Imas ti "nasih" od Arkana do Culuma i svega izmedju.triconja wrote:Ako ti pod nasi podrazumjevas druge etnije u bih onda si se dobro zajebo. Haman to ko da si prespavo zadnjih tries godina![]()
Ilegalni migranti u BiH
- CPT
#4601 Re: Migranti u BiH
- славянин
#4602 Re: Migranti u BiH
E sad pogledaj koliko dugo su ovi “migranti” ovde , koliko ih ima , koliko rade ,koliko krivicnih dijela prave, koliko zakona krse, kako se ponasaju. Sve to uporedi i reci da su nasi isti takvi na zapadu (kojeg sam obisao uzduz i poprijeko)CPT wrote:Opet smo kod "pretezno", "generalno" i ostaloj ofrlje prici... Nasi* redovno pljackaju (neki su cak stekli slavu na tome), redovno nose (i svercaju) naoruzanje, drogu, itd. Tu ce ti Google sigurno pomoci...славянин wrote:Nase ljude po Njemackoj mozes zateci na bausteli pretezno a ne po parku, takodje rijetko se nalaze puske kod istih,pistolji i prigusivaci - rijetko napadaju policiju i turiste,rijetko se bodu po ulicima i sigurno ih pola ne nosa nozeve.
Kojih od drzava okruzenja ? Hrvatske koja ih bije i sutira nama ili Srbije koja ih lagano istovara pred drinom i govori plivajte.
SLO, HR, SRB... Svi oni imaju liberalan rezime gdje povucu sto vise novca za "obradu" i onda prepusta ljude sudbini. Slucajno svi odu...
Kako onda ovi nasi ne mogu da pobjegnu preko HR i Slovenije ako ih pustaju nego se u masnicama vracaju pa govore oteli im dijete koje nisu ni imali sa sobom?
Ako HR i SlO pustaju zasto onda ovi cekaju kod nas.
- triconja
#4603 Re: Migranti u BiH
Ako su to tvoji tebi svaka cast.CPT wrote:Imas ti "nasih" od Arkana do Culuma i svega izmedju.triconja wrote:Ako ti pod nasi podrazumjevas druge etnije u bih onda si se dobro zajebo. Haman to ko da si prespavo zadnjih tries godina![]()
- CPT
#4604 Re: Migranti u BiH
Sarkazam ti nije jaca strana ocigledno... Nece oni bh, bh papira, bh ... kontas? Zele ljudi negdje gdje mogu poceti zivot, u BIH to ne mogu ni Bosanci.triconja wrote:Pa zato sto su selektivni ljudi tako ko ti na pozicijamaCPT wrote:Sve trce. Cuj, put do BH drzavljanstva a moraju ljude vezati da ostanu tu....triconja wrote: imali olaksan put do drzavljanstva bih (jer sasvim slucajno tu bi boravili) i eto ih.
Zasto mislis da Bosanci iz Krajine odlaze u Minhen? Zbog klime?
- CPT
#4605 Re: Migranti u BiH
Znaci " " nije dovoljno, trebalo je da boldujem.... Da, to je jesu "nasi". Bijeli, Balkanci, migranti, Evropejci, posteni i sva ta prica.triconja wrote:Ako su to tvoji tebi svaka cast.CPT wrote:Imas ti "nasih" od Arkana do Culuma i svega izmedju.triconja wrote:Ako ti pod nasi podrazumjevas druge etnije u bih onda si se dobro zajebo. Haman to ko da si prespavo zadnjih tries godina![]()
- CPT
#4606 Re: Migranti u BiH
Tebi citanje bas i nije jaca strana... Od 4.500 "ovih nasih", 3000 je vec pobjeglo preko HR i SLO. Do kraja godine ce i vecina od preostalih 1500.славянин wrote:Kako onda ovi nasi ne mogu da pobjegnu preko HR i Slovenije ako ih pustaju nego se u masnicama vracaju pa govore oteli im dijete koje nisu ni imali sa sobom?
