Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??
- Point.
- muha_sa
#4602 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
ne bi me iznenadilo da su ga roknuli pa prikažu kao samoubistvoPoint. wrote:Gdje Davor?
- fosna2014
#4603 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Da nisu bili onako strucni kao ovi Saudijci u slucaju Kashoggi.muha_sa wrote:ne bi me iznenadilo da su ga roknuli pa prikažu kao samoubistvoPoint. wrote:Gdje Davor?
- mO k3
#4604 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Napisao sam juce da će biti “zvanično” da su bježali ukradenim autom i u kanjonu vrbasa im auto sletio i svi 4-5 se urušilomuha_sa wrote:ne bi me iznenadilo da su ga roknuli pa prikažu kao samoubistvoPoint. wrote:Gdje Davor?
- vatrogasac
#4605 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Narod je tamo Davida proglasio mučiteljem i još jedan svetac ili mučitelj za vlast bi bio dodatni teret. Davor je svjestan da bi mu toliko toga sada napakovali da ne bi mjesecima izašao iz pritvora. Vjerovatno se krije negdje u Federaciji gdje je sigurniji od Lukačevih tragača i gdje može na miru da smišlja novi plan.muha_sa wrote:ne bi me iznenadilo da su ga roknuli pa prikažu kao samoubistvoPoint. wrote:Gdje Davor?
- drndalo
#4606 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Mislim da si htio reci=mučenik, a ne mučitelj...vatrogasac wrote:Narod je tamo Davida proglasio mučiteljem i još jedan svetac ili mučitelj za vlast bi bio dodatni teret. Davor je svjestan da bi mu toliko toga sada napakovali da ne bi mjesecima izašao iz pritvora. Vjerovatno se krije negdje u Federaciji gdje je sigurniji od Lukačevih tragača i gdje može na miru da smišlja novi plan.muha_sa wrote:ne bi me iznenadilo da su ga roknuli pa prikažu kao samoubistvoPoint. wrote:Gdje Davor?
- vatrogasac
#4607 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
drndalo wrote:Mislim da si htio reci=mučenik, a ne mučitelj...vatrogasac wrote:Narod je tamo Davida proglasio mučiteljem i još jedan svetac ili mučitelj za vlast bi bio dodatni teret. Davor je svjestan da bi mu toliko toga sada napakovali da ne bi mjesecima izašao iz pritvora. Vjerovatno se krije negdje u Federaciji gdje je sigurniji od Lukačevih tragača i gdje može na miru da smišlja novi plan.muha_sa wrote: ne bi me iznenadilo da su ga roknuli pa prikažu kao samoubistvo
Da, hvala na ispravci.....malo spavao.
- drndalo
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#4609 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
https://www.facebook.com/pg/AleksandarGluvicBL/posts/Dok nas je specijala tjerala prema parku, u masi sam sreo Branislava Borenovića.
Rekao sam mu da je ili glup ili njihov, kada je dopustio da Draško kao čovjek režima izraste u PDP-u.
Sageo je glavu i razočarano dodao da su Drašku rekli da ne ide ka RTRS-u.
Ponavljam, ispred RTRS-a nije bilo policije i da je Davor učinio samo korak kroz otvorena vrata, bio bi osuđen na 15 godina zatvora zbog pokušaja državnog udara.
To je zamka koja mu je bila pripremljena pod pritiscima da je već previše rokova dao i da je vrijeme da nešto konkretno učini.
Razgovarao sam jutros sa Draškom, potvrdio mi je njegovu ideju upada u RTRS, a na pitanje šta dalje nije imao odgovor.
Odgovor znaju njegovi šefovi, koji su Davora planirali osuditi na 15 godina a Draška predstaviti kao narodnog heroja.
Za gore spomenuti plan mnogi iz grupe nisu znali, a među njih spadam i sam. Draško je pažljivo birao ljude iz PzD sa kojima će sarađivati, eliminišući sve one koji bi mogli pročitati njegove namjere.
Na svu sreću, do upada u RTRS nije došlo, ali je zbog kršenja nečega što smo od samog početka nazivali mirom i dostojanstvom, došlo do hapšenja nekoliko članova grupe, dok su neki u bjegstvu.
Kao direktnog krivca za to, imenujem Draška Stanivukovića koji je nakon dva mjeseca nepojavljivanja na Trgu u ponedjeljak došao sa zadatkom razbijanja grupe.
Davora sam posljednji put vidio u ulici pored Ferhadije, gdje me je policajac ili inspektor u civilu pokušao uhapsiti, ali sam uspio pobjeći.
Istinu nećete moći sakriti!
