Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
thekupus

#4601 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by thekupus »

irconbih wrote:Eno u Zg najavljuju dolazak Ubera, lokalni taksisti vec polako pizde, a pucanstvo se raduje. Kod nas bi Sa Taxi blokirali grad da se desi nesto slicno :mrgreen:
i ja se bojim pomisliti sta bi se desilo
bumerangss

#4602 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

joj kad im sad dodje Uber, jedini izvor egzistencije ce im ostati rasturanje bijelog i posredovanje izmedju starih klijenata i nocnih dama a sto im je do sad bilo dodatni izvor finansiranja :run:
mahalas505

#4603 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

irconbih wrote:Eno u Zg najavljuju dolazak Ubera, lokalni taksisti vec polako pizde, a pucanstvo se raduje. Kod nas bi Sa Taxi blokirali grad da se desi nesto slicno :mrgreen:
Pa sta ako blokiraju, mogu 1-2 i to je kapak. Ko ti moze zabraniti da prevezes usput virtuelnog "prijatelja" :D . Ja bi se zabrinuo da sam na njihovom mjestu.
insomnia78

#4604 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by insomnia78 »

A inace za Uber ce voziti sve sami akademici
Nece biti budaletina, silovatelja, pljackasa, narkomana :lol:
seoBIH

#4605 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by seoBIH »

Biti ce konkurencije :)
insomnia78

#4606 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by insomnia78 »

Plus, kolko sam ja vidio/cito/cuo ovdje po Fr
Uber je obicno skuplji od obicnog Taksija, pofino skuplji
Plus placa se online, direktno sa racuna bez dodira sa parama
E sad koliko vas koji se radujete "uber-u" ima para za platiti tako nesto, ima stalnu intrnet konekciju( neve vas niko cekati da ufatite Wi fi
:lol: ) i ima pare na racunu...
Saka

#4607 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Saka »

insomnia78 wrote:A inace za Uber ce voziti sve sami akademici
Razlika je u sistemu. Čim je vozač loš dobija negativne ocjene i niko ga poslije neće unajmiti. Vozači se takmiče za rejting i to ih tjera da budu ljubazni i kvalitetni. Za razliku od Sarajevo taxija gdje udruženje zaboli neka stvar šta ti imaš reći i na šta se imaš požaliti.

I nema plaćanja njima direktno, sve ide preko mobilne aplikacije i kartice / PayPal-a. Nema uzimanja bakšiša, zakidanja, nemam sitno da ti vratim, nema vozanja okolnim putevima, nema odbijanja vožnji niti ostalih marifetluka i lopovluka na koje su naši taksisti navikli.
insomnia78

#4608 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by insomnia78 »

Saka wrote:
Razlika je u sistemu. Čim je vozač loš dobija negativne ocjene i niko ga poslije neće unajmiti. Vozači se takmiče za rejting i to ih tjera da budu ljubazni i kvalitetni. Za razliku od Sarajevo taxija gdje udruženje zaboli neka stvar šta ti imaš reći i na šta se imaš požaliti.

I nema plaćanja njima direktno, sve ide preko mobilne aplikacije i kartice / PayPal-a. Nema uzimanja bakšiša, zakidanja, nemam sitno da ti vratim, nema vozanja okolnim putevima, nema odbijanja vožnji niti ostalih marifetluka i lopovluka na koje su naši taksisti navikli.
A kol'ke su im cijene?
Paul F.

#4609 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

Koliko ja znam, Uberova aplikacija je zabranjena u Španiji i još par europskih zemalja. Uberovi advokati se sad žale pred europskim sudom.
Paul F.

#4610 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

insomnia78 wrote: A kol'ke su im cijene?
Mislim da variraju od trenutne potražnje. Naprimjer za novu godinu, kad masa ljudi traži prevoz, poskupe skoro tri puta. Nekad budu i jeftiniji od taksija.
Saka

#4611 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Saka »

insomnia78 wrote:
Saka wrote:

A kol'ke su im cijene?
To nećemo znati dok ne počnu raditi. Recimo u Švedskoj su dosta jeftiniji nego obični taksi:

Image

Vidjećemo 4. maja kad predstave svoj plan za Hrvatsku.

http://www.tportal.hr/gadgeterija/tehno ... tican.html
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4612 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mk ultra »

karanana

#4613 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by karanana »

gdje pise da ce ovo uopste i doci u bosnu? vidis da ovu rupu svako zaobilazi pa ce mozda i ovi uberovci.
ne znam sta se seljoberi odmah boje. pa vec ima aplikacija moj taxi.
thekupus