Nakon redovitog sastanka operativnog stožera za praćenje ilegalnih migracija Mektić je novinarima u Sarajevu kazao da se "drastično smanjio" broj migranata u Unsko-sanskoj županiji gdje ih je sada oko tisuću i pol, a procjena je da tolik broj nije zapreka normalnom funkcioniranju lokalne zajednice kao što je to bilo ranije.
Do četiri i pol tisuće migranata boravilo je u tom području ranije i lokalne su se vlasti žalile da se s takvim teretom ne mogu nositi.
- triconja
#4607 Re: Migranti u BiH
Imat zakon koji ne gleda zelje onih nad kojima se treba sprovodit i tako nesto recCPT wrote:
Sarkazam ti nije jaca strana ocigledno... Nece oni bh, bh papira, bh ... kontas? Zele ljudi negdje gdje mogu poceti zivot, u BIH to ne mogu ni Bosanci.
Zasto mislis da Bosanci iz Krajine odlaze u Minhen? Zbog klime?
Hocu i ja u japan barem dvije godine, a da odem kako ovi dolaze samo bi corke zaglavio ili bi me deportovali po mom trosku
- CPT
#4608 Re: Migranti u BiH
Zakoni se redovno krse kad se iz Krajine (i ne samo iz Krajine) ode u EU na crno raditi u EU. Ili kad se otvaraju fiktivne firme u EU da se "direktor" moze preseliti, kad se zeni za novac, itd, itd. Puno se nekih zakona krsi bar zadnjih 30 godina.triconja wrote:Imat zakon koji ne gleda zelje onih nad kojima se treba sprovodit i tako nesto recCPT wrote:
Sarkazam ti nije jaca strana ocigledno... Nece oni bh, bh papira, bh ... kontas? Zele ljudi negdje gdje mogu poceti zivot, u BIH to ne mogu ni Bosanci.
Zasto mislis da Bosanci iz Krajine odlaze u Minhen? Zbog klime?![]()
![]()
![]()
Hocu i ja u japan barem dvije godine, a da odem kako ovi dolaze samo bi corke zaglavio ili bi me deportovali po mom trosku
- irac300
#4609 Re: Migranti u BiH
Haman sjela rata na bankovni račun.
-
geoxx
#4610 Re: Migranti u BiH
Evo da ti čovjek iz Bihaca kaze da s.eres kao i gospodin Mektic. Migranata u Bihacu nikad nije bilo vise i broj je daleko veci od 1500 samo za Bihac, da ne idem na Kladusu.CPT wrote:Tebi citanje bas i nije jaca strana... Od 4.500 "ovih nasih", 3000 je vec pobjeglo preko HR i SLO. Do kraja godine ce i vecina od preostalih 1500.славянин wrote:Kako onda ovi nasi ne mogu da pobjegnu preko HR i Slovenije ako ih pustaju nego se u masnicama vracaju pa govore oteli im dijete koje nisu ni imali sa sobom?
Nakon redovitog sastanka operativnog stožera za praćenje ilegalnih migracija Mektić je novinarima u Sarajevu kazao da se "drastično smanjio" broj migranata u Unsko-sanskoj županiji gdje ih je sada oko tisuću i pol, a procjena je da tolik broj nije zapreka normalnom funkcioniranju lokalne zajednice kao što je to bilo ranije.
Do četiri i pol tisuće migranata boravilo je u tom području ranije i lokalne su se vlasti žalile da se s takvim teretom ne mogu nositi.
Hrvati zategli granicu i sve manje odlaze dok svaki dan desetine i desetine dolaze, svaki dan. Neki dan ih 150 doslo u jednom danu. Tako da su te najave da ce se do zime broj drasticno smanjiti malo preoptimisticne.
Uglavnom, kriminal naglo porastao. Kradje, provale, obijanja itd.
Kome nisu u gradu, neka ne pametuje sto se mene tice.
