Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
"Ne znam je li očekivao da mu nešto kažem, ali sam bio suviše zbunjen da bih išta rekao. Neprestano otkrivam da nikako ne mogu da otkrijem ljude. Ono što kažu, nije ono što čine, da li je ono što misle? Možda to ni oni sami ne znaju."
Prirodno je da čovek nosi u sebi nesto od dana koji su prošli, prirodno je i da misli na budućnost i da mašta o njoj, ali živeti ma i delimično u prošlosti, ili u budućnosti, opasno je i nezdravo. To znači trovati trenutak u kome živimo, potkradati svoj sadašnji život, ne spasavajući ništa od prošlosti i ne radeći ništa za budućnost. Najvećim i najboljim delom svoga bića, glavninom srca i razuma čovek treba da je uvek i ceo u sadašnjem trenutku, u jedinom pravom i jedinom mogućem svom životu. Ivo Andrić
Enna_Hasecic wrote:Prirodno je da čovek nosi u sebi nesto od dana koji su prošli, prirodno je i da misli na budućnost i da mašta o njoj, ali živeti ma i delimično u prošlosti, ili u budućnosti, opasno je i nezdravo. To znači trovati trenutak u kome živimo, potkradati svoj sadašnji život, ne spasavajući ništa od prošlosti i ne radeći ništa za budućnost. Najvećim i najboljim delom svoga bića, glavninom srca i razuma čovek treba da je uvek i ceo u sadašnjem trenutku, u jedinom pravom i jedinom mogućem svom životu. Ivo Andrić
Entropio wrote:"Sve je u tome da čovek bude onakav kakav jest, da se ne stidi želeti ono što želi, čeznuti za onim za čim čezne. Ljudi su obično robovi propisa. Netko im je rekao da trebaju biti takvi i takvi, i oni nastoje biti takvi i obično do smrti ne saznaju ko su i što su bili. Na taj način postaju niko i ništa, deluju podvojeno, nejasno, zbunjeno. Čovek prije svega mora imati hrabrosti biti ono što jeste."
"Ono što vidimo očima samo je oblak koji nam zaklanja ono što treba da vidimo dušama; ono što čujemo ušima samo je buka koja zaglušuje ono što treba da usvojimo srcima." Gibran
"Grešne misli su kao vjetar, ko će ih zaustaviti? I ne mislim da je to veliko zlo. U čemu je pobožnost ako nema iskušenja koja se savladavaju? Čovjek nije Bog, i njegova snaga je baš u tome da suzbija svoju prirodu, a ako nema šta da suzbija, u čemu je onda zasluga?"
Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
"Mala ptica je letjela na jug nošena vjetrom. Postalo je jako hladno, ptičica se smrznula i pala na zemlju, na veliko polje.
Dok je ležala na zemlji, prišla joj je krava i ispustila balegu na nju. Dok je smrznuta ptičica ležala u gomili kravlje balege, shvatila je kako joj je postalo toplo. Balega ju je odmrznula.
Ležala je tako topla i sretna, pa je od radosti i zapjevala.
Prolazeći tuda, mačka je čula ptičji cvrkut i prišla je da to istraži. Prateći zvuk, mačka je otkrila ptičicu ispod gomile kravlje balege, a zatim ju je spretno izvukla van i pojela.
Poenta priče je:
* Nije svatko tko te uvaljuje u govna tvoj neprijatelj.
* Nije svatko tko te iz govana vadi tvoj prijatelj.
* Kada si u velikim govnima, drži jezik za zubima."
Na svakom koraku mogu naći smotuljak Sunčevih zraka. Na Sunčeve zrake ljudi su vezali pse. Majke su ih rabile kao konopac za sušenje rublja. Ljudi su od Sunčevih zraka pravili zlatne okvire za naočale. Električari su ih napinjali na stupove umjesto žica. Pastiri su od Sunčevih zraka pravili bičeve. Postolari klince i čavle. Vrtlari ograde na cvijetnjacima. Četkari četke.
Isjeckane Sunčeve zrake mogle su poslužiti i kao čačkalice. Djedovi su njima čistili lule; neki su ih čak pokušali pušiti.
Dječaci su od Sunčevih zraka pravili zlatno prstenje za djevojčice kojima su se ženili.
When you talked earlier about after a few years how a couple would begin to hate each other by anticipating their reactions or getting tired of their mannerisms-I think it would be the opposite for me. I think I can really fall in love when I know everything about someone-the way he's going to part his hair, which shirt he's going to wear that day, knowing the exact story he'd tell in a given situation. I'm sure that's when I know I'm really in love.
"Opasno je kad se čovjek nađe sâm, okružen tišinom tuđeg neprisustva, više je strahova i čudnih razgovora sa sobom. Samo, kako da ti to sve kažem? I kako da objasnim sebi, tebe se to ne tiče, što nekad teško podnosim ovu usamljenost, a nekad mi je draža od svega, ne bih je dao nizašto."
"Ne volim kisu, ne volim vjetar, ne volim zimu. Nekako si jadan, kasljes, bole te krsta, boli te dusa. A ne volim ni ljetnju zegu, nisi nizasta. Ima li gdjegod na zemlji kraj gdje je uvijek proljece?"
veze s vezom wrote:Još sam davno morao birati između iskrene arogancije i licemjerne poniznosti. Odabrao sam iskrenu aroganciju i niti jednom nisam požalio izbor.
Frank Lloyd Wright
Dobar Ja sam uvijek birao licemjernu poniznost, možda da odaberem iskrenu aroganciju kao Wright, pa ćemo vidjeti