Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
super_bayern

#4601 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by super_bayern »

GandalfSivi wrote:
SSemir wrote:
insomnia78 wrote:Bgm mene niko nije kontaktir’o
ti si francuz. ovi kontaktiraju samo bosance i hercegovce u inostranstvu
Ja izgleda previse dobro poznajem politicku situaciju u BiH, pa nisu ni mene...
Pa neće sad baš svakog trola kontaktirati, svoj ti pos'o, ako bude bilo potrebe zovemo te... :run:
insomnia78

#4602 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by insomnia78 »

Cekam ko zapeta puška
GandalfSivi

#4603 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by GandalfSivi »

super_bayern wrote:
GandalfSivi wrote:
Ja izgleda previse dobro poznajem politicku situaciju u BiH, pa nisu ni mene...
Pa neće sad baš svakog trola kontaktirati, svoj ti pos'o, ako bude bilo potrebe zovemo te... :run:
Primjeti se tu jedna zesca crta bezobrazluka, valjda ova djeca izgubljenih identiteta se nisu nikada stigla nauciti nasoj kulturi ponasanja. Cim kazes nesto sto im nije po volji, onda odmah “trol”, ne poznavajuci ni sagovornika a ni znacenje rijeci trol.

Ali hajde, ko sam ja da te obrazujem...
bunk

#4604 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by bunk »

A jel bude kakvo sijelo na promocijama stranke u dijaspori(pitam za rodjaka).Nesto bas i ne mogu povjerovat da se nasi dijasporci saberu i slusaju prof. Hadzikadica kako vazi o modernom drustvu i cemu sve ne a da nakon njeg se nece poigrat kolo :mrgreen:
MarshalDodik

#4605 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by MarshalDodik »

bunk wrote:A jel bude kakvo sijelo na promocijama stranke u dijaspori(pitam za rodjaka).Nesto bas i ne mogu povjerovat da se nasi dijasporci saberu i slusaju prof. Hadzikadica kako vazi o modernom drustvu i cemu sve ne a da nakon njeg se nece poigrat kolo :mrgreen:
Ma zvat ce Selmu Bajrami kao SDA :lol:
insomnia78

#4606 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by insomnia78 »

Ako ce biti Elvira Rahić odmah dolazim
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4607 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote:A jel bude kakvo sijelo na promocijama stranke u dijaspori(pitam za rodjaka).Nesto bas i ne mogu povjerovat da se nasi dijasporci saberu i slusaju prof. Hadzikadica kako vazi o modernom drustvu i cemu sve ne a da nakon njeg se nece poigrat kolo :mrgreen:
pred zadnje izbore, izletila mi reklama "SDA sijelo sa asimom bajricem" u minhenu.
tebi je jelde cudno sto svi nisu isti kao ti i ostali ljubitelji sda.
to sto tako sda radi, ne znaci da je ispravno
insomnia78

#4608 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by insomnia78 »

Znaci jos jedna stranka za kvazi urbanu e litu :lol:
GandalfSivi

#4609 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by GandalfSivi »

Realno, SDA fan club su zadnji koji bi ikome ista trebali spomenuti :-)
bunk

#4610 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by bunk »

GandalfSivi wrote:
Stani malo .
300k glasova i clan predsjednistva na izborima u koje su usli "na koljenima".
Tako da samo ukazujem na ocito.
Sta odma lijepis etikete :mrgreen: ..
MarshalDodik

#4611 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by MarshalDodik »

insomnia78 wrote:Znaci jos jedna stranka za kvazi urbanu e litu :lol:
Bice Indira Radic, ona ima pjesmu na francuskomE :lol:
Kikibombona

#4612 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Pogledaj profil na fb, clanstvo i simpatizere. Ima tu svega, dosta sarolikosti. Veliki broj pokrivenih djevojaka, vjerom inspirisanih govora. Sam Hadzikadic se deklarise kao vjernik i bosanski nacionalista. Bio je predsjednik Islamske zajednice u Americi. Ima tu vjersku pozadinu. S druge strane, zagovara da je multietnicno drustvo bogastvo svake drzave, jednako kao razliciti pogledi na svijet. Stalno naglasava da vise voli razgovarati sa neistomisljenicima nego istomisljenicima jer od prvih moze vise nauciti. U njegovom govoru se mogu pronaci ljevicari i liberali, nacionalisti i konzervativci. Recimo, otvoreno podrzava LGBT populaciju.

