Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- dječak sa šibicama
#4601 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Jel ljetovanje u bosanskom Neumu patriotizam ili podrska UZPovcima
Ljetovati na Jablanickom jezeru da ili ne
Putovati do kuce iz Beca preko Hrvatske (platiti vinjetu) ili okolo preko Rumunije i Srbije, i zasto Srbije, teme i dileme
Okrugli sto da se organizuje, puno pitanja a malo odgovora
Putovati do kuce iz Beca preko Hrvatske (platiti vinjetu) ili okolo preko Rumunije i Srbije, i zasto Srbije, teme i dileme
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4602 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nužno zlo, ako se baš moradječak sa šibicama wrote:Jel ljetovanje u bosanskom Neumu patriotizam ili podrska UZPovcima
-
Hafis
#4603 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ovaj me dijasporski poziv na etnički bojkot doveo u tešku dilemu.
Poslušati ovaj doista prijateljski nagovor iz dijaspore ili slušati srce, pa nek ono odluči.
where is the closest fuel station
Poslušati ovaj doista prijateljski nagovor iz dijaspore ili slušati srce, pa nek ono odluči.
where is the closest fuel station- spreca
#4604 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ako placaju boravisnu taksu i izdaju racun na kasi onda mozhe....a moze se lijepo odmoriti i pokraj rjeke kao i na planinamaaTomahawk11 wrote:Nužno zlo, ako se baš moradječak sa šibicama wrote:Jel ljetovanje u bosanskom Neumu patriotizam ili podrska UZPovcima
- duh_sa_sjekirom
#4605 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
spreca wrote: Ako placaju boravisnu taksu i izdaju racun na kasi onda mozhe....a moze se lijepo odmoriti i pokraj rjeke kao i na planinamaa
- beni-bu-man
#4606 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
CG i rahatTomahawk11 wrote:Nužno zlo, ako se baš moradječak sa šibicama wrote:Jel ljetovanje u bosanskom Neumu patriotizam ili podrska UZPovcima
- spreca
#4607 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
jesul to poceli sve prikazivati?duh_sa_sjekirom wrote:spreca wrote: Ako placaju boravisnu taksu i izdaju racun na kasi onda mozhe....a moze se lijepo odmoriti i pokraj rjeke kao i na planinamaa
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4608 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Jesu, neumska gospa se počela prikazivati.spreca wrote:jesul to poceli sve prikazivati?duh_sa_sjekirom wrote:spreca wrote: Ako placaju boravisnu taksu i izdaju racun na kasi onda mozhe....a moze se lijepo odmoriti i pokraj rjeke kao i na planinamaa
- spreca
#4609 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
To pocela seriska proizvodnja gospiTomahawk11 wrote:
Jesu, neumska gospa se počela prikazivati.
- dječak sa šibicama
#4610 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Vala mogli bi se ugledati na sarajevske ugostitelje, ne daju izaci iz radnje, iz buregdzinice i cevabdzinice, dok ne uzmes racun. Kucna dostava odbija predati narucenu hranu dok ne uzmes racun.
Tako se voli domovina.
Tako se voli domovina.
-
decembar2017
#4611 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
nije, moze se bez pasosa , svoj na svom. ja kada odem idem kod covjeka koga znam, bio u Armiji, patriota, voli Bosnu , licno je ispitivao ustase po Travniku i Bugojnu kada su onda u onaj vakat dobili po dupetu tako ako iko zna kako sa njima on znadječak sa šibicama wrote:Jel ljetovanje u bosanskom Neumu patriotizam ili podrska UZPovcima
Last edited by decembar2017 on 26/02/2019 12:59, edited 1 time in total.
-
Novak20
#4612 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Jbg, ponekad nekoga i uhvate. Eno onaj Mrkva na ćevapima pokrade državu za preko 3 miliona. A kakvo mu je meso bilo u ćevapima da zavali narod, Boga pitaj. Doduše, mogu se ćevapi napraviti od junetine ili govedine.dječak sa šibicama wrote:Vala mogli bi se ugledati na sarajevske ugostitelje, ne daju izaci iz radnje, iz buregdzinice i cevabdzinice, dok ne uzmes racun. Kucna dostava odbija predati narucenu hranu dok ne uzmes racun.