#4614 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by thekupus »

monopolisti se boje konkurencije, zato stalno sabotiraju manje taxi kompanije koje bolje rade od njih, isto sto i GRAS radi

jer ako u gradu postoji samo Sarajevo taxi, ko hoce da se vozi mora s njima, ma kakvi oni bili
Avetinho

#4615 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Avetinho »

Paul F. wrote:
Mislim da variraju od trenutne potražnje. Naprimjer za novu godinu, kad masa ljudi traži prevoz, poskupe skoro tri puta. Nekad budu i jeftiniji od taksija.
Ne mogu biti jeftiniji od taksija u Sarajevu, jedino da dzaba voze.
thekupus

#4616 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by thekupus »

Avetinho wrote:
Paul F. wrote:
Ne mogu biti jeftiniji od taksija u Sarajevu, jedino da dzaba voze.
ali mogu biti cisci, ljubazniji, pouzdaniji, posteniji, itd.
Avetinho

#4617 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Avetinho »

thekupus wrote:
Avetinho wrote: Ne mogu biti jeftiniji od taksija u Sarajevu, jedino da dzaba voze.
Sumnjam, sve to dolazi iz iste sredine.

Imas i medju taksistima cistih, ljubaznih, postenih i pouzdanih. Ali vecina nas smo oportunisti, lazljivci i kradljivci -- od ucenika preko taksista do direktora firmi i predsjednika drzave.
Saka

#4618 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Saka »

Avetinho wrote:
thekupus wrote:
Avetinho wrote: Ne mogu biti jeftiniji od taksija u Sarajevu, jedino da dzaba voze.
Sumnjam, sve to dolazi iz iste sredine.

Imas i medju taksistima cistih, ljubaznih, postenih i pouzdanih. Ali vecina nas smo oportunisti, lazljivci i kradljivci -- od ucenika preko taksista do direktora firmi i predsjednika drzave.
Zato nam treba sistem koji reguliše tržište. Kod nas očito sistem ne funkcioniše jer taksisti kradu, varaju, odbijaju vožnje, ne pale taksimetar, naplaćuju proizvoljno, ne izdaju račune, ponašaju se bahato i drsko i za to ne snose nikakve sankcije - ni od inspekcija ni od udruženja.

Kod Ubera se tačno zna sistem i vozač koji vara, krade, generalno drži loš kvalitet automatski ispada iz sistema, sistem ga sam izbacuje. U tome je razlika. Naši ljudi odlično funkcionišu u uređenom sistemu, a u neuređenom, logično, kradu i rade što manje da zarade što više.
sheilak

#4619 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

ovako samo da se zahvalim vozacu crvenog taxija (vozilo br.62) koji nas je sinoc vozio iz the brew pub-a. naime, izgubila sam nausnicu u taxiju (zlatnu halku), jutros ih nazvala, nasao ju je i donio mi kuci.

hvala od srca.
bull21

#4620 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bull21 »

Gledam i ne vjerujem - čiko iz Sa-Taxija (onaj hepek na taxiju mu stoji) prodaje nekakvim tetama "prirodne" lijekove iz gepeka :lol:
azdralovic

#4621 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by azdralovic »

bull21 wrote:Gledam i ne vjerujem - čiko iz Sa-Taxija (onaj hepek na taxiju mu stoji) prodaje nekakvim tetama "prirodne" lijekove iz gepeka :lol:
dopunska djelatnost :oops:
Naslovnica

#4622 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Naslovnica »

sheilak wrote:ovako samo da se zahvalim vozacu crvenog taxija (vozilo br.62) koji nas je sinoc vozio iz the brew pub-a. naime, izgubila sam nausnicu u taxiju (zlatnu halku), jutros ih nazvala, nasao ju je i donio mi kuci.

hvala od srca.
Ama Crveni je Tito.
vade_mecum

#4623 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vade_mecum »

http://www.klix.ba/biznis/ministarstvo- ... /150428058

nema labavo kod FišA, odmah udariti uber bagru po dzepu, a auto i pametni telefon im turiti u presu. :D

samo buduci da ne mogu izaci na kraj sa divljim taksistima zanima me kako misle izace na kraj s Uberom koji je jedno 1.000.000x sofisticiraniji od prosjecnog divljeg taksiste :?
artime

#4624 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by artime »

I ja potpisujem za Crveni. Jes da mi je ostao kisobran u autu ali sama sam kriva :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4625 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by _BataZiv_0809 »

sheilak wrote:ovako samo da se zahvalim vozacu crvenog taxija (vozilo br.62) koji nas je sinoc vozio iz the brew pub-a. naime, izgubila sam nausnicu u taxiju (zlatnu halku), jutros ih nazvala, nasao ju je i donio mi kuci.

hvala od srca.
Kako volim kad zene izgube nausnicu kod mene :per:
Post Reply