Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4601 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Challenger__ wrote:
Chmoljo wrote:
Challenger__ wrote:
Pa ne iznosim lične želje, samo se nadovezujem na Selnovu teoriju. Plus, Trump ne posustaje u anti-establišment retorici.
a doveo establišment u kabinet.
Đerđ Soroš se ne bi baš složio.
po čemu je on establišment, a Rex Tillerson nije?
ST11

#4602 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ST11 »

Chmoljo wrote: što ne znači da to ne bi uradio kada zbog toga ne bi snosio posljedice.
To iz iskustva ili tek slijepo nagadjanje?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4603 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Chmoljo wrote:
Challenger__ wrote:
Pa ne iznosim lične želje, samo se nadovezujem na Selnovu teoriju. Plus, Trump ne posustaje u anti-establišment retorici.
i to svaki sa par miliona na raČunu :mrgreen:
Chmoljo

#4604 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

ST11 wrote:
Chmoljo wrote: što ne znači da to ne bi uradio kada zbog toga ne bi snosio posljedice.
:-?

baciš nuklearnu bombu i nikom ništa?

jesi dobro? :-?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4605 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

ST11 wrote:Krezubo kmecenje lijevih liberala po forumima - neprocenjivo, sve ostalo ce valjda srediti nasilna rulja u Washingtonu.
:mrgreen: :skoljka: :mrgreen:

kaze juce na hrtu
ha trumpa su glasali bijelci iz srednje klase :lol:

ok

dodajem

:lol: treba im ukinuti pravo glasa
Challenger__

#4606 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Chmoljo wrote:po čemu je on establišment, a Rex Tillerson nije?
Jeste ali očigledno ne pripadaju istim krugovima "duboke države".

Mnogo prije izbora, dok su naše forumske USA "sveznalice" omalovažavale Trumpa ne davajući mu ni promil šanse, ja sam napisao (a oslanjao sam se na razgovore sa našim jačim ljudima u dijaspori i njihovim američkim prijateljima) da Trump nije bezvezna samonikla pojava već frontmen nekih krugova unutar američke "deep state". Ti krugovi jesu dio establišmenta (dobrim dijelom oslonjeni na američku vojsku, FBI, dio poslovnih krugova i slično) ali su inferiorni u odnosu na onaj koji je favorizovao Hillary. Te da su upravo zato ovi izbori vanredno zanimljivi.

U skladu sa tim tipujem da konfrontacija tih krugova tek predstoji.
animus

#4607 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by animus »

Gledam ovu Melani i na jednoj slici zagrlio je neki oficir a ona ima onaj blazeni osmjeh. Pitanje je koliko je Trump mocan u krevetu, koliko on moze obaviti svoju duznost. Melanijica ima burnu historiju i nije ona jos za ove dosadne sastanke. Slutim brojne afere u bijeloj kuci. Bit ce burno i nadam se da ce dosta toga procuriti u javnost. Cim je Trumpu glavni seksualni organ ruka jasno je sve.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4608 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

Dobro ba ljudi sta filozofirate oko necega sto je prosta matematika. Ovo je iskljucivo smjena elita. Jedna zamjenila drugu.

Hilari je ispusila izbore jer je narodu vec pun racqu elite kojoj ona pripada, de nesto novo, nesto prijemcivije, nesto zapakovano u ljepsu foliju. I voila-Donald Trump.
Alfons Kauders

#4609 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Alfons Kauders »

animus wrote:Gledam ovu Melani i na jednoj slici zagrlio je neki oficir a ona ima onaj blazeni osmjeh. Pitanje je koliko je Trump mocan u krevetu, koliko on moze obaviti svoju duznost. Melanijica ima burnu historiju i nije ona jos za ove dosadne sastanke. Slutim brojne afere u bijeloj kuci. Bit ce burno i nadam se da ce dosta toga procuriti u javnost. Cim je Trumpu glavni seksualni organ ruka jasno je sve.
A ima male ruke... :)
Chmoljo

#4610 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Challenger__ wrote:Jeste ali očigledno ne pripadaju istim krugovima "duboke države".

Mnogo prije izbora, dok su naše forumske USA "sveznalice" omalovažavale Trumpa ne davajući mu ni promil šanse, ja sam napisao (a oslanjao sam se na razgovore sa našim jačim ljudima u dijaspori i njihovim američkim prijateljima) da Trump nije bezvezna samonikla pojava već frontmen nekih krugova unutar američke "deep state". Ti krugovi jesu dio establišmenta (dobrim dijelom oslonjeni na američku vojsku, FBI, dio poslovnih krugova i slično) ali su inferiorni u odnosu na onaj koji je favorizovao Hillary. Te da su upravo zato ovi izbori vanredno zanimljivi.

i onda se vraćamo na
Chmoljo wrote:
Challenger__ wrote:
Disciplin A Kitschme

#4611 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Disciplin A Kitschme »

hebe se doniju trumpu za BiH i ne zna da postojimo a ne nešto drugo :D
pici

#4612 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Image

jooojjj vidim poznata mi ženska... pa ja sam svirucko po sloveniji tamo krajem osamdesetih... ljudi moji izgleda da sam ja ovo žego... yesam bogumi
pici

#4613 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Chmoljo wrote:
Challenger__ wrote:Jeste ali očigledno ne pripadaju istim krugovima "duboke države".

i onda se vraćamo na
Chmoljo wrote:
Challenger__ wrote:

tipiĆno čHellijevski sam sebe puca po gujci :mrgreen:
Challenger__

#4614 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Chmoljo wrote:

i onda se vraćamo na
Chmoljo wrote:
Challenger__ wrote:

Pa, ne vraćamo se. Ovi njegovi likovi su ipak bili margina a nisu su bili ni mainstream. Slabiji blok duboke države, establišmenta, je za sada, potukao znatno jači dio.