Tako se voli domovina.
- beni-bu-man
#4613 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
dječak sa šibicama wrote:Jel ljetovanje u bosanskom Neumu patriotizam ili podrska UZPovcima
Ne Um, sve ti govori
- SaraFina
#4614 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
beni-bu-man wrote:dječak sa šibicama wrote:Jel ljetovanje u bosanskom Neumu patriotizam ili podrska UZPovcima
Ne Um, sve ti govori
Iz Beča preko Srbije i Rumunije u BiH?
Neum je bosanski dio Jadrana. Pun Sarajlija sa svojim privatnim kućama i apartmanima
- beni-bu-man
#4615 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Djes ba u NeumSaraFina wrote:beni-bu-man wrote:dječak sa šibicama wrote:Jel ljetovanje u bosanskom Neumu patriotizam ili podrska UZPovcima
Ne Um, sve ti govori
Iz Beča preko Srbije i Rumunije u BiH?![]()
Neum je bosanski dio Jadrana. Pun Sarajlija sa svojim privatnim kućama i apartmanima
- SaraFina
#4616 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Hafis wrote:Ovaj me dijasporski poziv na etnički bojkot doveo u tešku dilemu.
where is the closest fuel station
Do pedesete ti je bilo otvoreno tržište rada u Skandinaviji, Irskoj, Njemačkoj... Šteta što ne iskoristi šaMse.
@Beni, evo me. Ti? Dobar?Što? Šta fali?
-
Hafis
#4617 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nije mi na um palo.SaraFina wrote: Do pedesete ti je bilo otvoreno tržište rada u Skandinaviji, Irskoj, Njemačkoj... Šteta što ne iskoristi šaMse.
Pa gdje bi čovjek iz ovog rahatluka. Polovica vlasti a 85% Bošnjaka u Federaciji se polomi radeći i puneći proračun da za nas izbiju plaće, mirovine, odškoluju djecu, napune nam kladionice i što je najcrnje - kupuju svu robu što im ljuljamo. Nema šanse da me se riješe, BiH do groba.
Vego, nadam swe da se nećeš morati odfreći biH državljanstva (ako već nisi). BiH patriJotski poret bi izgubio jednog velikog borca za širenje nesnošljivosti prema Hrvatima.
- SaraFina
#4618 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
To tebi kao nekom na dnu hranidbenog lanca u HDZ-u ne znači apsolutno ništaHafis wrote:Nije mi na um palo.SaraFina wrote: Do pedesete ti je bilo otvoreno tržište rada u Skandinaviji, Irskoj, Njemačkoj... Šteta što ne iskoristi šaMse.
Pa gdje bi čovjek iz ovog rahatluka. Polovica vlasti a 85% Bošnjaka u Federaciji se polomi radeći i puneći proračun da za nas izbiju plaće, mirovine, odškoluju djecu, napune nam kladionice i što je najcrnje - kupuju svu robu što im ljuljamo. Nema šanse da me se riješe, BiH do groba.
Vego, nadam swe da se nećeš morati odfreći biH državljanstva (ako već nisi). BiH patriJotski poret bi izgubio jednog velikog borca za širenje nesnošljivosti prema Hrvatima.
Ja Hrvate volim, koliko i Bošnjake. Upravo zbog toga sam kritična i ogorčena
-
Hafis
#4619 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ne znam. Onda imaš neki ozbiljniji kompulzivni helać u ekspresiji osjećaja kada na takav način iskazuješ ljubav.SaraFina wrote:To tebi kao nekom na dnu hranidbenog lanca u HDZ-u ne znači apsolutno ništaHafis wrote:Nije mi na um palo.SaraFina wrote: Do pedesete ti je bilo otvoreno tržište rada u Skandinaviji, Irskoj, Njemačkoj... Šteta što ne iskoristi šaMse.