E sad, kako sve razlike odrzati na okupu?

Tako sto ces se fokusirati na stvari od opsteg dobra - ekonomija, obrazovanje, ekologija itd.

Hadzikadic je jedini politicar u BiH koji moze na svoju stranu privuci nekadasnje glasace SDA i SDP.

Recimo, glasao sam za Hadzikadica iako se ideoloski ne slazem sa njim. Jebo ideologiju, nama treba bolji zivot. Klanjaj 10 puta dnevno ali daj uredi drzavu.
Heller

#4613 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Heller »

Al onu koja ne pije preko ramazana
insomnia78

#4614 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by insomnia78 »

Heller wrote:
Zar druga postoji?
bunk

#4615 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by bunk »

A to ti je pseudo elita :lol:
Heller

#4616 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Heller »

insomnia78 wrote:
Heller wrote:
Zar druga postoji?
Ja sam to nekako iz Tz perspektive
belfy

#4617 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by belfy »

Kikibombona wrote:
Pogledaj profil na fb, clanstvo i simpatizere. Ima tu svega, dosta sarolikosti. Veliki broj pokrivenih djevojaka, vjerom inspirisanih govora. Sam Hadzikadic se deklarise kao vjernik i bosanski nacionalista. Bio je predsjednik Islamske zajednice u Americi. Ima tu vjersku pozadinu. S druge strane, zagovara da je multietnicno drustvo bogastvo svake drzave, jednako kao razliciti pogledi na svijet. Stalno naglasava da vise voli razgovarati sa neistomisljenicima nego istomisljenicima jer od prvih moze vise nauciti. U njegovom govoru se mogu pronaci ljevicari i liberali, nacionalisti i konzervativci. Recimo, otvoreno podrzava LGBT populaciju.

Tako sto ces se fokusirati na stvari od opsteg dobra - ekonomija, obrazovanje, ekologija itd.

Hadzikadic je jedini politicar u BiH koji moze na svoju stranu privuci nekadasnje glasace SDA i SDP.

Recimo, glasao sam za Hadzikadica iako se ideoloski ne slazem sa njim. Jebo ideologiju, nama treba bolji zivot. Klanjaj 10 puta dnevno ali daj uredi drzavu.
interesantno je koliko ti prozivas komunisticki sistem ne videci da sam upravo stujes kult licnosti... procitaj samo sta si napisao i uporedi sve to sa ljubiteljima Tita. ovo je bas plastican primjer...
Kikibombona

#4618 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

belfy wrote:interesantno je koliko ti prozivas komunisticki sistem ne videci da sam upravo stujes kult licnosti... procitaj samo sta si napisao i uporedi sve to sa ljubiteljima Tita. ovo je bas plastican primjer...
Kult licnosti podrazumjeva apsolutnu glorifikaciju licnosti.

Ja radim upravo suprtno, otvoreno kazem da sam ideoloski na drugoj strani u odnosu na Hadzikadica.

On kaze da je nacionlista - ja sam anti-nacionalista, ne izjasnjavam se nacionalno i narocito ne etnicki

On kaze da je vjernik - ja niti dan u svom cijelom zivotu nisam bio vjernik i prilicno sam negativan prema religijama

On kaze da je predstavnik politickog centra - ja sam najblize liberalizmu mada se ne volim svrstavati u bilo kakve skupine

I kao slag na tortu, moj prvi izbor je Nasa stranka a drugi Mirsadova Platforma. Podijelit cu glasove ovim strankama. Nepojmljivo za kult licnosti.

Mirsad Hadzikadic ima milion mana. U politici je novi. Dosta toga treba nauciti. Medjutim, ako je izbor on sa jedne i Izetbegovic, Niksic, Radoncic i Komsic sa druge strane, izbor je vise nego lagan. Smatram da je posten i sposoban. Da li je dovoljno sposoban da nas izvuce iz gliba, tek treba vidjeti. Apsolutno vrijedi pokusati. Nemamo bas nista izgubiti.
belfy

#4619 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by belfy »

Kikibombona wrote:
belfy wrote:interesantno je koliko ti prozivas komunisticki sistem ne videci da sam upravo stujes kult licnosti... procitaj samo sta si napisao i uporedi sve to sa ljubiteljima Tita. ovo je bas plastican primjer...
Kult licnosti podrazumjeva apsolutnu glorifikaciju licnosti.