- napisano je isključivo moj stav i nema veze sa Davorom ili PzD
- vatrogasac
- insomnia78
- fosna2014
-
Neregistrirani
-
Neregistrirani
#4614 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Kaze jutros lik "neka je ovo oko NG sad poukidano, bice jace za paradu i srpsku novu godinu".
- spreca
- vatrogasac
#4616 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Zavadiše ih stručno.spreca wrote:Ovaj mulja opasno
- spreca
#4617 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Imam utisak da ovaj laze...nije ubjedljiv nikako...bar mene nije ubjedio.....da su bacili ili kupili nekoga iz vrha ggrupe je ocitiovatrogasac wrote:Zavadiše ih stručno.spreca wrote:Ovaj mulja opasno
-
biscanka2
#4618 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Radojičić: Organizatore skupa "Pravda za Davida" čekaju milionske tužbe
F
FENA
prije 4m
6 3
Foto: D. Š.
Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić izjavio je danas da će Grad, vjerovatno, ući u sudske sporove protiv organizatora skupa "Pravda za Davida", koji su 30. decembra spriječili da se održe novogodišnji koncerti u Banjoj Luci, jer je time pričinjena znatna materijalna šteta.
Ono što se, kaže, dešavalo 30.decembra, spriječilo je održavanje novogodišnjih koncerata u gradu i svih drugih svečanosti na otvorenom.
Gradske vlasti su, dodaje, zaprimile brojne žalbe ugostitelja, vlasnika hotela i hostela, jer je došlo do otkazivanja posjeta Banjoj Luci.
"I tu je načinjena milionska šteta. U ovom momentu mi se čini da će se organizatori skupova od 30.decembra naći pod tužbama od nekoliko miliona maraka", tvrdi gradonačelnik.
Kao organizatori se pred zvaničnim organima nisu prijavili čelni ljudi pokreta "Pravda za Davida", poslanici, odbornici ili predsjednici partije, već par mladih Banjalučana, koji će se sada, kako kaže, sa svojim porodicama i pod ogromnom materijalnom odgovornošću naći pred sudovima.
"Neka pitaju one koji su ih gurnuli na prvu liniju zbog čega će sada imati te poteškoće", dodao je Radojičić.
Upozorio je i da će biti teško vratiti povjerenje u Banju Luku na turističkom tržištu.
"Nanesena je nemjerljiva nematerijalna šteta gradu Banjoj Luci, jer će na povratku reputacije i gostiju trebati nekoliko godina. To će osjetiti porodice i zaposleni u sektorima koji zavise od gostiju, kao što su trgovina, ugostiteljstvo, hotelijerstvo i usluge, koji će sigurno mjesecima, a možda i godinama, imati problem kako nahraniti svoje porodice", naglasio je gradonačelnik Banje Luke.
Svi koncerti koji su bili planirani za proslavu Nove godine u Banjoj Luci su otkazani, a 30.decembra trebao je nastupiti Haris Džinović, Željko Samardžić u novogodišoj noći, dok je 1. januara Banjalučane i sve goste najvećeg grada RS-a trebalo da zabavlja Željko Joksimović.
Po potpisanim ugovorima svi izvođači, koji su trebali nastupiti tokom tri dana proslave novogodišnjih praznika, su plaćeni, a bit će, kaže, razgovarano o mogućnostima da budu angažovani u nekom drugom terminu.
Radojičić je u izjavi novinarima ukazao da je kompletan plan „Banjalučke zime“ sada "razvaljen“, nema novogodišnjih koncerata, na Trgu Krajine nije tradicionalni "Zimzograd“, a od bezbjednosnih okolnosti zavisit će okvirni program pravoslavne nove godine.
I ovaj gradonacelnik prolupo.
Pa svi osteceni trebaju odstetu od vlasti (koje narod placa - MUP, Pravosudje) a koje nisu svoj posao radili, traziti - da su radil i pravdu na vidjelo donijeli, do ovog nebi doslo.A od pokradenih miliona i mafijaskih radnji imaju vala odakle i nadoknade ostecenim platiti.
F
FENA
prije 4m
6 3
Foto: D. Š.
Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić izjavio je danas da će Grad, vjerovatno, ući u sudske sporove protiv organizatora skupa "Pravda za Davida", koji su 30. decembra spriječili da se održe novogodišnji koncerti u Banjoj Luci, jer je time pričinjena znatna materijalna šteta.
Ono što se, kaže, dešavalo 30.decembra, spriječilo je održavanje novogodišnjih koncerata u gradu i svih drugih svečanosti na otvorenom.