Vego, nadam swe da se nećeš morati odfreći biH državljanstva (ako već nisi). BiH patriJotski poret bi izgubio jednog velikog borca za širenje nesnošljivosti prema Hrvatima.bezveze spinaš
Ja Hrvate volim, koliko i Bošnjake. Upravo zbog toga sam kritična i ogorčena
I ne čudi me što nisi našla životnog suputnika, a kao kompenzaciju za deficit u afektivnom životu, udarila po analizi cro portala u BiH i općenito o cro pitanju u BiH i u susjedstvu..
Jesi li razmišljala da malo za promjenu počneš meziti srpsku komponentu u BiH. Pa da vidim radiš li to s istim žarom kao i ovo i reću ti od kojih kuća potičeš.
- SaraFina
#4620 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Blagodarim na struĆnoj analizi mog ljubavnog i općenito privatnog života. Polaskana sam tvojim interesovanjem u svakoj mogućoj prilici 
Mene trenutno zanima najviše bošnjačko - hrvatski odnos Hafisaga.
Zato ih i forsiram kao dnevnopolitičke teme
Što se tiče komšija odnose sa njima sa apsolvirala i za narednih 30 godina. A ne u sadašnjosti
Mene trenutno zanima najviše bošnjačko - hrvatski odnos Hafisaga.
Zato ih i forsiram kao dnevnopolitičke teme
Što se tiče komšija odnose sa njima sa apsolvirala i za narednih 30 godina. A ne u sadašnjosti
- beni-bu-man
#4621 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
SaraFina wrote:
Neum je za fukaru
U neumu kao da se u slanom jezeru kupas
- SaraFina
#4622 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
beni-bu-man wrote:SaraFina wrote:
Neum je za fukaru![]()
Kakav si ti patriJot? Crnogorski?
- beni-bu-man
#4623 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nekad Crnogorski a najvise GrckiSaraFina wrote:beni-bu-man wrote:SaraFina wrote:
Neum je za fukaru![]()
Kakav si ti patriJot? Crnogorski?
Last edited by beni-bu-man on 26/02/2019 16:00, edited 1 time in total.
-
Hafis
#4624 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ja mislim da se, što se tiče ovog etničkog bojkota, treba iz pasive, to jest iz defanzive prebaciti u sferu napada, tj. prebaciti loptu na protivnički teren.
Dok mi ovdje palamudimo kako ćemo i što ćemo, koji ćemo keks, čokoladu, pivo, toalet papir, bojkotirati, domišljati i hrabri bosanac S.B. (46) radi aktivno na terenu ne štedeći pri tom ni vremena ni sredstava. U izvozu je spas.
A mislim da bi trebalo sve ove migrante i općenito gostujuću ekipu s Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike (osim onih koji su već postali domicili na Ilidži, tj. KS) premještati laganini u USK, ne bi li im odande bilo bliže prijeći kod mrskih susjeda.
Dok mi ovdje palamudimo kako ćemo i što ćemo, koji ćemo keks, čokoladu, pivo, toalet papir, bojkotirati, domišljati i hrabri bosanac S.B. (46) radi aktivno na terenu ne štedeći pri tom ni vremena ni sredstava. U izvozu je spas.
Ovo je možda jedini ispravan način kako dohakati proizvodima hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatskim distributerima svjetskih "brendova" u BiH, i na taj način prejebati onog domuza Ćovića i njegovu raju - Ilegalno im uvoziti robu s istoka, i to masovno!Spriječeno krijumčarenje Turaka iz BiH u Hrvatsku
https://avaz.ba/vijesti/bih/461663/spri ... u-hrvatsku
A mislim da bi trebalo sve ove migrante i općenito gostujuću ekipu s Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike (osim onih koji su već postali domicili na Ilidži, tj. KS) premještati laganini u USK, ne bi li im odande bilo bliže prijeći kod mrskih susjeda.
- animals
#4625 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
To znaci, ako Hrvati vole Bosnjake, onda im moraju pomoci tako da
bojkotuju sve njihovo, dok se ne osvijeste i ne skinu svoju zlikovacku vlast
i tako pomognu i Hrvatima i sebi..
esam li pogodio poentu teme..
bojkotuju sve njihovo, dok se ne osvijeste i ne skinu svoju zlikovacku vlast
i tako pomognu i Hrvatima i sebi..
esam li pogodio poentu teme..