Pa neće sad baš svakog trola kontaktirati, svoj ti pos'o, ako bude bilo potrebe zovemo te...GandalfSivi wrote:Ja izgleda previse dobro poznajem politicku situaciju u BiH, pa nisu ni mene...SSemir wrote:ti si francuz. ovi kontaktiraju samo bosance i hercegovce u inostranstvuinsomnia78 wrote:Bgm mene niko nije kontaktir’o
Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
-
super_bayern
#4601 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
- insomnia78
#4602 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Cekam ko zapeta puška
- GandalfSivi
#4603 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Primjeti se tu jedna zesca crta bezobrazluka, valjda ova djeca izgubljenih identiteta se nisu nikada stigla nauciti nasoj kulturi ponasanja. Cim kazes nesto sto im nije po volji, onda odmah “trol”, ne poznavajuci ni sagovornika a ni znacenje rijeci trol.super_bayern wrote:Pa neće sad baš svakog trola kontaktirati, svoj ti pos'o, ako bude bilo potrebe zovemo te...GandalfSivi wrote:
Ja izgleda previse dobro poznajem politicku situaciju u BiH, pa nisu ni mene...
Ali hajde, ko sam ja da te obrazujem...
- bunk
#4604 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
A jel bude kakvo sijelo na promocijama stranke u dijaspori(pitam za rodjaka).Nesto bas i ne mogu povjerovat da se nasi dijasporci saberu i slusaju prof. Hadzikadica kako vazi o modernom drustvu i cemu sve ne a da nakon njeg se nece poigrat kolo 
- MarshalDodik
#4605 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Ma zvat ce Selmu Bajrami kao SDAbunk wrote:A jel bude kakvo sijelo na promocijama stranke u dijaspori(pitam za rodjaka).Nesto bas i ne mogu povjerovat da se nasi dijasporci saberu i slusaju prof. Hadzikadica kako vazi o modernom drustvu i cemu sve ne a da nakon njeg se nece poigrat kolo
- insomnia78
#4606 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Ako ce biti Elvira Rahić odmah dolazim
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#4607 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
pred zadnje izbore, izletila mi reklama "SDA sijelo sa asimom bajricem" u minhenu.bunk wrote:A jel bude kakvo sijelo na promocijama stranke u dijaspori(pitam za rodjaka).Nesto bas i ne mogu povjerovat da se nasi dijasporci saberu i slusaju prof. Hadzikadica kako vazi o modernom drustvu i cemu sve ne a da nakon njeg se nece poigrat kolo
tebi je jelde cudno sto svi nisu isti kao ti i ostali ljubitelji sda.
to sto tako sda radi, ne znaci da je ispravno
- insomnia78
#4608 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Znaci jos jedna stranka za kvazi urbanu e litu 
- GandalfSivi
#4609 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Realno, SDA fan club su zadnji koji bi ikome ista trebali spomenutibunk wrote:A jel bude kakvo sijelo na promocijama stranke u dijaspori(pitam za rodjaka).Nesto bas i ne mogu povjerovat da se nasi dijasporci saberu i slusaju prof. Hadzikadica kako vazi o modernom drustvu i cemu sve ne a da nakon njeg se nece poigrat kolo
- bunk
#4610 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Stani malo .GandalfSivi wrote:Realno, SDA fan club su zadnji koji bi ikome ista trebali spomenutibunk wrote:A jel bude kakvo sijelo na promocijama stranke u dijaspori(pitam za rodjaka).Nesto bas i ne mogu povjerovat da se nasi dijasporci saberu i slusaju prof. Hadzikadica kako vazi o modernom drustvu i cemu sve ne a da nakon njeg se nece poigrat kolo
300k glasova i clan predsjednistva na izborima u koje su usli "na koljenima".
Tako da samo ukazujem na ocito.
Sta odma lijepis etikete
- MarshalDodik
#4611 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Bice Indira Radic, ona ima pjesmu na francuskomEinsomnia78 wrote:Znaci jos jedna stranka za kvazi urbanu e litu
- Kikibombona
#4612 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Pogledaj profil na fb, clanstvo i simpatizere. Ima tu svega, dosta sarolikosti. Veliki broj pokrivenih djevojaka, vjerom inspirisanih govora. Sam Hadzikadic se deklarise kao vjernik i bosanski nacionalista. Bio je predsjednik Islamske zajednice u Americi. Ima tu vjersku pozadinu. S druge strane, zagovara da je multietnicno drustvo bogastvo svake drzave, jednako kao razliciti pogledi na svijet. Stalno naglasava da vise voli razgovarati sa neistomisljenicima nego istomisljenicima jer od prvih moze vise nauciti. U njegovom govoru se mogu pronaci ljevicari i liberali, nacionalisti i konzervativci. Recimo, otvoreno podrzava LGBT populaciju.insomnia78 wrote:Znaci jos jedna stranka za kvazi urbanu e litu
E sad, kako sve razlike odrzati na okupu?