Ja radim upravo suprtno, otvoreno kazem da sam ideoloski na drugoj strani u odnosu na Hadzikadica.

On kaze da je nacionlista - ja sam anti-nacionalista, ne izjasnjavam se nacionalno i narocito ne etnicki

On kaze da je vjernik - ja niti dan u svom cijelom zivotu nisam bio vjernik i prilicno sam negativan prema religijama

On kaze da je predstavnik politickog centra - ja sam najblize liberalizmu mada se ne volim svrstavati u bilo kakve skupine

I kao slag na tortu, moj prvi izbor je Nasa stranka a drugi Mirsadova Platforma. Podijelit cu glasove ovim strankama. Nepojmljivo za kult licnosti.

Mirsad Hadzikadic ima milion mana. U politici je novi. Dosta toga treba nauciti. Medjutim, ako je izbor on sa jedne i Izetbegovic, Niksic, Radoncic i Komsic sa druge strane, izbor je vise nego lagan. Smatram da je posten i sposoban. Da li je dovoljno sposoban da nas izvuce iz gliba, tek treba vidjeti. Apsolutno vrijedi pokusati. Nemamo bas nista izgubiti.
izgleda da me nisi razumio. evo, vidi:
Pogledaj ljude koji ga podrzavaju, clanstvo i simpatizere. Ima tu svega, dosta sarolikosti. Veliki broj vjernika i vjerom inspirisanih govora. Sam Tito se deklarise kao komunista i jugonacionalista. Bio je vodja svih najbitnijih bitaka. Ima tu stratesku pozadinu. S druge strane, zagovara da je multietnicno drustvo bogastvo svake drzave, jednako kao razliciti pogledi na svijet. Stalno naglasava da vise voli razgovarati sa neistomisljenicima nego istomisljenicima jer od prvih moze vise nauciti. Zato je i jedan od tvoraca Nesvrstanih. U njegovom govoru se mogu pronaci ljevicari i liberali, nacionalisti i konzervativci. Recimo, otvoreno podrzava i istok i zapad.

Tito je jedini politicar u BiH koji moze na svoju stranu privuci nekadasnje pristralice i Ruskog i Americkog bloka.

Recimo, glasao sam za Tita iako se ideoloski ne slazem sa njim. Jebo ideologiju, nama treba bolji zivot. Klanjaj 10 puta dnevno ali daj uredi drzavu.
vidil' se bolje 'vako?
GandalfSivi

#4620 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by GandalfSivi »

bunk wrote:
GandalfSivi wrote:
Stani malo .
Prvo, pricam o sjelima, kolima, pjevaljkama i ostalom papanluku.
Drugo, SDA se taman svela na broj budzetskih korisnika, ali polako, skresat ce se i to...
bunk

#4621 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by bunk »

GandalfSivi wrote:
bunk wrote:
GandalfSivi wrote:
Stani malo .
Prvo, pricam o sjelima, kolima, pjevaljkama i ostalom papanluku.
Drugo, SDA se taman svela na broj budzetskih korisnika, ali polako, skresat ce se i to...
Mislis kao u Cevljanovicima :mrgreen:
A to za budzetske korisnike nisam bas siguran da si u pravu.
Barem u nasem kantonu budzetlija kad dobije ugovor na neodredjeno dobije i krila.
Pa ovisno sta mu koja stranka ponudi on onda stilom goluba preletaca...
300k je u situaciji kad su primili visestruke ubode noza u ledja spektakularna pobjeda.
I nisu je iznijeli bk.
GandalfSivi

#4622 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by GandalfSivi »

Cevljanovici su institucija, zalim sto nikada nisam otisao, tek proslo ljeto saznah da je u sustini blizu Sarajeva...
Roccohljup

#4623 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Roccohljup »

GandalfSivi wrote:Cevljanovici su institucija, zalim sto nikada nisam otisao, tek proslo ljeto saznah da je u sustini blizu Sarajeva...
Drug, nikad nije kasno da se plesačica pljesne "masno" :D :D :D :D

Banksy

#4624 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Banksy »

bunk wrote:
300k je u situaciji kad su primili visestruke ubode noza u ledja spektakularna pobjeda.

Najveća prevara u historiji BiH!

Pola miliona nevažećih glasačkih listića

bunk

#4625 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by bunk »

Ne znam sta da odgovorim. Ko vjeruje da sdp i ns igraju principijelno i ne idu sa nacionalnim strankama moze povjerovati i u ovu konstrukciju.
Locked