Pariz
- Drvosjeca iz Dejcica
#4601 Re: Pariz
Evo imate na FTV bivši ambasador BiH u Francuskoj, Slobodan Šolaja, čovjek vrlo dobro govori o ovim događajima.
-
bosanska senzacija
#4602 Re: Pariz
Zato treba INDIVIDUALIZIRATI krivicu i bliznjoj familiji ovog idiota presuditi kao sto je on ovim ljudima.stakasa wrote:Samo vecu radikalizaciju napravit. Novo je. Itekako novomadner wrote:Nije ovo nista novo, novina je samo sto pocionici ne mare za svoj zivot.
Sigurnosne sluzbe su ovo elegantno rjesavale, samo sto treba prihvatiti prijeki sud bez advokata i stradanje nevinih.
- harač
#4603 Re: Pariz
Hafis wrote:Izrael živi ovakvo poluratno stanje preko 60 godina. Ima homogenu naciju koja je na problem terorizma kroz sve ove godine iizgradila relativno ujednačen stav i popriličnu dozu ''razumijevanja'' za neke represivne poteze države.
Francuska neće riješiti ovaj problem deklarativnim osuđivanjem ovog ''sramotnog i kukavičkog čina'' i primanjem izraza sućuti iz svijeta, već samo energičnim i manje-više represivnim preventivnim djelovanjem....hoću reći, ne mora se baš cjelokupno djelovanje sprovoditi kroz legalne strukture.
Uostalom, neka upute kadar u Izrael na educiranje. Oni su razvili preventivno djelovanje te vrste do savršenstva.
- @mba
#4604 Re: Pariz
Hafis wrote:Izrael živi ovakvo poluratno stanje preko 60 godina. Ima homogenu naciju koja je na problem terorizma kroz sve ove godine iizgradila relativno ujednačen stav i popriličnu dozu ''razumijevanja'' za neke represivne poteze države.
Francuska neće riješiti ovaj problem deklarativnim osuđivanjem ovog ''sramotnog i kukavičkog čina'' i primanjem izraza sućuti iz svijeta, već samo energičnim i manje-više represivnim preventivnim djelovanjem....hoću reći, ne mora se baš cjelokupno djelovanje sprovoditi kroz legalne strukture.
Uostalom, neka upute kadar u Izrael na educiranje. Oni su razvili preventivno djelovanje te vrste do savršenstva.
ista ti je situacija i manjem BH entitetu samo sto je ovde obrnuto, gdje povratnici zive pod terorom a znamo vec koga!
a sto se tice israela, izvrces cinjenice i pokusavas na taj nacin da opravdas represiju,teror i apartheid protiv palestinskog naroda!
dodik svoje sluge takodje salje u Israel na edukaciju, kako vrsiti teror nad civilima, siti strah, prjetiti, proganjati itd.
dobro si skonto, sjedi zaklucna 1
-
Bodkin
#4605 Re: Pariz
Po sistemu otvaras al kaida i isil stranice, ides po fb grupama, ides kod ucenjaka i raznih imama na predavanja, ides u siriju i irak, povezan si sa radikalnim grupama. Razlika je u tome sto da bi bio kao isil, uhvatis sve muslimane i pobijes. Eto koja je razlikaDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Ko odredi i po kojem kriteriju? Objektivnom ili subjektivnom?Ja bih se prvi digao protiv takvog sistema. Iskreno ne vidim razliku između ISIL metoda i tih koje proklamiraš.
-
Bodkin
#4606 Re: Pariz
I btw je se zna sigurno da je djelo islamskog terorizma?
- kamen spoticanja
#4607 Re: Pariz
Zato su srbi nebeski narod...oni su preventivno poklali pola Bosne 20 godina prije pojave onoga sto danas zovu "islamskim terorizmom"harač wrote:Hafis wrote:Izrael živi ovakvo poluratno stanje preko 60 godina. Ima homogenu naciju koja je na problem terorizma kroz sve ove godine iizgradila relativno ujednačen stav i popriličnu dozu ''razumijevanja'' za neke represivne poteze države.