Gradske vlasti su, dodaje, zaprimile brojne žalbe ugostitelja, vlasnika hotela i hostela, jer je došlo do otkazivanja posjeta Banjoj Luci.
"I tu je načinjena milionska šteta. U ovom momentu mi se čini da će se organizatori skupova od 30.decembra naći pod tužbama od nekoliko miliona maraka", tvrdi gradonačelnik.
Kao organizatori se pred zvaničnim organima nisu prijavili čelni ljudi pokreta "Pravda za Davida", poslanici, odbornici ili predsjednici partije, već par mladih Banjalučana, koji će se sada, kako kaže, sa svojim porodicama i pod ogromnom materijalnom odgovornošću naći pred sudovima.
"Neka pitaju one koji su ih gurnuli na prvu liniju zbog čega će sada imati te poteškoće", dodao je Radojičić.
Upozorio je i da će biti teško vratiti povjerenje u Banju Luku na turističkom tržištu.
"Nanesena je nemjerljiva nematerijalna šteta gradu Banjoj Luci, jer će na povratku reputacije i gostiju trebati nekoliko godina. To će osjetiti porodice i zaposleni u sektorima koji zavise od gostiju, kao što su trgovina, ugostiteljstvo, hotelijerstvo i usluge, koji će sigurno mjesecima, a možda i godinama, imati problem kako nahraniti svoje porodice", naglasio je gradonačelnik Banje Luke.
Svi koncerti koji su bili planirani za proslavu Nove godine u Banjoj Luci su otkazani, a 30.decembra trebao je nastupiti Haris Džinović, Željko Samardžić u novogodišoj noći, dok je 1. januara Banjalučane i sve goste najvećeg grada RS-a trebalo da zabavlja Željko Joksimović.
Po potpisanim ugovorima svi izvođači, koji su trebali nastupiti tokom tri dana proslave novogodišnjih praznika, su plaćeni, a bit će, kaže, razgovarano o mogućnostima da budu angažovani u nekom drugom terminu.
Radojičić je u izjavi novinarima ukazao da je kompletan plan „Banjalučke zime“ sada "razvaljen“, nema novogodišnjih koncerata, na Trgu Krajine nije tradicionalni "Zimzograd“, a od bezbjednosnih okolnosti zavisit će okvirni program pravoslavne nove godine.
Pa svi osteceni trebaju odstetu od vlasti (koje narod placa - MUP, Pravosudje) a koje nisu svoj posao radili, traziti - da su radil i pravdu na vidjelo donijeli, do ovog nebi doslo.A od pokradenih miliona i mafijaskih radnji imaju vala odakle i nadoknade ostecenim platiti.
-
julisiz es grant
#4619 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Predsjednik BORS Milomir Savcic, akobogda optuzenik za genocid u Srebrenici zbog uloge koju je tu igrao njegov 65. Zastitni puk kojim je komandovao.Matzan wrote:Dnevnik PTPC, glavne osude protesta od Dodika i predsjednika BORS-a.
Radojičić gusla srceparajuću priču o tome kako su ostali bez profita ulični prodavači košpica i žvaka.
- Lakat Jebić
#4620 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
ovi pricaju o ulasku u RTRS i "drzavnom udaru"
sto se ljudi preozbiljno shvataju, njih 40 da izvrši "državni udar"
- mO k3
#4621 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pokusaju ...Lakat Jebić wrote:ovi pricaju o ulasku u RTRS i "drzavnom udaru"![]()
![]()
sto se ljudi preozbiljno shvataju, njih 40 da izvrši "državni udar"
- Krokodajl
#4622 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Polsjednji put viđen u ulici pored Ferhadije.
Znači ipak su balije imale umješane prste.
Da se nije sakrio u džamiju, sad će je preventivno opet ukloniti da ispitaju teren.
Znači ipak su balije imale umješane prste.
Da se nije sakrio u džamiju, sad će je preventivno opet ukloniti da ispitaju teren.
- SmokingMan
#4623 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pa ugostitelji nisu pretrpljeli financijsku štetu zbog Davora i njegovih protesta,nije on donio zabranu o organizovanju koncerta na trgu,niti bilo kojih drugih novogodišnjih aktivnosti!Ovde jedino Radojčić i dodikovi sateliti mogu podnjeti optižnice protiv samih sebe.Pokušavaju da od ovog slučaja za svoj alibi skroje scenariji "državnog udara."
- Janjicar
#4624 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Prekomjerno zagađenje u Kongu, krivac Davor.
-
soha96
#4625 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pa gdje je covjek jbt, nestane u minuti i niko ne zna gdje se nalazi i policija raspisala potjernicu tri dana ga ne mogu naci pa nije Ratko Mladic...