najbolji komentar na citavu situaciju je dao Artest: kada su mu rekli da je sada Miami glavni favorit za titulu, odgovorio je - joj kad Kobe cuje za to
Kobe pokusava ubijediti Raja Bell-a da dodje u Lakerse - da bi imao ko da uspori Wade-a ako bude potrebno, Odom-Gasol-Bynum su bolji od Haslem-Bosh-Ilgauskas kombinacije, Artest ce biti na Mileru... A onda ce ishod finala da odluci igra jedan na jedan: Kobe protiv Pierce-a
- Neelix
- shalla
-
glog
#4623 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
shaqqa wrote:Juwan Howard![]()
![]()
Igrac sa skoro 20 godina iskustva koji je bio u stanju da 12 godina uzastopno igra na 18-8 nivou je izvanredan dodatak svakom timu - na takvima protivnici prave rane licne greske ( a ni Juwan ne ostaje duzan ) koje se ne vide nigdje u statistikama, i takvi dobijaju po jednu utakmicu u play-off serijama. Pretprosle godine je igrac takvih osobina - P.J. Brown slomio Cleveland u play off-u pa ti gledaj.
- Neelix
#4624 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Steve Blake, Matt Barnes, Theo Ratliff....ja zadovoljan 
-
LSD
#4625 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Jel to i arogantni Barnes prešao u jezeraše