u ovim odlucnim trenutcima,"biti ili ne biti",za djikanistan...ne oglasavaju se doskorasnje perjanice djikanske politike:
Spiric...Radmanovic...Vasic & Co .
jesu li uopce zivi...ili im se ni za kosti vise ne zna....
wonkaw wrote:a Mladen Ivanic predstavlja koga?desni wrote:wonkaw wrote: pogresno razmisljanje... ako bi sud odbio reviziju zbog proceduralnih razloga to bi znacilo da DRZAVA BiH ne postoji, jer samo drzave mogu da vode pravne procese pred icj... zbog toga je i nastala ovolika buka iz ers... da dokazu da je BiH samo ljustura, da ers ima suverenitet i sve oblike drzave, da se vise pita ers od PSBiH...Netačno,oni se ne pozivaju na rs kod osporavanja legitimnosti revizije nego upravo na Bosnu i Hercegovinu i njene institucije kao potreban je konsenzus u ovakvim odlukama.Pisma nisu slali ni Dodik ni Cvijanovićka sa nivoa rs,nego Ivanić i Crnadak sa državnog nivoa.
Naravno najgora politika je politika nezamjeranja.
DRZAVI nije potreban konsenzus, ako se govori u ime DRZAVE sto se onda trazi konsenzus predstavnika konstutativnih naroda, zasto se to pitanje nerijesava u DRZAVNIM institucijama, u PBSiH?
al ga ivaniću složi.pici wrote:stara karalica...![]()
_dreamer_ wrote:procitah ovo pismo... Sud u pismu navodi izjave Ivanica i onog drugog koji nazivaju Sakiba Softica bivsim agentom, a ovdje pojedini na forumu iz toga konstruisu tezu da je sud oslovio Sakiba Softica kao bivseg agenta. Zemljo otvori se, Alija pomakni se da i ja kraj tebe legnem.
Duka Dizel wrote:I sam Softić je sebe oslovio kao bivšeg agenta.
Suveren Ivanić šalje youtube link sudu kao dokaz.
Britka Olja, to joj je nadimak. Bez pardona zenska. Em je dobra, pa se sagovornik malo i pogubi, em rešeta pitanjima, a da ne upada u riječ svake sekunde. Trebaju ovi priučeni novinari studirati njene emisije i kako se vodi intervju ne bi li šta naučili. Ima emisija kad je Mile bio prije neki mjesec...jest se iznervirao. Ispreturala ga ko išta, još na kraju Mile veli: Ja sam mislio da ce ovo biti ozbiljna emisija. Ocekivao uvlacenje u paksu kao na rtrs-u.and wrote:al ga ivaniću složi.pici wrote:stara karalica...![]()
satra se on 5 min. pričajući kako je on dobar političar , srbin, kako je nešto ko zajebao baketa, kako minira predsjedništvo....,a ona samo reče ali to nije dobro za bosnu i hercegovinu, a ivanić ostade![]()
![]()
![]()
i onog miljacka na kraju ušuti i prekinu
Procitao sam pismo u cjelini i cinovnik suda samo navodi fakte sta su napisali Ivanic i Crnadak, dakle Ivanic i savjetnici bi mogli na kurs engleskog jezika. Istina mogao bi i cinovnik suda koji koristi americki spell checker.Maraschino wrote:_dreamer_ wrote:procitah ovo pismo... Sud u pismu navodi izjave Ivanica i onog drugog koji nazivaju Sakiba Softica bivsim agentom, a ovdje pojedini na forumu iz toga konstruisu tezu da je sud oslovio Sakiba Softica kao bivseg agenta. Zemljo otvori se, Alija pomakni se da i ja kraj tebe legnem.![]()
To i Ivanic ponovi nocas na RTS-u sav sretan sto to Sud tako formulise.
Pojma nemam sta je Dacic pricao ako ne postavis link, ali sta ovdje konkretno nije tacno?rimano wrote:Cuj Dacica kaze zasto nije tuzena Hrvatska jer su i oni ucestvovali u ratnim operacijama u BIH. Zasto se sad ne spominju crnogorci, sta crnogirci nisu ucestvovali u tome, ma dajte molim vas.
Cojk otvoreno prizna da je Srbija ucestvovala u ratu u Bih.
Valjda se obratio registRar suda, koji je naravno, organizacioni dio suda.kockakockica wrote:Na osnovu ovog pisma mozemo zakljuciiti nekoliko stvari. Prvo je to da se nasoj trojki obratio registar, a ne sud kao sto neki zakljucuju.Druga stvar je da se trazi njihovo pojedinacno misljenje, a to zato sto su pojedinacno dobili nekoliko pisama sa razlicitim sadrzajem. Ivanic, Crnadak, Izetbegovic pa onda i nas tim za reviziju je pisao slicno ili drugacije, sto ljude koji rade u REGISTRU zbunjuje, a vezano za status agenta Softica.
Nakon primljenog misljenja, aplikacija revizije za presudu se prosledjuje sudu, a tek onda ce se razmatrati aplikacija kao validna ili ne. Ako je ne prihvate, onda ce se traziti glasanje clanova Predsjednistva BiH kao jednog organa, a ne misljenje svakog pojedinacno kao sto je to ovaj put.
