Pariz

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#4601 Re: Pariz

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Evo imate na FTV bivši ambasador BiH u Francuskoj, Slobodan Šolaja, čovjek vrlo dobro govori o ovim događajima.
bosanska senzacija

#4602 Re: Pariz

Post by bosanska senzacija »

stakasa wrote:
madner wrote:Nije ovo nista novo, novina je samo sto pocionici ne mare za svoj zivot.

Sigurnosne sluzbe su ovo elegantno rjesavale, samo sto treba prihvatiti prijeki sud bez advokata i stradanje nevinih.
Samo vecu radikalizaciju napravit. Novo je. Itekako novo
Zato treba INDIVIDUALIZIRATI krivicu i bliznjoj familiji ovog idiota presuditi kao sto je on ovim ljudima.
harač

#4603 Re: Pariz

Post by harač »

Hafis wrote:Izrael živi ovakvo poluratno stanje preko 60 godina. Ima homogenu naciju koja je na problem terorizma kroz sve ove godine iizgradila relativno ujednačen stav i popriličnu dozu ''razumijevanja'' za neke represivne poteze države.
Francuska neće riješiti ovaj problem deklarativnim osuđivanjem ovog ''sramotnog i kukavičkog čina'' i primanjem izraza sućuti iz svijeta, već samo energičnim i manje-više represivnim preventivnim djelovanjem....hoću reći, ne mora se baš cjelokupno djelovanje sprovoditi kroz legalne strukture.
Uostalom, neka upute kadar u Izrael na educiranje. Oni su razvili preventivno djelovanje te vrste do savršenstva.
:thumbup: krajnje je vrijeme da se evropa trzne i shvati da sa islamskim terorom nema pregovaranja i akomodacije. izrael su svi kritikovali, ali otkad digoše zid samoubilački teroristički napadi su pali eksponencijalno. nije to bilo zato što su teroristi postali pacifisti
@mba

#4604 Re: Pariz

Post by @mba »

Hafis wrote:Izrael živi ovakvo poluratno stanje preko 60 godina. Ima homogenu naciju koja je na problem terorizma kroz sve ove godine iizgradila relativno ujednačen stav i popriličnu dozu ''razumijevanja'' za neke represivne poteze države.
Francuska neće riješiti ovaj problem deklarativnim osuđivanjem ovog ''sramotnog i kukavičkog čina'' i primanjem izraza sućuti iz svijeta, već samo energičnim i manje-više represivnim preventivnim djelovanjem....hoću reći, ne mora se baš cjelokupno djelovanje sprovoditi kroz legalne strukture.
Uostalom, neka upute kadar u Izrael na educiranje. Oni su razvili preventivno djelovanje te vrste do savršenstva.

ista ti je situacija i manjem BH entitetu samo sto je ovde obrnuto, gdje povratnici zive pod terorom a znamo vec koga!
a sto se tice israela, izvrces cinjenice i pokusavas na taj nacin da opravdas represiju,teror i apartheid protiv palestinskog naroda!

dodik svoje sluge takodje salje u Israel na edukaciju, kako vrsiti teror nad civilima, siti strah, prjetiti, proganjati itd.

dobro si skonto, sjedi zaklucna 1 :thumbup:
Bodkin

#4605 Re: Pariz

Post by Bodkin »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ko odredi i po kojem kriteriju? Objektivnom ili subjektivnom? :roll: Ja bih se prvi digao protiv takvog sistema. Iskreno ne vidim razliku između ISIL metoda i tih koje proklamiraš. :roll:
Po sistemu otvaras al kaida i isil stranice, ides po fb grupama, ides kod ucenjaka i raznih imama na predavanja, ides u siriju i irak, povezan si sa radikalnim grupama. Razlika je u tome sto da bi bio kao isil, uhvatis sve muslimane i pobijes. Eto koja je razlika
Bodkin

#4606 Re: Pariz

Post by Bodkin »

I btw je se zna sigurno da je djelo islamskog terorizma?
kamen spoticanja

#4607 Re: Pariz

Post by kamen spoticanja »

harač wrote:
:thumbup: krajnje je vrijeme da se evropa trzne i shvati da sa islamskim terorom nema pregovaranja i akomodacije. izrael su svi kritikovali, ali otkad digoše zid samoubilački teroristički napadi su pali eksponencijalno. nije to bilo zato što su teroristi postali pacifisti
Zato su srbi nebeski narod...oni su preventivno poklali pola Bosne 20 godina prije pojave onoga sto danas zovu "islamskim terorizmom"
stakasa

#4608 Re: Pariz

Post by stakasa »

bosanska senzacija wrote:
stakasa wrote:
madner wrote:Nije ovo nista novo, novina je samo sto pocionici ne mare za svoj zivot.