Uostalom, neka upute kadar u Izrael na educiranje. Oni su razvili preventivno djelovanje te vrste do savršenstva.krajnje je vrijeme da se evropa trzne i shvati da sa islamskim terorom nema pregovaranja i akomodacije. izrael su svi kritikovali, ali otkad digoše zid samoubilački teroristički napadi su pali eksponencijalno. nije to bilo zato što su teroristi postali pacifisti
- stakasa
#4608 Re: Pariz
Uozbilji se, kakve osvete familiji jesi li pametan uopste. I kako to mozes nazvati individualiziranjem da mu kaznis mladeg bratabosanska senzacija wrote:Zato treba INDIVIDUALIZIRATI krivicu i bliznjoj familiji ovog idiota presuditi kao sto je on ovim ljudima.stakasa wrote:Samo vecu radikalizaciju napravit. Novo je. Itekako novomadner wrote:Nije ovo nista novo, novina je samo sto pocionici ne mare za svoj zivot.
Sigurnosne sluzbe su ovo elegantno rjesavale, samo sto treba prihvatiti prijeki sud bez advokata i stradanje nevinih.
-
Yug
#4609 Re: Pariz
Kakve bosnjaci imaju veze sa terorizmom,dodao bi samo jos i novi Kemal Ataturk u Turskoj,da se probudi ta nacija i skloni Erdogana i ostale vjerske fanatike.kamen spoticanja wrote:Velis samo slobo milosevic,ratko mladic i taj scenarij?Yug wrote:Jesu li se javili Oland,Obama da izjave kako osudjuju ovo u Nici po dvadeseti jubilarni put.Samo Le Pen,Trump ,Putin i onda GANG BANG
-
Bodkin
#4610 Re: Pariz
Super. Iskoristiti te vjestine u proganjanju ovog ljudskog otpada sto gazi djecu i dize se u zrak@mba wrote:Hafis wrote:Izrael živi ovakvo poluratno stanje preko 60 godina. Ima homogenu naciju koja je na problem terorizma kroz sve ove godine iizgradila relativno ujednačen stav i popriličnu dozu ''razumijevanja'' za neke represivne poteze države.
ista ti je situacija i manjem BH entitetu samo sto je ovde obrnuto, gdje povratnici zive pod terorom a znamo vec koga!
a sto se tice israela, izvrces cinjenice i pokusavas na taj nacin da opravdas represiju,teror i apartheid protiv palestinskog naroda!
dodik svoje sluge takodje salje u Israel na edukaciju, kako vrsiti teror nad civilima, siti strah, prjetiti, proganjati itd.
dobro si skonto, sjedi zaklucna 1
- stakasa
#4611 Re: Pariz
Nije bas da je samo stvar odluke. E sacu ovoj milijardi jebat majku...Bodkin wrote:Po sistemu otvaras al kaida i isil stranice, ides po fb grupama, ides kod ucenjaka i raznih imama na predavanja, ides u siriju i irak, povezan si sa radikalnim grupama. Razlika je u tome sto da bi bio kao isil, uhvatis sve muslimane i pobijes. Eto koja je razlikaDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Ko odredi i po kojem kriteriju? Objektivnom ili subjektivnom?Ja bih se prvi digao protiv takvog sistema. Iskreno ne vidim razliku između ISIL metoda i tih koje proklamiraš.
-
Papastadopulos
#4612 Re: Pariz
fino im je govorio gadafi, "ako me srusite imacete probleme sa izbjeglicama i teroristima", mislim za ovo sto se desilo zao mi je nevinog naroda, ali kad su oni rusili po sjevernoj africi i bliskom istoku tad niko nije savljao iracke ili sirijske zastave jbt
... neki dan u iraku preko 150-200 poginulih niko nista, dokle vise dvostruki arsini majku mu...
- harač
#4613 Re: Pariz
izjednačavaš bošnjake i hamas, svaka castkamen spoticanja wrote:Zato su srbi nebeski narod...oni su preventivno poklali pola Bosne 20 godina prije pojave onoga sto danas zovu "islamskim terorizmom"harač wrote:Hafis wrote:Izrael živi ovakvo poluratno stanje preko 60 godina. Ima homogenu naciju koja je na problem terorizma kroz sve ove godine iizgradila relativno ujednačen stav i popriličnu dozu ''razumijevanja'' za neke represivne poteze države.