Tako ja to vidim.

p.s.

Disclaimer: Uopšte ne ulazim u vrjednosne sudove tipa "koji je blok bolji". Da su isto, čini se da definitivno nisu isto.
ST11

#4615 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ST11 »

Chmoljo wrote:
ST11 wrote:
:-?

baciš nuklearnu bombu i nikom ništa?

jesi dobro? :-?
Jos jednom bi pitao, ovaj put malo jasnije.
Da li ti to govoris iz iskustva, znas da bi on zaista uradio nesto takvo ili tek slijepo nagadjas i to onda pises kao cinjenicu?
pici

#4616 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

de čHelli man se umotvornosti sam sebe zakopavašH... po ko zna koji put... pa nismo mi ovdjekana dodikovci il putinovci da nam muda pod bubrege valjašH...

Trump ne posustaje u anti-establišment retorici
Slabiji blok duboke države, establišmenta, je za sada, potukao znatno jači dio.

e jebiga :mrgreen:
Challenger__

#4617 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Ne uvjeravam ja tebe i tebi slične ništa. Tebi Allah dž.š. ne može ništa objasniti a kamo li ja.
Challenger__

#4618 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Furaj svoj film, pazi se aždaha, one su svuda oko nas, zaboravi na mene ja ovamo nešto s Čmoljom... :zzzz:
Chmoljo

#4619 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

ST11 wrote: Jos jednom bi pitao, ovaj put malo jasnije.
Da li ti to govoris iz iskustva, znas da bi on zaista uradio nesto takvo ili tek slijepo nagadjas i to onda pises kao cinjenicu?
ako me išta živcira, to je guranje riječi u usta.

hajde ti meni lijepo napiši gdje sam ja napisao da bi on to sigurno uradio.

da, jesam ustvrdio da bi MOŽDA i uradio kada ne bi bilo posljedica, i ostalo je na ŠBB KBB, jer po mom hudom sudu, razumno ljudsko biće ne huška druga ljudska bića da bombarduju nuklearkama treća ljudska bića i njihove porodice. pogotovo sa pozicije u kojoj se to teoretski i može uraditi.
Chmoljo

#4620 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Challenger__ wrote: Pa, ne vraćamo se. Ovi njegovi likovi su ipak bili margina a nisu su bili ni mainstream. Slabiji blok duboke države, establišmenta, je za sada, potukao znatno jači dio.

Tako ja to vidim.

p.s.

Disclaimer: Uopšte ne ulazim u vrjednosne sudove tipa "koji je blok bolji". Da su isto, čini se da definitivno nisu isto.
a po čemu to nisu isto? žele deklarativno izgradnju mira sa Rusijom? :D
Alfons Kauders

#4621 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote: Pa, ne vraćamo se. Ovi njegovi likovi su ipak bili margina a nisu su bili ni mainstream. Slabiji blok duboke države, establišmenta, je za sada, potukao znatno jači dio.

Tako ja to vidim.

p.s.

Kako su svega ti direktori Goldman Sacha i Exxona bili "margina" i nisu bili "establisment"?! :-)

Ko je tu jos bio? Guilliani, Gingrich i ekipa. Ni oni haman nisu "establishment" - gradonacelnik New Yorka i bivsi Speaker HoR-a...

Hajmo ovako. Sta je za tebe uopste establisment?
ST11

#4622 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ST11 »

Chmoljo wrote:ako me išta živcira, to je guranje riječi u usta.
Chmoljo wrote:niko nije ni tvrdio da će se uistinu odvažiti baciti bombu na nekoga, nego ukazivao na njegov mentalni sklop kojim priziva takve stvari, i mentalni sklop onih koji to odobravaju.

što ne znači da to ne bi uradio kada zbog toga ne bi snosio posljedice.
Izvinjavam se, ako ove rijeci tumacim drugacije nego sto ih citam.
Disciplin A Kitschme

#4623 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Disciplin A Kitschme »

establisment jesu= ekonomija, vojska i tajne službe=NOVAC
Challenger__

#4624 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Chmoljo wrote:a po čemu to nisu isto? žele deklarativno izgradnju mira sa Rusijom? :D
Kako jesu isto? Da su isto ne bi onaj drugi blok ullazio u neviđenu diskreditaciju tuđeg favorita. Da su isto, ne bi sa retorikom antagonizacije nastavili na činu inauguracije.

Rekao bih da svjedočimo dvjema različitim koncepcijama. Ova druga ekipa koja je progurala Trumpa očigledno hoće da kaže da želi više biti američka nego globalistička.
animus

#4625 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by animus »

pici wrote:Image

jooojjj vidim poznata mi ženska... pa ja sam svirucko po sloveniji tamo krajem osamdesetih... ljudi moji izgleda da sam ja ovo žego... yesam bogumi
Mogla bi tebe CIA malo žik. Prica se da od juce misteriozno nestaju muskarci po USA and Slovenia. Guantanamo se ponovo puni ali sada su u modi pink i ljubicasta boja.
Post Reply