Sigurnosne sluzbe su ovo elegantno rjesavale, samo sto treba prihvatiti prijeki sud bez advokata i stradanje nevinih.
Samo vecu radikalizaciju napravit. Novo je. Itekako novo
Zato treba INDIVIDUALIZIRATI krivicu i bliznjoj familiji ovog idiota presuditi kao sto je on ovim ljudima.
Uozbilji se, kakve osvete familiji jesi li pametan uopste. I kako to mozes nazvati individualiziranjem da mu kaznis mladeg brata
Yug

#4609 Re: Pariz

Post by Yug »

kamen spoticanja wrote:
Yug wrote:Jesu li se javili Oland,Obama da izjave kako osudjuju ovo u Nici po dvadeseti jubilarni put.Samo Le Pen,Trump ,Putin i onda GANG BANG :izet:
Velis samo slobo milosevic,ratko mladic i taj scenarij?
Kakve bosnjaci imaju veze sa terorizmom,dodao bi samo jos i novi Kemal Ataturk u Turskoj,da se probudi ta nacija i skloni Erdogana i ostale vjerske fanatike.
Bodkin

#4610 Re: Pariz

Post by Bodkin »

@mba wrote:

ista ti je situacija i manjem BH entitetu samo sto je ovde obrnuto, gdje povratnici zive pod terorom a znamo vec koga!
a sto se tice israela, izvrces cinjenice i pokusavas na taj nacin da opravdas represiju,teror i apartheid protiv palestinskog naroda!

dodik svoje sluge takodje salje u Israel na edukaciju, kako vrsiti teror nad civilima, siti strah, prjetiti, proganjati itd.

dobro si skonto, sjedi zaklucna 1 :thumbup:
Super. Iskoristiti te vjestine u proganjanju ovog ljudskog otpada sto gazi djecu i dize se u zrak
stakasa

#4611 Re: Pariz

Post by stakasa »

Bodkin wrote:
Ko odredi i po kojem kriteriju? Objektivnom ili subjektivnom? :roll: Ja bih se prvi digao protiv takvog sistema. Iskreno ne vidim razliku između ISIL metoda i tih koje proklamiraš. :roll:
Po sistemu otvaras al kaida i isil stranice, ides po fb grupama, ides kod ucenjaka i raznih imama na predavanja, ides u siriju i irak, povezan si sa radikalnim grupama. Razlika je u tome sto da bi bio kao isil, uhvatis sve muslimane i pobijes. Eto koja je razlika
Nije bas da je samo stvar odluke. E sacu ovoj milijardi jebat majku...
Papastadopulos

#4612 Re: Pariz

Post by Papastadopulos »

fino im je govorio gadafi, "ako me srusite imacete probleme sa izbjeglicama i teroristima", mislim za ovo sto se desilo zao mi je nevinog naroda, ali kad su oni rusili po sjevernoj africi i bliskom istoku tad niko nije savljao iracke ili sirijske zastave jbt :-x ... neki dan u iraku preko 150-200 poginulih niko nista, dokle vise dvostruki arsini majku mu...
harač

#4613 Re: Pariz

Post by harač »

kamen spoticanja wrote:
harač wrote:
Zato su srbi nebeski narod...oni su preventivno poklali pola Bosne 20 godina prije pojave onoga sto danas zovu "islamskim terorizmom"
izjednačavaš bošnjake i hamas, svaka cast :roll:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4614 Re: RE: Re: Pariz

Post by Chmoljo »

alibegoa wrote: Covjece bila su dva pucnja gdje je prvi zavrsio?

Sent from my SM-T535 using Tapatalk
negdje... ali ne znam koliko se puta mora ponoviti, gađao ga je lik BEZ optike, sa livade. zato jer ostali nisu stisnuli damu, i bilo je u principu daj jebote ja ću...
Kombat

#4615 Re: RE: Re: Pariz

Post by Kombat »

Chmoljo wrote:
alibegoa wrote: Covjece bila su dva pucnja gdje je prvi zavrsio?

Sent from my SM-T535 using Tapatalk
negdje... ali ne znam koliko se puta mora ponoviti, gađao ga je lik BEZ optike, sa livade. zato jer ostali nisu stisnuli damu, i bilo je u principu daj jebote ja ću...
i sta sutra ocekivati od tih djuturuma kada ispred njih bude 5 ili 6 tekbirasa koji su dosli da pobiju koliko god mogu vise ljudi i samo su im 72 djevice na pameti?! logicno, pobacati ce opremu i oruzje "bjezite noge usra vas guzica"... :run:
Last edited by Kombat on 15/07/2016 12:36, edited 1 time in total.
Herr Flick

#4616 Re: Pariz

Post by Herr Flick »

Da nije bilo laziranog tzv.Arapskog proljeca danas nebi ni imali ISIL a vjerovatno ni ovoliko napada u Francuskoj..Za sve ove zrtve[ u Nici,Parizu itd svu odgovornost snosi Francuska drzava tj vlada..Kako da ocekujes da imas mir i stabilnost u drzavi kada podrzavas svakakvu bandu u nasilnom rusenju rezima u drugim drzavama,Libija,Sirija :-)
kamen spoticanja

#4617 Re: Pariz

izjednačavaš bošnjake i hamas, svaka cast :roll:[/quote]
Ne ja nego UZP
Keiko

#4618 Re: Pariz

Post by Keiko »