Kome su dragi, neka ih udomi. Bit ce jedna manje kuca provaljena u Bihacu kad dodju minusi.
Kako god, nije fer da narod Krajine sam nosi teret neceg sto je uz to i globalni problem. Dok s druge strane vidim po grupama na FB humanitarci po Sarajevu skupljaju pare kako bi migrantima kupili kartu za Bihac. Evo da im se ovom prilikom zahvalim na pomoci.
- CPT
#4611 Re: Migranti u BiH
Uopste ne sumnjam da si napravio popis i da imas uvid u tacan broj a ministar nema. Kao da on brojke izvlaci iz guza. Svuda je broj pao (ne samo BIH ili USK), zbog zime. Kao sto je bilo prosle godina i kao sto ce biti i iduce godine.geoxx wrote:Evo da ti čovjek iz Bihaca kaze da s.eres kao i gospodin Mektic. Migranata u Bihacu nikad nije bilo vise i broj je daleko veci od 1500 samo za Bihac, da ne idem na Kladusu.CPT wrote:Tebi citanje bas i nije jaca strana... Od 4.500 "ovih nasih", 3000 je vec pobjeglo preko HR i SLO. Do kraja godine ce i vecina od preostalih 1500.славянин wrote:Kako onda ovi nasi ne mogu da pobjegnu preko HR i Slovenije ako ih pustaju nego se u masnicama vracaju pa govore oteli im dijete koje nisu ni imali sa sobom?
Hrvati zategli granicu i sve manje odlaze dok svaki dan desetine i desetine dolaze, svaki dan. Neki dan ih 150 doslo u jednom danu. Tako da su te najave da ce se do zime broj drasticno smanjiti malo preoptimisticne.
Uglavnom, kriminal naglo porastao. Kradje, provale, obijanja itd.
Kome nisu u gradu, neka ne pametuje sto se mene tice.
Kome su dragi, neka ih udomi. Bit ce jedna manje kuca provaljena u Bihacu kad dodju minusi.
Kako god, nije fer da narod Krajine sam nosi teret neceg sto je uz to i globalni problem. Dok s druge strane vidim po grupama na FB humanitarci po Sarajevu skupljaju pare kako bi migrantima kupili kartu za Bihac. Evo da im se ovom prilikom zahvalim na pomoci.
-
geoxx
#4612 Re: Migranti u BiH
Imam sluzbene podatke MUP-a USK koji kaze da ih je u septembru stiglo 2700 sto je rekordan broj.
Rado cu te ugostiti u Bihacu pa da prostemao kroz grad. Garantujem da ces se nakon toga i sam nasmijati broju od 1500 migranata.
I da, ta izjava gospodina Mektica je od 5. septembra. Tako da, povuci se.
Rado cu te ugostiti u Bihacu pa da prostemao kroz grad. Garantujem da ces se nakon toga i sam nasmijati broju od 1500 migranata.
- CPT
#4613 Re: Migranti u BiH
Da... od 23.9 do danas (15.10) se je do danas sve promijenilo. Ministar nema prave informacija a ti imas... Dobro je ba.geoxx wrote:Imam sluzbene podatke MUP-a USK koji kaze da ih je u septembru stiglo 2700 sto je rekordan broj.
Svaki mjesec sam u USK, u Bihacu sam bio prije u augustu. Kucu imam u USK. Nisu me napali, opljacakli ili silovali. Mozes misliti?!
Inace svaki dan radim sa i prolazim pored migranata, jos uvijek ziv i zdrav
-
geoxx
#4614 Re: Migranti u BiH
Prave informacije ima MUP USK koji je na terenu svaki dan i koji svaki dan vrsi pregled autobusa i vozova sa migranantima koji ulaze na područje kantona.
Zivim tu i svaki covjek iz Bihaca ti i pored sluzbenih informacija moze potvrditi da ih ima daleko više. Kao i da svaki dan novi pristizu. A ti se iz drugog mjesta uhvatio izjave ministra stare mjesec dana.