Uostalom, neka upute kadar u Izrael na educiranje. Oni su razvili preventivno djelovanje te vrste do savršenstva.krajnje je vrijeme da se evropa trzne i shvati da sa islamskim terorom nema pregovaranja i akomodacije. izrael su svi kritikovali, ali otkad digoše zid samoubilački teroristički napadi su pali eksponencijalno. nije to bilo zato što su teroristi postali pacifisti
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4614 Re: RE: Re: Pariz
negdje... ali ne znam koliko se puta mora ponoviti, gađao ga je lik BEZ optike, sa livade. zato jer ostali nisu stisnuli damu, i bilo je u principu daj jebote ja ću...alibegoa wrote: Covjece bila su dva pucnja gdje je prvi zavrsio?
Sent from my SM-T535 using Tapatalk
- Kombat
#4615 Re: RE: Re: Pariz
i sta sutra ocekivati od tih djuturuma kada ispred njih bude 5 ili 6 tekbirasa koji su dosli da pobiju koliko god mogu vise ljudi i samo su im 72 djevice na pameti?! logicno, pobacati ce opremu i oruzje "bjezite noge usra vas guzica"...Chmoljo wrote:negdje... ali ne znam koliko se puta mora ponoviti, gađao ga je lik BEZ optike, sa livade. zato jer ostali nisu stisnuli damu, i bilo je u principu daj jebote ja ću...alibegoa wrote: Covjece bila su dva pucnja gdje je prvi zavrsio?
Sent from my SM-T535 using Tapatalk
Last edited by Kombat on 15/07/2016 12:36, edited 1 time in total.
- Herr Flick
#4616 Re: Pariz
Da nije bilo laziranog tzv.Arapskog proljeca danas nebi ni imali ISIL a vjerovatno ni ovoliko napada u Francuskoj..Za sve ove zrtve[ u Nici,Parizu itd svu odgovornost snosi Francuska drzava tj vlada..Kako da ocekujes da imas mir i stabilnost u drzavi kada podrzavas svakakvu bandu u nasilnom rusenju rezima u drugim drzavama,Libija,Sirija 
- kamen spoticanja
#4617 Re: Pariz
izjednačavaš bošnjake i hamas, svaka cast
[/quote]
Ne ja nego UZP
Ne ja nego UZP
-
Keiko
#4618 Re: Pariz
Ovo je za ne povjerovat'. U Maju smo bili u Nici na porodicnom odmoru. Duge I kratke cijevi su na svakom koraku. Svi sahtovi su zavareni i imaju dodatne resetke, sve kante za smece su zamijenjene providnim plasticnim kesama. Vojska i policija su na svakom koraku I bas smo se osjecali sigurno, toliko da smo organizovali ponovni odmor u Nici (rezeevisali smjestaj u Negrescu koji je sad improvizovani trijazni centar). Ljuta sam, razocarana, I ako cemo iskreno, da Francuzi ne znam ni ja kako surovo odgovore na ovoliko sranja u zadnjih godinu, ja licno im nebi zamjerila.
-
artime
#4619 Re: Pariz
Evo posljedica (slusam izjave Olandea): Kaze ucsvrsnit ce se jos granica, sigurnosni sistem i pojacati prisustvo na Bliskom Istoku. Sto ce reci da idu jos zesce.
- Thorgerson
#4620 Re: Pariz
Poredite Izrael i Francusku?!harač wrote:Hafis wrote:Izrael živi ovakvo poluratno stanje preko 60 godina. Ima homogenu naciju koja je na problem terorizma kroz sve ove godine iizgradila relativno ujednačen stav i popriličnu dozu ''razumijevanja'' za neke represivne poteze države.
Izrael koji je dokazani agresor koji 50 i kusur godina tlaci palestinski narod.