Ovo je za ne povjerovat'. U Maju smo bili u Nici na porodicnom odmoru. Duge I kratke cijevi su na svakom koraku. Svi sahtovi su zavareni i imaju dodatne resetke, sve kante za smece su zamijenjene providnim plasticnim kesama. Vojska i policija su na svakom koraku I bas smo se osjecali sigurno, toliko da smo organizovali ponovni odmor u Nici (rezeevisali smjestaj u Negrescu koji je sad improvizovani trijazni centar). Ljuta sam, razocarana, I ako cemo iskreno, da Francuzi ne znam ni ja kako surovo odgovore na ovoliko sranja u zadnjih godinu, ja licno im nebi zamjerila.
artime

#4619 Re: Pariz

Post by artime »

Evo posljedica (slusam izjave Olandea): Kaze ucsvrsnit ce se jos granica, sigurnosni sistem i pojacati prisustvo na Bliskom Istoku. Sto ce reci da idu jos zesce.
Thorgerson

#4620 Re: Pariz

Post by Thorgerson »

harač wrote:
Poredite Izrael i Francusku?!

Izrael koji je dokazani agresor koji 50 i kusur godina tlaci palestinski narod.

Pa sta ocekujete od Palestinaca nakon tih 50 godina, da se jos naguze i kazu trpajte nam. Zamisli ti da tebe svaki dan godine iz godinu ufate trojica bildera, pretuku te, a ti im ne mozes nista. I tako svaki dan. Pa sta ces uraditi? Naravno da ces pokusati traziti bilo kakve nacine da im se suprostavis. Ja uopste ne opravdavam sada Hamas i njihova djelovanja, ali bolan toliku represiju ne moze niko normalan trpit.

Ove budale u Francuskoj su tetosili. Sve su dobili. I sve mogucnosti. Hoces u skolu. Idi. Hoces posao. Trazi i naci ces. Jok, ono tamo 50 i kusur godina, vjerovatno ni francuskog jezika ne zna kako treba i daj mu serijat, daj mu ovo, ono...pa idi u arabiju vrati se tamo ako to hoces.

Komentari, obojici, su vam fuj.
stakasa

#4621 Re: Pariz

Post by stakasa »

artime wrote:Evo posljedica (slusam izjave Olandea): Kaze ucsvrsnit ce se jos granica, sigurnosni sistem i pojacati prisustvo na Bliskom Istoku. Sto ce reci da idu jos zesce.
Ama nema nazad, sta moze sad da uradi. Davno je bacena udica i svi ko bekani. Bez razmisljanja
kamen spoticanja

#4622 Re: Pariz

Yug wrote:
kamen spoticanja wrote:
Yug wrote:Jesu li se javili Oland,Obama da izjave kako osudjuju ovo u Nici po dvadeseti jubilarni put.Samo Le Pen,Trump ,Putin i onda GANG BANG :izet:
Velis samo slobo milosevic,ratko mladic i taj scenarij?
Kakve bosnjaci imaju veze sa terorizmom,dodao bi samo jos i novi Kemal Ataturk u Turskoj,da se probudi ta nacija i skloni Erdogana i ostale vjerske fanatike.
Pa nikome nije jasno ni danas
ali opravdanje za klanje Bosnjaka srpski prvi sinovi imali su u "islamskom fundamentalizmu" i zelenim transferzalama
dakle ovo sto ti sad prizivas...ne zbog francuskih zrtava nego radi vlastitih interesa...koji su i dalje isti :wink:
otud trumph,le pen i ostali civilizacijski sljam...isti je to karakter kao i karadzic,milosevic i mladic
Bodkin

#4623 Re: Pariz

Post by Bodkin »

stakasa wrote:
Bodkin wrote:
Nije bas da je samo stvar odluke. E sacu ovoj milijardi jebat majku...
Mislim da nisi shvatio post. On kaze da tu nema razlike sa isil, a ja kazem da ima jer ne ganjas sve muslimane evrope nego ove sto im se svidja ta nazadna ideologija
breuer

#4624 Re: Pariz

Post by breuer »

Izrael ne vrši agresiju već se 50 godina bori protiv tog istog terorizma, dok je Francuska pod plaštom demokratije i sličnih sranja presudno utjecala da se poremete odnosi na čitavom Bliskom istoku i sjevernoj Africi, pa sad kusa plodove tih akcija. Cijenu plačaju nevini građani, nažalost tako je, kako u Francuskoj tako i u Libiji, Siriji, Jemenu, Iraku i nema gdje ne.
Last edited by breuer on 15/07/2016 12:42, edited 1 time in total.
karanana

#4625 Re: Pariz

Post by karanana »

vozeci se azurnom obalom, jednom sam rekao hajmo u nicu....kad sam skreno na jedan ulaz u grad i kad sam prosao pored jedne cetvrti....jebo bagdad, kabul, damask bronx, juzni dio chicaga.....strava od zgrada. geto.

reko, ne vrijedi voznja do nekog boljeg dijela ako ga uopste i ima. haj ti karanana nazad, next stop mojte karlo.
Post Reply