Tako sto ces se fokusirati na stvari od opsteg dobra - ekonomija, obrazovanje, ekologija itd.
Hadzikadic je jedini politicar u BiH koji moze na svoju stranu privuci nekadasnje glasace SDA i SDP.
Recimo, glasao sam za Hadzikadica iako se ideoloski ne slazem sa njim. Jebo ideologiju, nama treba bolji zivot. Klanjaj 10 puta dnevno ali daj uredi drzavu.
-
Heller
#4613 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Al onu koja ne pije preko ramazanainsomnia78 wrote:Znaci jos jedna stranka za kvazi urbanu e litu
- insomnia78
#4614 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Zar druga postoji?Heller wrote:Al onu koja ne pije preko ramazanainsomnia78 wrote:Znaci jos jedna stranka za kvazi urbanu e litu
- bunk
#4615 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
A to ti je pseudo elita 
-
Heller
#4616 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Ja sam to nekako iz Tz perspektiveinsomnia78 wrote:Zar druga postoji?Heller wrote:Al onu koja ne pije preko ramazanainsomnia78 wrote:Znaci jos jedna stranka za kvazi urbanu e litu
-
belfy
#4617 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
interesantno je koliko ti prozivas komunisticki sistem ne videci da sam upravo stujes kult licnosti... procitaj samo sta si napisao i uporedi sve to sa ljubiteljima Tita. ovo je bas plastican primjer...Kikibombona wrote:Pogledaj profil na fb, clanstvo i simpatizere. Ima tu svega, dosta sarolikosti. Veliki broj pokrivenih djevojaka, vjerom inspirisanih govora. Sam Hadzikadic se deklarise kao vjernik i bosanski nacionalista. Bio je predsjednik Islamske zajednice u Americi. Ima tu vjersku pozadinu. S druge strane, zagovara da je multietnicno drustvo bogastvo svake drzave, jednako kao razliciti pogledi na svijet. Stalno naglasava da vise voli razgovarati sa neistomisljenicima nego istomisljenicima jer od prvih moze vise nauciti. U njegovom govoru se mogu pronaci ljevicari i liberali, nacionalisti i konzervativci. Recimo, otvoreno podrzava LGBT populaciju.insomnia78 wrote:Znaci jos jedna stranka za kvazi urbanu e litu
Tako sto ces se fokusirati na stvari od opsteg dobra - ekonomija, obrazovanje, ekologija itd.
Hadzikadic je jedini politicar u BiH koji moze na svoju stranu privuci nekadasnje glasace SDA i SDP.
Recimo, glasao sam za Hadzikadica iako se ideoloski ne slazem sa njim. Jebo ideologiju, nama treba bolji zivot. Klanjaj 10 puta dnevno ali daj uredi drzavu.
- Kikibombona
#4618 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Kult licnosti podrazumjeva apsolutnu glorifikaciju licnosti.belfy wrote:interesantno je koliko ti prozivas komunisticki sistem ne videci da sam upravo stujes kult licnosti... procitaj samo sta si napisao i uporedi sve to sa ljubiteljima Tita. ovo je bas plastican primjer...
Ja radim upravo suprtno, otvoreno kazem da sam ideoloski na drugoj strani u odnosu na Hadzikadica.
On kaze da je nacionlista - ja sam anti-nacionalista, ne izjasnjavam se nacionalno i narocito ne etnicki
On kaze da je vjernik - ja niti dan u svom cijelom zivotu nisam bio vjernik i prilicno sam negativan prema religijama
On kaze da je predstavnik politickog centra - ja sam najblize liberalizmu mada se ne volim svrstavati u bilo kakve skupine
I kao slag na tortu, moj prvi izbor je Nasa stranka a drugi Mirsadova Platforma. Podijelit cu glasove ovim strankama. Nepojmljivo za kult licnosti.
Mirsad Hadzikadic ima milion mana. U politici je novi. Dosta toga treba nauciti. Medjutim, ako je izbor on sa jedne i Izetbegovic, Niksic, Radoncic i Komsic sa druge strane, izbor je vise nego lagan. Smatram da je posten i sposoban. Da li je dovoljno sposoban da nas izvuce iz gliba, tek treba vidjeti. Apsolutno vrijedi pokusati. Nemamo bas nista izgubiti.
-
belfy
#4619 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
izgleda da me nisi razumio. evo, vidi:Kikibombona wrote:Kult licnosti podrazumjeva apsolutnu glorifikaciju licnosti.belfy wrote:interesantno je koliko ti prozivas komunisticki sistem ne videci da sam upravo stujes kult licnosti... procitaj samo sta si napisao i uporedi sve to sa ljubiteljima Tita. ovo je bas plastican primjer...