Sve jasno kao bijeli dan
Da, na osnovu ovog pisma se ne moze nigdje zakljuciti da Softic nije agent JOS UVIJEK
Ne tvrdim da nije tacno vec mi je cudno da indirektno potvrdi ucesce srbije u ratu u BIH.Edin H. wrote:Pojma nemam sta je Dacic pricao ako ne postavis link, ali sta ovdje konkretno nije tacno?rimano wrote:Cuj Dacica kaze zasto nije tuzena Hrvatska jer su i oni ucestvovali u ratnim operacijama u BIH. Zasto se sad ne spominju crnogorci, sta crnogirci nisu ucestvovali u tome, ma dajte molim vas.
Da Hrvatska i Crna Gora nisu ucestvovali logisticki i nisu svoje vojnike slali da se bore u drugoj suverenoj i priznatoj zemlji mozda?
Fakat. U pravu si.rimano wrote:Ne tvrdim da nije tacno vec mi je cudno da indirektno potvrdi ucesce srbije u ratu u BIH.Edin H. wrote:Pojma nemam sta je Dacic pricao ako ne postavis link, ali sta ovdje konkretno nije tacno?rimano wrote:Cuj Dacica kaze zasto nije tuzena Hrvatska jer su i oni ucestvovali u ratnim operacijama u BIH. Zasto se sad ne spominju crnogorci, sta crnogirci nisu ucestvovali u tome, ma dajte molim vas.
Da Hrvatska i Crna Gora nisu ucestvovali logisticki i nisu svoje vojnike slali da se bore u drugoj suverenoj i priznatoj zemlji mozda?
https://youtu.be/4B7cGHNh0A0?t=712
Ma sve se bojim da nije bilo otvoreno.Edin H. wrote:
Procitao sam pismo u cjelini i cinovnik suda samo navodi fakte sta su napisali Ivanic i Crnadak, dakle Ivanic i savjetnici bi mogli na kurs engleskog jezika. Istina mogao bi i cinovnik suda koji koristi americki spell checker.
Medjutim ovo jeste izuzetno neprofesionalno ako su zaista otvorili pismo of suda naslovljeno na Ivanica i neko ce za to vjerovatno snositi posljedice. Pa to se ne radi ni u nizerazrednim firmama ako je napisano "confidential" na pismu.
Neka... treba iskoristiti, treba se najesti... cudna vremena dolazeanimus wrote: Ma kakav mamac i stap smo pregrizli.
Izetbegovicevo pismo je otvoreno jos u Haagu a ne Ivanicevo.Edin H. wrote:Procitao sam pismo u cjelini i cinovnik suda samo navodi fakte sta su napisali Ivanic i Crnadak, dakle Ivanic i savjetnici bi mogli na kurs engleskog jezika. Istina mogao bi i cinovnik suda koji koristi americki spell checker.Maraschino wrote:_dreamer_ wrote:procitah ovo pismo... Sud u pismu navodi izjave Ivanica i onog drugog koji nazivaju Sakiba Softica bivsim agentom, a ovdje pojedini na forumu iz toga konstruisu tezu da je sud oslovio Sakiba Softica kao bivseg agenta. Zemljo otvori se, Alija pomakni se da i ja kraj tebe legnem.![]()
To i Ivanic ponovi nocas na RTS-u sav sretan sto to Sud tako formulise.
Medjutim ovo jeste izuzetno neprofesionalno ako su zaista otvorili pismo of suda naslovljeno na Ivanica i neko ce za to vjerovatno snositi posljedice. Pa to se ne radi ni u nizerazrednim firmama ako je napisano "confidential" na pismu.
To vec djeluje logicnije.Maraschino wrote:
Izetbegovicevo pismo je otvoreno jos u Haagu a ne Ivanicevo.
Ivanicu krivo sto se saznao sadrzaj prije njegove konstrukcije cijelog dogadjaja.
On(Ivanic) je jos juice znao sadrzaj tog pisma. Pravo me razocarao. Mislio sam da je on malo veci i pragmaticniji politicar a ono ispade placipicka i manipulator.
Sta god radio on je bivsi.
Ispravka: U ovim odlučnim trenucima za sudbinu BiH - dijaspora joj daje najjaču podrškubh.tornjak wrote:samo da priupitam....
u ovim odlucnim trenutcima,"biti ili ne biti",za djikanistan......
koja emisija..swanfilter wrote:Ja, Dacica, majko mila ... Ili je na koki ili je salio tri dupla viskija prije emisije, agresivan kao da je u kafani. Mogu zamisliti sta o nama onako privatno govori ...
Ma ova rts, Upitnik ... https://www.youtube.com/watch?v=4B7cGHNh0A0animals wrote:koja emisija..swanfilter wrote:Ja, Dacica, majko mila ... Ili je na koki ili je salio tri dupla viskija prije emisije, agresivan kao da je u kafani. Mogu zamisliti sta o nama onako privatno govori ...