Pa sta ocekujete od Palestinaca nakon tih 50 godina, da se jos naguze i kazu trpajte nam. Zamisli ti da tebe svaki dan godine iz godinu ufate trojica bildera, pretuku te, a ti im ne mozes nista. I tako svaki dan. Pa sta ces uraditi? Naravno da ces pokusati traziti bilo kakve nacine da im se suprostavis. Ja uopste ne opravdavam sada Hamas i njihova djelovanja, ali bolan toliku represiju ne moze niko normalan trpit.
Ove budale u Francuskoj su tetosili. Sve su dobili. I sve mogucnosti. Hoces u skolu. Idi. Hoces posao. Trazi i naci ces. Jok, ono tamo 50 i kusur godina, vjerovatno ni francuskog jezika ne zna kako treba i daj mu serijat, daj mu ovo, ono...pa idi u arabiju vrati se tamo ako to hoces.
Komentari, obojici, su vam fuj.
- stakasa
#4621 Re: Pariz
Ama nema nazad, sta moze sad da uradi. Davno je bacena udica i svi ko bekani. Bez razmisljanjaartime wrote:Evo posljedica (slusam izjave Olandea): Kaze ucsvrsnit ce se jos granica, sigurnosni sistem i pojacati prisustvo na Bliskom Istoku. Sto ce reci da idu jos zesce.
- kamen spoticanja
#4622 Re: Pariz
Pa nikome nije jasno ni danasYug wrote:Kakve bosnjaci imaju veze sa terorizmom,dodao bi samo jos i novi Kemal Ataturk u Turskoj,da se probudi ta nacija i skloni Erdogana i ostale vjerske fanatike.kamen spoticanja wrote:Velis samo slobo milosevic,ratko mladic i taj scenarij?Yug wrote:Jesu li se javili Oland,Obama da izjave kako osudjuju ovo u Nici po dvadeseti jubilarni put.Samo Le Pen,Trump ,Putin i onda GANG BANG
ali opravdanje za klanje Bosnjaka srpski prvi sinovi imali su u "islamskom fundamentalizmu" i zelenim transferzalama
dakle ovo sto ti sad prizivas...ne zbog francuskih zrtava nego radi vlastitih interesa...koji su i dalje isti
otud trumph,le pen i ostali civilizacijski sljam...isti je to karakter kao i karadzic,milosevic i mladic
-
Bodkin
#4623 Re: Pariz
Mislim da nisi shvatio post. On kaze da tu nema razlike sa isil, a ja kazem da ima jer ne ganjas sve muslimane evrope nego ove sto im se svidja ta nazadna ideologijastakasa wrote:Nije bas da je samo stvar odluke. E sacu ovoj milijardi jebat majku...Bodkin wrote:Po sistemu otvaras al kaida i isil stranice, ides po fb grupama, ides kod ucenjaka i raznih imama na predavanja, ides u siriju i irak, povezan si sa radikalnim grupama. Razlika je u tome sto da bi bio kao isil, uhvatis sve muslimane i pobijes. Eto koja je razlikaDrvosjeca iz Dejcica wrote:
-
breuer
#4624 Re: Pariz
Izrael ne vrši agresiju već se 50 godina bori protiv tog istog terorizma, dok je Francuska pod plaštom demokratije i sličnih sranja presudno utjecala da se poremete odnosi na čitavom Bliskom istoku i sjevernoj Africi, pa sad kusa plodove tih akcija. Cijenu plačaju nevini građani, nažalost tako je, kako u Francuskoj tako i u Libiji, Siriji, Jemenu, Iraku i nema gdje ne.
Last edited by breuer on 15/07/2016 12:42, edited 1 time in total.
- karanana
#4625 Re: Pariz
vozeci se azurnom obalom, jednom sam rekao hajmo u nicu....kad sam skreno na jedan ulaz u grad i kad sam prosao pored jedne cetvrti....jebo bagdad, kabul, damask bronx, juzni dio chicaga.....strava od zgrada. geto.
reko, ne vrijedi voznja do nekog boljeg dijela ako ga uopste i ima. haj ti karanana nazad, next stop mojte karlo.
reko, ne vrijedi voznja do nekog boljeg dijela ako ga uopste i ima. haj ti karanana nazad, next stop mojte karlo.