Zivim tu i svaki covjek iz Bihaca ti i pored sluzbenih informacija moze potvrditi da ih ima daleko više. Kao i da svaki dan novi pristizu. A ti se iz drugog mjesta uhvatio izjave ministra stare mjesec dana.
- geralt
#4615 Re: Migranti u BiH
Naslov teme je "Migranti u BiH", ne "Krajiski migranti u EU". Niko ti ne brani da otvoris novu temu o tome.CPT wrote:Zakoni se redovno krse kad se iz Krajine (i ne samo iz Krajine) ode u EU na crno raditi u EU. Ili kad se otvaraju fiktivne firme u EU da se "direktor" moze preseliti, kad se zeni za novac, itd, itd. Puno se nekih zakona krsi bar zadnjih 30 godina.triconja wrote:Imat zakon koji ne gleda zelje onih nad kojima se treba sprovodit i tako nesto recCPT wrote:
Zasto mislis da Bosanci iz Krajine odlaze u Minhen? Zbog klime?![]()
![]()
![]()
- escobar__
#4616 Re: Migranti u BiH
geoxx wrote:Prave informacije ima MUP USK koji je na terenu svaki dan i koji svaki dan vrsi pregled autobusa i vozova sa migranantima koji ulaze na područje kantona.
On je na platnom spisku NVO prodavača magle pa ga moraš posmatrat u tom kontekstu - njegov je posao da nama "otvara oči" i usmjerava nas na "pravi put", a sve iz udobne fotelje van dodira sa realnim svijetom.
Lik evo mjesecima pere ove kriminalce i ološ sa dna kace pravdajući njihovo maloumno (i za afričko-azijsko podneblje tradicionalno) ponašanje.
- triconja
#4617 Re: Migranti u BiH
Takvi ljudi bi prali i gebelsa bolan kad bi imali kakve koristiescobar__ wrote:geoxx wrote:Prave informacije ima MUP USK koji je na terenu svaki dan i koji svaki dan vrsi pregled autobusa i vozova sa migranantima koji ulaze na područje kantona.
On je na platnom spisku NVO prodavača magle pa ga moraš posmatrat u tom kontekstu - njegov je posao da nama "otvara oči" i usmjerava nas na "pravi put", a sve iz udobne fotelje van dodira sa realnim svijetom.
Lik evo mjesecima pere ove kriminalce i ološ sa dna kace pravdajući njihovo maloumno (i za afričko-azijsko podneblje tradicionalno) ponašanje.
- escobar__
#4618 Re: Migranti u BiH
Rado bih rekao šta mislim o tim ljudima i njihovim karakternim osobinama ali ne bih rizikovao ban.triconja wrote:Takvi ljudi bi prali i gebelsa bolan kad bi imali kakve koristiescobar__ wrote:geoxx wrote:Prave informacije ima MUP USK koji je na terenu svaki dan i koji svaki dan vrsi pregled autobusa i vozova sa migranantima koji ulaze na područje kantona.
- seln
#4619 Re: Migranti u BiH
ma reci slobodno, milostiv je chmoljo....escobar__ wrote:Rado bih rekao šta mislim o tim ljudima i njihovim karakternim osobinama ali ne bih rizikovao ban.triconja wrote:Takvi ljudi bi prali i gebelsa bolan kad bi imali kakve koristiescobar__ wrote:
-
biscanka2
#4620 Re: Migranti u BiH
Rado bih rekao šta mislim o tim ljudima i njihovim karakternim osobinama ali ne bih rizikovao ban.seln wrote:Takvi ljudi bi prali i gebelsa bolan kad bi imali kakve koristiescobar__ wrote:
ma reci slobodno, milostiv je chmoljo....[/quote]
Ako Cmoljo nebude milostiv, neka onda Seln odgovornost snosi.
Na ovog lika sa tri slova se netrebas paliti (njemu je ovo poso ako BiH ostane bRez izbjeglica on
osta bez love) samo ga ignorisi.