Ja radim upravo suprtno, otvoreno kazem da sam ideoloski na drugoj strani u odnosu na Hadzikadica.
On kaze da je nacionlista - ja sam anti-nacionalista, ne izjasnjavam se nacionalno i narocito ne etnicki
On kaze da je vjernik - ja niti dan u svom cijelom zivotu nisam bio vjernik i prilicno sam negativan prema religijama
On kaze da je predstavnik politickog centra - ja sam najblize liberalizmu mada se ne volim svrstavati u bilo kakve skupine
I kao slag na tortu, moj prvi izbor je Nasa stranka a drugi Mirsadova Platforma. Podijelit cu glasove ovim strankama. Nepojmljivo za kult licnosti.
Mirsad Hadzikadic ima milion mana. U politici je novi. Dosta toga treba nauciti. Medjutim, ako je izbor on sa jedne i Izetbegovic, Niksic, Radoncic i Komsic sa druge strane, izbor je vise nego lagan. Smatram da je posten i sposoban. Da li je dovoljno sposoban da nas izvuce iz gliba, tek treba vidjeti. Apsolutno vrijedi pokusati. Nemamo bas nista izgubiti.
vidil' se bolje 'vako?Pogledaj ljude koji ga podrzavaju, clanstvo i simpatizere. Ima tu svega, dosta sarolikosti. Veliki broj vjernika i vjerom inspirisanih govora. Sam Tito se deklarise kao komunista i jugonacionalista. Bio je vodja svih najbitnijih bitaka. Ima tu stratesku pozadinu. S druge strane, zagovara da je multietnicno drustvo bogastvo svake drzave, jednako kao razliciti pogledi na svijet. Stalno naglasava da vise voli razgovarati sa neistomisljenicima nego istomisljenicima jer od prvih moze vise nauciti. Zato je i jedan od tvoraca Nesvrstanih. U njegovom govoru se mogu pronaci ljevicari i liberali, nacionalisti i konzervativci. Recimo, otvoreno podrzava i istok i zapad.
Tito je jedini politicar u BiH koji moze na svoju stranu privuci nekadasnje pristralice i Ruskog i Americkog bloka.
Recimo, glasao sam za Tita iako se ideoloski ne slazem sa njim. Jebo ideologiju, nama treba bolji zivot. Klanjaj 10 puta dnevno ali daj uredi drzavu.
- GandalfSivi
#4620 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Prvo, pricam o sjelima, kolima, pjevaljkama i ostalom papanluku.bunk wrote:Stani malo .GandalfSivi wrote:Realno, SDA fan club su zadnji koji bi ikome ista trebali spomenutibunk wrote:A jel bude kakvo sijelo na promocijama stranke u dijaspori(pitam za rodjaka).Nesto bas i ne mogu povjerovat da se nasi dijasporci saberu i slusaju prof. Hadzikadica kako vazi o modernom drustvu i cemu sve ne a da nakon njeg se nece poigrat kolo
Sta odma lijepis etikete..
Drugo, SDA se taman svela na broj budzetskih korisnika, ali polako, skresat ce se i to...
- bunk
#4621 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Mislis kao u CevljanovicimaGandalfSivi wrote:Prvo, pricam o sjelima, kolima, pjevaljkama i ostalom papanluku.bunk wrote:Stani malo .GandalfSivi wrote:
Realno, SDA fan club su zadnji koji bi ikome ista trebali spomenuti
Sta odma lijepis etikete..
Drugo, SDA se taman svela na broj budzetskih korisnika, ali polako, skresat ce se i to...
A to za budzetske korisnike nisam bas siguran da si u pravu.
Barem u nasem kantonu budzetlija kad dobije ugovor na neodredjeno dobije i krila.
Pa ovisno sta mu koja stranka ponudi on onda stilom goluba preletaca...
300k je u situaciji kad su primili visestruke ubode noza u ledja spektakularna pobjeda.
I nisu je iznijeli bk.
- GandalfSivi
#4622 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Cevljanovici su institucija, zalim sto nikada nisam otisao, tek proslo ljeto saznah da je u sustini blizu Sarajeva...
- Roccohljup
#4623 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Drug, nikad nije kasno da se plesačica pljesne "masno"GandalfSivi wrote:Cevljanovici su institucija, zalim sto nikada nisam otisao, tek proslo ljeto saznah da je u sustini blizu Sarajeva...
- Banksy
#4624 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
bunk wrote:
300k je u situaciji kad su primili visestruke ubode noza u ledja spektakularna pobjeda.
Najveća prevara u historiji BiH!
Pola miliona nevažećih glasačkih listića
- bunk
#4625 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Ne znam sta da odgovorim. Ko vjeruje da sdp i ns igraju principijelno i ne idu sa nacionalnim strankama moze povjerovati i u ovu konstrukciju.