-
swanfilter
#4621 Re: Migranti u BiH
Kao sto onaj bubnjar napisa, treba njima tenkovima u kampove, pa opleti ...
- CPT
#4622 Re: Migranti u BiH
Da da, Soros je to... Belosvetska zavara i ta prica. Nekoga u Evropi zaboli k. za ono sto se desava u USK. Na svakom cosku dijele novac za "stvar".escobar__ wrote:geoxx wrote:Prave informacije ima MUP USK koji je na terenu svaki dan i koji svaki dan vrsi pregled autobusa i vozova sa migranantima koji ulaze na područje kantona.
Isto kao sto vi pljujete po ovim "kriminalcima" fasisti u Evropi pljuju po Bosancima. U Americi po Meksikancima, itd, itd. Samo vucite stap za guzicom (fasiste na vlast) pa na kraju kad bude sranje bice puno glupih pitanja. Pa zastooooo, pa kako..... Kako se budu Bosanci odnosili prema migrantima u BiH tako mogu i da se drugi odnose prema njima.
Last edited by CPT on 16/10/2018 08:05, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#4623 Re: Migranti u BiH
Rekao sam da necu odgovarafi al ne mogu da presutim ove nebuloze. Ne, nije isto. Bosanac ode gore zakonski. Ima pasos, zna se ko je i odakle dolazi. Kad ga uhvate da je gore nezakonski i bez papira nabiju ga nogom nazad u stave zabranu ulaska u eu.CPT wrote:Da da, Soros je to... Belosvetska zavara i ta prica. Nekoga u Evropi zaboli k. za ono sto se desava u USK. Isto kao sto vi pljujete po ovim "kriminalcima" fasisti u Evropi pljuju po Bosancima. U Americi po Meksikancima, itd, itd. Samo vucite stap za guzicom (fasiste na vlast) pa na kraju kad bude sranje bice puno glupih pitanja. Pa zastooooo, pa kako.....escobar__ wrote:geoxx wrote:Prave informacije ima MUP USK koji je na terenu svaki dan i koji svaki dan vrsi pregled autobusa i vozova sa migranantima koji ulaze na područje kantona.
Kako se budu Bosanci odnosili prema migrantima u BiH tako mogu i da se drugi odnose prema njima. Sve drugo bi bilo malo dvolicno, zar ne?
Ove “migrante” niko ne moze vratiti jer niko ne zna ko su i odakle dolaze. Bosanac ode gore i radi pa makar na crno. “Migranti” ne rade iako im daju mogucnost. Znaci prestani uporedjivati i valjati gluposti. Ako vec dobijas pare, smisli nesto sto nije totalno debilno
- CPT
#4624 Re: Migranti u BiH
Ode Bosanac moj ... Opet neke generalizacija. Radim svaki dan sa migrantima i ljudi odlaze u EU na razne nacin. Dalekooooooooooo od toga da je sve legalno i po propisima. U to ne mislim devedesete vec ono sto se desava zadnjih deset godina. A devedesetih je prelazak na crno prema EU bio nacionalni sport.Bodkin wrote:Bosanac ode gore zakonski. Ima pasos, zna se ko je i odakle dolazi. Kad ga uhvate da je gore nezakonski i bez papira nabiju ga nogom nazad u stave zabranu ulaska u eu.
Ove “migrante” niko ne moze vratiti jer niko ne zna ko su i odakle dolaze. Bosanac ode gore i radi pa makar na crno. “Migranti” ne rade iako im daju mogucnost. Znaci prestani uporedjivati i valjati gluposti. Ako vec dobijas pare, smisli nesto sto nije totalno debilno
-
Bodkin
#4625 Re: Migranti u BiH
Boli me neka stvar sa kim radis. Prestani porediti bosance danas sa ovim imigrantima. Prestani ih porediti i 90ih sa ovim imigrantima jer ogroman broj uopste ne dolazi iz rata nego su ekonomski imigranti